تاریخ : پنجشنبه, ۹ فروردین , ۱۴۰۳ Thursday, 28 March , 2024
0

حیواناتی که رنگ عوض میکنن

حیواناتی که رنگ عوض میکنن

یکی از حیواناتی که همه ما می دانیم در شرایط مختلف تغییر رنگ می دهد آفتاب پرست می باشد اما حیوانات شگفت انگیز دیگری هم با این ویژگی جالب وجود دارند که نمی دانید.

حیواناتی که رنگ عوض میکنن

آشنایی با حیواناتی که رنگ عوض میکنند

تغییر سریع رنگ پوست یکی از شگفت انگیز ترین چیزهایی است که می توانیم در دنیای حیوانات مشاهده کنیم. این روش که برخی حیوانات با محیط اطراف شان ترکیب می شوند و استتار می کنند، قطعا یک بازی معجزه آساست. در این قسمت از سرگرمی نمناک برخی از شگفت انگیز ترین حیواناتی که رنگ عوض می کنند را به شما معرفی خواهیم کرد.

۱- قورباغه درختی آرام

قورباغه درختی آرام بومی سواحل غربی آمریکای شمالی بوده و به دلیل نوارهای چسبناک انگشتانش متمایز می شود. این چسبندگی به آن ها کمک می کند تا به راحتی گیاهان و شاخه های درختان را بگیرند و بالا بروند.

تنوع در رنگ پوست یکی دیگر از ویژگی های عالی قورباغه درختی آرام است که در رنگ های مختلف از جمله:سبز، قهوه ای مایل به زرد، قرمزو قهوه ای یافت می شوند. علاوه بر این قورباغه درختی آرام می تواند با توجه به محیط اطراف، رنگ خود را تغییر دهد. این تغییر رنگ سریعا رخ می دهد به این ترتیب مشاهده قورباغه درختی آرام توسط شکارچیانی چون مار و پرندگان دشوار می شود.

حقایق جالبی در مورد قورباغه درختی آرام:

  • در حوضچه های کوچک، مناطق جنگلی و علفزارهای ساحل غربی آمریکای شمالی زندگی می کند.
  • دوزیستی کوچک است که فقط طولی بین ۲٫۵-۴ سانتی متر دارد.
  • علی رغم این که آن ها صعود کنندگان خوبی هستند اما بیشتر اوقات نزدیک به زمین پیدا می شوند.
  • آن ها معروف به صدای متمایز و بلند Kreck-ek هستند.

قورباغه درختی آرام

۲- روباه قطبی

روباه قطبی یکی از زیباترین و شگفت آورترین حیوانات قطب شمال است که می توانند در دمای انجماد تا پایین تراز ۵۰ درجه سانتی گراد زنده بمانند. داشتن خز ضخیم یکی از ویژگی های اصلی روباه های قطب شمال است که آن ها را برای زندگی در آب و هوی سرد قطب بسیار سازگار می کند. بدن مدور، پاها و گوش های کوتاه باعث می شود که گرما را حفظ کنند.

در طول زمستان روباه های قطبی پوشش سفید رنگ زیبایی دارند که این پوشش به آن ها قابلیت پنهان شدن در برف های قطب شمال را می دهد. به طوری که روباه های قطبی به شکل موثری قادر به شکار خرگوش و ماهی هستند. در فصل تابستان رنگ آن ها قهوه ای می شود که استتار خوبی در کوه ها و صخره ها می باشد.

حقایق جالبی در مورد روباه قطبی:

  • آن ها طولی بین ۴۶-۶۸ سانتی متر و وزنی تا ۷ کیلوگرم دارند.
  • در حفره هایی که روی برف های ضخیم ایجاد شده زندگی می کند.
  • حس شنوایی بسیار خوبی دارد که آن ها را در شرایط شدید شکارچیان موثر قرار می دهد.
  • زیر پاهایشان خز بوده و به آن ها کمک می کند بدون زحمت روی برف و یخ راه بروند.

روباه قطبی

۳- سوسک لاک پشتی طلایی

سوسک لاک پشتی طلایی حشره کوچکی است که بومی آمریکای شمالی می باشد. آن ها اغلب به دلیل رنگ طلایی قابل توجهشان ” حشرات طلایی ” نیز نامیده می شوند. توانایی تغییر رنگ سریع، باعث می شود سوسک لاک پشتی طلایی نوعی سوسک خاص باشد.

زمانی که خطری متوجه این جانور شود به سرعت رنگ خود را به رنگ نارنجی درخشان تغییر خواهد داد. این تغییر رنگ در کمتر از ۲-۳ دقیقه رخ می دهد.

هنگامی که حشرات طلایی تغییر رنگ می دهند مانند حشره ای سمی به نظر می رسند که حتی شکارچی را شگفت زده خواهد کرد. بدین ترتیب ، این حشرات طلایی می توانند با تغییر رنگ سریع، فرار کنند.

حقایق جالبی در مورد سوسک لاک پشتی طلایی

  • طول آن ها فقط ۵-۷ میلی متر است.
  • سوسک لاک پشتی طلایی با کنترل جریان سیال از کانال زیر پوسته ای رنگ خود را تغییر می دهند.
  • حشرات طلایی معمولا میزبان گیاهانی مانند سیب زمینی شیرین و نیلوفر پیچ می باشد.

سوسک لاک پشتی طلایی

۴- اختاپوس مقلد

اختاپوس مقلد حیوان آبزی باهوش و شگفت انگیزی است که بومی هند و اقیانوس آرام می باشد. علت نام گذاری آن ها به دلیل توانایی تقلید از حیوانات مختلف دریایی از جمله:شیر ماهی، مار دریایی، گوزن و عروس دریایی است.

علاوه بر حرکات بدن ،آن ها می توانند به رنگ حیواناتی که برای تقلید انتخاب می کنند نیز تبدیل شوند. آن ها همچنین از تغییر رنگ برای ترکیب با محیط اطراف استفاده می کنند.

اختاپوس مقلد اولین گونه شناخته شده آبزی است که توانایی تقلید از سایر حیوانات را دارد. آن ها برای پیشگیری از شکار شدن و گرفتن طعمه از این روش استفاده می کنند. رفتار تقلیدی آن ها بر اساس نوع طعمه یا شکارچی ای است که به آن ها نزدیک می شوند.

حقایق جالبی در مورد اختاپوس مقلد

  • اکثر حیواناتی که اختاپوس مقلد برای تقلید انتخاب می کند، حیوانات سمی است.
  • آن ها در زیر دریا حفره و تونل درست می کنند.
  • اختاپوس های مقلد به قدری باهوش هستند که می دانند چه نوع حیوانی می تواند از شکارچی فعلی خود دفاع کند و براین اساس عمل می کنند.
  • اگر منبع غذایی دیگری یافت نشود، اختاپوس های مقلد یکدیگر را می خورند.

اختاپوس مقلد

۵- ماهی مرکب

ماهی های مرکب، سفالوپودهایی با اندازه متوسط هستند که در سراسر اقیانوس های جهان یافت می شوند. در جهان بیش از۱۰۰ گونه مختلف از ماهی مرکب وجود دارد. این نوع ماهی به دلیل قدرت استتار عالی خود معروف هستند.

آن ها با کمک میلیون ها سلول رنگدانه، می توانند رنگ خود را مطابق با محیط اطراف تغییر دهند. بنابراین ماهی های مرکب می توانند در کف دریا کاملا نامرئی باشند. این امر همچنین به آن ها کمک می کند تا توسط شکارچیان بالقوه نیز شناسایی نشوند.

حقایق جالبی در مورد ماهی های مرکب

  • ماهی های مرکب یکی از نرم تنان باهوش در اقیانوس های جهان هستند.
  • آن ها دو شاخک بلند و هشت بازو دارند.
  • ماهی های مرکب از تغییر رنگ خود هنگام جفت گیری استفاده می کنند.
  • ماهی های مرکب کوررنگی دارند.
  • آن ها می توانند نور قطبیده که برای انسان نامرئی است را ببینند.

ماهی مرکب

۶- کفشک ماهی

کفشک ماهی نمونه ای عالی از استتار انطباقی است. آن ها به راحتی می توانند رنگ بدن را با توجه به محل زندگی تغییر دهند. کفشک ماهی ها معمولا به رنگ قهوه ای و با طرح های مختلف یافت می شوند. آن ها با ورود به زیستگاه جدید تغییر رنگ می دهند. در واقع کفشک ماهی ها می توانند فقط در عرض ۵-۸ ثانیه با هر زیستگاه جدیدی ترکیب شوند.

هنگامی که یک کفشک ماهی به زیستگاه جدید برسد، برای تشخیص رنگ سطوح از شبکیه خود استفاده می کند، سپس بدنش رنگدانه های مختلفی را رها می کند تا او به رنگ زیستگاه جدید تبدیل شود. علاوه بر تکنیک استتار، کفشک ماهی ها رفتار شبانه دارند یعنی این که تنها شب ها شکار می کنند. تشخیص آن ها توسط شکارچیان خودی مانند کوسه و مارماهی سخت می شود.

حقایق جالبی در مورد کفشک ماهی

  • کفشک ماهی ها می توانند تا ۱۲٫۷-۶۳٫۵ سانتی متر رشد کنند.
  • آن ها معمولا در کف دریا بی حرکت می مانند و با محیط ترکیب می شوند.
  • کفشک ماهی ها به طعمه هایی چون خرچنگ، میگو و ماهی های کوچک حمله های ناگهانی می کنند.
  • کفشک ماهی ها از بینایی، هورمون ها و سلول های پوستی ویژه خود استفاده می کنند تا متناسب با محیط تغییر رنگ دهند.

کفشک ماهی

۷- آفتاب پرست

وقتی صحبت از حیواناتی که تغییر رنگ می دهند، می شود مسلما جز آفتاب پرست، نام دیگری به ذهن ما خطور نکند زیرا چنانچه پیش از این در بخش سرگرمی نمناک خواندید تغییر رنگ سریع پوست متمایز ترین ویژگی آن ها می باشد.

البته آفتاب پرست ها با استفاده از این رفتار می توانند کاملا با محیط اطراف ترکیب شوند اما تغییر رنگ پوست آفتاب پرست ها در واقع به دلیل تغییر روحیه و دما و شدت نور در محیط اطراف ایجاد می شود. برخی از گونه های آفتاب پرست ها می توانند تقریبا به هر رنگی تبدیل شوند.

آفتاب پرست ها سلول های خاصی برای حمل رنگدانه در زیر پوست خود دارند. تغییر روحیه، دما یا نور؛ پیامی را از مغز به این سلول ها ارسال می کند و درنتیجه تغییر رنگ پوست ایجاد می شود.

این تغییر رنگ فقط در ۱۶-۲۰ ثانیه رخ می دهد. آفتاب پرست ها از این روش برای برقراری ارتباط با آفتاب پرست های دیگر استفاده می کنند و همچنین به آن ها امکان می دهد کاملا با محیط اطراف ترکیب شوند.

آفتاب پرست

حقایق جالبی در مورد آفتاب پرست ها:

  • در مجموع ۱۶۰ گونه مختلف آفتاب پرست وجود دارد که نیمی از آن ها در جزیره ماداگاسکار زندگی می کنند.
  • آفتاب پرست ها می توانند چشمان خود را به طور مستقل از یکدیگر حرکت دهند. بنابراین آن ها ۳۶۰ درجه از محیط اطراف را مشاهده می کنند.
  • اندازه آن ها متفاوت است. پارسونز بزرگ ترین آفتاب پرست در جهان است که طول آن تا ۶۸٫۵ سانتی متر می رسد. بروکسیا میکرا کوچک ترین آفتاب پرست شناخته شده است که طول آن فقط ۱۶ میلی متر است.
  • زبان آفتاب پرست ها ۱٫۵- ۲ برابر طول بدن آن ها می باشد.
  • آفتاب پرست ها می توانند نور مرئی و ماورا بنفش را ببینند.
منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=51552

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0