تاریخ : جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳ Friday, 19 April , 2024
0

روزنه امید برای درمان قطعی ام اس

روزنه امید برای درمان قطعی ام اس

بیماری ام اس یا فلج چندگانه که شیوع آن رو به افزایش است درمان قطعی ندارد و فقط میتوان با مصرف دارو روند پیشروی این بیماری را کند کرد. اما به تازگی روش هایی برای درمان قطعی ام اس کشف شده است که به بیماران مبتلا به ام اس امید بهبودی می دهد.

روزنه امید برای درمان قطعی ام اس

امید جدیدی برای درمان قطعی ام اس :

 

بیماری ام اس ms  یک بیماری التهابی است که در آن سیستم ایمنی بدن به بافت چربی درون مغز حمله کرده و نقاط مختلفی را درگیر می کند. این آسیب دیدگی در توانایی بخش هایی از سیستم عصبی که مسئول ارتباط هستند اختلال ایجاد می کند و باعث به وجود آمدن علائم و نشانه های زیادی از جمله مشکلات فیزیکی، روانی و در برخی موارد مشکلات روانپزشکی می شود. امید به زندگی افراد دارای ام اس ۵ تا ۱۰ سال کمتر از دیگران است.

ام اس به چند شکل ظاهر می شود و علائم جدید آن یا به صورت حملات مرحله ای (به شکل برگشتی) یا در طول زمان (به شکل متناوب) اتفاق می افتد. اگرچه علت بیماری مشخص نیست اما مکانیزم اصلی آن تخریب توسط سیستم ایمنی بدن و یا اختلال در سلول های تولید کننده میلین می باشد. دلایل ارائه شده در مورد این مکانیزم ها شامل عوامل ژنتیکی و عوامل محیطی مانند عفونت می باشد. معمولاً ام اس بر اساس نشانه ها و علائم و نتایج آزمایش های پزشکی تشخیص داده می شود. درمان مشخصی برای ام اس وجود ندارد. درمان های موجود به منظور بهبود عملکرد بدن پس از هر حمله و جلوگیری از حملات جدید صورت می گیرد. اگرچه داروهایی که برای درمان ام اس تجویز می شود اندکی موثرند اما دارای اثرات جانبی هستند و تحمل آن دشوار است.

علائم بیماری ام اس

روش جدید برای درمان ام اس

 

محققان مرکز اعتیاد و سلامت روان (CAMH) در تورنتوی کانادا موفق به شناسایی یک هدف بیولوژیکی جدید برای درمان ام اس شدند. به گزارش ایرنا از ساینس، در این روش با تولید یک پپتید (peptide) جدید، عملکرد سیستم عصبی بهبود می یابد. پپتید به ترکیب دو یا چند اسید آمینه که از طریق یک زنجیره به هم متصل می شوند، گفته می شود. 

 در بیماری ام اس، یک پروتئین با یک گیرنده سلولی به نام glutamate ترکیب می شود و عملکرد نخاع را تغییر می دهد. پپتید جدید تولید شده قادر است عملکرد این پروتئین را مختل کند و عملکرد سیستم عصبی را بهبود ببخشد. 

آزمایش های اولیه این دستاورد، در مدل های حیوانی موفقیت آمیز بوده است. سن ابتلا به این بیماری معمولا بین ۲۰ تا ۵۰ سالگی است و احتمال بروز آن در زنان دو برابر مردان است. 

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، در حال حاضر بیش از ۲٫۳ میلیون نفر در سراسر جهان به ام اس مبتلا هستند؛ همچنین در آمریکا بین ۲۵۰ هزار تا ۳۵۰ هزار نفر به این بیماری مبتلا هستند و هر هفته حدود ۲۰۰ مورد جدید ابتلا به ام اس در آمریکا تشخیص داده می شود.

تاثیرات بیماری ام اس

علائم مهم ام اس

 

مهمترین علایم بیماری ام اس، ضعف، سفت شدن عضلات، سوزن سوزن شدن و بی حسی اندام ها، دوبینی، سرگیجه، اختلال در تعادل و خستگی مزمن است. 

 نتایج این تحقیقات در نشریه Annals of Clinical and Translational Neurology منتشر شده است.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=7615

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0