تاریخ : شنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Saturday, 20 April , 2024
0

ساخت دندان مصنوعی با دندان گرگ !

ساخت دندان مصنوعی با دندان گرگ !

در میان اسناد ثبت شده از تاریخچه ی دندان مصنوعی و اولین نمونه های آن در ایران و جهان به موارد جالبی برخورد کردیم که بد نیست شما هم آنها را بدانید.

ساخت دندان مصنوعی با دندان گرگ !

۹ مارس روز جهانی دندان مصنوعی و تاریخچه ی آن

سلامت دندان و وضعیت دهان ما همیشه نشان دهنده سبک زندگیمان هستند. داشتن یک لبخند زیبا و مصرف راحت تر غذا، نیازمند داشتن دندان های سالم و مرتب است. افتادن یک دندان می تواند نوع گفتار و چهره ما را تحت تاثیر قرار دهد. هیچ یک از ما نمی خواهیم که در سن جوانی پیرتر به نظر برسیم. جالب است بدانید که سلامت و بهداشت دهان و دندان در قسمت های مختلف تاریخ، نشان دهنده سلامت و قدرت فرد در جامعه بوده اند. انواع مختلفی از دندان های مصنوعی به عنوان یک تکنولوژی جدید در دندانپزشکی در دسترس قرار گرفته است.

اگر افراد بتوانند دندان خود را سالم و تمیز نگه دارند، احتمال این که به دندان مصنوعی نیاز پیدا کنند، بسیار کاهش پیدا خواهد کرد. بیماری و پوسیدگی دندانی روی سلامت کلی بدن موثر است. بیماری قلبی، عفونت، درد، کاهش حافظه و کمبود خواب نشان دهنده مشکلاتی در دندان شما هم هستند. پس برای اینکه این مشکلات را دور نگه دارید، همیشه بهداشت دهان را رعایت کرده و به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنید. امروز ۹ مارس روز جهانی دندان مصنوعی است به همین بهانه تاریخچه ی ساخت این دندان های پرکاربرد را در این بخش از گوناگون نمناک خواهیم گفت.

دندان مصنوعی 

دندان مصنوعی از گذشته تا به امروز

دندان گرگ و ساخت اولین دندان مصنوعی های تاریخ

قدیمی ترین نوع دندان های مصنوعی مربوط به ۲۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح است که در مکزیک یافت شدند. تحقیقات نشان می دهد که دندان مصنوعی ها در دوران باستان از دندان گرگ ها بوده است؛ البته بعضی از دندان های مصنوعی متعلق به حیواناتی هست که هنوز نوع حیوان مشخص نیست. برخی معتقدند دندان مصنوعی های قدیمی، در دوره ای از عاج فیل و دندان ها یاسب آبی ساخته می شده است.

 دندان های مصنوعی

علم دندان پزشکی در ایتالیا

مردم ایتالیا به دلیل تخصص در علم پزشکی معروف بودند. آن ها همچنین روی بهداشت و مراقبت از دندان تمرکز زیادی داشته اند. تقریبا ۷۰۰ سال قبل از میلاد مسیح راهی برای جایگزین کردن دندان ها پیدا کردند. به این صورت که سیم های زر و طلا را برای نگه داشتن دندان مصنوعی در قسمت دندان افتاده، استفاده می کردند که آن ها معمولاً متعلق به انسان یا حیوان بودند.

دندان مصنوعی های چوبی در ژاپن

روش های زیادی شبیه به روش های مردم ایتالیا تا قرن ۱۶ رایج بود تا این که مردم ژاپن، دندان مصنوعی چوبی را اختراع کردند. این دندان مصنوعی ها از وکس یا موم زنبور نرم شده ساخته می شدند و شبیه به دندان انسان بودند. سپس آن را منحنی می کردند تا ظاهری شبیه تر به دندان پیدا کند و داخل دهان افراد قرار بگیرد.

دندان مصنوعی چوبی  

دندان هایی از جنس چینی

در سال ۱۸۲۰ یک جواهرساز پیشرفت زیادی را در دندان مصنوعی رقم زد. او تصمیم گرفت که از جنس چینی همراه با رگه هایی از طلای ۱۸ کارات برای دندان مصنوعی استفاده کند. این دندان ها به شدت طبیعی بودند و به خوبی کار می کردند.

دندان مصنوعی های مدرن در قرن ۲۰

انواع پیچیده ای از مواد آکریلیک و پلاستیک برای ساخت دندان مصنوعی مورد استفاده قرار گرفتند و ترکیب آن ها از آکریلیک، فلز و گاهی اوقات چینی ها است. این دندان مصنوعی ها به صورت جداگانه و یا به طور کامل خریداری می شود که بستگی به پیشنهاد دندانپزشک دارد و به شدت به دندان طبیعی شبیه است.

 روز دندان مصنوعی

ساخت اولین دندان مصنوعی در ایران

برای یافت تاریخچه و آدرس دقیق از ساخت اولین دندان مصنوعی در ایران بسیار جستجو کردیم و در آخر رسیدیم به کتاب ” مفاخر آذربایجان ” که در این مورد اطلاعاتی داشت. براساس نوشته های این کتاب اولین دندان مصنوعی در ایران را فردی به نام سیدعلی حسینی مرعشی ساخته است.

آیت الله “سیدعلی حسینی مرعشی” که در زمان خود به سیدالاطباء معروف بود بعد از شنیدن خبر دندان مصنوعی در اروپا بدون آنکه دندان های مصنوعی را از نزدیک ببیند، تنها براساس تعریف هایی که از آن اختراع شنیده بود، تصمیم به ساخت دندان مصنوعی گرفت و موفق به ساخت اولین نمونه ی آن در ایران شد. وی یک دست دندان مصنوعی از عاج فیل و بخش لثه را از ترکیبی که خود ابداع کرده بود برای معین الملک حاکم وقت تبریز ساخت که از نمونه ی اروپایی خیلی بهتر بود.

دندان هایی که ” سیدالاطباء ” ساخت برخلاف دندان های اروپایی طعم غذا را تغییر نمیداد و فنری در میان فک بالا و فک پایین داشت که موقع باز و بسته کردن دهان موافق دلخواه صاحبش عمل کند. این ایرانی مبتکر سال ساخت دندان را هم روی بخش لثه حک کرده بود.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=50822

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0