تاریخ : جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳ Friday, 19 April , 2024
1

ماجرای تولد روانشناسی و روز جهانی اش

ماجرای تولد روانشناسی و روز جهانی اش

روز جهانی روانشناس و مشاور در تقویم ۲۸ آوریل مصادف با ۹ اردیبهشت است که مراسم هایی برای شناخت بیشتر این شاخه برگزار می شود.

ماجرای تولد روانشناسی و روز جهانی اش

روز جهانی روانشناس و مشاور و آنچه خوب است بدانید

روانشناسی دانش مطالعه ی رفتار و ذهن انسان است. روانشناس با تکیه بر دانش و تجربه خود می تواند با افراد مختلف وارد ارتباط شده و تا حد مورد نیاز آنها را بشناسد و راهکار مناسبی را برای مشاوره، روانکاوی و بهبود وضعیت مراجعه کننده ارائه دهد.

اهمیت وجود علم روانشناسی برای درمان بیماری های روان و بهبود حال روحی افراد سبب انتخاب روزی به عنوان روز روانشناس و مشاور شده است. مجله اینترنتی نمناک روز روانشناس و مشاور، روز به چالش کشیدن رفتارهای گم و آسیب زننده، روز تفکر در ماهیت و چیستی را تبریک گفته و توجه شما را به ادامه این مطلب جلب می نماید.

روز روانشناس و مشاور چه روزی است؟

سازمان ملل متحد هر سال روزی را برای روز جهانی روان شناسی گرامی می دارد. هم زمان با سازمان ملل، انجمن روان شناسی آمریکا (APA) و دیگر انجمن های روان شناسی سراسر جهان این روز را گرامی می دارند. روز جهانی روان شناسی در سازمان ملل، مصادف با ۲۸ آوریل یعنی ۹ اردیبهشت است.

در این روز در راستای معرفی هرچه بهتر این شاخه از علم در سرتاسر جهان، مراسم هایی برگزار می شود. روز روانشناس و مشاور باعث شد تا به اهمیت و نقش موثر روانشناسی در زندگی افراد بیش از پیش تاکید شود.

روز جهانی روانشناس

تاریخچه روانشناسی

اصطلاح روان شناسی (سایکولوژی)، ریشه ای یونانی دارد و از دو کلمه “psyche” به معنی روح یا ذهن و “logos” به معنی شناخت یا مطالعه تشکیل شده است و تاریخ روانشناسی به یونان باستان باز می گردد. همچنین شواهدی بر مطالعهٔ این دانش توسط مصری های باستان وجود دارد.

تاریخچه تفکر روان شناختی، به یکی از آثار فلاسفه قدیم یونانی، یعنی ارسطو باز می گردد که تحت عنوان “موضوع روان” نوشته شده است. در قرن های چهارم و پنجم پیش از میلاد مسیح، افلاطون، ارسطو و دیگر دانشمندان یونان باستان با بسیاری از مسائل مانند حافظه، یادگیری، انگیزش، ادراک، خواب دیدن و رفتار نابهنجار دست و پنجه نرم می کردند. متفکران دیگر یونان قدیم مانند دموکریت نیز به رشد روان شناسی کمک کرده اند.

تاریخچه روانشناسی

تولد روان شناسی و این مسئله ی مهم در جهان

فیلسوفان تا ربع آخر قرن نوزدهم از راه گمانه زنی، کشف و شهود و تعمیم مبتنی بر تجارب محدود خود ماهیت انسان را مطالعه می کردند. زمانی که پژوهشگران برای مطالعه ذهن به مشاهدات دقیقاً کنترل شده و آزمایشگری روی آوردند روانشناسی هویتی مستقل از ریشه های فلسفی اش کسب کرد.

دانش روانشناسی تا سال ۱۸۷۹ بخشی از فلسفه انگاشته می شد اما اکثر تاریخ نویسان، تولد روان شناسی را به سال ۱۸۷۹ نسبت می دهند، سالی که “ویلهم وونت” اولین آزمایشگاه روان شناسی را در شهر لایپزیک آلمان بنا نهاد و این دانش به عنوان دانشی مستقل در آلمان و آمریکا مورد مطالعه قرار گرفت.

وونت از فلسفه و فیزیولوژی، این علم جدید را که “روان شناسی فیزیولوژیک” می نامند را به وجود آورد. او در سال ۱۸۸۱ برای معرفی نتیجه پژوهش های روان شناختی اولین مجله را منتشر کرد.

وونت بنیانگذار روانشناسی اولین آزمایشگاه را تأسیس کرد، سردبیر نخستین مجله روانشناسی بود و روانشناسی آزمایشی را به عنوان یک علم آغاز کرد. تاریخ روانشناسی پس از وونت شاهد مخالفت های زیادی درباره دیدگاه روانشناسی او بوده است.

استانلی هال در سال ۱۹۲۶ ـ ۱۸۴۴ و جیمز مک کین کتل در سال ۱۹۴۴ ـ ۱۸۶۰ هر دو در لایپزیک با وونت مطالعه نمودند. هال، نهضت مطالعه کودک را در آمریکا اشاعه داد و در سال ۱۸۹۲ به عنوان اولین رییس انجمن روان شناسی آمریکا انتخاب گردید.

روز روانشناس

استانلی هال از فروید برای سخنرانی در دانشگاه کلارک در امریکا دعوت کرد و باعث شهرت او در امریکا شد. کتل نیز تاثیر بسزایی در نهضت آزمون های روانی و مطالعه روان شناسی تفاوت های فردی در آمریکا داشت. ویلیام جیمز نیز فیلسوف آمریکایی و بنیان گذار مکتب پراگماتیسم بود که در سال ۱۸۹۰ کتاب اصول روان شناسی را به چاپ رساند.

ایوان پاولف روان شناس و پزشک روس بود که در سال ۱۹۰۴ نشان داد که چگونه می توان پاسخهای شرطی شده را ایجاد کرد. به کار گیری آزمون هوش به طور گسترده در طی سالهای جنگ جهانی اول بین سالهای ۱۹۱۴و۱۹۱۸ آغاز شد. آلفرد بینه در سال ۱۹۰۵ اولین آزمون هوش را در فرانسه تدوین کرد.جان بی واتسون در سال ۱۹۱۳ بیانیه رفتار گرایی کلاسیک را نوشت.

روانشناسی از لحاظ تأثیر آن بر زندگی روزمره ما نیز رشد کرده است. زمینه های علمی فراوانی در روانشناسی نوین وجود دارند که همه آنها علاقه مند به ماهیت یا کردار انسان هستند و هریک با رویکردی به کار می پردازند.

انواع گوناگون روانشناسان، با توافق بر تأثیر گذشته در شکل دادن حال، روش مشابهی را به کار می گیرند و می کوشند با بررسی دوران کودکی و تعیین نیروها و رویدادهایی که ممکن است باعث نحوه خاص رفتار یا فکر کردن مراجعه کننده شده او درک کنند و به او در حل مشکل کمک کنند.

در آخر روز جهانی روانشناس و مشاور را به همه جامعه روانشناسی و مشاوره و همه آنانی که برای آرامش روانی جامعه تلاش می کنند شادباش عرض می نماییم.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=50562

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0