آیاشما هم به ترس دور ماندن از موبایلتان مبتلا هستید؟
اگر طاقت دوری از موبایل تان را ندارید، بخوانید
دوری از موبایل برای برخی افراد سخت و طاقت فرساست آن ها قادر نیستند بدون گوشی هوشمندشان لحظه ای طاقت بیاورند، دائما در دستان این افراد تلفن همراهشان را میبینید. گردن آن ها همیشه به سمت موبایلشان خم شده است و در همه حال این وسیله شخصی از آن ها جدا نخواهد شد .
اگر موبایل خود را در خانه جا گذاشته و در مسیریابی ناتوان مانده اید یا اگر باتری موبایل تان در خارج از خانه تمام شده و دربه در به دنبال شارژر گشته اید، احتمالا به «ترس دورماندن از تلفن همراه» دچارید که اصطلاحا «نوموفوبیا» نامیده می شود.
طبق نتایج موسسه پیو ٦٧ درصد کاربران موبایل خود را جهت مشاهده تماس ها، پیام ها و فعالیت های شبکه اجتماعی کنترل می کنند، حتی در زمانی که تلفن آنان زنگ نمی خورد.
چه مدت طاقت دوری از موبایل خود را دارید؟
نگرانی جداشدن از گوشی
اعتیاد به گوشی های هوشمند در آسیا
نشانه های اعتیاد به گوشی های هوشمند از نگاه کارشناسان امر
- چک کردن دایمی گوشی بدون دلیل
- احساس اضطراب و ناآرامی بدون گوشی
- دوری گزیدن از جمع و گذراندن زمان با گوشی
- بیدارشدن در نیمه شب برای دیدن صفحه گوشی
- کاهش در عملکرد تحصیلی یا شغلی به عنوان نتیجه کار طولانی مدت با تلفن همراه
- حواس پرتی در انجام کارهای روزانه
- وضع مقررات در بعضی کشورها
- برای استفاده از تلفن های هوشمند
-
ترس جدا شدن از موبایل
در کره جنوبی استفاده بیش ازحد از گوشی هوشمند در میان نوجوانان به بحث داغی تبدیل شده است. مقامات این کشور در سال٢٠١١ قوانینی تدوین کردند که دسترسی کودکان به بازی های آنلاین را بعد از نیمه شب محدود می کرد. چین یکی از نخستین کشورهایی است که اعتیاد به اینترنت را به عنوان ناهنجاری کلینیکی شناخت و مراکز درمانی خاصی تاسیس کرد تا اعتیاد به رسانه های جدید را مورد بررسی قرار دهد.
سخن آخر
برمبنای یافته های یک پروژه تحقیقاتی که در موسسه پیو انجام شد:
- بیش از ٩٠ درصد مردم در آمریکا گوشی هوشمند دارند.
- ٦٧ درصد کاربران گوشی خود را جهت مشاهده تماس ها، پیام ها و فعالیت های شبکه اجتماعی کنترل می کنند، حتی در زمانی که تلفن آنان زنگ نمی خورد.
- ٤٤ درصد از صاحبان گوشی های هوشمند درحالی به خواب می روند که گوشی نزدیک آنان قرار دارد تا اطمینان حاصل کنند که پیام، تلفن یا پست های ارسالی در شبکه های اجتماعی را از دست نمی دهند.
- ٢٩ درصد کاربران اقرار کرده اند که زندگی بدون گوشی هوشمند برای آنان متصور نیست.
- مدتی پیش، مدیرکل پیشگیری از آسیب های اجتماعی سازمان بهزیستی اعلام کرد که پژوهشی کلان به منظور بررسی شیوع و میزان استفاده از تلفن همراه در ایران انجام نشده است. او با اشاره به راه اندازی مراکز درمان اعتیاد به تلفن همراه در برخی از کشورها این نکته را مورد تاکید قرار داد که در کشور ما توسعه اقتصادی با توسعه فرهنگی همراه نبوده و با ورود گسترده تلفن همراه هیچ گونه فرهنگ سازی جدی درباره آن نشده است.
- شاید تحقیق مستند و میدانی درباره تعداد مبتلایان به ترس دورماندن از گوشی در کشور ما انجام نشده باشد، اما بهترین راه برای پی بردن به جدی بودن این معضل، بررسی رفتار روزانه خود با تلفن همراه است. هر یک از ما تا چه حد به گوشی خود وابسته ایم؟ چه مدتی از اوقات خود را با تلفن همراه سپری می کنیم؟ احتمالا با تامل در پاسخ این پرسش ها دریابیم که ما نیز به نوموفوبیا دچار شده ایم و بی خبریم!