تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
3

خبر جدید درباره روش درمان تیروئید بدون جراحی در ایران (تیروئیدکتومی نکنید)

خبر جدید درباره روش درمان تیروئید بدون جراحی در ایران (تیروئیدکتومی نکنید)

درمان تیروئید بدون جراحی چگونه ممکن است ؟ آیا روشی برای این مورد بدون جراحی در نظر گرفته شده است ؟

خبر جدید درباره روش درمان تیروئید بدون جراحی در ایران (تیروئیدکتومی نکنید)

روش درمان تیروئید بدون جراحی

کم کاری تیروئید عنوان یک بیماری فراگیر و البته خاموش ولی با عوارض زیاد برای جامعه است، بیماری که با رژیم غذایی از یک سو و با بیماری های خودایمنی و توده های تیروئید و درمان های تیروئید پرکار در ارتباط قرار می گیرد، با اینکه نمی توان یک علت واحد برای آن در نظر گرفت ولی درمان تیروئید در کم کاری تیروئید به طور قطع مصرف هورمونهای تیروئیدی است ولی مصرف این دارو تا چه حد طول می کشد؟

یک سال ، دو سال ، ده سال؟ احتمالا تمام عمر و این یک امر کاملا ناخوشایند است، با اینکه در مواردی که غده تیروئید با روش هایی از قبیل جراحی و یا یدتراپی از بین نرفته است ممکن است عملکرد غده تغییر و به سمت بهبود و یا حتی پرکار شدن برود ولی این تنها یک احتمال است و ممکن است همانطور که گفته شد بیماران کم کاری تیروئید مجبور به مصرف دارو تا آخر عمرشان باشند.

چگونه از این مصرف بی انتهای دارو جلوگیری کنم؟

یکی از دلایل ابتلا به کم کاری تیروئید درمانهای تهاجمی مانند جراحی است، که در مورد افرادی که به ندول های تیروئید یا همان توده های تیروئیدی مبتلا می شوند، دچار گواتر مولتی ندولار هستند یا بیماران سرطان تیروئید به کار گرفته می شود، در این مورد تیروئیدکتومی یا برداشتن تیروئید به صورت کلی و یا به صورت جزئی می تواند باعث از بین رفتن قسمتی و یا تمام بافت پارانشیم تیروئید شود و این به معنی عدم تولید هورمون تیروئید و یا تولید کمتر آن است که در نتیجه کم کاری به وجود می آید.

روش یدرادیواکتیو هم از دیگر روشهای درمانی در همین دسته های بیان شده است که با از بین رفتن بافت پارانشیم نتیجه کم کاری تیروئید را در پی دارد، حالا سوال این است که پس با وجود این موارد افرادی که ناگزیر از درمان پرکاری ناشی از توده ها هستند حتما به کم کاری مبتلا می شوند؟ و آیا راهی برای جلوگیری از آن نیست؟

یک خبر خوب برای تیروئیدی ها

راه حل های بسیار خوب امروز مخصوصا در رابطه با بیمارانی که با توده های خوش خیم رو به رو هستند تعداد بسیار زیادی از بیماران را از عمل جراحی و یدتراپی بی نیاز کرده، امروزه پزشکان توانسته اند با کمک امواج بی خطر آر اف و نیز امواج ماکرویو بدون آسیب به بافت تیروئید توده ها را درمان و بیماران را از پرکاری نجات دهند و در عین از بین برده توده ها خود غده تیروئید را کاملا حفظ کنند.

و خبر بهتر اینجاست

در ایران این روش چند سالی است که توسط پزشکان فوق تخصص رادیولوژی و در تهران انجام می شود و در حال حاضر تنها مرکزی که این خدمات درمانی را ارائه می نماید به نام موسسه تصویربرداری و سونوگرافی تیراد می باشد که در خیابان قائم مقام فراهانی قرار گرفته است.

خوشبختانه موفقیت های بسیاری که این پزشکان محترم در رابطه با درمان تیروئید به روش های بدون جراحی به دست آورده اند بسیار زیاد بوده و بیماران بسیاری توانسته اند از چنین درمانهایی سود ببرند.

این موضوع باعث شده که بسیاری از بیمارانی که در گذشته به دلیل ترس از عوارض روش های درمانی درمان را به تاخیر می انداختند ( تا زمانی که حد و اندازه توده ها به اندازه ای برسد که برایشان قابل تحمل نباشد و آنها را دچار عوارضی مانند مشکلات بلع و تنفس نموده باشد ) بتوانند به خوبی از این روش ها برای درمان کمک بگیرند و در همان ابتدای راه جلوی رشد و آزار توده را بگیرند.

کما اینکه آر اف و ماکروویو بر روی توده های با اندازه کوچکتر بهتر پاسخگو می باشد بنابراین بهتر است تا اگر بیماری به هر شکل متوجه وحود توده یا کیست در تیروئید خود شد سریعتر مراجعه نماید و علاوه بر درمان سریعتر و در تعداد جلسات کم حتی یک جلسه، به شکل بهتری از عوارض توده ها جلوگیری نماید.

آیا این روش دردناک است و یا عوارضی دارد

با اینکه در طی درمان بیمار کاملا هوشیار است ولی به گفته پزشکان مرکز کاملا تحت بی حسی انجام شده و بیمار در طی آن هیچ گونه دردی را احساس نخواهد کرد و یک نکته بسیار مثبت در این درمانها این است که بیماران در حین عمل با پزشک در حال صحبت بوده و تارهای صوتی وی تحت کنترل قرار می گیرد و بر خلاف روش های تهاجمی که احتمال آسیب به تارهای صوتی هست، تارهای صوتی در این روش محافظت شده و احتمال آسیب بسیار کم و در حد صفر می باشد.

درباره عوارض باید گفت این روش ها عوارض موقتی از جمله درد و ناراحتی مختصر تا یکی دو هفته بوده و پس از آن بیمار عارضه دیگری نخواهد داشت، درباره تمامی مزایا و معایب این روشها در سایت موسسه تیراد به آدرس tiradsono.com توضیح داده شده است که می توانید با مراجعه به سایت آن را مطالعه نمائید.

 

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=12623

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0