تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
4

کشف روشی جدید برای تشخیص سرطان ریه

کشف روشی جدید برای تشخیص سرطان ریه

سرطان ریه بیماری جدی و تهدیدکننده ای محسوب می شود که موفقیت در درمان آن تا حد زیادی به تشخیص بیماری در سریع ترین زمان وابسته است.

کشف روشی جدید برای تشخیص سرطان ریه

تشخیص سرطان ریه با یک روش نوین

آگاهی از نشانه های شایع سرطان ریه سبب می شود این سرطان مهلک در ابتدایی ترین و درمان پذیرترین مرحله تشخیص داده شود، بنابراین شناخت علائم و نشانه های این بیماری جهت جلوگیری از پیشرفت آن در بدن ضرورت دارد. به گفته پزشکان، استعمال دخانیات علت اصلی ابتلا به سرطان ریه است. می توان گفت که مبتلا شدن حداقل ۸۰ درصد از سرطان های ریه به دلیل استعمال دخانیات است. اگرچه افراد غیر سیگاری و سایر دخانیات ها نیز احتمال ابتلا به سرطان ریه رادارند اما به طورکلی خطر ابتلا به این بیماری در افراد سیگاری ۱۰ برابر بیشتر است.

سرفه های مزمن، تنگی نفسی که به مرور بدتر می شود، کاهش وزن، خستگی بیش ازحد، درد مزمن و مداوم در قفسه سینه و یا در جای دیگری از بدن که احتمال از گسترش سرطان به استخوان ها ناشی می شود، از نشانه های بارز سرطان ریه است همچنین به علت تومور اصلی در ریه و یا به علت تومورهای ثانویه درجاهای دیگری از بدن، علائم دیگری می توانند به وجود بیایند. یکی از علائم برجسته سرطان ریه، سرفه خونی و یا هموپتیزی است. این علامت می تواند یکی از علائم هشدار زودهنگام باشد و به تشخیص سرطان ریه در مراحل ابتدایی که هنوز ممکن است قابل درمان باشد، کمک می کند. اگر سرفه خونی در هر شخصی مشاهده شود، به خصوص اگر شخص سیگاری و بالای ۴۰ سال سن داشته باشد، باید بلافاصله جهت مشاوره در مورد سرطان ریه به پزشک مراجعه کند.

انجام یک آزمایش ساده خون به پزشکان کمک می کند نشانه هایی از سرطان ریه را پنج سال پیش از زمانی متوجه شوند که اسکن های پزشکی بروز بیماری را در افراد مشخص می کند.

محققان گفته اند دستگاه ایمنی بدن در طول مراحل اولیه ابتلا به سرطان ریه آنتی بادی هایی تولید می کند که با تشخیص آنها در خون افراد می توان متوجه ابتلای آنها به سرطان ریه پیش از گستردگی سلول های سرطانی شد.

سرطان ریه

سرطان ریه با یک آژمایش خون قابل تشخیص است

کارشناسان اعتفاد دارند غربالگری بیماران در معرض خطر برای شناسایی این آنتی بادی ها به گونه ای بالقوه می تواند جان بسیاری از انسان ها را نجات دهد و آنها را از هزینه ها و سختی های بیشتر در زمینه درمان دور نگاه دارد.

محققان دانشگاه داندی به نیمی از ۱۲ هزار سالمند بین ۵۰ تا ۷۵ ساله که در معرض خطر بالای ابتلا به سرطان ریه بودند و همگی طی ۲۰ سال یا حتی بیشتر سیگار می کشیدند یا سابقه ابتلا به سرطان ریه را در اعضای خانواده خود داشتند، فرم ها و پرسشنامه های استانداردی از روش تشخیص و مراقبت دادند و از نیمی دیگر آزمایش خون آنتی بادی به عمل آوردند. از حدود ۶ هزار بیمار غربالگری شده، نتیجه آزمایش آنتی بادی در حدود یکی از هر ده مورد مثبت بود.

بر اساس این تحقیقات، ۲۰۷ مورد از غده های سرطانی یا خوشخیم در توده هایی از بافت ریه گروه غربالگری شده مشاهده شد که روش تابش اشعه ایکس و سی تی اسکن نیز، ۱۶ مورد را تایید کرد؛ یعنی سه چهارم از موارد در مراحل اولیه.

دکتر استوارت چمبری، سرپرست همکار این تحقیقات گفت:سرطان ریه، بیماری جدی و تهدیدکننده ای محسوب می شود که موفقیت در درمان آن تا حد زیادی به تشخیص بیماری در سریع ترین زمان وابسته است. افراد سیگاری بیشتر در معرض خطر ابتلا به این نوع سرطانند و روش های متکی بر اسکن کنونی خطاهایی دارد و تشخیص سرطان با آنها دیریاب است. با این روش جدید، امکان تشخیص سرطان ریه قبل از ظهور علائم بیماری در افراد خیلی سریع تر و کم هزینه تر در دسترس پزشکان خواهد بود.

هر سال ابتلای بیش از ۴۶ هزار نفر فقط در انگلستان به سرطان ریه تشخیص داده می شود و بیش از ۳۵ هزار و پانصد تن از آنها به دلیل عوارض سرطان ریه جان خود را از دست می دهند؛ چنان که این بیماری بزرگترین قاتل سرطانی بریتانیا به شمار می رود.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=10723

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0