تاریخ : پنجشنبه, ۹ فروردین , ۱۴۰۳ Thursday, 28 March , 2024
0

بیماری های دردناک لپ تاپ و موبایلی

بیماری های دردناک لپ تاپ و موبایلی

بیماری موبایل و لپ تاپ یکی از بیماری های جدید عصر ما است که با گسترش فناوری و استفاده بیش از حد از این وسایل به وجود می آید.

بیماری های دردناک لپ تاپ و موبایلی

بیماری و مشکلات جسمی که موبایل و لپ تاپ مسبب آنها هستند

موبایل این روزها یک بخش ضروری از راه های ارتباطی زندگی مدرن برای هر فرد محسوب می شود. از آن جایی که استفاده از گوشی موبایل به شدت گسترده شده است، به همین دلیل دانشمندان در مورد خطرات آن برای سلامت فرد به شدت نگران هستند. در حقیقت گوشی موبایل و انرژی و امواج رادیویی آن، به شدت روی بدن تاثیر می گذارد. نگرانی هایی در مورد امواج منتشر شده از گوشی موبایل وجود دارد که می تواند مشکلاتی از جمله سردرد یا حتی تومور مغزی را برای افراد ایجاد کند.

برخی از محققان هم بر این عقیده هستند که موبایل می تواند عاملی برای سرطان باشد. علاوه بر خطراتی که برای جسم وجود دارد، گوشی موبایل همچنین می تواند خطرات روانی، اجتماعی و حتی عاطفی هم به دنبال داشته باشد. پس بسیار مهم است که خطرات استفاده از موبایل را که در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک به آنها اشاره کرده ایم بشناسید و بدانید که چگونه باید از آن ها جلوگیری کنید. 

کمر درد

بیماری ها و خطرات مربوط به گوشی موبایل و لپ تاپ چیست ؟ 

ساعاتی که صرف استفاده از گوشی موبایل می کنید، بسیار مهم است  زیرا ممکن است خطراتی را برای شما ایجاد کند. اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که هر چند دقیقه یک بار گوشی خود را چک می کنید تا نوتیفیکیشن ها را بخوانید، در نتیجه بیشتر در معرض مشکلات زیر خواهید بود.

۱٫ گردن درد 

نگاه کردن به صفحه موبایل هنگام پیام دادن یا سرچ کردن در اینترنت، فشار زیادی را به گردن و ستون فقرات وارد می کند و باعث گردن درد و سردرد می شود که به آن مشکل گردن درد به دلیل استفاده از تکنولوژی می گویند. این وضعیت درد عصب را ایجاد می کند که ممکن است به کمر و شانه ها هم برسد. 

هر ۲۰ دقیقه یک بار هنگام استفاده از گوشی موبایل، به خودتان استراحت دهید. یک پوزیشن مناسب بگیرید و بیش از حد گردن و سر را به سمت جلو ندهید و گوشی موبایل را هنگام استفاده، بالاتر از خودتان قرار دهید تا خم نشوید. 

گردن درد

۲٫ چاقی 

انقلاب تکنولوژی ها باعث کاهش فعالیت فیزیکی و افزایش چاقی شده است که بزرگترین علت مرگ می باشد. فعالیت نداشتن عاملی برای چاقی است و خطر بیماری قلبی عروقی و سرطان از جمله سرطان سینه، سرطان پروستات و سرطان روده را افزایش می دهد پس حتما هر ۱۵ دقیقه یک بار بعد از استفاده از گوشی از جای خود بلند شوید و قدم بزنید. 

۳٫ آسیب بینایی 

استفاده از موبایل با صفحه روشن و نور زیاد به بینایی شما آسیب وارد می کند. قرار گرفتن در معرض نور آبی موبایل، تبلت و لپ تاپ، عاملی برای افزایش مولکول های سمی داخل چشم است.

پس هر چند وقت یکبار به چشمان خود استراحت دهید. نور آن را کم کنید و یک صفحه کاملا واضح و شفاف داشته باشید تا به چشم شما آسیب وارد نشود. 

آسیب بینایی

۴٫ کوتاه شدن زمان توجه و تمرکز 

استفاده از دستگاه های دیجیتالی شاید کار شما سریعتر راه بیاندازد اما تمرکز تان را در طولانی مدت کاهش می دهد. پیش از این هم در بخش سلامت نمناک خواندید که وجود گوشی موبایل حواس شما را پرت می کند، سطح توجه شما را می کاهد و باعث می شود که نتوانید کارهای خود را به شکل کامل انجام دهید. با ورزش و مدیتیشن می توانید تمرکز ذهنی را بالا ببرید . پس تا جایی که می توانید موبایل را کنار بگذارید و به فکر افزایش قدرت تمرکز خود باشید. 

۵٫ اختلالات مربوط به خواب 

۷۰ درصد از کاربران گوشی، موبایل را تا رختخواب شان هم می برند اما مطالعات نشان می دهد که دو ساعت قرار گرفتن در معرض صفحات دیجیتالی، مشکلاتی را برای خواب شما ایجاد می کند و در نتیجه نمی توانید استراحت کافی داشته باشید.

 به جای این که هنگام خواب به تماشای فیلم بپردازید، می توانید به پادکست گوش دهید و گوشی را روی حالت شب قرار دهید و یا آن را کنار بگذارید تا خواب بهتری داشته باشید. 

بی خوابی

۶٫  تغییر در ساختار مغز 

سازمان سلامت جهانی استفاده از موبایل را به دسته بندی های مختلف تقسیم می کند که می تواند ساختار مغز شما را تغییر دهد. افرادی که در طولانی مدت از این دستگاه استفاده می کنند، چگالی کم تری در لوب خاکستری مغز خود دارند و در نتیجه توانایی کنترل ذهنی و تنظیم حالت اجتماعی و عاطفی در آن ها کاهش پیدا می کند. برای افزایش قدرت مغز ، بهتر است اینترنت را خاموش کنید و قبل از انجام کار های سخت، وارد شبکه های اجتماعی نشوید و قدرت و آگاهی ذهن خود را بالا ببرید. 

۷٫ خطر سرطان 

گوشی موبایل به دلیل امواج رادیویی که دارد، ممکن است عامل ایجاد بعضی از سرطان ها باشد. برای کاهش خطر تومورهای مغزی یا سرطان مغز، بهتر است گوشی را به گوشتان نچسبانید و آن را روی اسپیکر بگذارید یا از هدست سیم دار و یا هدست های بلوتوث دار استفاده کنید. 

سرطان مغز

۸٫ مشکلات شنوایی

طبق مطالعات انجام شده، استفاده از موبایل بیش از ۶۰ دقیقه در روز، عاملی برای آسیب شنوایی است. استفاده از موبایل در حال شارژ  خطر این امواج را افزایش می دهد و باعث آسیب به شنوایی می شود.

برای جلوگیری از این آسیب ، تا جایی که می توانید گوشی موبایل را دور نگهدارید و صدای آن را کم کنید و همچنین استفاده از موبایل هنگام رانندگی هم خطر تصادف را به شدت بالا می برد. پس سعی کنید هنگام انجام کار هایی مهم مثل رانندگی، این عامل حواس پرتی را از خود تان دور کنید. 

۹٫ بروز مشکلات عصبی 

کار زیاد با رایانه، تبلت، گوشی و مواجهه بیش از حد با منابع نوری باعث بروز مشکلات عصبی در افراد می شود. بر اساس تحقیق سازمان ملل، افرادی که طی ده سال روزانه نیم ساعت به طور مداوم با تلفن همراه صحبت کرده اند، دچار تومور مغزی از نوع گلیوما (تومور بدخیم سیستم عصبی مرکزی) می شوند.

مشکلات عصبی

۱۰٫ اختلال laptop thigh 

این اختلال زمانی ایجاد می شود که افراد مدام لپ تاپ را روی ران پایشان قرار می دهند و با آن کار می کنند و در نتیجه پوست پای فرد در معرض حرارت بالای لپ تاپ قرار می گیرد و چنین وضعیتی ایجاد می گردد. برای درمان و جلوگیری از این وضعیت بهتر است که از میز لپ تاپ استفاده کنید و همچنین از پدهایی استفاده کنید که زیر لپ تاپ قرار می گیرند و باعث جلوگیری از رساندن حرارت به پای شما می شوند. 

۱۱٫ خشکی چشم

مطالعات نشان می دهد استفاده از تلفن همراه به مدت طولانی خطر ابتلا به خشکی چشم را افزایش می دهد. وقتی به صفحه نمایش خیره می شویم، کمتر پلک می زنیم به این معنی که لایه اشکی چشم ما خشک می شود و خطر ابتلا به خشکی چشم افزایش می یابد.بیماری خشکی چشم هنگامی رخ می دهد که چشم ها به اندازه کافی اشک تولید نمی کنند و در نتیجه قرمز، متورم و تحریک می شوند.مدت استفاده از صفحه نمایش در طول روز نباید به اندازه ای باشد که به سلامت آسیب برساند؛ همچنین یک ساعت قبل از خواب و بیش از دو ساعت مستمر در طول روز نباید از صفحه نمایش هیچ دستگاهی استفاده کرد.

خشکی چشم

۱۲٫ سندروم texting finger/thumb 

این اختلال زمانی ایجاد می شود که افراد مدام در حال ارسال پیام های متنی هستند؛ مخصوصاً زمانی که برای ارسال پیام از دکمه های روی گوشی استفاده کنند ، این وضعیت افزایش پیدا می کند در نتیجه این اختلال در شصت یا دیگر انگشتان دست ایجاد می شود. معمولاً تاندون ها و ماهیچه های این قسمت دچار مشکل خواهند شد  زیرا بیش از حد از آن ها استفاده شده است.

بعد از این که صفحات گوشی و لپ تاپ لمسی شدند، کم کم این اختلال کاهش پیدا کرد اما باز هم در بین مردم یافت می شود و علائم آن احساس درد و سوزن سوزن شدن در مفاصل انگشت و شصت است. برای درمان این وضعیت بهتر است که هنگام استفاده از گوشی، انگشتان خود را برای تایپ کردن تغییر دهید. 

۱۳٫ سیاتیک

عصب سیاتیک طولانی ترین عصب بدن است که از پشت لگن به سمت پایین پا امتداد یافته و در سر تا سر طول پا، از باسن تا پایین پا، کشیده شده است. سیاتیک بیماری است که در آن عصب سیاتیک تحت فشار قرار گرفته و یا تحریک می شود. نشستن طولانی مدت و کار با رایانه و موبایل می تواند باعث آسیب دیدگی دیسک های بین مهره ای شود، که این به تحت فشار قرار گرفتن و تحریک احتمالی عصب کمک می کند. افرادی که برای مدتی طولانی و بدون وقفه می نشینند، بیشتردچار سیاتیک می شوند.

۱۴٫ بی تحرکی و اختلالات قلبی

بیشتر افرادی که بیش از حد از تلفن همراه استفاده می کنند و وقت زیادی را در شبکه های مجازی می گذرانند، بی تحرک بوده و زمان زیادی را می نشینند. بی تحرکی می تواند موجب اختلال در جریان خون در بدن شود و در نتیجه ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و عروق خونی را افزایش دهد.

اختلالات قلبی

۱۵٫ التهاب تاندون و بی حسی

تاندونیت دکوروین اغلب بر اثر انجام فعالیت های پرتکرار و یا کار کشیدن بیش از حد از دست بروز پیدا می کند. هنگامی که شما موبایل را در یک حالت و طولانی مدت در دست نگه می دارید ممکن است دچار این درد شوید. این درد، نتیجه ی التهاب تاندون های مچ دست در ابتدای انگشت شست (محل اتصال آن به مچ) می باشد. درد ناشی از تاندونیت دکوروین ممکن است از انگشت شست آغاز شده و به تدریج به ساعد برسد. همچنین خم نگه داشتن آرنج به مدت طولانی برای صحبت کردن با تلفن همراه می تواند موجب بروز سندروم تونل کوبیتال شود. این بیماری می تواند به صورت درد آرنج همراه با بی حسی انگشتان دست به خصوص انگشتان کوچک ظاهر شود.

۱۶٫ سندروم چشم دیجیتال 

در این سندروم مشکلات بینایی، سر درد، ورم چشم و قرمزی ایجاد می گردد. یعنی به گونه ای که چشم فرد مدت زمان طولانی نمی تواند به کامپیوتر خیره باشد که البته در این دنیای مدرن این اتفاق برای خیلی از ما پیش می آید. سپس چشمان ما خشک می شود و با قرمزی همراه خواهد شد. ورم و خارش چشم یکی دیگر از علائم این وضعیت است. برای مقابله با این مشکل باید به چشمان خود استراحت دهید و مدت زمان طولانی به کامپیوتر و لپتاپ خیره نشوید. 

سردرد

۱۷٫ ضعیف شدن اسپرم و ناباروری

مردانی که از موبایل استفاده می کنند، معمولا تمایل دارند که آن را داخل جیب خود و یا جایی نزدیک به کمربند شلوار خود قرار دهند . در نتیجه بیضه های آن ها در معرض آسیب امواج الکترومگنتیک قرار می گیرد. امواج رادیویی موبایل روی کیفیت اسپرم تاثیر می گذارد. عوامل دیگری نیز می توانند روی ناباروری مردان تاثیرگزار باشد. مردان نباید لپ تاپ را روی بدن خود قرار دهند ، زیرا دمای بالای لپ تاپ آسیب رسان است و تاثیرات منفی در توانایی باروری آن ها دارد. 

۱۸٫ اختلال آرنج تنیس بازان 

این بیماری هم مربوط به دنیای مدرن است و برای کسانی که بیش از حد از کامپیوتر استفاده می کنند و حرکات تکراری پشت سر هم از انگشت و مچ دست دارند، اتفاق می افتد و ورم و درد را در این ناحیه ایجاد می کند و در نتیجه باعث می شود که نتواند حتی چیزهای سبک را در دستش بگیرد. علائم آن درد در اطراف ناحیه آرنج است.

برای درمان این وضعیت باید مچ و انگشتان خود را تمرین دهید و همچنین می توانید از کیبورد های ارگونومیک ( کیبورد های ارگونومیک برای قرار گرفتن بهتر دست ها بر روی آن و کاهش خستگی ناشی از کار با لپ تاپ و کامپیوتر طراحی شده اند ) استفاده کنید.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=13030

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0