تاریخ : پنجشنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Thursday, 25 April , 2024
0

احتمال لخته شدن خون در افراد بلند قد

احتمال لخته شدن خون در افراد بلند قد

طبق یافته های جدید، هر چقدر فردی بلند قامت تر باشد احتمالا بیشتر در معرض ابتلا به لخته شدن خون قرار دارد.

احتمال لخته شدن خون در افراد بلند قد

چه کسانی بیشتر دچار لخته شدن خون می شوند

لخته شدن خون می تواند به علت شرایط مختلف و در قسمت های گوناگونی از بدن تشکیل شود. وقتی خون در یک جراحت مثل بریدگی، لخته می شود، مفید است، زیرا از خونریزی آن قسمت جلوگیری می کند. اما گاهی اوقات لخته خون در اندام های مهمی از بدن مانند مغز و ریه ها تشکیل می شود که مشکل زاست و نیاز به درمان پزشکی دارد.

محققان انجمن قلب آمریکا در آخرین مطالعه خود بر روی بیش از دو میلیون خواهر و برادر سوئدی متوجه شدند که خطر ترومبوز سیاهرگی-که یکی از انواع لخته های خونی است که از یک رگ شروع می شود- با قد در ارتباط است، به طوری که این خطر در مورد شرکت کننده های کوتاه قد در پایین ترین حد خود است.

به عبارت دقیق ترمردانی که قدشان کمتر از ۱۵۲ سانتی متر بود، خطر لخته شدن خون در آنها ۶۵ درصد کمتر از مردهایی بود که ۱۸۲ سانتی متر یا بلندتر بودند.
در مورد زنان، آنهایی که کوتاهتر از ۱۵۱ سانتی متر و اولین فرزند خود را باردار بودند، ۶۹ درصد کمتر از زنانی که ۱۸۳ سانتی متر یا بلندتر بودند با خطر ترومبوز سیاهرگی مواجه شدند.

به گفته سرپرست این تیم تحقیقاتی «قد، چیزی نیست که بتوان کاری در موردش انجام داد. اما آمارهای جهانی نشان می دهد که قد انسان رو به افزایش است و این روند صعودی همچنان ادامه دارد، چه بسا این واقعیت که موارد ترومبوز نیز در دهه های اخیر بیشتر شده است با این موضوع بی ارتباط نباشد.»

لخته شدن خون

دلیل لخته شدن خون

آنها برآورد کرده اند که هر ساله ۶۰۰ هزار آمریکایی دچار ترومبوز سیاهرگی می شوند و این مشکل، به سومین دلیل اصلی حمله قلبی و سکته مغزی در آمریکا تبدیل شده است. محرک های اصلی این مسئله، جراحی، سرطان، بی تحرکی و بستری شدن در بیمارستان است. در زنان نیز، بارداری و استفاده از داروهای هورمونی مانند قرص های پیشگیری از بارداری یا استروژن برای نشانگان قاعدگی از محرک های مهم این مشکل هستند.

عامل دیگری که بر ارتباط میان قد و خطر لخته شدن خون اثر می گذارد، جاذبه است. دلیلش این است که افراد قد بلندتر در پاهای خود رگ های درازتری دارند و بنابراین محیط بیشتری برای بروز این مشکل در بدنشان فراهم است؛ یعنی فشار گرانشی بیشتری در رگ های پای افراد قد بلند وجود دارد که می تواند خطر آهسته شدن جریان خون یا توقف موقت آن را برایشان به همراه داشته باشد.

البته باید توجه داشت که محققان در این مطالعه به داده های مربوط به فاکتورهای سبک زندگی زمان کودکی و پدر و مادر بودن مانند استعمال دخانیات، رژیم غذایی و فعالیت بدنی دسترسی نداشتند. همچنین نتایج این تحقیق در مورد مردم سوئد است و نمی توان آن را تعمیم داد. با این حال، محققان معتقد هستند که جمعیت سوئد در شرایط کنونی از نظر گوناگونی قومی و نژادی دست کمی از کشوری مانند آمریکا ندارد.

به گفته دانشمندان شاید وقت آن رسیده باشد که قد را هم در کنار اضافه وزن به عنوان یکی از سنجه های خطر مورد نظر قرار دهیم. البته به انجام مطالعات رسمی تری برای تعیین ارتباط دقیق میان قد و اختلال های خونی وراثتی و دیگر مشکلات جسمانی نیاز داریم.

 
منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=11465

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0