تاریخ : پنجشنبه, ۹ فروردین , ۱۴۰۳ Thursday, 28 March , 2024
0

دچار استرس دوران نامزدی شده ام ، چه کنم؟

دچار استرس دوران نامزدی شده ام ، چه کنم؟

در دوران نامزدی هم عروس و هم داماد به شکل های مختلف دچار اضطراب و استرس هایی می شوند که باید با انجام برخی کارها این نگرانی ها را از خود دور کنند تا از این دوران لذت ببرند.

دچار استرس دوران نامزدی شده ام ، چه کنم؟

مقابله با استرس دوران نامزدی از راه و روش صحیح

دوران نامزدی و عقد دوران شگفت انگیزی است اما برای بسیاری از زوج های جوان همین روزهای شگفت انگیز با نزدیک شدن به عروسی به روزهای پر از استرس و تشویش تبدیل می شود.

گذر از زندگی مجردی و ورود به دنیای نا شناخته متاهلی و همه تغییرات ناشی از این اتفاق از دلایلی است که ذهن زوج جوان را به خود مشغول می کند وسبب می شود بسیاری از زوجین جوان به استرس دچار شوند .

به هر حال استرس دوران نامزدی امری طبیعی است اما باید تلاش کنیم تا با انها مقابله کرده و تا حد امکان انها را از خود دور سازیم اما چگونه و چطور؟ در ادامه این بخش از نمناک راه های مقابله با استرس دوران نامزدی را می خوانید.

استرس دوران نامزدی

علت استرس دوران نامزدی چیست؟

علت استرس دوران نامزدی

در دوران نامزدی با نزدیک شدن به تاریخ عروسی استرس مراسم و مهمانی و گرفتن خانه و تدارک مراسم ازدواج عروس و داماد را به شکل های مختلف تحت تاثیر خود قرار می دهد . مردها معمولا تحت تاثیر این استرس درونی و ساکت و کم حرف می شوند و ار تباطشان با دیگران کم رنگ تر شده اما خانم ها با این استرس به شکل های بیرونی تری مقابله می کنند.

آیا می دانید منشا این احساسات متناقض و این ترس های عجیب و غریب در دوران نامزدی چیست ؟ آیا مسائل مالی برای شما استرس می آورد یا تدارک عروسی که چشم فامیل را خیره کند؟ آیا دلیل این استرس ناآگاهی از وظایف همسری است ؟

عوامل روان شناختی

عوامل روان شناختی مهم ترین عامل استرس زا در دوران نامزدی یا عقد، است.

نداشتن آمادگی ذهنی و روانی

نداشتن آمادگی ذهنی و روانی برای ازدواج عامل مهمی است که سبب استرس و اضطراب در تمام طول نامزدی یا عقد می شود. مثلا بیشتر افرادی که در سن ازدواج نیستند و به طور ناگهانی زمینه ازدوجشان فراهم می شود ممکن است این احساس را تجربه کنند. برخی از افراد نیز با اینکه در سن ازدواج به سر می برند چون برنامه ای برای ازدواج خود ندارند وبه آن فکر نمی کنند دچار اضطراب خواهند شد.

افسردگی در دوران عقد

نداشتن آمادگی ذهنی علل استرس دوران نامزدی

دلایل استرس دوران نامزدی را بدانید

تجربه تلخ قبلی دختر و پسر

از عواملی که می تواند دوران نامزدی را برای زوجین جوان استرس زا کند ، شکست هایی است که دختر یا پسر از نظر عاطفی داشته اند. برخی از دختران به علت خاطره خوبی که از خواستگاری های قبلی خود ندارند و اینکه بسیاری از افراد متاهل دور و برشان شرایط زندگی خوبی ندارند ازدواج برایشان ترسناک یا مایه نگرانی و استرس است .

داشتن انتظارات غیرواقعی

یکی از عوامل دیگری که سبب ایجاد استرس و اضطراب در دوران به یاد ماندنی نامزدی و عقد می شود ، داشتن انتظارات غیرواقعی از طرف مقابل، خانواده، مراسم عروسی آن چنانی و… است ، هر چه فاصله تان از واقعیت بیشتر باشد، استرس شما تشدید خواهد شد.

استرس دوران نامزدی برای عروس بیشتر است یا داماد؟

قبل از ازدواج هم عروس خانم ها استرس میگیرند و هم آقا دامادها اما هر یک از آنها این استرس را به شیوه های مختلفی بروز می کنند مثلا مرد ها معمولا استرس را درونی بروز می دهند و ساکت و کم حرف می شوند اما خانم ها به شکل های بیرونی تری استرس را بروز می دهند.

دوران استرس پیش از ازدواج با رفتن عروس و داماد سر خانه و زندگیشان برطرف می شود و خوشبختانه این دوران محدود است اما برخی از افراد که شخصیتی پراسترس دارند در هر موقعیتی از زندگیشان وسیله ای برای نگرانی می یابند .

این افراد هنگامی که در آستانه ازدواج قرار می گیرند آن را به عاملی جدید برای استرس تبدیل می کنند و دچار تشویش و نگرانی می شوند. این افراد بعد از رفتن به سر خانه و زندگیشان نیز باز هم عاملی برای اضطراب می یابند و به خود استرس و تشویش راه می دهند.

اضطراب دوران نامزدی

استرس عروس و داماد در دوران نامزدی و قبل از عروسی

با استرس دوران نامزدی چطور مقابله کنیم؟

مواردی که برای مقابله با استرس دوران نامزدی و قبل ازدواج باید رعایت کنید:

سنگ ها را وا بکنید

برای کاهش اضطراب ها در دوران نامزدی و عقد بهتر است در خواستگاری و قبل از ایجاد دلبستگی تمام موضوعات مثل وضعیت شغلی پسر، مسکن، تحصیل دختر یا پسر و… صادقانه بیان شود و دختر و پسر خواسته های منطقی خود را به هم بگویند و در صورت وجود مشکل آن را به بزرگ ترها واگذار کنند.

پذیرش استرس

استرس در برخی از مراحل زندگی اجتناب ناپذیر است. در چنین شرایطی به ناچار باید آن را پذیرفت و با آن کنار آمد.

تغییر نگرش

تغییر نگرش و نگاه افراد از بهترین روشهای درمانی برای از بین بردن استرس و اضطراب زوجین در دوران عقد و نامزدی است.

پرورش توانمندی های فردی

پرورش توانمندی های فردی نیز به افرادی که دردوران نامزدی دچار استرس می شوند مک ی کند تا آرام تر شوند.

انعطاف پذیر باشید

شما باید در دوران نامزدی انعطاف پذیر باشید و گاهی به خواسته طرف مقابلتان نیز احترام بگذارید زیرا قرار نیست همه چیز مطابق با میل شما پیش رود.

برطرف کردن استرس های کوچک

درباره مسائلی که سبب استرس شما شده صحبت کنید و آنها را برطرف نمایید و هیچگاه اجازه ندهید مسائلی که شما را دچار استرس کرده روی هم جمع شود.

انجام برنامه ریزی

بی برنامه بودن نیز گاهی می تواند باعث بروز استرس شود. قبل از جشن ازدواج تان باهم برنامه ریزی کنید و زمان بندی مشخص برای هر یک از کارهای خود داشته باشید. این کار هم باعث کم شدن استرس خواهد شد.

رفع استرس دوران نامزدی

رفع استرس دوران نامزدی با برنامه ریزی کارها

روش های درمان استرس دوران نامزدی

قبول اشتباهات

اشتباهات تان را بپذیرید و عذر خواهی کنید.

آرام کردن استرس با کارهای آرامش بخش

انجام هر روشی که استرس شما را آرام کند مانند آهنگ گوش کردن، پیاده روی و… برای از بین بردن استرس دوران نامزدی و عقد موثر است. موسیقی یکی از بهترین ترین روش ها برای کاهش استرس است.

انجام ورزش

انجام ورزش های منظم و مداوم از جمله پیاده روی و یوگا می تواند به شما کمک کند تا استرستان را مهار کنید و سطح سلامت روانیتان را افزایش دهید. شما می توانید در زمان های مشخصی با هم پیاده روی کنید و در مورد خودتان و اهداف و برنامه هایتان با یک دیگر به گفت و گو بپردازید.

گوش دادن به حرف های یکدیگر

برای این که دوران نامزدی را با استرس کمتری بگذرانید، به حرف های یک دیگر خوب گوش دهید.

صحبت با یک دوست معتمد

برای مقابله با استرس درد دل کردن با یک دوست صمیمی و قابل اعتماد راه حل مناسبی است. اما باید دوست شما کامل معتمد باشد و از دلایل ناراحتی خود با او بگویید تا کمی سبک شوید.

از کاه کوه نسازید

مطمئن باشید به خیلی از اتفاقات، بعدها اگر فکر کنید پیش پا افتاده و خنده دار به نظر می رسد پس سعی نکنید با سختگیری های بیش از اندازه جلوی همدیگر سنگ بیندازید و خودتان را دچار استرس کنید.

بعضی از کارها و وظایف را به دیگران محول کنید

برای انجام بعضی از کارها و وظایف از نامزدتان، دوستان یا اقوام تان کمک بگیرید و تنها وظایفی را به عهده بگیرید، که فقط خودتان قادر به انجام دادنشان هستید.کمک گرفتن از موسسات برگزار کننده جشن عروسی نیز استرس شما را تا حدودی می کاهدزیرا این موسسات در برگزاری مراسم عروسی تبحر دارند و خیلی راحت تر از شما از عهده امور بر می آیند.

 

حتما بخوانید : حیوانی که نمی میرد !!
منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=63680

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0