راه حلی عاقلانه برای افسردگی نوجوانان
راه حل افسردگی نوجوانان؛ نوجوانان افسرده بخوانند
این روز ها نوجوانان بیش از هر زمان دیگری با خودشان درگیر هستند و احساسات شان مدام در حال تغییر می باشد و در نتیجه ما باید شبیه یک دوست در کنارشان باشیم تا بتوانیم به آن ها کمک کنیم. یکی از مشکلاتی که در بین نوجوانان رایج شده است، افسردگی است که به دلایل مختلف رخ می دهد. در این قسمت از نمناک قصد داریم که راه حل هایی را در مورد افسردگی نوجوانان به شما ارائه دهیم که شاید برایتان کمک کننده باشد.
با کسی مشورت کنید که به او اعتماد دارید
افسردگی یک بیماری رایج است که هیچ کس مقصر آن نیست و ممکن است برای بعضی از افراد اتفاق بیفتد که در چنین حالتی خود این افراد معمولاً تا حدی می توانند خودشان را کنترل کنند و برای بهتر شدن تلاش کنند. اولین مرحله درخواست کمک است. بهتر است با فردی قابل اعتماد در این زمینه صحبت کنید.
- اگر خودتان نوجوانی هستید که فکر می کنید به افسردگی مبتلا شده اید، باید در این زمینه با خانواده صحبت کنید. علائم خود را بگویید و از آن ها کمک بخواهید.
- اگر والدینِ یک نوجوان افسرده هستید، در چنین حالتی باید با افراد باتجربه مشورت کنید که پیشنهاد ما مراجعه به افراد متخصص و مشاوران است.
اهمیت پذیرش و به اشتراک گذاری احساسات
شاید برای تان سخت باشد اما اگر خودتان افسرده شده اید، باید این موضوع را بپذیرید و احساسات خود را به اشتراک بگذارید. اگر هم والدین کسی هستید که به افسردگی دچار شده است، باید خودتان این مسئله را بپذیرید که فرزند تان درگیر شده و شما تمام توان تان را بگذارید تا به او کمک کنید.
خودتان را قرنطینه نکنید، زیرا حالتان را بدتر می کند
افرادی که به افسردگی مبتلا شده اند، سعی می کنند از دیگران دور شوند و در لاک تنهایی خودشان فرو بروند اما انجام این کار اصلاً توصیه نمی شود، زیرا شرایط را برای تان سختتر می کند. اگر بخواهید تنها باشید و از همه دوری کنید، بعد از مدتی متوجه می شوید که حال تان بدتر شده است.
- سعی کنید با دوستان تان روابط نزدیک و چهره به چهره داشته باشد تا احساس خوبی پیدا کنید.
- فعالیت خود را در اجتماع افزایش دهید و در کارهایی شرکت کنید که از انجامش لذت می برید و باعث می شود که حال خوبی پیدا کنید.
- در انجام کار های مختلف داوطلب شوید که به شما حس مثبت می دهد.
- اگر احساس می کنید که از دیگران خسته شده اید، می توانید استفاده از شبکه اجتماعی را کنار بگذارید که معمولاً این کار را به شما توصیه می کنیم، زیرا استفاده از شبکه های اجتماعی و درگیر شدن با دنیای آنلاین بیشتر به شما احساس تنهایی می دهد و شاید با استفاده از آن ها احساس ضعف کنید، زیرا مطالب اغراق شده در آن ها وجود دارد؛ پس سعی کنید که این شبکه ها را کنار بگذارید و در دنیای واقعی شروع به برقراری ارتباط کنید.
عادات سالم ایجاد کنید
ایجاد عادات سالم و سبک زندگی مناسب، خوردن غذای سالم، ورزش کردن و خواب کافی باعث می شود که شما در حالت افسردگی هم؛ وضعیت بهتری پیدا کنید و برای بهبود حال تان تلاش کنید.
- سعی کنید که از جایتان بلند شوید، یک جا ثابت نمانید. ورزش کردن باعث تولید اندورفین می شود که هورمون شادی است. فعالیت فیزیکی شبیه به یک دارو برای افسردگی عمل می کند.
- در مورد چیز هایی که می خورید دقت کنید. رژیم غذایی ناسالم احساس خستگی به شما می دهد و افسردگی را بدتر می کند. مصرف کربوهیدرات و شیرینی جات را کمتر کنید و به اندازه آن میوه، سبزیجات و حبوبات بخورید که حال تان بهبود پیدا کند.
- از مصرف دارو های آرامشبخش دوری کنید و سعی کنید که این آرامش را با انجام کارهایی که در بالا گفتیم، به وجود بیاورید.
- هر شب حتماً ۸ ساعت خواب کافی داشته باشید که به بهبود روحیه و تعادل بدن تان کمک می کند.
استرس و اضطراب را مدیریت کنید
بسیاری از نوجوانان هنوز نمی دانند که چگونه باید استرس خود را مدیریت کنند و همین باعث می شود که رفتار های عجیب و غریب از آن ها سر بزند. توصیه ما این است که راهکار های مدیریت استرس را یاد بگیرید.
- به عنوان مثال اگر امتحان دارید یا کلاس درسی دارید که برای تان استرس آفرین است، با معلم یا مشاور مدرسه صحبت کنید و سعی کنید که از آن ها راهکار های مدیریت استرس و زمان را یاد بگیرید.
- اگر در مورد سلامت خود نگران هستید، حتما با خانواده صحبت کنید و از آن ها بخواهید که به شما کمک کنند تا به مشاور مراجعه کنید.
- اگر درگیر یک رابطه شدهاید یا با خانواده دچار مشکل هستید، حتما این مسائل را با مشاور مدرسه در میان بگذارید. احتمالاً راهکار هایی مثل مدیتیشن، ورزش و تمرینات تنفسی به شما کمک خواهد کرد.
- اگر افکار منفی و نگرانی هایی در مورد سطح استرس روزانه خود دارید، حتما سعی کنید که با در پیش گرفتن این راهکارها خودتان را کنترل کنید.
چگونه به دوست نوجوان افسرده خودمان کمک کنیم؟
اگر دوستِ فردی هستید که به افسردگی مبتلا شده است، سعی کنید که راهکار های زیر را در پیش بگیرید:
دوست تان را تشویق کنید تا با شما صحبت کند
زمانی که گفتگو را آزاد بگذارید، قطعاً می توانید راحت تر به مشکلات پی ببرید و بفهمید که ریشه مشکلات از کجا هستند.
تلاشی برای پیدا کردن پاسخ نداشته باشید
شما مجبور نیستید که جواب همه سوالات تان را از دوست تان بگیرید. مجبور نیستید که کنجکاوی کنید. سعی کنید که بدون قضاوت فقط به حرف های او گوش دهید.
دوست تان را تشویق کنید که کمک بگیرد
می توانید مزایای مراجعه کردن به مشاور یا یک معلم یا فرد باتجربه را به او بگویید. او را تشویق کنید که به مشاور مراجعه کند و از او کمک بگیرد.
در زمان های سخت کنارش باشید
اگر فکر می کنید که مشکل خانوادگی باعث این افسردگی او شده است، سعی کنید در زمان های سخت کنارش باشید و از او حمایت کنید یا حداقل به درد و دل هایش گوش دهید.
اگر قصد خودکشی دارد، این قضیه را به خانواده اش اطلاع دهید
در صورتی که قصد خودکشی دارد، این مسئله را با خانواده یا معلمان و مشاور مدرسه در میان بگذارید تا آن ها بتوانند اقدامات لازم را انجام دهند و از این قضیه جلوگیری کنند.