تاریخ : پنجشنبه, ۳۰ فروردین , ۱۴۰۳ Thursday, 18 April , 2024
0

چی میشه که خواب می بینیم ؟

چی میشه که خواب می بینیم ؟

خواب های ما گاه ترسناک، خوشایند، هیجان انگیز و یا کاملا عجیب و غریب هستند. دلایل مختلفی برای این که چرا خواب می بینیم و چرا گاه خواب های ما ناشناخته اند،وجود دارد.

چی میشه که خواب می بینیم ؟

چرا خواب می بینیم ؟

این که چرا خواب می بینیم و یا ماهیت خواب دیدن چیست، سال های زیادی است که برای بسیاری از متخصصان سوال شده است. گاهی اوقات ممکن است که عملکرد خواب ما و رویا دیدن کاملا بی معنی هم باشد اما در هر صورت دلایل علمی برای خوابیدن وجود دارد که بر اساس فرضیه مطرح شده اند. چنانچه در بخش سرگرمی نمناک خواهید خواند  این دلایل شامل موارد زیر هستند :

تئوری سنتز فعالسازی :

این تئوری بر اساس کار متخصصان در دانشگاه هاروارد انجام شده و این گونه توضیح می دهد که خواب دیدن زمانی اتفاق می افتد که یک محرک در مغز افکاری را به قسمت مربوط به آگاهی در مغز ما ارسال می کند. فرضیه سنتز فعال سازی علت خوابیدن را هجوم افکار متعدد به مغز با تکان خوردن چشم می داند. همچنین معتقد است که دستگاه لیمبیک در این پروسه تحریک می شود که یک سیستم موتور احساسی است.

دلایل علمی خواب دیدن

تئوری شبیه سازی خطر :

این تئوری توسط روانشناسان و متخصصان عصب شناسی ارائه شده است. این تئوری معتقد است که خواب دیدن یک نوع آمادگی برای مقابله با شرایط خطرناک در زندگی واقعی می باشد.

پاسخ بیولوژیکی به جریان های زندگی :

یک محقق در این زمینه تحقیق کرده که چرا افراد با محتوای منفی خواب می بینند، خواب هایی که در آن افراد متجاوز و دشمن زیاد هستند. علت این خواب ها را پاسخ بیولوژیکی بدن می دانند که بر اساس تجربیات مختلف زندگی ایجاد می شود.

 طبقه بندی اطلاعات و خاطرات :

تحقیقات در سال ۱۹۸۵ نشان می دهد که هدف از خواب دیدن، این است که اطلاعات طبقه بندی شوند و اتصالات مغزی شکل بگیرد که به یادآوری حافظه فرد کمک می کند. این تئوری بیان می کند که خواب دیدن یک فرصت برای مغز می باشد تا مشکلات را حل و فصل کند، تصمیم گیری کند و اولویت بندی داشته باشد.

چرا بعضی از رویاها و خواب ها ناشناخته هستند؟

تحقیقات نشان می دهد که محتوای خواب می تواند ناشناخته و عجیب و غریب باشد و علت آن هم لوب پیشانی در مغز است که هنگام خواب دیدن فعالیت نمی کند. این قسمت از مغز مربوط به دلیل و منطق می باشد. زمانی که فعال نباشد، مغز شما فعالیت هایی را در خواب می بیند که منطقی نیستند، مثل راه رفتن روی دیوار که در واقعیت ممکن نیست.

چه زمانی برای مشکل خواب باید به پزشک مراجعه کنیم؟

پیش از این هم در مطالب بخش سلامت نمناک در این باره صحبت کردیم که اگر مدام کابوس هایی می بینید که مربوط به وضعیت اجتماعی، شغلی، احساسی یا جسمی شماست، پیشنهاد می کنیم حتما به یک درمانگر مراجعه کنید. کابوس ها معمولاً به دلیل استرس، جراحت مغزی یا بدنی یا مصرف داروهای خاص ایجاد می شوند. داروهایی مثل بتا بلاکرها برای فشار خون بالا یا داروهای ضد افسردگی از جمله این داروها هستند. همچنین ممکن است این مشکل نشان دهنده اختلالاتی در افراد مثل اختلالات رفتاری باشد.

معمولاً عملکرد موتور بدن ما در طول REM یا هنگام خواب سنگین، متوقف می شود اما افرادی که به این اختلال مبتلا هستند، هنگام خواب کارهایی مثل ضربه زدن، پرت کردن و دیگر فعالیت های آسیب زا را انجام می دهند. احتمالاً فردی که در کنار آن ها خوابیده باشد، نیز صدمه ببیند. این اختلال می تواند مربوط به بیماری پارکینسون باشد و باید هرچه سریع تر درمان گردد.

دلایل علمی خواب دیدن

همه ما دو چرخه خواب داریم:

خواب غیر REM که اوایل شب اتفاق می افتد و خواب REM که آخر شب اتفاق می افتد و معمولاً ساعات اولیه صبح نیز امکان رخ دادن دارد. زمانی که در این چرخه از خواب بیدار می شوید، احتمالاً می توانید محتوای خواب خود را به یاد بیاورید. همه افراد خواب هایی با محتوای منفی را بیش از خواب ها با محتوای مثبت و خوشایند به یاد می آورند.

یک انسان به طور متوسط هر شب تا چه میزان خواب می بیند ؟

پاسخ به این سوال سخت می باشد اما همه می دانیم خواب دیدن های ما در طول چرخه REM اتفاق می افتد که هر کدام از این چرخه ها حدود ۹۰ دقیقه طول می کشد اما این که چند دقیقه خواب می بینید، بستگی به سن، وضعیت دارو، وضعیت جسمانی و میزان ساعاتی دارد که هر شب می خوابید.

آیا خوابیدن برای سلامتی بدن فایده دارد ؟

بعضی از محققان باور دارند که خواب دیدن، شما را برای یک زندگی سخت در واقعیت آماده می کند. در نتیجه فواید زیادی برای سلامتی شما دارد. افرادی هستند که عقیده دارند که خواب دیدن ممکن است به افسردگی کمک کند. در واقع خواب دیدن مانند یک پل بین خواب و آشفتگی حافظه است.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=51842

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0