مطالعه با صدای بلند و تقویت حافظه
مطالعه با صدای بلند موجب تقویت حافظه می شود
یک مطالعه جدید نشان می دهد که مطالعه با صدای بلند در مقایسه با خواندن یک متن در حالت سکوت، در واقع حافظه را بهبود می بخشد. آیا مطالعه با صدای بلند واقعا می تواند به شما کمک کند مطالب بیشتری را به خاطر بسپارید؟ یک مطالعه دریافت که این کار در واقع به ثبت بهتر اطلاعات در مغز در یک فرایند به نام “اثر تولید” کمک می کند. محققان دانشگاه “واترلو”(Waterloo) در کانادا دریافتند که خواندن مطلبی با صدای بلند در واقع به مردم کمک می کند که اطلاعات را بهتر به خاطر بسپارند. آن طور که مشخص شد، تنها خواندن کتب با صدای بلند و شنیدن صدای خود، برای حافظه مفید است.
محققان چهار روش یادگیری از طریق خواندن را مورد آزمایش قرار دادند؛ خواندن در سکوت، شنیدن صدای شخص دیگری، بلند خواندن و گوش دادن به صدای ضبط شده.
نتایج آزمایش روی ۹۵ شرکت کننده نشان داد که خواندن اطلاعات با صدای بلند، بیشترین ماندگاری را در ذهن ایجاد می کند.
“کالین مک لئود”، سرپرست این مطالعه گفت:این مطالعه تایید می کند که یادگیری و فواید حافظه حاصل از مشارکت فعال است. بلند خواندن یک کلمه، آن را برای حافظه بلند مدت متمایز می کند.
تاثیر مطالعه با صدای بلند در تقویت حافظه
“اثر تولید” مزیتی است که فرد با بلند خواندن یک متن و نه در سکوت خواندن، از آن بهره مند می شود. در مطالعه قبلی، محققان دریافتند که خواندن با صدای بلند به خودی خود نسبت به شنیدن صدای دیگران موجب تقویت حافظه می شود و این خودخوانی، اثر تولید را تلقین می کند.
اساسا نتایج مطالعه نشان می دهد که عمل خواندن کلمات با صدای بلند با توجه به دو چیز به شدت مزایای حافظه را در بر دارد. اول این که کلمات با صدای بلند خوانده می شوند و دوم این واقعیت است که فرد در واقع در حال صحبت با خود است.
این تحقیق همچنین چند تحقیق گذشته را که در آنها اثر تولید تایپ کردن و نوشتن کلمات بر حافظه اندازه گرفته شده بود، مورد بررسی قرار داد. دانش آموزان برای امتحان ها می توانند درس را با صدای بلند بخوانند تا به آنها کمک کند به خاطر بسپارند. علاوه بر این، محققان یادآوری می کنند که سالمندان پازل و معما حل کنند تا حافظه خود را تقویت کنند، همچنین می گویند که فعالیت بدنی و ورزش می تواند حافظه را بهبود بخشد.
نتایج این مطالعه به فهرست رو به رشد فعالیت هایی که مردم می توانند برای تقویت حافظه انجام دهند، افزوده می شود. بعضی از فعالیت های دیگر که گفته می شود افزایش حافظه را در پی دارد شامل خوردن شکلات است که به طور چشمگیری می تواند عملکرد شناختی را بهبود بخشد، حافظه فعال را بالا ببرد و پردازش تصویری را بهبود دهد.
راه هایی ساده برای تقویت حافظه
شاید این برای شما هم پیش آمده باشد:با ورود به فروشگاه، فراموش می کنید برای خرید چه به اینجا آمده اید. یا نام همسر همکار خود را فراموش کنید. کلیدهایتان را جا بگذارید و … . اینکه هر چند وقت یکبار آدم فراموش کاری شوید کاملا طبیعی و نرمال است. به ویژه زمانی که فکرتان حسابی مشغول است احتمال فراموش کردن مسایل ساده زندگی بسیار بیشتر خواهد بود.
تحقیقات نشان می دهند، از دست دادن حافظه می تواند از ۲۰ سالگی شروع و با بالا رفتن سن، بیشتر شود. اما جای نگرانی نیست. با چند راهکار بسیار ساده در طول روز می توانید همیشه هوشیار باشید. در این مطلب ۵ راهکار را برایتان انتخاب کرده ایم.
راه هایی برای تقویت حافظه
قدم نخست – برای صبحانه نان برشته میل کنید
نخوردن غذاهای کربوهیدرات دار به حافظه آسیب می رساند. یافته های دانشگاه توفتس نشان می دهد، افرادی که کربوهیدرات را از برنامه غذایی خود حذف کرده اند در انجام امور مبتنی بر حافظه بسیار ضعیف تر از افرادی عمل می کنند که آنها را دارند. چرا؟ زیرا سلول های مغز به کربوهیدرات نیاز دارند که در بدن به گلوکز تبدل می شوند و انسان را در نقطه اوج نگه می دارد.
سعی کنید از حبوبات و دیگر ترکیبات کربوهیدرات ها در وعده های غذایی خود استفاده کنید زیرا آنها دیرتر هضم می شوند و برای مدت طولانی تر گلوکز به مغز می رسانند. برای صبحانه از کیک های پخته شده با گندم ساییده یا نان های برشته با تخم مرغ خاگینه و دمنوشی از توت ها میل کنید. این ترکیبات، سلول های خاکستری مغز شما را کار می اندازند.
قدم دوم – پیش از کار به کلاس کیک بوکسینگ بروید
دکتر ساندارا آمودت – نویسنده کتاب «به مغزتان خوش آمدید» – می گوید، ورزش کردن جریان خون را افزایش می دهد و اکسیژن و گلوکز بیشتری به مغز می رساند. در حقیقت، روند حفظ لغات پس از یک فعالیت سخت، ۲۰ درصد سریع تر از زمانی صورت می گیرد که فعالیت کمی داشته اید. ورزش هایی همچون رقص یا کیک بوکسینگ (بوکس همراه با لگد) به شما کمک می کند تا حافظه قوی تری داشته باشید.
قدم سوم – در طول ناهار وب گردی کنید
بر اساس یافته های دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس، دست کم یک ساعت در روز را به وب گردی و مطالعه مطالبی اختصاص دید که به آنها علاقه مند هستید. به طور مثال، پیدا کردن مناطق گردشگری برای تعطیلات. این کار باعث تحریک قسمت قدامی مغز می شود که وظیفه کنترل حافظه کوتاه مدت را به عهده دارد.
هنگام وب گردی و جست و جود در اینترنت، مدارهای عصبی موجود در تصمیم گیری، دید سه بعدی و مهارت های زبانی بسیار فعال می شوند. البته منظور، جست و جوهای بیفکر و بی هدف نیست. هر چقدر مسایلی که در اینترنت به دنبال آنها می گردیم، سخت تر پیدا شوند تاثیر بیشتری روی فعالیت بیشتر مغز می گذارد.
راه هایی برای تقویت حافظه
قدم چهارم – حواستان به جای پارک خود باشد
اگر همیشه فراموش می کنید ماشین خود را کجا پارک کرده اید، با این تمرین می توانید این مشکل را برطرف کنید. بعد از پارک از ماشین خود پیاده شوید، ببینید کجا پارک کرده اید و سپس هر یک و نیم ثانیه یک بار اطراف را نگاه کنید و این کار را برای مدت ۳۰ ثانیه ادامه دهید.
دانشمندان دانشگاه متروپولیتان منچستر در انگلستان می گویند، این تمرین ساده حرکات چشم می تواند حافظه بلند مدت شما را تا ۱۰ درصد افزایش دهید. همین افزایش ده درصدی شما را در یادآوری اطلاعات لازم کمک می کند.
قدم پنجم – پیش از خواب از نخ دندان استفاده کنید
دکتر جاناتان بی لوین – نویسنده کتاب «لبخند»- می گوید، استفاده از نخ دندان علاوه بر زیباتر و سالم تر شدن دندان های شما، به حافظه نیز کمک می کند. وقتی نخ دندان استفاده نمی کنید، لثه های شما ملتهب و باکتری های مضر به راحتی وارد جریان خون می شوند.
با ورود این باکتری ها به جریان خون، آنها می توانند در هر جای بدن و همچنین مغز موجب تورم و التهاب شوند و این مساله باعث بدکار کردن مغز می شود. بنابراین، دوبار در روز از نخ دندان استفاده کنید تا حافظه خود را از دست ندهید.