تاریخ : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳ Monday, 23 December , 2024
2

حرکات ورزشی مخصوص مبتلایان به سندرم پاتلا

حرکات ورزشی مخصوص مبتلایان به سندرم پاتلا

سندرم درد پاتلا ممکن است با انجام برخی ورزش های سخت افزایش یابد که باید برای جلوگیری از آن از حرکات ورزشی مناسب و موثر استفاده و درد زانو را کاهش داد.

حرکات ورزشی مخصوص مبتلایان به سندرم پاتلا

 چه مسئله بیومکانیکی موجب سندرم درد پاتلا می شود؟ ( حرکات ورزشی سندرم پاتلا )

وضعیت بدنی ضعیف (مثل پاهای صاف) و ضعف در عضلات کنترل باسن هر دو می توانند به زانوی شما اجازه حرکت غیر عادی دهند و منجر به انحراف جانبی پاتلا شوند. زمانی که بیومکانیکی ضعیف با هر مرحله از پیاده روی یا الگوی دویدن شما تکرار می شوند، این عادت ضعیف باعث آزار و اذیت شما می شود.

محققان تایید کرده اند که مداخله فیزیوتراپی یک راه حل بسیار موثر و بلند مدت برای کاسه زانو است. تقریباً ۹۰ درصد مبتلایان به سندروم پاتلا بعد از شش هفته از شروع برنامه توان بخشی فیزیوتراپیست دردشان کم می شود.

برای افرادی که نمی توانند واکنش نشان دهند، ممکن است برای ترمیم آسیب هایی نظیر آسیب های شدید و یا ورم مفاصل ورد نیاز باشد. هدف از درمان، کاهش درد و تورم در کوتاه مدت و بعد از آن مهم تر، اصلاح دلیل برای جلوگیری از بازگشت آن در دراز مدت است.

هیچ چارچوب زمانی مشخصی برای پیشرفت از هر مرحله به مرحله بعدی وجود ندارد. توان بخشی آسیب های شما توسط بسیاری از عوامل در طی ارزیابی بالینی شما تعیین خواهد شد.

شما متوجه خواهید شد که در اغلب موارد، فیزیوتراپیست شما به طور یکپارچه بین فاز توان بخشی به عنوان ارزیابی بالینی شما پیشرفت می کند و عملکرد شما بهبود می یابد. همچنین مهم است که توجه داشته باشید که هر پیشرفت باید به دقت نظارت شود چون تلاش برای پیشرفت بیش از حد به سطح بعدی می تواند منجر به آسیب مجدد و سرخوردگی تاخیر در بازیابی شما شود.

حرکات ورزشی سندرم پاتلا

حرکات ورزشی مناسب درمان سندرم پاتلا

روش های درمان سندرم پاتلا

فاز ۱ – حفاظت از آسیب:

تسکین درد و نکات ضد التهابی:

همانند بسیاری از آسیب های بافت نرم، درمان اولیه عبارتند از استراحت، یخ و محافظت.

استراحت:

در مرحله اولیه ای که در بخش ورزش و تناسب اندام نمناک می گوییم بهترین راه برای جلوگیری از تمام فعالیت هایی است که کاسه زانو شما را تحریک می کنند. یخ یک روش ساده و موثر برای کاهش درد و تورم است. لطفاً برای مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در طول فاز اولیه و هر ۲ تا ۴ ساعت یکبار یخ بگذارید در زمانی که متوجه جراحت یا گرما شدید.

حفاظت:

فیزیوتراپیست به طور معمول برنامه حمایتی حرکت شناسی را اعمال می کنند یا مشابه آن، به کمک تسکین درد شما و شروع مجدد فاز جدید می رود. اجرای برنامه پاتلا معمولاً در ارائه کمک برای تسکین درد به طور معمول موثر است.

فیزیوتراپیست شما از گستره ای از حقه های مفید از جمله روش های تسکین درد، ماساژ مفاصل، ماساژ، حرکت شناسی و طب سوزنی برای کمک به شما در طی این مرحله دردناک استفاده خواهند کرد. داروهای ضد التهاب و کرم های طبیعی مثل آرنیکا ممکن است به کاهش درد و تورم شما کمک کنند.

زانو درد و سندرم پاتلا

درمان سندرم پاتلا با کمک فیزیوتراپیست

درمان سندرم پاتلا با فیزیوتراپی

فاز ۲:ردیابی کامل حرکات منفعل:

کاسه زانو و زانوی شما باید قادر در گستره کامل طبیعی حرکت کند. فیزیوتراپیست شما حرکت شما را ارزیابی کرده و تکنیک های لازم برای عادی سازی محدوده حرکت را اعمال خواهند کرد.

فاز ۳:احیای کامل طول ماهیچه:

ران شما، همسترینگ و عضلات ساق پا به کشش نیاز دارند، زیرا فشار زیادی دارند که باعث ایجاد تنش اضافی و یا فشار بر روی کاسه زانوی شما می شود. مهم است که طول ماهیچه معمولی را به دست آورید و پایین پاهای خود را بهبود بخشید.

فاز ۴:موازنه نرمال ماهیچه چهارسر:

برای جلوگیری از عود کردن، تعادل ماهیچه چهارسر و کنترل آن باید توسط فیزیوتراپیست ارزیابی شود. در اغلب موارد، شما به یک برنامه تقویت زانو خاص نیاز دارید. فیزیوتراپیست شما بهترین ورزش را برایتان تجویز خواهند کرد.

 فیزیوتراپی

حرکات ورزشی و فیزیوتراپی برای سندرم پاتلا

کارهایی که باید برای درمان سندرم پاتلا انجام داد

فاز ۵:نرمال کردن بیومکانیک کف پا و باسن:

سندرم درد پاتلا می تواند از بیومکانیک ضعیف کف پا (مثل پای تخت) یا کنترل ضعیف باسن ایجاد می شود. برای جلوگیری از عود مجدد، کف پا و باسن باید توسط فیزیوتراپیست ارزیابی شود. در برخی موارد، شما ممکن است به یک بند کفش (کفی کفش) نیاز داشته باشید و یا ممکن است یک برنامه ثبات قدم فعال یبگیرید.

دیگر بیماران ممکن است به برنامه تثبیت کننده کفل نیاز داشته باشند. با فیزیوتراپیست خود درباره آنچه که نیاز دارید بحث و تبادل نظر کنید.

فاز ۶:عادی کردن الگوهای حرکتی:

درد کاسه زانو معمولاً از عادات بد رخ می دهد، چه راه رفتن غیر عادی، پریدن، افتادن یا روش اسکات زدن باشند یا هر چیز دیگر. به منظور جلوگیری از عود درد، الگوی پیاده روی، پریدن و روش فرود، سبک دویدن یا روش اسکات زدن باید همه مورد ارزیابی و اصلاح قرار گیرد.

 درمان درد کاسه زانو

درمان درد سندرم پاتلا با اصلاح روش پیاده روی

حرکات ورزشی مناسب برای تسکین درد سندرم پاتلا

فاز ۷:بازیابی سرعت بالا، قدرت، پروپریوکپیشن و چابکی:

بیشتر مبتلایان به درد استخوان کاسه زانو نیاز به بازگشت به فعالیت های مکرر یا تکرار دارند که نیروهای بسیار زیادی روی زانوی شما قرار می دهند. فیزیوتراپیست شما را در بازگشت به برنامه ریزی ورزشی راهنمایی می کند.

تعادل و پروپریوکپیشن (حس موقعیت نسبی بخش های مجاور بدن) هر دو به طور معکوس تحت تاثیر درد پاتلوفومورال هستند. برای جلوگیری از تشدید مجدد، هر دو جنبه باید مورد ارزیابی قرار گیرند و دوباره آموزش داده شوند.

بسته به این که ورزش یا سبک زندگی شما شامل چه چیزی است، سرعت، چابکی، سرعت و برنامه قدرت برای آماده سازی شما برای آموزش ویژه ورزشی مجهز خواهد شد.

فاز ۸:بازگشت به ورزش:

اگر ورزش می کنید و به خواسته های ورزش انتخابی خود وابسته هستید، ممکن است به تمرینات ورزشی خاص و رژیم آموزشی پیشرفته نیاز داشته باشید تا بتوانید به ورزش انتخابی خود یک بازگشت ایمن و ایمن را فراهم کنید.

فیزیوتراپیست درباره اهداف، قالب های زمانی و برنامه آموزشی با شما بحث خواهند کرد تا شما را برای بازگشت کامل و ایمن به ورزش بهینه سازی کند. نتیجه کامل این است که شما با سرعت کامل، قدرت، چابکی و عملکرد خود را با دانش اضافه انجام دهید که یک برنامه توان بخشی کامل شانس شما برای آسیب به آینده را به حداقل رسانده.

 حرکات ورزشی برای سندرم پاتلا

ورزش برای درمان سندرم درد پاتلا

۶ تمرین و کشش برای سندرم درد پاتلا (و ۳ ورزش اجتنابی):

نگاهی به داخل زانو ؛ کاسه زانو سالم در مقابل کاسه مبتلا به سندرم درد پاتلا:

اگر چه شما احتمالاً در جلو کاسه زانو یا اطراف کاسه زانو احساس ناراحتی می کنید، اما درد ناشی از سندرم درد پاتلا در واقع از پشت کاسه زانو شما سرچشمه می گیرد که با استخوان ران تماس دارد. تماس مکرر پاتلا با استخوان ران باعث تخریب و نرم شدن غضروف اطراف کاسه زانو می شود، وضعیتی که به نام کندرومالیا پاتلا نامیده می شود و معمولاً مسئول درد پاتلا شما است.

ممکن است درد بیشتری را از فعالیت هایی که فشار زیادی بر روی مفاصل زانو ایجاد می کنند داشته باشید، از جمله این فعالیت ها:

  • دویدن
  • پریدن
  • اسکات
  • بالا رفتن و پایین رفتن از پله ها
  • دوچرخه سواری
  • نشستن برای مدتی طولانی با زانوهای خمیده

 حرکات اسکات

افزایش درد سندرم پاتلا با حرکات ورزشی اسکات

برای درمان سندرم پاتلا چه باید کرد؟

مهم است که از هر فعالیتی که باعث افزایش درد پاتلا می شود، دوری کنید. مراحل درمان R.I.C.E. (استراحت، یخ، فشار و بالا آوردن عضو) را دنبال کنید. هم چنین باید یک قرص برای سندرم درد پاتلا در نظر بگیرید که به محکم کردن کاسه زانو کمک می کند و از شما در طی ورزش حافظت می کند.

علاوه بر این، اگر می خواهید ورزش را ادامه دهید و برای دوره طولانی مدت بدون درد باقی بمانید، پرداختن به عوامل عضلانی بالقوه، از جمله ضعف و انعطاف پذیری ماهیچه، مهم است. در واقع ماهیچه های ضعیف و انعطاف ناپذیر، دلایل اصلی برای اکثر آسیب های زانو هستند.

خوشبختانه، این مسائل عضلانی را می توان در طول زمان با تمرین مناسب و اعمال روتین تغییر داد!

استراحت کردن

درمان سندرم پاتلا با استراحت کردن

۳ تمرین سندرم درد پاتلا:

تقویت ماهیچه های اطراف زانوهای شما و باسن (به خصوص چهارسر) باعث کاهش استرس بر روی زانوهای شما خواهد شد. این تمرینات به حل مشکلات مربوط به هم ترازی و تعادل ماهیچه در اطراف زانوهای شما کمک می کنند.

بالا بردن پای صاف:

با یک پایی دراز بکشید که در زاویه ۹۰ درجه با پای خود روی زمین خم شده و پای دیگر خود را به طور کامل دراز کنید. ماهیچه چهارسر (ران) خود را در پای راست تان سفت کنید و آن را تا یک زاویه ۴۵ درجه بالا ببرید.

پای خود را در این موقعیت بالا قرار دهید تا یک یا ۲ ثانیه قبل از اینکه به آرامی آن را به زمین کاهش دهید. این کار را برای ۲۰ بار تکرار کنید و سپس پاها را عوض کنید.شما باید هر روز ۲ یا ۳ ساعت کار کنید.

 بالا بردن پای صاف

بهترین حرکات ورزشی سندرم پاتلا

موثرترین حرکات ورزشی درمان سندرم پاتلا

کنار دیوار:

روی پاشنه پایتان بایستید با فاصله حدود ۶ اینچی از دیوار و پاهای خود را در حدود یک فوت باز کنید. کمر و باسنتان باید به دیوار فشار داده شوند. به آرامی باسن خود را به سمت پایین بیاورید تا زمانی که زانوهایتان به طور تقریبی با زاویه ۴۵ درجه خم شوند.

این موقعیت را برای حدود ۵ ثانیه نگه دارید و سپس به آرامی به سمت محل شروع حرکت کنید.این حرکت را ۱۰ تا ۱۵ بار تکرار کنید.

چرخش هیپ خارجی:

به پهلو دراز بکشید و زانوهایتان را در زاویه ۹۰ درجه و باسن خود را در زاویه حدود ۶۰ درجه خم کنید. چنانچه در بخش ورزش و تناسب اندام نمناک به صورت مرحله به مرحله گفته ایم پاشنه های پاهایتان را روی هم قرار دهید و لگن را عمود بر روی زمین قرار دهید، زانوی خود را تا جایی که می توانید بالا ببرید، برای یک یا دو ثانیه نگه دارید و سپس آن را پایین بیاورید. این ورزش را ۱۰ تا ۱۵ بار در ۲ یا ۳ ست تکرار کنید.

چرخش هیپ خارجی

چرخش هیپ خارجی از مناسب ترین حرکات ورزشی سندرم پاتلا

۳ کشش سندرم درد پاتلا:

اگرچه تقویت ماهیچه ها برای سلامت مفاصل شما بسیار مهم است، اما گاهی اوقات تقویت کردن به تنهایی کافی نیست. کشش به آرامی می تواند از سفتی ماهیچه ها جلوگیری کند و به جلوگیری از درد مزمن کمک کند. ماهیچه های محکم و سفت در اطراف زانوها و باسن می توانند دلیل این باشند که زانوهای شما بعد از دویدن، دوچرخه سواری و غیره بسیار سفت و سخت است.

بند ایلیوتیبیال و کشش کفل:

روی زمین بنشینید و یک پایتان را در زاویه ۹۰ درجه با پای صافتان خود روی زمین خم کنید و پای دیگر شما کاملاً بکشید. تنه خود را به سمت راست بچرخانید و با کمک از بازوی چپتان به آرامی پای راست تان را فشار دهید. این کشش را برای ۱۰ تا ۲۰ ثانیه نگه دارید، ۵ تا ۱۰ بار تکرار کنید و پاهای خود را عوض کنید.

 سندرم درد پاتلوفمورال

درمان درد زانو با حرکات ورزشی سندرم پاتلا

تمرینات و حرکات ورزشی سندرم پاتلا

کششش همسترینگ:

روی کمر خود دراز بکشید و یک پا به طور کامل بکشید. با پای دیگر، دستتان را دور ران خود ببندید و به آرامی زانوی خود را صاف کنید تا زمانی که یک کشش خوب در پشت ران خود احساس کنید.

سعی کنید کف پای خود را بگیرید تا با سقف روبرو شوید. این حالت را برای ۲۰ ثانیه نگه دارید، سه بار تکرار کنید و پاهای خود را عوض کنید.

کشش ماهیچه ساق پا:

رو به دیوار باشید، حدود ۲ فوت فاصله داشته باشید و دست هایتان را روی دیوار قرار دهید. یک فوت به جلو گام بردارید و آن زانو را کمی خم کنید. هر دو پا را روی زمین بگذارید و باسن خود را به سمت دیوار تکیه دهید.

ران خود را صاف نگه دارید تا ماهیچه ساق پا را صاف کنید. این حالت را برای ۲۰ ثانیه نگه دارید، سه بار تکرار کنید و پاهای خود را عوض کنید.

 کشش ماهیچه ساق پا

کشش ماهیچه ساق پا از حرکات ورزشی سندرم پاتلا

۳ تمرین عالی برای اجتناب و پیشگیری از سندرم پاتلا:

اگر چه ماساژ درمانی می تواند یکی از بهترین درمان ها برای سندرم درد پاتلا باشد، اما مراقب باشید چون برخی تمرینات می تواند آسیب بیشتری به زانوهای شما شوند. به یاد داشته باشید:

ورزش هرگز نباید موجب درد و ناراحتی شود. اگر شما درد ناگهانی، تیز و یا تیری را در مفاصل زانوی خود تجربه می کنید، لطفاً ورزشتان را متوقف کنید و با پزشک یا مشاور فیزیکی تان مشورت کنید.

اگر دچار سندرم درد پاتلا هستید باید از این سه تمرین اجتناب کرد:

  • وزنه برداری عمیق
  • ماشین کشش پا
  • لانگ ها

چه شما کاملاً خوابیده باشید یا یک ورزش کار باتجربه باشید، باید بدانید چطور از زانوهای خود در برابر تمرینات آسیب رسان محافظت کنید، این می تواند به معنی تفاوتی بین زندگی یک عمر طولانی، یا بستری شدن در آینده باشد. ورزش می تواند شما را به توان بخش کند اما با اجتناب از فعالیت های ذکر شده در این پست، از اختلال و مشکلات زانو پیش گیری می کند.

 وزنه برداری عمیق

اجتناب از وزنه برداری برای درمان سندرم پاتلا

فعالیت های دیگری که می تواند درد سندرم پاتلا را بدتر کند:

هر ورزشی که به طور مستقیم بر روی زانوهای شما اثر می گذارد (با این حال، اگر نمی توانید از زانو زدن خودداری کنید، این نکته می تواند به شما کمک کند).

  • دویدن (به خصوص روی تپه)
  • دستگاه فشار پا
  • والیبال
  • بسکتبال
  • هر دستگاه پله ای
  • فوتبال

به طور کلی، تمرین های آرام بهترین ها برای شما هستند.علاوه بر تمرینات تقویتی و کششی خود، برخی از تمرینات کاردیو و زانو دوست را نیز در نظر بگیرید. بسیاری از افراد مبتلا به سندرم درد پاتلا، ماشین هایی بیضوی، شنا و ایروبیک آبی را دوست دارند. هر یک از این فعالیت ها استرس کمی بر روی زانوهای شما می گذارد، در حالی که هنوز یک سوختگی خوب فراهم می کند.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=114553

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0