تاریخ : سه شنبه, ۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Tuesday, 23 April , 2024
0

مخترع و تاریخ اختراع رادیو

مخترع و تاریخ اختراع رادیو

یکی از تاثیرگذارترین اختراعات بشری بدون شک رادیو است که تحول زیادی در زندگی افراد ایجاد کرد از این رو آشنایی با مخترع رادیو می تواند جذاب باشد.

مخترع و تاریخ اختراع رادیو

با ماجرای اختراع و مخترع رادیو بیشتر آشنا شوید

مخترعان در سراسر جهان همیشه چیز های جدید و هیجان انگیزی را از خودشان باقی گذاشته اند. اختراعات در قرن بیست، بیش از هر زمان دیگری بوده است. کارهای علمی در مورد تکنولوژی رادیو هم در آن زمان بیشتر از همیشه انجام شد؛ مشخصاً دو آقا و دانشمند آمریکایی به نام نیکولا تسلا و یک فیزیک شناس ایتالیایی به نام گوگلیلمو مارکونی که جزء تاثیرگذارترین افراد در اختراع رادیو بودند اما سال ها بعد در مورد این که چه کسانی رادیو را اختراع کردند، چیزهای مختلفی گفته شد زیرا چنانچه در بخش سرگرمی نمناک اشاره شده است کشفیات علمی با یکدیگر ترکیب شده بود و نام بعضی از افراد در این بین پاک شده بود. 

تسلا بعد از مهاجرت به آمریکا در سال ۱۸۸۴ سیم برق را اختراع کرد؛ وسیله ای که امواج رادیویی را ارسال و دریافت می کرد. مارکونی هم بعد ها به همکاری با او پیوست ؛ البته که در سال ۱۸۹۵ یک آتش سوزی ، آزمایشگاه تسلا را خراب کرد اما تا آن موقع او موفق شده بود که امواج رادیویی را تا ۸۰ کیلومتر هم ارسال کند. البته که تا آن زمان  یعنی در سال ۱۸۹۶، مارکونی آزمایشات مخصوص به خودش را انجام داده بود و سیگنال های رادیویی را  در انگلستان به اثبات رسانده بود. در همان سال؛ اولین تلگرافی بدون سیم هم در انگلستان ساخته شد. تسلا اولین بار در سال ۱۸۹۷ روی رادیو واقعی خود در آمریکا کار کرد. 

گوگلیمو مارکونی

طراحی این دستگاه ها در آن زمان هزینه بسیار زیادی داشت. رادیوی تسلا یکی از بهترین راه های برقراری ارتباط رادیویی بود.  البته این دو نفر سازنده رادیو بودند. قبل از آن ها یک فیزیک شناس اسکاتلندی به نام جیمز کلرک مکس ول  وجود امواج رادیویی را به اثبات رسانده بود و در سال ۱۸۸۶ یک فیزیک شناس آلمانی به نام هنریچ، تنوع سرعت جریان الکتریکی را در فضا مشابه با نور و گرما به سایرین نشان داد. 

ماه لومیس که یک دندانپزشک آمریکایی بود، در سال ۱۸۶۶، به شکل موفقیت آمیزی  تلگرافی بدون سیم را به روش خودش ایجاد کرد. او از طریق همین تلگرافی توانسته بود یک بادبادک را بدون سیم به جای دیگری ارسال کند که این اولین ارتباط بی سیم در آن زمان محسوب می شد.

 انواع رادیو

رادیوی دیجیتالی 

چهار مدل استاندارد برای سیستم های رادیویی دیجیتالی در کل جهان وجود دارد . همه انواع آن توسط مردم استفاده می شود. 

رادیوی آنالوگ 

رادیوی آنالوگ دو نوع اصلی دارد که آن ها را به شما معرفی کردیم :رادیوی AM و FM. رادیوی آنالوگ یکی از این ایستگاه ها را برای انتقال صدا انتخاب می کند. البته ممکن است یک رادیو از هر دو ترانسمیتر استفاده کند یا بیش از یک ترانسمیتر داشته باشد تا بتواند پهناهای مختلف باند را پوشش دهد.

رادیوی آنالوگ

رادیوی IBOC

این رادیو هم از انواع رادیو های دیجیتال محسوب می شود که الگوی خود را از رادیو hd گرفته است . این رادیو در سال ۲۰۰۳ معرفی شد که در بسیاری کشور ها محبوبیت بالایی دارد . معمولا ایستگاه های رادیویی FM و AM از سرویس های این رادیوی دیجیتالی استفاده می کنند.

رادیوی ISDB-TSB 

این رادیو ها مختص کشور ژاپن هستند و در سال ۲۰۰۳ ساخته شده اند. یک سیستم رادیویی دیجیتال محسوب می شوند که از چندین سرویس چند برنامه ای استفاده می کنند. ویژگی منحصر به فرد این رادیو ها این است که کانال های آن روی کانال های تلویزیونی هم انتقال داده می شوند. 

رادیوی DAB

این مدل از رادیو هم شبیه به رادیو های دیجیتالی بریتانیایی می باشد که مزایای بسیار زیادی شبیه به مورد قبلی دارد اما از لحاظ طراحی با دیگر رادیو ها متفاوت است . این رادیو می تواند کانال خود را با یک انتقال دهنده آنالوگ به اشتراک بگذارد  بنابراین پهنای باند جدا دارد. 

اخیراً نسخه های ارتقا یافته ای از این رادیو هم یافت می شوند که طیف سیگنال آن ها افزایش پیدا کرده است و تقریباً ۴۰ کشور در دنیا از این سرویس های رادیویی استفاده می کنند.

رادیوی دی ای بی

رادیوی DRM 

این رادیو ها یک جایگزین مستقیم برای رسانه های بین المللی AM و FM در پهنای باند با طول موج کوتاه هستند. معمولاً از کانال های مشابهی شبیه به سرویس آنالوگ استفاده می کنند. البته محدودیت هایی هم در مورد آن ها وجود دارد. 

رادیوی Sirius XM 

این رادیو ها ترکیبی از دو رادیوی مشابه هم هستند اما با سرویس های رادیویی ماهواره ای رقابت می کنند و عملکرد آن ها متفاوت است. این رادیو ها بیش از ۱۵۰ کانال صوتی دیجیتالی دارند و معمولاً در کشور آمریکا ، کانادا و بخش هایی از مکزیک یافت می شوند. 

رادیوی اینترنتی 

بسیاری از ایستگاه های رادیویی هم اکنون از سرویس های صوتی آنلاین برای ارتقاء سیگنال های هوایی به شنوندگان اینترنتی استفاده می کنند. البته این رادیو ها با انواع رادیو های آنلاین در گذشته متفاوت هستند.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=50945

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0