تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
2

تشخیص سریع سرطان سینه با اشک چشم

تشخیص سریع سرطان سینه با اشک چشم

کارشناسان بر این باورند که در اشک چشم پروتئینی وجود دارد که می تواند برای تشخیص وجود سرطان سینه با دقت بالا مورد استفاده قرار گیرد.

تشخیص سریع سرطان سینه با اشک چشم

کمک پروتئین اشک به تشخیص سرطان سینه

دانشمندان یک شرکت آمریکایی پس از مطالعاتی بر روی اشک چشم خانم ها توانسته اند به نتایجی برای تشخیص سرطان سینه دست یابند. سرطان سینه یکی از شایع ترین سرطان ها در میان زنان ایرانی محسوب می شود و سالانه ۷ هزار زن ایرانی به این سرطان مبتلا می شوند لذا با توجه به این که ۷۰ درصد این بیماران بالای ۵ سال عمر می کنند اکنون حدود ۷۰ هزار زن مبتلا به این بیماری در کشور داریم و این آمار کمی نیست .
در سرطان سینه،مبتلایان شانس بالایی برای زنده ماندن داشته و پس از درمان،احتمال بازگشت و عود مجدد بیماری وجود دارد. بنابراین بیماران مبتلا به سرطان سینه باید تحت نظر پزشک معالج قرار بگیرند.
در سرطان سینه مانند هر بیماری دیگری تشخیص سریع و به موقع به درمان این بیماری کمک شایانی میکند.
 
دانشمندان یک شرکت آمریکایی در یک پروژه تحقیقاتی یک سینما در کشور نیوزیلند را اجاره کرده و یک فیلم دراماتیک برای حدود ۴۰۰ زن اهل آن کشور پخش کرده اند و پژوهشگران در حین نمایش فیلم، اشک چشم خانم ها در لحظه های غم انگیز را برای بررسی در خصوص سرطان سینه جمع آوری کرده اند.
 سرطان سینه

تشخیص زودهنگام سرطان سینه با کمک اشک چشم

گفتنی است، کارشناسان بر این باور هستند که در اشک چشم پروتئینی وجود دارد که می تواند برای تشخیص وجود سرطان سینه با دقت بالا مورد استفاده قرار گیرد و امیدوار هستند از این روش در آینده به عنوان یک شیوه پزشکی برای تست غربالگری این نوع سرطان در بانوان استفاده کنند.
 
این پژوهش توسط دانشمندان مرکز Ascendant Diagnostics- Dx ایالات متحده انجام شده است و امیدها بر این است که بررسی پروتئین اشک چشم در آینده جایگزین روش کنونی تشخیص تومورهای سرطانی شود که تنها از طریق دستگاه تصویربرداری ماموگرافی انجام می شود.
 
دستگاه ماموگرافی براساس آمارها رایج ترین شیوه تشخیصی است اما تنها برای حدود ۱۳ درصد از زنان که دارای بافت متراکم سینه هستند مفید است و در بسیاری موارد تشخیص درستی نمی دهد یا بافت های غیر سرطانی را سرطانی اعلام می کند.
کارشناسان این مرکز پژوهشی اعتقاد دارند این کشف علمی با بررسی و تحقیقات بیشتر می تواند در سالهای آینده به یک ابزار تشخیصی سریع، بدون درد و دقیق با قابلیت استفاده در مناطق مختلف جهان تبدیل شود و به این ترتیب مانع از پیشرفت سرطان در میلیون ها زن و مرگ آنها در اثر این بیماری شود.

عوامل ابتلا به سرطان سینه:

طبق تحقیقات موسسه ملی سرطان امریکا شرایط زیر خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد.
داشتن سابقه خانوادگی
زنانی که مادر یا خواهرشان به ویژه در دوران جوانی سرطان سینه داشته باشند بیشتر در معرض ابتلا به سرطان سینه هستند.
داشتن سابقه شخصی
زنانی که یکی از سینه های شان به سرطان مبتلا بوده است احتمال اینکه سینه دیگرشان نیز مبتلا شود بسیار بالا است. عوامل دیگری نیز در افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه نقش دارند که عبارتند از:
استروژن بالا
شواهد نشان می دهد زنانی که مدت طولانی در معرض استروژن قرار می گیرند (استروژنی که در بدن تولید می شود یا به عنوان دارو مصرف می شود و. . . ) احتمال ابتلا به سرطان سینه در آنان بیشتر است.

پیشگیری از سرطان سینه

راهکارهایی که جهت پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه توصیه می شود عبارتند از:
رژیم غذایی
درباره چربی هایی که مصرف می کنید دقت کنید. قطعا بسیاری از انواع چربی ها سبب افزایش سطح استروژن در بدن می شود که خود خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد. طبق تحقیقاتی که اخیرا در سوئد انجام شده است روغن های اشباع نشده مانند روغن زیتون، کانول و اسیدهای چرب امگا ۳ که در ماهی آزاد و ساردین یافت می شود خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهد. از خوردن چربی های موجود در مارگارین غذاهای کنسرو شده و اسنک ها خودداری کنید زیرا این چربی ها خطر ابتلا را افزایش می دهد.
فیبرها از زیاد شدن سطح استروژن در بدن جلوگیری می کنند. انواع لوبیا، برنج سبوس دار (قهوه ای) نان سبوس دار و غلات و بسیاری از میوه ها و سبزیجات منابع غنی فیبرها هستند. میوه و سبزیجات بخورید. سبزیجاتی نظیر کلم بروکلی کلم و گل کلم همگی به آنزیم های ضد سرطان در بدن کمک می کنند. سویا هم مانند فیبر در بدن عمل می کند. از آرد سویا برای غذاها و شیرینی ها استفاده کنید، دانه های سویا بخورید و حتی شیر سویا مصرف کنید.
ورزش
طبق تحقیقات به عمل آمده زنانی که حداقل چهار ساعت در هفته ورزش می کنند در مقایسه با زنانی که فعالیت بدنی ندارند سی و هفت درصد کمتر به سرطان سینه مبتلا می شوند. ورزش با سوزاندن کالری و کاهش چربی تولید استروژن را متوقف می کند.
توصیه های پزشکی
اگر چهل سال یا بیشتر سن دارید حتما سالی یک بار ماموگرافی کنید. ماموگرافی دو تا پنج سال قبل از آنکه بتوان توده ای را در سینه لمس کرد سرطان سینه را شناسایی می کند. اگر هنوز عادت ماهیانه می شوید هفت تا ده روز بعد از شروع قاعدگی خودتان سینه هایتان تان را معاینه کنید و اگر دیگر عادت ماهیانه نمی شوید یک روز در ماه را مشخص کرده و هر ماه در آن روز سینه های تان را معاینه کنید.
سبک زندگی
تحقیقات نشان داده است که افراد با سابقه خانوادگی سرطان سینه اگر در رژیم غذایی خود ۱۰ واحد یا بیشتر ویتامین E در روز مصرف کنند تا هشتاد درصد خود را در برابر خطر سرطان سینه مصون کرده اند. درباره دوز مصرف ویتامین E با پزشک خود مشورت کنید. نوشیدن مشروبات الکلی سبب افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه می شود.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=10609

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0