تاریخ : پنجشنبه, ۹ فروردین , ۱۴۰۳ Thursday, 28 March , 2024
0

فیلم های دفاع مقدس که ماندگار شدند + تصاویر

فیلم های دفاع مقدس که ماندگار شدند + تصاویر

در این بخش از دنیای فرهنگ و هنر نمناک به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس ، ماندگارترین فیلم های دفاع مقدس را به شما معرفی میکنیم.

فیلم های دفاع مقدس که ماندگار شدند + تصاویر

ماندگارترین فیلم های دفاع مقدس

۳۱ شهریور سالروز شروع جنگ تحمیلی از سوی رژیم بعث عراق علیه جمهوری اسلامی ایران، به عنوان آغاز هفته دفاع مقدس نامگذاری شده است و از ۳۱ شهریور تا ۶ مهر ادامه دارد. در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ رژیم بعثی عراق با تصمیم و طرح قبلی و با هدف برانداختن نظام نوپای جمهوری اسلامی جنگی تمام عیار را علیه ایران اسلامی آغاز کرد. صدام حسین رییس جمهور عراق با ظاهر شدن در برابر دوربین های تلویزیون عراق با پاره کردن قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر، آغاز تجاوز رژیم بعثی به خاک ایران را اعلام کرد.

در سینمای ایران فیلم های زیادی در ژانر دفاع مقدس ساخته شده است که برخی از آنها ماندگارترند. در این مطلب درباره فیلم های دفاع مقدس که ماندگار شدند صحبت میکنیم.

به یادماندنی ترین فیلم های دفاع مقدس

فیلم سینمایی کیمیا ساخته احمدرضا درویش

فیلم های دفاع مقدس

بهترین فیلم های دفاع مقدس در سینمای ایران

کیمیا فیلمی به کارگردانی احمدرضا درویش است که در ژانر دفاع مقدس یکی از بهترین هاست. خسرو شکیبایی ، رضا کیانیان و بیتا فرهی از بازیگران اصلی این فیلم سینمایی هستند که در خلاصه داستان آن آمده است :در آغاز جنگ ایران و عراق ، همسر رضا باردار است و باید مورد عمل جراحی قرار گیرد. رضا او را به بیمارستان می رساند و خود به اسارت قوای دشمن در می آید. همسر رضا حین عمل جراحی می میرد و شکوه جراح، فرزند رضا را نجات می دهد. پس از گذشت نه سال، وقتی رضا از اسارت آزاد می شود، پی می برد که همه اعضای خانواده اش را از دست داده است. حال او در جستجوی تنها باز مانده خود، فرزندش است. کیمیا، فرزند رضا، نزد شکوه در مشهد زندگی می کند. مشکل اینجاست که شکوه به طور کامل به کیمیا وابسته است…

فیلم سینمایی کیمیا برنده سه سیمرغ بلورین در جشنواره فیلم فجر سال ۷۳ شد و یکی از ماندگارترین فیلم ها در حوزه دفاع مقدس است.


آژانس شیشه ای به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا

فیلم های دفاع مقدس

بهترین فیلم های دفاع مقدس در سینمای ایران

آژانس شیشه ایفیلمی ایرانی به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا و محصول سال ۱۳۷۶ و برندهٔ سیمرغ بلورین بهترین فیلم در شانزدهمین دوره جشنواره فیلم فجر است. بر پایهٔ چند نظرسنجی آژانس شیشه ای عنوان بهترین فیلم ایرانی پس از انقلاب ۵۷ را بدست آورد. این فیلم هشت سیمرغ جشنواره فیلم فجر را را به خود اختصاص داد.

آژانس شیشه ای تقریباً همه سیمرغهای فجر شانزدهم را از آن خود کرد و یک سال بعد در اکران عمومی با استقبال گسترده مردم مواجه شد .

پرویز پرستویی و رضا کیانیان یکی از بهترین نقش هایشان را در این فیلم سینمایی ایفا کرده اند.


فیلم سینمایی دوئل ساخته احمدرضا درویش

فیلم های دفاع مقدس

بهترین فیلم های دفاع مقدس در سینمای ایران

دوئلفیلمی به کارگردانی و نویسندگی احمدرضا درویش و تهیه کنندگی تقی علیقلی زاده و حسن رجبعلی بنا ساخته سال ۱۳۸۲ است،که در ۲۰ آبان ۱۳۸۳ بر روی پرده سینما رفته است.

سعید راد ، پژمان بازغی ، پریوش نظریه ، کامبیز دیرباز ، انوشیروان ارجمند ، پرویز پرستویی و هدیه تهرانی از بازیگران این فیلم سینمایی هستند که در خلاصه داستان آن آمده است :داستان فیلم حول یک گاوصندوق می چرخد. در بحبوحه جنگ عده ای تلاش می کنند از خروج یک گاو صندوق از کشور جلوگیری کنند. نقش اول فیلم، زینال، در این بین به حسن نیت آن ها شک کرده و سعی می کند گاو صندوق را از چنگ آن ها در بیاورد. گاو صندوق در اروند غرق می شود و زینال اسیر می شود. داستان فیلم ۲۰ سال بعد و پس از آزادی زینال ادامه می یابد و در حین درگیری برای تصاحب گاوصندوق حقایقی کهنه آشکار می شود.


بوی پیراهن یوسف ساخته ابراهیم حاتمی کیا

فیلم های دفاع مقدس

بهترین فیلم های دفاع مقدس در سینمای ایران

بوی پیراهن یوسف نام فیلمی ایرانی به نویسندگی و کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا و محصول سال ۱۳۷۴ می باشد.

نیکی کریمی ، علی نصیریان ، جعفر دهقان ، شیرین بینا ، آتوسا قریشی ، قاسم زارع ، عزیزاله هنرآموز ، حسن زارعی و مهران قدکچیان از بازیگران این فیلم سینمایی هستند.

فیلم های دفاع مقدس

بهترین فیلم های دفاع مقدس در سینمای ایران

داستان فیلم سینمایی بوی پیراهن یوسف :دایی غفور راننده یک تاکسی فرودگاه، با وجود همه مدارکی که ثابت می کند پسرش یوسف در جنگ شهید شده، هنوز فکر می کند که او زنده است و حتی حرف دامادش اصغر را که همرزم یوسف بوده قبول نمی کند. او با این که پلاک یوسف را هم در شکم یک کوسه یافته اند، همیشه منتظر است پسرش بازگردد. دایی غفور در فرودگاه با دختر جوانی به نام شیرین آشنا می شود که برای یافتن برادرش خسرو که در جنگ گم شده از اروپا به ایران آمده است. یکی از آزادگان که در زندان با خسرو، برادر شیرین بوده و به ایران بازگشته، با شیرین تماس می گیرد و می خواهد اطلاعاتی بدهد. شیرین و دایی غفور به دیدن او می روند و آزاده به آنها می گوید که خسرو سالم است و به زودی بازمی گردد. اما پنهانی به دایی غفور می گوید که نتوانسته حقیقت را به شیرین بگوید، زیرا خسرو در جریان یک اعتصاب در اردوگاه اعدام شده است. اصغر، داماد دایی غفور که معالجه اش را در آلمان ناتمام گذاشته و برگشته، مانند دایی غفور فکر می کند یوسف زنده است. به همین دلیل به مرز قصرشیرین ـ محل ورود اسرا ـ می رود. شیرین در تدارک استقبال از خسرو است که از حقیقت آگاه می شود. او به دایی غفور اعتراض می کند که می خواسته او را هم مانند خودش، اسیر توهم بازگشت عزیزش کند. شبی که شیرین قصد رفتن به پاریس را دارد، اصغر تلفنی به دایی غفور خبر می دهد که اطلاعاتی از خسرو به دست آمده و او به زودی به ایران بازمی گردد. دایی غفور و شیرین شبانه به سمت قصر شیرین حرکت می کنند. صبح روز بعد، هنگامی که شیرین در میان آزادگان به دنبال خسرو می گردد، ناباورانه یوسف را می بیند و مژده بازگشت عزیز دایی غفور را به او می دهد.


روز سوم به کارگردانی محمد حسین لطیفی

فیلم های دفاع مقدس

بهترین فیلم های دفاع مقدس در سینمای ایران

روز سوم ششمین فیلم سینمایی محمدحسین لطیفی در مقام کارگردان و محصول سال ۱۳۸۵ است که برنده ۵ و نامزد ۸ سیمرغ بلورین از جشنواره فیلم فجر بود.
این فیلم، روایت آخرین روزهای مقاومت در بخش غربی خرمشهر در سال ۱۳۵۹ است. سمیره و رضا، خواهر و برادری که همراه سایر مردم در حال مقاومت هستند. حلقه محاصره دشمن تنگ تر می شود و در نتیجه سمیره که پاهایش شکسته است و نمی تواند فرار کند در خانه باقی می ماند، رضا تصمیم می گیرد سمیره را در حیاط خانه در یک موقعیت نسبتاً خوب با کمی غذا خاک کند تا شبانه بیاید و وی را فراری دهد. در این بین خواستگار قبلی سمیره که به جمع نیروی نظامی عراق پیوسته و روزی همکار او در مدرسه خرمشهر نیز بوده است، به عنوان یک فرمانده عراقی به این منطقه می آید و خانه رضا و سمیره را اشغال می کند و برای نگهبانی از آنجا نیز دو مأمور قرار می دهد. در این بین رضا سعی بر نجات دادن سمیره می کند که در نهایت برادر کوچک رضا و دوستانش و خودش شهید می شوند و فقط سمیره از ماجرا جان سالم به در می برد.
پوریا پورسرخ ، باران کوثری ، حامد بهداد ، برزو ارجمند ، مهدی صبایی ، شهرام قائدی ، مرتضی زارع ، مالک سراج ، مجید یاسر و مهدی ساکی از بازیگران این فیلم سینمایی هستند.

شیار ۱۴۳ به کارگردانی نرگس آبیار

فیلم های دفاع مقدس

بهترین فیلم های دفاع مقدس در سینمای ایران

شیار ۱۴۳فیلمی به کارگردانی و نویسندگی نرگس آبیار و تهیه کنندگی محمدحسین قاسمی محصول سال ۱۳۹۲ است. در خلاصه داستان این فیلم سینمایی آمده است :پسری جوان به جبهه رفته است. مادر او (مریلا زارعی در نقش مش الفت) در نبود پسرش روزهای تلخی را می گذراند و منتظر است او روزی از جبهه بازگردد. او نمی داند پسرش اسیر شده یا در جنگ کشته شده است.

مریلا زارعی ، مهران احمدی ، گلاره عباسی ، جواد عزتی ، حسام بیگدلو ، یدالله شادمانی ، زهرا مرادی و سعید بیگی از بازیگران این فیلم سینمایی هستند.

مریلا زارعی یکی از بهترین نقش هایش را در این فیلم سینمایی ایفا کرد و این یکی از بهترین بازیگران فیلم سینمایی نرگس آبیار کارگردان فیلم نفس بود.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=25400

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0