تاریخ : شنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Saturday, 20 April , 2024
3

باورهای غلط و رایج در فرایند اهدای اعضا

باورهای غلط و رایج در فرایند اهدای اعضا

عمده ترین علت تمایل کم به اهدای اعضا، باورهای غلط و نگرش های نادرستی است که در ارتباط با اهدای عضو در میان مردم رایج است.

باورهای غلط و رایج در فرایند اهدای اعضا

باورهای اشتباه درباره اهدای اعضای بدن

روز ۳۱ اردیبهشت ماه مصادف است با فتوای امام خمینی (ره) مبنی بر جایز بودن اهدا عضو و به همین سبب به روز ملی اهدا اعضا نامگذاری شد. در ایران بیش از دو دهه است که فعالیت های مختلفی برای آگاه سازی مردم انجام می شود ولی هنوز فرهنگ سازی درستی در این مقوله صورت نگرفته است.

دبیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در این باره گفت:در حال حاضر بیش از ۲۷هزار نفر در لیست برای دریافت عضو هستند که هر ۲۰ دقیقه یک نفر به علت عدم دریافت عضو، جان خود را ازدست می دهد.

بشیر خالقی تصریح کرد:سالانه حدود ۸ هزار نفر به علل مختلف مانند صانحه تصادف؛ سکته مغزی و .. دچار مرگ مغزی می شوند که فقط حدود ۴هزار نفر از آنها حاضر به اهدا اعضای خود می شوند ولی متاسفانه بسیاری از خانواده ها تمایلی به اهدا کردن اعضای بیمار خود ندارد.

وی افزود:باید از تمام ظرفیت رسانه ای خود برای فرهنگ سازی این امر مهم استفاده کرد. در این زمینه صدا و سیما اقداماتی داشته ولی کافی نیست و در این خصوص اقدامات جدی تری را باید انجام داد.

 

اهدای اعضا

باورهای رایج درباره اهدای عضو

 

عجیب ترین باورهای غلط در اهدا عضو

عمده ترین علت تمایل کم به اهدای عضو پیوندی، باورهای غلط و نگرش های نادرستی است که در ارتباط با اهدای عضو در میان مردم رایج است. فرایند اهدا عضو در همه ادیان از جمله دین مبین اسلام مورد تأیید است، چنانچه در آیه ۲۳ سوره مائده اشاره شده است که هرگاه کسی نفسی را نجات دهد مانند آن است که باعث نجات جان تمام انسان ها شده است.

عدم آگاهی و اطلاعات نادرست سبب گاردگیری هایی از سوی افراد در مورد این موضوع می شود. برخی بر این باورند که با داشتن بیماری زمینه ای امکان اهدا عضو برای آنها مقدور نیست؛ ولی این درحالی ست که صلاحیت فرد برای اهدا عضو توسط تیم متخصص پیوند تنها در زمان فوت وی انجام می شود و بجز چند بیماری عفونی، ابتلا به سایر بیماری ها منعی برای اهدا ندارد.

تغییر شکل دادن جسد، نیز از عواملی است که باعث می شود خانوادهٔ فرد از اهدای عضو بیمارشان امتناع ورزند. اما فرایند برداشت عضو هیچ تغییری در ظاهر فرد ایجاد نخواهد کرد. ضمن اینکه این فرایند در اتاق عمل توسط تیم جراحی و در نهایت احترام به فرد اهدا کننده انجام می شود و پس از برداشت عضو محل جراحی بخیه زده شده و از بیرون فقط به صورت یک خط تمیز دیده می شود.

اهدای عضو هیچ محدودیت سنی ندارد و افرادی با سن بالا نیز محدودیتی برای اهدا ندارند. تمامی هزینه های مربوط به این فرایند توسط وزارت بهداشت پرداخته شده و هیچ هزینه ای بر فرد و خانوادهٔ فرد اهدا کننده تحمیل نمی شود.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=11159

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0