تاریخ : پنجشنبه, ۹ فروردین , ۱۴۰۳ Thursday, 28 March , 2024
1

“هفت شهر نی” به دستان استاد کلهر رسید.

“هفت شهر نی” به دستان استاد کلهر رسید.

“هفت شهر نی” به دستان استاد کلهر رسید. کتاب هفت شهر نی به قلم حامد امجدیان حامد امجدیان،حقوقدان و نوازنده ساز عرفانی نی، از انتشار کتابش تحت عنوان ” هفت شهر نی۱  ” خبر داد. این کتاب شامل هفت سفر عرفانی برای انسان، نُت های ردیف موسیقی ایران با ذکر مثال برای هر گوشه، ۵۱ […]

“هفت شهر نی” به دستان استاد کلهر رسید.

کتاب هفت شهر نی به قلم حامد امجدیان

حامد امجدیان،حقوقدان و نوازنده ساز عرفانی نی، از انتشار کتابش تحت عنوان ” هفت شهر نی۱  ” خبر داد. این کتاب شامل هفت سفر عرفانی برای انسان، نُت های ردیف موسیقی ایران با ذکر مثال برای هر گوشه، ۵۱ قطعه ضربی، ۵۰ درس مقدماتی و داستان ها و خاطرات شیرین استادانی چون محمد موسوی، محمدرضا شجریان است که در ۴۳۴ صفحه روانه بازار شد، تا به دست عاشقان برسد. او افزود:« این لطف خداست که کتاب هفت شهر نی به دست استان کلهر رسید. »

"هفت شهر نی" به دستان استاد کلهر رسید.

مؤلف در ابتدای کتاب و قبل از ورود به مباحث موسیقی از هفت سفر اخلاقی، عرفانی برای انسان سخن می گوید که از آن به ” اسفار هفتگانه نی نوازان ” یاد می کند و چنین می گوید:« کاش هر انسان و به طور اخص اهالی موسیقی ایرانی قبل از اینکه سازی به دست گیرند، از این هفت شهر به سلامت بگذرند تا دلشان محیای پذیرش اسرار گردد.»

سفرهایی با عنوان “سفر از شهر خودشنیداری به حقیقت شنیداری”، “سفر از شهر تقلید به شهر تحقیق”، “ورود به شهرعشق و برپایی ضیافتِ امجد” و … .

وی در سفر ششم با عنوان ” سفر از شهر لِگام گسیختگی به شهر پهلوانان” چنین می نگارد:

« نی نواز در سفر ششم به دوراهی وسوسه۲  می رسد که نهایتاً به نفسِ پاک رجوع می کند و پنجه در پنجه نفسِ سرکش می افکند۳. مسافر در نوازندگی بسیار قَدَر قُدرت است اما امروز که خورشید هم اندکی کج می تابد۴ حریفی شکست ناپذیر بر میدانِ نَظَر است. در وادی معرفت نباید از کمالِ قدرت خویش بهره ببری، بدان که اگر دایره قدرت نی نواز، یعنی آنچه را که توانِ اجرای آن را دارد اعم از گوشه هایِ ردیف و قطعات ضربی، به اندازه معینی فرض شود، باید دایره ماذوناتش، یعنی دایره چیزهایی که نی نواز به خودش اجازه می دهد آنها را بنوازد، بسیار کوچک تر از دایره اول باشد. نی نواز در این سفر می آموزد که نباید هر جایی بنوازد. نباید هر چیزی بنوازد. اما در مسیر این شهر، حریف با ابزارهای قدرتمند نفسانی، به مبارزه با پهلوان برخواسته است و قصدِ به خاک مالیدنِ پشتِ وی را دارد. نی نواز نباید زمامِ اختیار از دست بدهد و به دنبال روی از نفسِ سرکش، که گاه در لباس شُهرت و گاه در لباس مُکنت بر وی ظاهر همی شود راه بیفتد و هر آهنگی که دلش امر کرد و هرجایی که دلش دستور داد بنوازد. این نه رسم پهلوانیست.

گر بر سر نفسِ خود امیری مردی۵

همچنین حامد امجدیان در قسمت پایانی سفر هفتم یعنی لحظه ورود نی نواز به شهر عشق که ضیافتی بزرگ به نام “ضیافت امجد” در آنجا برپاست در قالب یک شعر چنین می نگارد:

« « هفت شهر نِی »۶

 

هفت شهر را به جان کردم بنا

تا بگویم عاشقان را در خفا

قبل از هر شهری حجابی مِستَر است

بردرید آن را که شهر زیباتر است

سافِر هفتگانه۷  را کردم دَوان

تا نوای نی برد بر کهکَشان۸

چون رسید بر شهر هفتم ناگَهان

سینه اش پر شد ز عشقِ لامَکان

نی بینداخت و وجودش گر گِرفت۹

آتشی اندر نیستان در گِرفت۱۰

"هفت شهر نی" به دستان استاد کلهر رسید.

این بود درسی۱۱  امجد ۱۲که از ذهنِ امجد۱۳  بر گنبدِ آسمانِ لایتناهی معرفت در سی ورق از دفتر روزگار تحریر گشت. در پایان مرا وصیتی به نی نوازان است:« وقتی خواستی نی بنوازی، چنان بنواز که خدا مخاطب است، نه امجد و اصغر.»»

وی افزود:« استاد کلهر کمانچه را به کهکشان برده اند، خداوند دل همه عاشقان را منور کند »

این ردیف دان و محقق فلسفه که پیشتر کتابِ ” قوانین و مقررات مرتبط با بازار سرمایه” را به چاپ رسانده از انتشار کتاب دیگرش تحت عنوان “مکتب آنتی سوسولیست” که ساختاری وسیع و بنیادین را در حوزه افکار انسانی بیان می کند، خبر داد.

در پایان شایان ذکر است که تمام نت های موجود در کتاب “هفت شهر نی” توسط مؤلف با ساز نی اجرا گردیده و توسط “اپلیکیشن جامع نی نوازی” در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است.

"هفت شهر نی" به دستان استاد کلهر رسید.


  1. حامد امجدیان، خالقِ “هفت شهر نی ” است که در سال ۱۳۹۸ خورشیدی، آن را به نظم و نثر سروده است.
  2.  الَّذِی یُوَسْوِسُ فِی صُدُورِ النَّاسِ(آیه ۵ سوره الناس) آن کس که در سینه‏ های مردم وسوسه می ‏کند. میان ظن و گمان و تردید و وسوسه و شک افتراق است. ظن و گمان هر دو به یک معناست و ظن نوعی ادراک نفسانی است که در این ادراک رجحان و غلبه وجود دارد و طرف راجح شک را ظنّ می‎گویند یعنی اگر اعتقاد پنجاه در پنجاه را شک بدانیم، طرف راجح را ظن و گمان می‎گویند که بیش از پنجاه درصد است و بر شک غلبه دارد و ظن نقطه مقابل وهم است که کمتر از پنجاه درصد است.[۱] ظن مرتبه حدس کمتر از صد در صد تا پنچاه در صد است. و هم نیز حدس کمتر از پنجاه در صد به شمار می رود.
  3.  نزاع نفس اماره و نفس لوامه 
  4.  کنایه از خودنمایی هایی نفس اماره به اشکال مختلف است. إنَّ النَّفْسَ لَأَمَّارَ ةٌ بِالسُّوءِ؛ نفس قطعاً به بدی امر می کند»(آیه ۵۳ سوره یوسف)
  5.   رودکی
  6.  حامد امجدیان، خالقِ “هفت شهر نی ” است که در سال ۱۳۹۸ خورشیدی، آن را به نظم و نثر سروده است.
  7.   طالب حقیقت
  8.   نایب اسدالله نی را از آغل گوسفندان به دربار پادشاه برد. حسن کسایی نی را به میان مردم آورد . 
  9.   بالاترین حدِ تسلیم در برابر اراده خداوند است. خداوند هر چه بخواهد و برای هر که بخواهد تحقق می بخشد. (بقره/۲۵۳؛ آل عمران/۴۰؛ ابراهیم/۲۷؛ حج/۱۴،۱۸؛ بروج/۱۶)
  10.   آتش عشق است کندر نی فتاد/ جوشش عشق است کندر می فتاد(مولانا، مثنوی معنوی، دفتر اول)
  11.   کنایه از سی سالگی نویسنده دارد
  12.   بزرگوار و جوانمرد و باشرف، دهخدا
  13.   امجدیان، حامد نویسنده هفت شهر نی

 

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=87429

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0