تاریخ : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳ Monday, 23 December , 2024
8

نقاشی “سهراب سپهری” گران ترین نقاشى ایران

نقاشی “سهراب سپهری” گران ترین نقاشى ایران

نقاشى “سهراب سپهری” با رقم قابل توجه دو میلیارد و ٨٠٠ میلیون تومان گرانقیمت ترین اثر هنرى به فروش رسیده در داخل کشور در سراسر تاریخ هنر کشورمان شد.

نقاشی “سهراب سپهری” گران ترین نقاشى ایران

چهارمین حراج تهران در حالی روز هشتم خرداد٩٤ در هتل پارسیان آزادی برگزار شد که مجموعه فروش ٢١ میلیارد و ٤٠ میلیون تومانی ١٢٥ اثر هنری کوردی زرین را برای تاریخ هنر ایران رقم زد و نقاشی سهراب سپهری گران ترین نقاشی شد.

در حضور ٨٠٠ خریدار و هنر دوست، هنر ایران حائز رکورد های بین المللی فروش شد. بار دیگر نقاشی از سری تنه درختان سهراب سپهری با رقم قابل توجه دو میلیارد و ٨٠٠ میلیون تومان گرانقیمت ترین اثر هنری به فروش رسیده در داخل کشور در سراسر تاریخ هنر کشورمان شد؛ با دستیابی به مجموع فروش ٢١ میلیاردی ( بیش از ٦ میلیون دلار در یک شب) هنر ایران همه رکوردهای مجموع فروش خود در اقصی نقاط دنیا را شکست و در یک ابتکار تازه با ارائه ١٢ اثر هنری کلاسیک و سنتی بخش مغفول مانده از تاریخ هنرمان را به بازار رسمی هنر پیشنهاد داد؛ از همین روست که دکتر علیرضا سمیع آذر ، رییس حراج تهران خرسند است همه این اتفاقات مهم در پایتخت کشورمان رخ داده است و تاکید می کند:حراج تهران خاستگاه فرهنگی دارد و قصد دارد گنجینه هنر و میراث هنری ایران را ضمن معرفی با ارزش افزوده به دنیای هنر پیشنهاد کند؛ و رضا کیانیان مجری حراج تهران از نقد برخی به حراج تهران ابراز شگفتی می کند و می گوید از هر زاویه ای بنگریم حراج تهران به نفع همه است و متوجه نشدم چرا برخی به این رویداد خرده می گیرند و حسین پاکدل که برای نخستین بار آثار کلاسیک حراج را چکش زد حراج تهران را امر مبارکی می خواند که کمتر کشوری در دنیا چنین امکانی در اختیار دارد.
در این شب طلایی هنر ایران در یک حراج کاملا ایرانی دو تابلوی نقاشی از سهراب سپهری دو رکورد نخست را با عبور از میلیارد از آن خود کرد؛ رکورد دوم او یک نقاشی دیگر و کوچک تر از سری تنه درختان، یک میلیارد و ٧٠٠ میلیون تومان چکش خورد؛ اما رکورد سوم همه را غافلگیر کرد:یک اثر زیبا از منوچهر یکتایی ٩٥٠ میلیون تومان فروخته شد؛ نقاشی از طبیعت بی جان بهمن محصص با فروش ٧٢٠ میلیون تومان جایگاه چهارم و نقاشی انتزاعی از سهراب سپهری با فروش ٧٠٠ میلیون تومان حائز جایگاه پنجم شد.
 
رضا کیانیان
در چهارمین حراج تهران تابلوی دو قطعه ای آیدین آغداشلو ٥٥٠ میلیون، یک چهره قاجاری از کمال الملک ٥٠٠ میلیون تومان، مجسمه یادمان شماره ١ برای کلمه هیچ ٥٠٠ میلیون تومان، آثاری از حسین زنده رودی و نیز علی اکبر صادقی هر یک ٤٥٠ میلیون تومان، نقاشی هایی از کوروش شیشه گران و رضا درخشانی هر یک ٣٦٠ میلیون تومان، اثر عشاق تناولی و نقاشی کوزه فرهاد مشیری ٣٥٠ میلیون تومان و تابلوی زیبای «الله» سیدمحمد احصایی ٣٤٠ میلیون تومان ، نقاشی انتزاعی از فریده لاشایی و نیز مسعود عربشاهی هر یک  ٣٢٠ میلیون تومان، سه اثر از احصایی،ابوالقاسم سعیدی و درخشانی هر یک ٣٠٠ میلیون تومان چکش خوردند.
در این شب پنج اثر بالای ٢٠٠ میلیون تومان فروخته شدند:یک اثر کلاسیک از «حسن زرین قلم»که ثابت می کند بیش از یک قرن پیش نقاشی خط خلق می کرد ٢٦٠ میلیون ، نقاشی از بهجت صدر ٢٦٠،اثری دیگر از شیشه گران ٢٤٠ میلیون، یک هیچ کوچک ایستاده تناولی ٢٢٠ میلیون و عربشاهی ٢٢٠ میلیون تومان فروخته شدند.
٢٨ اثر در چهارمین دور این حراجی بالای ١٠٠ میلیون تومان به فروش رسیدند: نقاشی ناصر عصار ١٩٠ میلیون، چهار اثر منصور قندریز ، رضا مافی ، نصرالله افجه ای و ژازه تباتبایی هر یک  ١٨٠ میلیون، دو اثر بهمن محصص و منوچهر یکتایی  هر یک ١٧٠ میلیون، چهار اثر میرزاعبدالمطلب(نقاش باشی) ، مهدی ویشکایی، هوشنگ پزشک نیا و نصرالله افجه ای هر یک ١٦٠ میلیون، چهار اثر مارکو گریگوریان، ژازه تباتبایی، قاسم حاجی زاده و شهریار احمدی هر یک ١٥٠ میلیون، ناصر عصار ١٤٥ میلیون، سه تابلو از حسین کاظمی،صداقت جباری و سیراک ملکونیان هر یک ١٤٠ میلیون، چهار اثر سونیا بالاسانیان، هوشنگ پزشک نیا، مهدی ویشکایی و پروانه اعتمادی هر یک ١٢٠ میلیون، سه اثر مرتضی ممیز، محسن وزیری مقدم و لیلی متین دفتری هر یک ١١٠ میلیون تومان و سه اثر پرویز کلانتری، غلامحسین نامی و محسن سهیلی هر یک ١٠٠ میلیون تومان چکش خوردند.
نقاشی سهراب سپهری
٢٦ اثر بالای ٥٠ میلیون تومان چکش خوردند:هانیبال الخاص ٩٥، رضا مافی ٩٠، چهار اثر عباس کیارستمی ، نیکزاد نجومی، جعفر روحبخش و بسم الله جلیل رسولی هر یک ٨٥ میلیون، جواد حمیدی هر یک ٨٠، سه اثر بهمن دادخواه، محمود جوادی پور و حامد صدرارحامی هر یک ٧٥ ، چهار اثر افشین پیرهاشمی ، نصرت الله مسلمیان، اسماعیل آشتیانی و جعفر پتگر هر یک ٦٥، چهار اثر علی محمد حیدریان، بیتا وکیلی، ایرج کریم خان زند و محمود سبزی هریک  ٦٠، پنج اثر منصوره حسینی، عباس کیارستمی، علی رخساز، تاها بهبهانی و پویا آریان پور هریک  ٥٥ ، سه اثر علی شیرازی ، مهرداد صدری و مهرداد محب علی هر یک ٥٠ میلیون تومان.
دقایقی پس از چهارمین حراج تهران، دکتر علیرضا سمیع آذر مدرس هنر و رییس حراج تهران ، رضا کیانیان و حسین پاکدل دو مجری این حراج در یک کنفرانس خبری به سوالات خبرنگاران پاسخ گفتند.
سمیع آذر با اعلام رشد ١٩٠ درصدی فروش حراج چهارم نسبت به سال قبل، این میزان رشد را یک امر کاملا بی سابقه در میان حراجی های دنیا خواند و ان را نشانه شوق و هیجان جامعه ایرانی برای حمایت از هنر و هنرمندان کشورشان ارزیابی کرد؛ او خبر داد فقط یک اثر در این حراجی به فروش نرسید و دو اثر نیز که در طول حراج به فروش نرسیدند هم با پیشنهاد خریدار و پذیرش فروشنده از طریق After Sale که در همه حراجی ها معمول است به قیمت کمینه فروخته شدند.
سمیع آذر سپس با تقدیر از زحمات رضا کیانیان ، هیجان و اقبال خریداران را مرهون تلاش او دانست و با تقدیر از حسین پاکدل به جهت اجرای بخش کلاسیک به نیابت از جامعه هنری از تلاش آنها برای ارتقای قیمت آثار هنرمندان تشکر کرد.
سپس رضا کیانیان، یکی از مجریان این رویداد، با انتقاد از برخی نقدهایی که این روزها از حراج تهران خوانده است پرسید چگونه تاثیرات مثبت و اهمیت حراج تهران را نمی بینند؟ او گفت:حراج تهران توانسته ارزی که از کشور برای خرید اثر هنری خارج می شد را در کشور نگاه دارد؛ دیگر لازم نیست هنرمندان برای فروش آثارشان روانه کشورهای همسایه باشند؛ سرمایه دارانی را جذب کرده است که به جای خرید و فروش سکه و دلار و تضعیف قدرت مالی اقشار ضعیف جامعه  ، در امر هنر سرمایه گذاری کرده اند و انگیزه خلق اثر هنری افزایش یافته است و… لذا متوجه نشدم چرا از حراج تهران انتقاد می کنند.
او ثمرات حراج تهران را نتیجه درایت دکتر سمیع آذر خواند که این سازماندهی تنها از او بر می آمد؛کیانیان گفت که هسته اصلی این تحولات مثبت از زمان مدیریت دکتر سمیع آذر در موزه هنرهای معاصر تهران شکل گرفت که توانست هنر ایران را در عرصه های بین المللی معرفی کند.
پاکدل درباره نخستین تجربه اجرای حراج گفت:پایین که نشسته بودم رضا کیانیان را با همه سالهای بازیگری اش در ایفای یک نقش بزرگ دیدم؛ او توانسته بود با مهارت بسیار ویژه ای انبوه جمع حاضر را با خود همراه سازد و من خوشحالم که در یک نمایش بزرگ و فاخر یک نقش کوچک ایفا کردم و از این نقش بسیار لذت بردم.
در چهارمین حراج تهران ١٢٦ اثر از ١٠٩ هنرمند شامل ٨٤ نقاشی، ١٣ مجسمه، ٦ عکس و ٢٣ نقاشی خط عرضه شد که غیر از یک اثر، همه آثار به فروش رسیدند.
منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=117986

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0