تاریخ : پنجشنبه, ۹ فروردین , ۱۴۰۳ Thursday, 28 March , 2024
0

چطور استعداد و علایق خود را بشناسیم؟

چطور استعداد و علایق خود را بشناسیم؟

بهترین کار، تجربه کردن باشد. ما با تجربه کارهای مختلف می توانیم به کشف استعدادها و علایق خود پی ببریم.

چطور استعداد و علایق خود را بشناسیم؟

چگونه استعداد خود را کشف کنیم

پسری ۲۶ ساله ام. بخاطر بعضی مسائل، جدیدا موفق به اتمام درسم در مقطع کارشناسی حسابداری شدم. با این که از ابتدا رشته ام را برای ورود به عرصه کار انتخاب کردم اما الان اصلاً علاقه ای به آن ندارم. به دنبال کار مناسب هستم. به حرفه خاصی علاقه ندارم ولی در هر شاخه ای سریع موفق می شوم و خودم را با شرایط وفق می دهم. دوست دارم استعداد واقعی خودم را کشف کنم و همان کار را انجام بدهم اما متاسفانه موفق به کشفش نشده ام.
هویت شغلی، بخش مهمی از هویت هر شخص را تشکیل می دهد، بدین معنا که ما خودمان را بر اساس عوامل مختلف که شغل و تحصیلات هم یکی از ابعاد مهم آن است، می شناسیم و به هویت و کیستی خود شکل می دهیم. برای همین ضرورت دارد نوع و رشته تحصیلی و شغل مان مطابق با شخصیت و نیازهای ما باشد وگرنه دچار تعارضات شدیدی خواهیم شد.ما چه بخواهیم، چه نخواهیم مقدار قابل توجهی از وقت خود را در شغل مان صرف می کنیم.

به دنبال تجربه اندوزی باشید

با توجه به آن چه شما در متن سوال تان گفتید، فکر می کنم برای شما بهترین کار، تجربه کردن باشد. ما با تجربه کارهای مختلف می توانیم به استعدادها و علایق خود پی ببریم.
صرفا با فکر کردن و کتاب خواندن، اتفاقی رخ نخواهد داد. کتاب خواندن یا مشاوره، روش تفکر و شیوه استخراج و مدیریت اطلاعات را به شما آموزش می دهد اما داده های ورودی این فرایند از تجارب ما سرچشمه می گیرد. در این شرایط برای شما بهترین کار، امتحان مشاغل مختلف است از فروشندگی و بازاریابی و حسابداری که رشته تحصیلی شما هم بوده است تا کار در مهد کودک یا هر شغلی که توانایی آن را دارید. این تجارب باعث خواهد شد اطلاعات لازم را درباره خودتان جمع آوری کنید و سپس با تجزیه و تحلیل این داده ها به علایق و استعدادهای خود پی ببرید. البته توجه به ویژگی های هر کار و سختی های آن با شناختی که از خودتان دارید، در مرحله قبل از تجربه کردن قرار می گیرد.

کشف استعداد

کشف زمینه ی استعداد

انعطاف پذیری بیش از حد، مثبت نیست

درباره این که گفته بودید در انجام هر کاری، خودتان را با شرایط وفق می دهید باید توجه داشته باشید انعطاف پذیری، امر مثبتی است اما مشابه هر ویژگی مثبت دیگر، افراط و زیاده روی در بهره بردن از آن مناسب نیست.
در واقع آن چه شما می گویید انعطاف پذیری نیست بلکه بی نظر و سیال بودن است مانند آب که همیشه شکل ظرف را به خود می گیرد. انعطاف پذیری زیاد، گاهی باعث نقض هویت شخصی انسان می شود. در واقع انعطاف، زمانی معنا دارد که شما حول چند اصل ثابت و در جزئیات آن ها از خود انعطاف نشان دهید. انعطاف بیش از حد، باعث شده است شما هیچ گاه به خواسته ها، نیازها و استعدادهای خود فکر نکنید و حتی در بررسی های خود فقط از بازخورد های بیرونی برای کشف استعدادهای تان استفاده کنید.

به درون خود نگاه کنید

برای کشف استعدادهای تان، تمام حرف های دیگران را فراموش کنید و فقط به درون خویش بنگرید. آن گاه مطمئن هستم به آن چه می خواهید دست خواهید یافت. در واقع خود، آینه خود شوید تا در آن به وضوح خویشتن را بیابید. آینه های دیگران همیشه زاویه دار هستند و بر اساس شخصیت و نیازهای خود سوگیری دارند، در نتیجه آن چه در آن می بینید، فقط تصور آن ها از شماست و نه خود واقعی شما. بی واسطه به خود، تجربیات خودتان و گذشته و آینده تان نگاه کنید تا بتوانید از شرایط فعلی به سمت موفقیت گام بردارید و استعدادتان را بیابید.

کشف استعداد

شناسایی استعداد 

۴ روش برای کشف زمینه ای که در آن استعداد دارید

برای تحقق این امر باید از خودتان بپرسید:

چه مهارت هایی به شما کمک کرده اند تا رشد کنید؟

یکی از مواردی که برای پی بردن به کشف استعداد تان مهم است، شناخت مهارت هایی است که به رشد شما کمک کرده اند. مطمئنا در طول دوران کودکی و هم چنین مدرسه و دانشگاه مهارت های خاصی را از روی نیاز به دست آورده اید. به عنوان مثال اسکات ادینگر مدیرعامل یکی از شرکت های مشاوره ای برتر جهان است، او در زمان کودکی در شرایط بسیار نامطلوبی زندگی می کرد و یاد گرفت برای زنده ماندن در این محیط باید چالش های بسیاری را رد کند، این نیاز به او کمک کرد تا تخصص ارتباطات، همسویی با دیگران، متقاعدسازی و حل تعارضات را یاد بگیرد.

چه کارهایی به شما احساس قوی بودن می دهند؟

مارکوس باکینگهام، یکی از نویسندگان برتر حال حاضر در مورد کشف استعداد و نقاط قوت توضیح می دهد:نقاط قوت ما به شیوه های اساسی جلب توجه می‎ کنند، آن ها باعث می شوند ما احساس قوی بودن بکنیم. توجه داشته باشید چه زمانی ‎شما احساس کنجکاوی، موفقیت و خوشبختی می کنید. این لحظات سر نخی از نقاط قوت شما داشته و به کشف استعداد شما کمک می کنند.

هنگامی که کودک بودید چه کارهای عجیب و غریبی انجام می دادید؟

یکی از گام های مهم برای کشف استعداد ، یادآوری کارهای عجیب و غریبی است که در کودکی انجام می دادید. زمانی که ما کودک هستیم، کارهایی را انجام می دهیم که به آن ها علاقه داریم؛ حتی اگر این کارها کمی عجیب و غریب باشند. هنگامی که به سرگرمی های دوران کودکی خود نگاه کنید، به احتمال زیاد یک استعداد ذاتی کشف خواهید کرد.

چه استعداد و نقات قوتی را در خود نادیده گرفته اید؟

اغلب اوقات ما نسبت به نقاط قوت خودمان بی اعتنا هستیم، زمانی که شما به صورت ناخودآگاه کاری به خوبی را انجام می دهید، به آسانی آن را نادیده می گیرید. به دقت گوش فرا دهید و آن نقاط قوتی را که به آسانی ردشان می کنید بیابید.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=72597

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0