تاریخ : پنجشنبه, ۳۰ فروردین , ۱۴۰۳ Thursday, 18 April , 2024
3

سوانک ؛ رژیم غذایی مختص بیماران ام اس

سوانک ؛ رژیم غذایی مختص بیماران ام اس

رژیم غذایی دکتر سوانک یک رژیم کم چرب است که حاوی چربی اشباع شده پایینی می باشد، البته رژیم غذایی سوانک برای بیماران مبتلا به ام اس هم بسیار مفید است.

سوانک ؛ رژیم غذایی مختص بیماران ام اس

رژیم غذایی دکتر سوانک برای بیماران مبتلا به ام اس چیست؟

رژیم غذایی سوانک یک رژیم کم چرب است که حاوی چربی اشباع شده و روغن های اشباع نشده چند گانه بسیار پایینی می باشد و هم چنین گوشت قرمز و گوشت های چرب بسیار کمی دارد و سرشار از غلات، میوه و سبزیجات است و در بسیاری از موارد با عوارض مزمنی رو به رو است.
با قطع چربی های اشباع شده از رژیم غذایی و خوردن ماهی زیاد، تجمع سلول خونی رخ نخواهد داد و در نتیجه انسداد و التهاب از بین خواهد رفت و این می تواند بدین معنا باشد که ضایعات MS متوقف می شود. در ادامه بخش رژیم و تغذیه ورزش و تناسب اندام نمناک بنا به درخواست شما کاربران قصد داریم به بررسی جزئیات رژیم سوانک یعنی برنامه غذایی مفید برای بیماران مبتلا به ام اس بپردازیم ، با ما همراه باشید.

جزئیات و برنامه کلی رژیم غذایی سوانک

چربی ها:
این رژیم مصرف این موارد را توصیه می کند:حداکثر ۱۵ گرم چربی اشباع شده وحداکثر۲۰ گرم چربی اشباع نشده در هر روز و همچنین فرد می تواند روغن های گیاهی مانند روغن زیتون، روغن سویا، روغن بادام زمینی و روغن کتان را در رژیم غذایی سوانک مصرف کند، زیرا آن ها نیز حاوی چربی اشباع نشده هستند.

میوه جات و سبزیجات در رژیم غذایی سوانک:

این رژیم حاوی حداقل ۲ وعده میوه و سبزیجات در روز است.
فرد می تواند بیشتر میوه ها و سبزیجات را در رژیم غذایی سوانک بدون محدودیت بخورد اما اگر میوه ها به طور طبیعی حاوی چربی از قبیل آووکادو و زیتون باشند، فرد باید کل چربی روزانه خود را بشمارد.
رژیم دکتر سوانک

مصرف میوه جات در رژیم غذایی سوانک

اجتناب از گوشت ها و ماکیان در رژیم غذایی سوانک:

فرد نمی تواند گوشت قرمز را در طول اولین سال رژیم غذایی اش مصرف کند و بعد از آن، آن ها می توانند ۸۵ گرم گوشت قرمز پخته شده بخورند با این حال، افراد می توانند ۱۱۳ گرم مرغ و گوشت بوقلمون بخورند اما باید از گوشت ماکیان تیره و محصولات مرغ فرآوری شده اجتناب کنند.

ماهی ها در رژیم سوانک:

ماهی های سفید و صدف ها مناسب هستند و هیچ محدودیتی برای اندازه وعده آنها وجود ندارد اما افراد با سطح کلسترول بالا باید مصرف صدف را محدود کنند. پس باید هنگام خوردن ماهی های چرب مثل سالمون و تن افراد مجموع چربی روزانه خود را محاسبه کنند.

لبنیات و تخم مرغ در رژیم سوانک :

رژیم غذایی سوانک ۲ وعده غذایی در روز از محصولات لبنی بدون چربی و یا کم چرب دارد.
هیچ محدودیتی برای خوردن برخی از محصولات لبنی مانند شیر بدون چربی، پنیر کوتاژ بدون چربی، و پنیرهای بدون چربی وجود ندارد. زرده تخم مرغ حاوی چربی اشباع شده است بنابراین فرد نباید بیش از یک تخم مرغ کامل را در هفته بخورد.

محصولات غلاتی مناسب رژیم سوانک:

رژیم غذایی سوانک توصیه می کند که ۴ وعده غذایی در روز مصرف شود.

افراد می توانند نان، غلات با چربی کم، برنج، پاستا و کرارکرهای خاص و ترجیحاً همه محصولات غلات را بخورند. آن ها همچنین باید از کیک و دیگر محصولات پخته شده ای که حاوی یک منبع چربی، مانند کره یا چربی است، اجتناب کنند.

رژیم غذایی سوانک

نان هایی با چربی کم در رژیم غذایی سوانک

مقدار مصرف کافئین در رژیم سوانک:

فرد نباید بیش از ۲-۳ لیوان نوشیدنی کافئینی در روز مصرف کند.

مکمل ها در رژیم سوانک:

این رژیم ویتامین ها و مکمل های معدنی را توصیه می کند که شامل:روغن جگر ماهی کود با مواد معدنی، ویتامین C و ویتامین E است.

رژیم سوانک چگونه می تواند به MS کمک کند؟

دکتر سوانک چندین مقاله از فواید رژیم کم چرب برای افراد مبتلا به MS را منتشر کرد و این موارد شامل تحقیقات براساس یافته های اصلی خودش است و گزارش داده شده است افرادی که کم تر از ۲۰ گرم چربی اشباع شده را در روز می خوردند، پیشرفت بیماری کمتری داشتند و احتمال فوت آن ها کم تر از افرادی است که چربی اشباع شده بیشتری می خورند اما با این حال چنانچه ورزش و تناسب اندام نمناک گفته است ، این مطالعه چند نقطه ضعف داشت:

هیچ گروه کنترلی برای مقایسه معیارهای ورود شدید وجود نداشت و در بین شرکت کنندگان، برخی اشکالاتی موجود در رژیم سوانک وجود دارد:بسیار محدود کننده است و برخی افراد ممکن است آن را برای پیروی در یک دوره طولانی چالش برانگیز بیابند.
یک مطالعه نشان داد افرادی که این رژیم غذایی را دنبال می کنند ویتامین C، A، E و یا اسید فولیک دریافت نمی کنند. افراد در رژیم بسیار کم چربی مانند این رژیم غذایی نیز ممکن است پوست و موی خشک تری پیدا کنند و سطوح انرژی کمتری نسبت به افراد دیگر داشته باشند.

نکات مهم و چیزهایی که باید در مورد رژیم غذایی سوانک بدانید:

۱٫ از ۱۵ گرم چربی اشباع شده در روز تجاوز نکنید:

برچسب ها را به دقت بخوانید چون بسیاری از غذا های فرآوری شده مانند نان، پاستا و حتی سس سالاد بر چربی اشباع شده تکیه می کنند.

رژیم سوانک

به چربی های اشباع شده پاستا، نان و سس سالاد دقت کنید

۲٫ روغن ها و چربی های اشباع نشده باید محدود به بیش از ۵۰ گرم در روز شوند:

این ها در همه جا یافت می شوند اما به مقدار زیادی به غذاهای رستوران توجه کنید چرا که بسیاری از سرآشپزها دوست دارند به روغن تکیه کنند تا طعم ها را بهبود دهند.

۳٫ گوشت قرمز را در اولین سال نخورید:

پس از سال اول، بیش از ۳ وعده گوشت در هفته مصرف نکنید.
این یعنی هیچ گوشت گوساله، همبرگر، استیک، هات داگ و یا حتی گوشت بره ای نباید باشد در حالی که این موضوع بسیار شدید به نظر می رسد اما بسیاری از افرادی که رژیم سوانک را دنبال می کنند گفته اند که عادت کردند در عرض چند هفته بوقلمون یا مرغ را جایگزین کنند و پس از یک سال، به یاد داشته باشید که ۸۵ گرم گوشت در حدود اندازه مشت شماست.

۴٫ فقط محصولات لبنی را بخورید که حاوی ۱ % یا کم تر کره هستند:

این به معنی تعویض به شیر بدون چربی، پنیر بدون چربی، بستنی بدون چربی و ماست است و از همه کره ها، کره نباتی و دوغ های چرب و همچنین انواع دیگر محصولات لبنی اجتناب کنید.
برنامه غذایی سوانک

نکات مهم درباره رژیم غذایی سوانک

۵٫ از غذا های فرآوری شده حاوی چربی اشباع شده خودداری کنید:

این می تواند یک قانون بسیار سخت باشد پس اگر شما باید از یک غذای فرآوری شده استفاده کنید، مطمئن شوید که چربی اشباع شده را در محدوده روزانه ۱۵ نگه داشته اید.

۶٫ یک قاشق چای خوری روغن جگر ماهی و یک مولتی ویتامین با یک مکمل معدنی در هر روز مصرف کنید:

این کار تضمین خواهد کرد که تمام مواد غذایی مورد نیاز خود را دریافت خواهید کرد و هر چند که در برخی از گروه های غذایی مشخص کاهش قابل توجهی به دست خواهید آورد.

۷٫ مصرف تخم مرغ خود را در هفته به ۳ عدد تخم مرغ محدود کنید، نه بیش از یک تخم مرغ در روز:

هر تخم مرغ در حدود ۵ گرم چربی اشباع شده در زرده اش دارد و توجه داشته باشید که این قاعده شامل سفیده تخم مرغ نمی شود که حاوی چربی اشباع شده نیست و مصرف آن تقریبا محدودیتی ندارد.
منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=75298

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0