۶ ترفند عالی برای آرایش جای زخم و آکنه روی پوست
با توجه به این که تنها برخی از افراد دارای پوست سالم و بی نقص هستند ، از این رو استفاده از لوازم آرایشی که بتواند جای زخم، جوش و لک را روی صورت ما بپوشاند یکی از ضروریات است. در این مطلب با نحوه آرایش جای زخم آشنا می شوید.
نحوه آرایش جای زخم با کانسیلر
لوازم آرایشی کمک می کنند تا اگر روی صورت جای جوش، زخم و لکی وجود دارد ، محو شوند و چهره زیباتر به نظر برسد. تهیه این محصولات و لوازم آرایشی کار دشواری نیست ولی ممکن است برای استفاده از آن ها به مهارت نیاز داشته باشید. به ویژه اگر جای زخم یا جوش بزرگی در صورت دیده می شود. به این ترتیب علاوه بر تهیه ابزار مناسب، باید تکنیک درست آرایش جای زخم را نیز یاد بگیرید.
ممکن است برای شما نیز پیش آمده که بخواهید محل زخم یا جوش را موقع آرایش بپوشانید اما نتوانید خوب از پس آن بر بیایید. این زخم ها که آثار بازیگوشی های دوران کودکی یا جوش و جراحات دوره نوجوانی است روی صورت زیبایی چهره را تحت تاثیر می گذارد. همچنین هنگام آرایش خوب پوشش داده نمی شوند.
برای محو کردن چنین عارضه هایی به مواد زیرساز قوی مانند کانسیلر نیاز است. در صورتی که می دانید کانسیلر چیست و چه کاربردهایی دارد، به راحتی می توانید این عارضه ها را محو نمایید.
به این ترتیب چه به خاطر بی احتیاطی دوران کودکی و چه جای جوش یا جراحات دوره نوجوانی اکثر افراد اسکارهایی روی صورت دارند. بروز اسکار بخشی از روند ترمیم طبیعی پوست می باشد و بافت اسکار جایگزین قسمت طبیعی پوست می گردد. با توجه به عمق و اندازه زخم، گاه بافت فولیکول بالای پوست تشکیل شده و ظاهر برجسته پیدا می کند و گاه جای زخم صاف بوده غدد فولیکول مو در زیر آن نیست.
به هر روی این نواحی جلوه خوبی نداشته و باید موقع آرایش خوب پوشش داده شوند. قبل از پرداختن به شروع آرایش ابتدا باید مطابق روال معمول مراقبت از پوست، ابتدا دو مورد اول را اجرا و سپس به آرایش اقدام کنید.
۱. لایه برداری پوست
هر پوستی چه جای زخم داشته یا نداشته باشد، یک لایه از سلول مرده روی آن حضور دارد. پوست همیشه در حال تجدید سلول بوده تا سالم و روشن به نظر برسد. البته اگر به طور منظم این سلول های مرده از روی آن پاک شود. لایه برداری نخستین گام در آرایش است. و وقتی می خواهید محل جوش یا زخم را محو نمایید، اهمیت آن بیشتر می شود.
برای این کار از ماسک های لایه بردار طبیعی و خانگی یا ماسک های لایه بردار فروشگاهی استفاده نمایید. اسکارها نیز ممکن است ضخیم و خشک به نظر برسند و این موضوع سبب شده یک پایه آرایش مناسب به چالش بزرگی تبدیل شود. اگر از اسکراب ملایم قبل از شروع آرایش بهره بگیرید، هر محصول آرایشی که استفاده نمایید بهتر جذب شده و صاف تر به نظر خواهید رسید. ضمنا ماندگاری آن طولانی تر می شود.
۲. استفاده از مرطوب کننده
همانگونه برای ایجاد پایه آرایشی بهتر به لایه برداری از سطح پوست نیاز است ، استفاده از یک مرطوب کننده مناسب هم اهمیت بسیاری دارد. مرطوب کننده سبب نرم تر شدن جای زخم و جوش شده و رطوبت لازم برای تشکیل یک سطح صاف را فراهم می نماید. مرطوب کردن پوست همواره یک مرحله حیاتی برای آرایش می باشد.
ولی برای پوشاندن جای زخم اهمیت بیشتری دارد. چرا که ممکن است نیاز باشد از کرم های سنگین برای این کار استفاده کنید. در این صورت اگر پوست خشک باشد، برای پخش شدن کرم روی پوست با مشکل روبرو می شوید و آرایش طبیعی به نظر نمی رسد.
۳. استفاده از یک پرایمر
در این بخش پوست را به کمک یک پرایمر برای آرایش آماده می کنید. اکنون باید لکه های پوستی محو شود. اما قبل از استفاده از لوازم آرایش اصلی باید پوست با یک پرایمر آماده شود. پرایمر صورت پوست را صاف نموده و منافذ پوست را می بندد. ضمنا ماندگاری آرایش روی پوست را بالا می برد.
۴. استفاده از کانسیلر
به کمک کانسیلر نواقص روی پوست را اصلاح می کنید. همه افراد ممکن است روی پوست لکه ها و نواقصی داشته باشند. ولی جای نگرانی نیست زیرا برای پوشاندن هر یک از آن ها روش هایی وجود دارد. در صورت آگاهی از چرخه رنگ ها باید بدانید که رنگ هایی که در مقابل هم هستند یکدیگر را می توانند خنثی نمایند. به این ترتیب با توجه به موارد زیر کانسیلر مدنظر را برای لکه و مشکل پوستی خود انتخاب نمایید:
کانسیلر نارنجی: برای افرادی که رنگ پوست تیره داشته و زیر چشمان آن ها دارای تیرگی است.
کانسیلر سبر: برای افرادی که روی پوست صورت آکنه، قرمزی یا روزاسه مشاهده می شود.
کانسلر صورتی: برای افرادی با رنگ پوست روشن و تیرگی زیر چشم
کانسیلر بنفش: برای افرادی با رنگ پوست زرد و دارای چهره کدر و گرفته
کانسیلر زرد: برای افرادی که روی صورت کبودی، رگ ها و زیر چشم حلقه های بنفش تیره دارند.
در صورتی که جای زخم و جوش چهره قرمز است کانسیلر سبز گزینه مناسبی است. ولی جای زخم قهوه ای بود، می توانید از یک کانسیلر کمی تیره تر از رنگ پوست در همه سطوح پوست خود استفاده نمایید. با این کار اختلاف میان رنگ پوست و لکه ها کاهش می یابد. برای اسکارهای عمیق، می توان از یک کانسیلر مدادی روشن استفاده کرد تا آن را بالا آورده و با سطح پوست هماهنگ کرد.
برای استفاده از کانسیلر از انگشت خود بهره بگیرید. انگشتتان را تمیز شسته و کانسیلر را روی جای زخم یا جوش بفشارید. می توانید برای دقت بیشتر، به کمک یک براش آرایشی مخصوص کانسیلر این کار را انجام دهید. توجه کنید که نباید کانسیلر را روی اسکار مالید. زیرا پوشش مدنظر ایجاد نمی شود.
۵. استفاده از کرم پودر
جهت محو کامل اسکارهای زخم و آکنه به یک کرم پودر با پوشش کامل نیاز است. به این ترتیب یک لایه یکنواخت از کرم پودر را روی صورت مالیده و بعد با استفاده از پد اسفنجی یا براش مخصوص، روی پوست صورت پخش کنید. در این مرحله به استفاده از انگشتان نیاز نیست. در ضمن به موارد زیر هم دقت کنید:
مناسب ترین براش برای کرم پودر های مایع ، براش استپلینگ است که پوشش خیلی خوبی روی صورت ایجاد می کند.
اگر محل جوش یا زخم خیلی وسیع است، باید کرم پودر سنگین تری استفاده کرد تا پوشانندگی بهتری ارائه دهد.
۶. تثبیت آرایش
در نهایت به کمک پودر یا اسپری تثبیت کننده، آرایش تان را تکمیل کنید. تثبیت کننده ها از آب شدن محصولات آرایشی روی پوست جلوگیری کرده و ماندگاری آرایش را بیشتر می کنند. این کار به ویژه برای افرادی که دارای پوست چرب هستند، ضروری تر است.
چند نکته کاربردی:
به این ترتیب با روش آرایش محل زخم یا جوش آشنا شدید. در همین راستا برای پوشانندگی بهتر این نقاط پیشنهاد می شود نکات کاربردی زیر را هم در نظر بگیرید:
استفاده کردن از برنزه کننده ها نیز اگرچه همه اسکارهای زخم را نمی پوشاند ولی برای لکه و اسکارهای ظریف مناسب است. برنزر رنگ پوست را تیره کرده و با این کار تضاد بین پوست و جای زخم کمتر می گردد.
بعضی از شرکت های لوازم آرایشی محصولاتی ارائه می دهند که برای محو کردن جای زخم و .. فرموله شده است. این محصولات نسبت به مواد آرایشی معمول رنگدانه بیشتری داشته از این رو پوشانندگی قابل توجهی فراهم می کنند.
با ایجاد خطای دید نیز می توان آثار زخم روی صورت را محو کرد. به طور مثال اگر محل زخم روی چانه است، آرایش غلیظ تر چشم سبب شده نگاه ها به چشمهای شما معطوف شود. یا اگر جای زخم روی پیشانی است، توصیه می شود رژلب پر رنگ تری تست کنید.