بیماری آلزایمر به مغز آسیب می رساند، این بیماری باعث از دست رفتن تدریجی و مداوم مغز شده و می تواند روی صحبت کردن، فکر کردن و انجام فعالیت های روزانه تاثیر بگذارد. طبق برآوردی که در ۲۰۱۶ در ایران انجام شد حدود ۷۰۰ الی ۸۰۰ هزار نفر ایرانی دچار این بیماری هستند.
پیشگیری از بیماری آلزایمر
متاسفانه آلزایمر درمان قطعی ندارد، تحقیقات مختلف نشان داده است که فقط می توان از بروز این بیماری پیشگیری کرد و درمانی برای آن هنوز کشف نشده است. توجه به علائم و پرهیز از عوامل ایجاد کننده بیماری آلزایمر با توجه به نبودن درمان قطعی برای این بیماری اهمیت بسیار زیادی دارد.
عوامل ایجاد کننده بیماری آلزایمر
کاهش تعاملات اجتماعی، عوامل ژنتیکی، بی سوادی، چاقی، کاهش فعالیت بدنی، سیگار، ابتلا به بیماری های قلبی و مغزی، دیابت و چربی خون بالا همگی علل ایجاد آلزایمر هستند (هر کدام از اینها به تنهایی می تواند باعث ایجاد بیماری آلزایمر شود).
مهم ترین علت بروز بیماری آلزایمر
در میان همه این عوامل، کاهش تعاملات اجتماعی یکی از مهمترین علل ایجاد این بیماری است که رابطه بسیار شدیدی با میزان کم شنوایی دارد. اولین و بدترین عارضه کم شنوایی کاهش تعاملات و انزوای اجتماعی است.
آلزایمر →→→ انزوای اجتماعی →→→ کم شنوایی
تحقیقاتی که به تازگی در آمریکا انجام شده است نشان می دهد:
افرادی که دچار کم شنوایی خفیف هستند در معرض خطر ۲ برابر آلزایمر نسبت به سایرین هستند و این احتمال برای یک فرد با کم شنوایی شدید ۶ برابر می باشد (یعنی احتمال اینکه یک فرد با کم شنوایی شدید آلزایمر بگیرد ۶ برابر یک فرد با شنوایی سالم است).
و اما راه چاره چیست؟
همانطور که پیش تر هم گفته شد تنها راه حل برای جلوگیری از آلزایمر، پیشگیری است.
اما انزوای اجتماعی را چگونه می توان پیشگیری کرد؟
راه چاره فقط استفاده کردن از سمعک است. سمعک ها در انواع مدل ها و برند ها وجود دارند که شما با توجه به نیاز خود می توانید نوع مناسب را برای خود خریداری کنید. یکی از این انواع، سمعک زیمنس و یا سیگنیا است که دارای انواع مختلفی است که می تواند به خوبی پاسخگو نیاز افراد کم شنوا با هر میزان از کم شنوایی باشد.
اما بیاید به این مسئله بپردازیم که چرا بیشتر افراد کم شنوا از سمعک سر باز می زنند؟!!
دلیل استفاده نکردن افراد کم شنوا از سمعک
۲ دلیل دارد:
- اولین علت ظاهر سمعک است.
- و دومین علت خش خش کردن سمعک و آزار دهندگی آن است.
حقیقت این است که اکثر افراد کم شنوا از اینکه سمعک روی گوششان دیده شود متنفر و منزجر هستند اما این مسله چندین سال است که به کلی برطرف شده است.
سمعک های امروزی کاملا نامرئی هستند و قابل دیده شدن نیستند. سمعک های پشت گوشی نامرئی هم چند سال است که روانه بازار شده اند و از کیفیت بسیار بالایی هم برخوردارند، پس مسئله ظاهر سمعک برطرف شده است در حالی که اکثر افراد از وجود چنین سمعک هایی مطلع نیستند!
بیائید به دلیل دوم بپردازیم، صدای خش خش و آزار دهنده سمعک:
این مشکل همچنان وجود دارد و یکی از ویژگی سمعک های معمولی می باشد (و نه بقیه سمعک ها). قیمت سمعک تعیین کننده کیفیت آن است.
متاسفانه اکثر افرادی که قبلا از سمعک استفاده کرده اند سمعک هایشان بسیار رده پایین هستند در نتیجه کیفیت بسیار پایینی دارند و همین باعث شده است که اکثر افراد کم شنوای امروزه، همچنان فکر کنند که سمعک ها به همان کیفیت و همان آزاردهندگی هستند.
تقریبا همه سمعک های زیر ۵ میلیون تومان، معمولی هستند و ۹۵ درصد از سمعک هایی که در ایران تجویز می شود سمعک معمولی هستند. سمعک معمولی برای مکان های ساکت مثل خانه بسیار خوب عمل می کند اما در مکان های شلوغ اصلا کارامد نیست و فرد را اذیت می کند.
به صفحه مربوط به قیمت انواع سمعک ها بروید تا در مورد همه سمعک ها و همه کیفیت ها اطلاعات کافی دریافت کنید و اینکه بدانید چه سمعکی مخصوص چه فردی است و همچنین همه سمعک های پیشرفته و فراهوشمند جهان را بشناسید.
عکس های مربوط به سمعک داخل گوشی و سمعک پشت گوشی را در عکس زیر مشاهده می کنید.
سمعک اقدسیه یکی از کلینیک های معتبر و فعال در زمینه گوش و تجویز سمعک است. جهت راهنمایی و دریافت مشاوره در زمینه شنوایی و سمعک با مشاوران ما تماس بگیرید.
آدرس کلینیک سمعک اقدسیه:
اقدسیه، خیابان موحد دانش، نبش خیابان نیلوفر، ساختمان پزشکان صاحبقرانیه، طبقه ۵، واحد ۵۰۴٫
شماره تماس :
۰۲۱۲۶۱۴۰۲۵۰