با این روش، ترس های زندگیت رو فیتیله پیچ کن
دلیل و راه غلبه بر ترس های زندگی
ترس بزرگترین چیزی است که ما را به عقب می برد. غلبه بر ترس یک مرحله ضروری برای رسیدن به اهداف و آرزو ها در زندگی است؛ بنابراین ضروری است که این کار را به انجام برسانیم. یکی از چیز هایی که نتیجه ترس می باشد، این است که افراد کارهای شان را به تاخیر می اندازند؛ یعنی به خاطر ترس از شکست، پذیرفته نشدن، طرد شدن یا ناامید شدن است؛ که کارهایشان را به تاخیر می اندازند تا دیرتر با آن مواجه شوند.
ریشه ترس از کجاست؟
ریشه ترس از خودِ ما، ذهن ما و خیالات ما نشأت می گیرد. بسیار مهم است به یاد داشته باشیم که ما به عنوان انسان درگیر مراحلی از زندگی هستیم و این ترس ها ساخته ذهن خودمان است. در واقع ما با تصور کردن نتایج منفی برای هر کار یا فعالیت یا هر تجربه، ترس را در خودمان به وجود می آوریم.
در واقع ترس از اتفاق افتادنِ شرایط مختلف داریم. شاید این اتفاق هیچ وقت رخ ندهد اما درد ناشی از آن ترس و نگرانی، همیشه همراه ماست. در واقع ترس در مورد چیز هایی است که ممکن است اتفاق بیفتد، نه این که حتماً رخ می دهد.
غلبه بر ترس
خبر خوب اینجاست که شما می توانید ریشه ترس را پیدا کنید و با راهکار هایی به آن غلبه کنید.؛ پس به جای این که خودتان را درگیر این ترس کنید، سعی کنید که به آن غلبه کنید اما چگونه؟ با ما در این بخش از نمناک همراه باشید تا این راهکار ها را به شما معرفی کنیم.
لیستی از کارهایی تهیه کنید که از انجام دادنِ آن می ترسید
منظور ما چیزهایی مثل عنکبوت یا حیوانات نیستند، بلکه باید چیزهایی را لیست کنید که انجام دادنش برای شما ترسناک است. این لیست باید شامل چیزهایی مانند این موارد باشد:
- ترک کردن شغل
- رفتن به مدرسه یا به دانشگاه
- صحبت کردن با همسر در مورد مشکلات رابطه
- صحبت کردن با رئیس و درخواست برای ارتقاء درجه
- و غیره
هنگامی که این لیست را کامل کردید، به شکل زیر دوباره آنها را یادداشت کنید.
من می خواهم…. و با تصور…. میترسم.
به عنوان مثال:
من می خواهم بیزینس در تجارت را شروع کنم اما با تصور اینکه ممکن است ورشکست شوم و خانه ام را از دست بدهم می ترسم.
یا
من می خواهم با همسرم در مورد مشکلات رابطه صحبت کنم اما با تصور این که رفتار بد از خودش نشان دهد و بخواهد مرا ترک کند، می ترسم.
با تکمیل این جملات و این عبارات، می فهمید که ریشه ترس شما به خاطر چه تصورات ذهنی می باشد و یک مرحله به جلو حرکت می کنید، زیرا متوجه می شوید که شاید این اتفاقات هرگز رخ ندهند.
روی ترس های تان کنترل پیدا کنید
یک بار دیگر باید تکرار کنیم که ترس؛ حاصل از تصورات و خیال شماست و شما می توانید این خیالات را به چیز های مثبت تبدیل کنید.
به عنوان مثال:
به جای این که با تصور کردنِ ورشکست شدن یا از دست دادن خانه خودم را بترسانم، سخت تلاش می کنم و هر کاری که لازم باشد را برای موفقیت کارم انجام می دهم.
یا
به جای ترساندن خودم و تصور این که همسرم مرا ترک می کند، سعی می کنم که روی خودم و روی او کار کنم و صمیمیت رابطه را افزایش دهم.
همان طور که دیدید شما می توانید هر کدام از این جملات را با یک دیدگاه مثبت تغییر دهید. خودتان را تشویق کنید تا بتوانید به ترس هایتان غلبه کنید. روی خودتان کنترل داشته باشید و اول از همه طرز فکر خود را تغییر دهید.
۷ استراتژی برای غلبه بر ترس
بعد از اینکه این تمرین را کامل کردید، متوجه می شوید که ترستان کمی ریخته است. حال می توانید با در پیش گرفتن استراتژی های زیر، به ترس خود غلبه کنید:
از افکار خود آگاهی پیدا کنید
افکار باعث تولید احساسات مختلف می شوند؛ پس اگر می خواهید احساسات خود را تغییر دهید، باید افکارتان را تغییر دهید. وقتی که احساس ترس دارید، دوباره مراحل ذهنی خود را مرور کنید و ببینید که به چه چیزی فکر می کردید که باعث ایجاد این احساسات شده است. افکار شما باعث ایجاد ترس می شوند؛ بنابراین اگر آن ها را تشخیص دهید راحت تر می توانید آن را کنترل کنید و کنار بگذارید.
افکار مثبت را انتخاب کنید
شما نمی توانید همه افکار منفی را به سادگی از ذهن تان بیرون کنید. باید قانون جایگذاری را به کار ببندید و افکار مثبت را جایگزین افکار منفی کنید؛ بنابراین زمانی که متوجه شدید در حال پرورش افکار منفی مانند ترس هستید، آن را با یک فکر مثبت جایگزین کنید. به عنوان مثال اگر می خواهید نویسنده یک کتاب پرفروش شوید، احتمالاً این فکر به ذهن تان می رسد که اگر هیچ ناشری چاپ کتاب من را قبول نکند، چه اتفاقی می افتد؟ زمانی که این فکر به ذهن تان رسید، به جای آن به این فکر کنید که اگر خیلی از ناشران بخواهند با من کار کنند، باید کدام یک را انتخاب کنم؟
توجه کنید که اثرات فیزیکی ترس به شما غلبه می کند
چه احساسی در جسم تان دارید؟ ممکن است هنگام ترس دل درد بگیرید یا احساس کنید که شانه و قفسه سینه تان خیلی سفت شده است یا تپش قلب اتفاق بیفتد. به احساس خود در آن لحظه توجه کنید و سعی کنید که این احساسات را آرام کنید. روی این تمرکز کنید که احساسات مثبت مانند آرامش و لذت چه تاثیر مثبتی روی بدن تان دارند و سعی کنید که این احساس مثبت را جایگزین آن حالات منفی کنید یا این که حداقل به حالت خنثی برسید.
از جملات تاکیدی مثبت استفاده کنید
شما می توانید جملات تاکیدی مثبت را در مورد موفقیت، مدام در ذهن تان تکرار کنید که قدرت بسیار بالایی دارند و در نهایت به واقعیت تبدیل می شوند اما سوال اینجاست که جملات تاکیدی چگونه عمل می کنند.
به واقعیتی فکر کنید که دوست دارید در زندگی تان اتفاق بیفتد، سپس در ذهن تان یک جمله یا عبارت مثبت از آن موضوع بسازید که آن شرایط را شرح بدهد. به عنوان مثال؛ من اکنون خیلی خوشحال و سپاسگزار هستم که نویسنده پرفروش ترین کتاب ایران می باشم.
زمانی که جمله تاکیدی را به گونهای بگویید که انگار آن اتفاق رخ داده است، بین چیزی که می گویید و چیزی که تجربه می کنید، یک تنش ایجاد می شود و ذهن ناخودآگاه این تنش را دوست ندارد و سعی می کند که آن را از بین ببرد و تمام تلاشش را می کند و به خاطر همین برای اینکه این تنش از بین برود، هر کاری را به انجام می رساند تا شما به هدف تان برسید و بین جمله ای که گفتید و دنیای واقعی، تفاوت وجود نداشته باشد.
وقتی که جملات تاکیدی مثبت را تکرار می کنید، متوجه می شوید که افکار مثبت جای شان را به افکار منفی داده اند و طرز فکرتان مثبت شده است.
با احساسات مثبت و قدرتمند، تصویرسازی خود را شارژ کنید
به عنوان مثال می توانید از جمله تاکیدی زیر استفاده کنید:
من اکنون خیلی سپاسگزار و شکرگزار هستم که نویسنده پرفروشترین کتاب ایران می باشم.
هنگامی که این جمله را می گویید، احساس مثبتی را در خودتان به وجود می آورید، احساسی مانند شادی و شکرگزاری و در نتیجه ذهن همه تلاشش را می کند تا این احساس مثبت در بدن و جسم هم اتفاق بیفتد و تاثیر جمله تاکیدی هم افزایش پیدا می کند. همان طور که احساس ترس می تواند شما را فلج کند، احساس مثبت نیز می تواند انگیزه بی نهایت به شما بدهد؛ پس سعی کنید که با این احساسات مثبت قدرت خود را بالا ببرید.
در مورد ریسک و خطر واقع بین باشید
باید خوب فکر کنید و ریسک ها و خطرات را در نظر بگیرید. برای رسیدن به موفقیت های بزرگ تر، باید به ترس هایتان غلبه کنید اما نباید این گونه باشد که هر کار پر خطری را به انجام برسانید. باید کارتان را منطقی پیش ببرید، همه جوانب را بسنجید و اگر مطمئن شدید، به ترس خود غلبه کنید و بعد مسئولیت هایتان را به انجام برسانید.
موفقیت هایتان را جشن بگیرید
زمانی که بتوانید به ترس های بی شمار زندگی خود غلبه کنید، به شخص مورد علاقه خودتان تبدیل می شوید و می توانید کار های مختلفی را انجام دهید و به خودتان افتخار کنید. بهترین حالت برای انجام کار های بزرگ تر این است که موفقیت هایتان را جشن بگیرید و از خودتان بابت این همه اتفاقِ خوب سپاسگزار باشید.