تاریخ : پنجشنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Thursday, 25 April , 2024
1

دختر ۱۸ ساله ای که روزی ۴۰ بار می خوابد!

دختر ۱۸ ساله ای که روزی ۴۰ بار می خوابد!

لوسی تانگ دختر ۱۸ ساله ای است که به دلیل دچار شدن به نوعی بیماری عجیب در طول روز چهل بار به خواب فرو می رود و این اتفاق به نوعی زندگی او را مختل کرده است.

دختر ۱۸ ساله ای که روزی ۴۰ بار می خوابد!

بسیاری از افراد هستند که دچار اختلالات خواب هستند و بیشتر شنیده شده بی خوابی این افراد را بیشتر اذیت می کند اما گزارشی که در این مطلب می خوانید زندگی دختری را روایت می کند کاملا برعکس این موضوع برایش رقم خورده است،این دختر نه تنها دچار بی خوابی نیست بلکه از خوابیدن زیاد شاکی است چراکه او در طول روز چهل بار به خواب می رود و این اتفاق عجیب مشکل بزرگی در زندگی برای او بوجود آورده است.
 
لوسی تانگ ۱۳ ساله بود که اولین نشانه های نارکولپسی یا خواب بارگی را در خود مشاهده کرد:وی ناگهان به خواب می رفت اما خانواده اش خواب آلودگی او را یکی از عوارض سن نوجوانی اش می دیدند.
براساس گزارش گاردین، خانواده لوسی تنها زمانی نسبت به رفتارهای او واکنش نشان دادند که وی بدون هیچ پیش زمینه ای ناگهان به خواب می رفت یادر هنگام خنده شدید، سرش به جلو پرتاب می شد. پزشکان دلیل رفتارهای عجیب او را ابتلا به نارکولپسی اعلام کردند، اختلالی که تانگ در نهایت متوجه شد در اثر تزریق واکسن آنفلوآنزای خوکی پاندرمیکس در سال ۲۰۰۹ به آن مبتلا شده است.

دولت بریتانیا پیش از این نیز به عوارض جانبی نادری از واکسن آنفولانزای خوکی پی برده بود، واکسنی که طی سال های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۰ به بیش از ۶ میلیون انگلیسی تزریق شد. اما وزارت کار درخواست خسارت ۸۰ فردی که از عوارض جانبی این دارو در عذابند، از جمله تانگ را به بهانه شدید نبودن این عوارض رد کرده است.

تانگ که اکنون ۱۸ ساله است، با ناعادلانه خواندن رویکرد دولت نسبت به بیماری اش می گوید این اختلال زندگی اش را به شدت تحت تاثیر خود قرار داده و متحول ساخته است. وی می گوید به صورت میانگین چهل بار در روز به خواب می رود:گاه در میان مکالمه ای برای چند ثانیه به خواب می رود، و گاه خوابش طولانی تر از چند ثانیه می شود. وی همچنین به اختلال دیگری به نام کاتاپلکسی مبتلا شده است:از دست رفتن کنترل ماهیچه های بدن پس از تحریک احساسی شدید مانند شادی یا شگفت زدگی.

خواب آلودگی

این اختلال نیز برای عوارض ناراحت کننده ای داشته است و باعث شده که تانگ بارها در حین پایین آمدن از پله ها یا از روی صندلی به زمین بیافتد. وی می گوید گاه گردنش به اندازه ای به عقب یا جلو می افتد که نفس کشیدن برایش دشوار می شود.

به واسطه ابتلا به این عوارض، مطالعه کردن و رانندگی نیز برای تانگ به کارهایی دشوار تبدیل شده است و وی برای به پایان رساندن آزمونی که در حالت عادی یک ساعت و ۴۵ دقیقه زمان نیاز دارد، پنج ساعت و نیم زمان صرف می کند زیرا در نیمه های آزمون به خواب می رود و پس از بیدار شدن دوباره باید پرسش ها را از ابتدا مرور کند.

ناروکلوپسی در اثر نابود شدن ۷۰۱ هزار نورون در هیپوتالاموس مغز ایجاد می شود که مسئولیت تولید هورمون هشیاری اورکسین را به عهده دارد. بدون این هورمون انسان به صورت مداوم در آستانه خوابیدن قرار می گیرد. دلیل مرگ نورون ها در این بیماری مشخص نیست اما دانشمندان معتقدند سیستم ایمنی بدن فرد عامل اصلی ابتلا به این بیماری است و معمولا عفونتی مانند آنفولانزا محرک اصلی سیستم ایمنی بدن برای از بین بردون نورون ها است.

دانشمندان احتمال می دهند واکسن پاندرمیکس در بدن برخی واکنشی را ایجاد می کند که موجب گیج شدن سلول های سیستم ایمنی بدن می شود و این سیستم پروتئین های H1N1 را با سلول های اورکسین اشتباه گرفته و آنها را نابود می کنند. این بیماری را می توان با ترکیبی از داروهای قوی خواب آور و محرک ها در طول شبانه روز کنترل کرد.

حتما بخوانید :
منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=34599

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0