تاریخ : جمعه, ۱۰ فروردین , ۱۴۰۳ Friday, 29 March , 2024
1

غذایی که روی زمین افتاده قابل خوردن است یا خیر؟

غذایی که روی زمین افتاده قابل خوردن است یا خیر؟

شاید برایتان پیش آمده باشد که غذا از دستتان روی زمین بریزد اما آیا این غذای ریخته شده قابل خوردن است؟

غذایی که روی زمین افتاده قابل خوردن است یا خیر؟

غذای ریخته شده روی زمین قابل خوردن است؟

آخرین باری که غذا از دستتان کف آشپزخانه افتاد و در یک یورش ناگهانی به داخل بشقاب منتقلش کردید، کی بود؟ نکند شما هم معتقدید اگر غذایی را که روی زمین افتاده، زود بردارید، دیگر آلوده نیست و می توانید با خیال راحت نوش جانش کنید؟

جالب است بدانید، نتایج پژوهشی که در دانشگاه آستون انگلیس انجام شد، این طرز تفکر را ثابت کرده است. در این پژوهش مشاهده شد، اگر غذایی را که روی زمین افتاده در همان ثانیه های اول بردارید (حداکثر پنج ثانیه)، احتمال این که آلوده نشده باشد بیشتر است، اما اگر غذا مدت طولانی روی زمین باقی بماند، فرصت کافی خواهد داشت تا باکتری هایی مانند اِشریشیاکلی یا اِستافیلوکوکوس اورِئوس را از سطحی که روی آن افتاده، به خود جذب کند.
 
در این پژوهش تأکید شده است، نوع غذا و جنس سطحی را که غذا با آن برخورد کرده، نباید نادیده گرفت. مثلا احتمال انتقال باکتری ها به غذا از روی فرش یا موکت در مقایسه با سایر سطوح کمتر است، در حالی که اگر غذایی مرطوب مدتی طولانی تر از پنج ثانیه روی سطوحی مانند پارکت یا سرامیک و کاشی باقی بماند، احتمال آلوده شدنش به باکتری های موجود در سطح بیشتر است.
 
 
 
 قابل خوردن

غذای ریخته شده روی زمین تمیز است؟

 
در پژوهشی دیگر که در دانشگاه راتجِرز آمریکا انجام شد، دانشمندان احتمال آلودگی به باکتری اِنتِروباکتِر آئِروژِنز از سطوح مختلف به انواع غذاها را بررسی کردند. نتایج این پژوهش نیز نشان داد، فقط مدت زمان باقی ماندن غذا روی زمین نیست که احتمال جذب باکتری ها را افزایش می دهد، بلکه سایر عوامل از جمله نوع غذا و جنس سطح به همان اندازه حائز اهمیت است. گاهی این قبیل عوامل به حدی تأثیر می گذارند که باکتری های موجود در سطح بلافاصله، حتی در مواردی در کمتر از یک ثانیه، به ماده غذایی انتقال می یابند.

در این پژوهش، چهار نوع ماده غذایی شامل هندوانه، پاستیل، نان خالی و ترکیب نان و کره و سطوحی از جنس استیل ضدزنگ، سرامیک، چوب و موکت مورد آزمایش قرار گرفتند. همان طور که انتظار می رود، هندوانه بیشترین احتمال جذب باکتری و پاستیل کمترین احتمال جذب را دارد. دانشمندان رطوبت را مهم ترین عامل افزایش دهنده سرعت انتقال باکتری ها می دانند. همچنین سطوحی مانند سرامیک و استیل در مقایسه با موکت در انتقال آلودگی موفق تر هستند، اما احتمال انتقال آلودگی از سطح چوب در مقایسه با سایر سطوحی که در این پژوهش بررسی شدند، متغیرتر است.
براساس نتایج یک نظرسنجی تلفنی در آمریکا، شیوع رفتار برداشتن غذا یا چنگالی که کف زمین افتاده در بین مردان قابل ملاحظه تر است. این یافته در نظرسنجی دیگری که شامل ۵۰۰ شرکت کننده بود نیز ثابت شد. ۸۱ درصد زنان شرکت کننده به قاعده پنج ثانیه ای پایبند بودند، این در حالی است که فقط ۶۴ درصد جمعیت مردان شرکت کننده به پیروی از این قاعده ادعا کردند. هنوز علت دقیق این تفاوت رفتاری کشف نشده است، اما می توان نتیجه گرفت که مردان نسبت به تمیزی غذا حساسیت کمتری نشان می دهند.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=11042

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0