تاریخ : پنجشنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Thursday, 25 April , 2024
0

صحبت های سوگل مشایخی در برنامه خندوانه

صحبت های سوگل مشایخی در برنامه خندوانه

برنامه خندوانه شب گذشته ۲۷ شهریورماه ۹۶ میزبان دکتر سوگل مشایخی مدرس حافظ شناسی در کشورمان بود که درباره اهمیت شعر در زندگی صحبت کرد.

صحبت های سوگل مشایخی در برنامه خندوانه

سوگل مشایخی محقق و شاعر مهمان برنامه خندوانه شد

برنامه خندوانه با اجرای رامبد جوان شب گذشته ۲۷ شهریورماه ۹۶ ساعت ۲۳ روی آنتن شبکه نسیم رفت . رامبد جوان در این برنامه میزبان دکتر سوگل مشایخی محقق و مشاور در حوزه امور فرهنگی و خانواده و مدرس دوره های مولانا و حافظ شناسی بود و شبی متفاوت در خندوانه با شعرخوانی دکتر مشایخی رقم خورد.

رامبد جوان در ابتدای برنامه اعلام کرد که به مناسبت روز بزرگداشت استاد شهریار و روز شعر و ادب فارسی از دکتر سوگل مشایخی که متخصص در زمینه شعر و ادب فارسی ، جامعه شناسی و رفتار شناسی هستند ، دعوت کرده ایم که مهمان ما باشند و با ما درباره اهمیت شعر در زندگی صحبت کنند.

اهمیت شعر در زندگی از نگاه دکتر سوگل مشایخی

سوگل مشایخی محقق شعر فارسی در ابتدای ورود به استودیوی خندوانه و بعد از سلام و احوال پرسی گفت :من دکترای جامعه شناسی فرهنگی دارم اما ادبیات جزء جداناشدنی زندگی من است و ۱۰ سال است که دوره های حافظ شناسی و مولاناشناسی دارم . از دیدگاه برخی از افراد در زندگی نیازی به شعر نیست اما به نظر من شعر یک جعبه پر از جواهرات است که در زندگی کمک زیادی به ما میکند و مفاهیمی که در مثنوی وجود دارد در هیچ جا نمیتوانیم پیدا کنیم.

رامبد جوان درباره شعر تاثیرگذاری از حافظ و مولانا پرسید که خانم مشایخی گفت :من یک مصرع از شعر مولانا را همیشه سرلوحه کارهایم قرار میدهم و به نظرم همه جا کاربرد دارد و این مصرع این است :گر تو با بد بد نی پس فرق چیست….

و شعری که همیشه از حافظ نظرم را جلب کرده است :تکیه برجای بزرگان نتواند زد به گزاف ******* مگر اسباب بزرگی همه آماده کنیم

سوگل مشایخی در خندوانه

دکتر سوگل مشایخی در خندوانه

مهمان جامعه شناس برنامه ادامه داد :در جامعه حاضر همه به دنبال یافتن مقام هستند اما حافظ بزرگی را در مکان و مقام نمیبیند بلکه بزرگی را در ادب و احترام و رفتار درست در جامعه می بیند ، ادبیات ما اقیانوسی از این جواهرات است.

در حال حاضر بحثی در جامعه وجود دارد درباره اینکه مولانا برای کدام کشور است ؟ به نظر من مولا برای کشوری است که بیشترین بهره را از اندیشه هایش ببرند.

درباره زندگی خصوصی سوگل مشایخی بیشتر بدانید

دکتر سوگل مشایخی درباره زندگی خانوادگی اش گفت :ما سه خواهر و یک برادر هستیم که من فرزند اول هستم و پدرم به رحمت خدا رفته اند. پدرم نویسنده بود و ۲۲ جلد کتاب تالیف کرد ، دو خواهرم دانشجوی تکنولوژی آموزشی هستند و برادرم دکترای فیزیک دارد. ما در زندگی هرچه داریم مدیون پدرم و تربیت درست او هستیم .پدر من بیش از هرچیز به آموزش قرآن در ما تاکید داشت و میگفت قبل از آموزش چیزهای دیگر باید قرآن را بیاموزید و برای یافتن استعداد ما را به کلاس های مختلف می فرستاد و هرکس در هر زمینه ای که استعداد داشت آن هنر را پیگیری میکرد . متاسفانه والدین در حال حاضر فرزندانشان را به ربات هایی تبدیل کرده اند که بدون هیچ حسی فقط به کلاس میروند.

مهمان برنامه ادامه داد :من یک پسر ۱۵ ساله به نام امیرعلی دارم که از اول به او یاد داده ام که هیچ حرفی را بدون دلیل از هیچ کس نپذیرد و به او اجازه دادم که درباره مسائل نظر بدهد و جمله ای خطاب به پسرش گفت و از زحمات مادرش تشکر کرد و ادامه داد :در یک روز عادی زندگی ،من هر روز صبح ساعت ۶ بیدار میشوم و امیرعلی را راهی مدرسه میکنم و به امورات خانه رسیدگی میکنم و به نظرم قبل از هرچیز باید یک زن ، زن باشد و من بیشتر مواقع خودم آشپزی میکنم و هرگز اجازه عوض شدن نقش ها در زندگی را نمیدهم و به نظرم معضل جامعه امروز ما جابه جا شدن نقش ها است.

در ادامه این گفتگو دکتر سوگل مشایخی شعری را که سروده خودش بود در برنامه خواند و قول برگزاری یک کارگاه حافظ شناسی در ۵ جلسه در یک سالن بزرگ را داد .

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=25352

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0