تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
1

عوارض جدی اسپری و قرص حشره کش

عوارض جدی اسپری و قرص حشره کش

با توجه به اینکه حشره کش ها به علت کنترل آفات و جلوگیری از بیماری فوایدی را برای مصرف کنندگان به همراه دارند ولی استفاده از آنها عوارضی را به دنبال دارد.

عوارض جدی اسپری و قرص حشره کش

عوارض استفاده از حشره کش ها و آفت کش ها

حشره کش ها فواید قابل توجهی برای کشاورزان و مصرف کنندگان، به دلیل کنترل آفات و جلوگیری از بیماری و همچنین افزایش عملکرد محصول و کاهش هزینه ها فراهم می کنند; با این حال این مواد شیمیایی قوی، سلامتی ما را در خطر بزرگی قرار می دهند و شما مجبور نیستید در یک مزرعه کار کنید و یا یک رژیم غذایی میوه و سبزی برای جذب مواد سمی در حشره کش ها داشته باشید. در این بخش از سلامت نمناک ۸ مورد از اثرات جانبی احتمالی آفت کش ها یا حشره کش ها وجود دارد که توصیه میکنیم با دقت کامل و کافی آنها را مطالعه کنید.

– ایجاد سرطان با استفاده از حشره کش ها:

برای چند دهه, نگرانی های زیادی در مورد حشره کش ها و سرطان زایی آنها وجود داشته است. شواهد زیادی وجود دارد که ادعا می کنند آفت کش ها باعث سرطان در سیستم های مختلف بدن می شوند, اما عوامل دیگری مانند سن, سابقه فامیلی سرطان, رژیم غذایی و سبک زندگی نیز باید مورد توجه قرار گیرند.

در تلاشی برای نظارت بر اثرات بهداشتی و درک بهتر خطرات ناشی از حشره کش ها, آژانس حفاظت از محیط زیست حشره کش ها را برای ایجاد پتانسیل سرطان زایی براساس توان و پتانسیل قرارگیری انسان بررسی می کند.

-عوارض اندوکرین (غدد درون ریز):

اثر بالقوه دیگر آفت کش ها, مشکلات اندوکرین است که به طور خاص هورمون های مردانه را مسدود می کند، که ممکن است بر تولید مثل انسان ها تاثیر بگذارد. حشره کش های کشاورزی با مسدود کردن تستوسترون و سایر آندروژن ها, که برای سیستم های تناسلی مردهای سالم ضروری هستند, ارتباط دارند.

اکثر خراب کننده های اندوکرین، قارچ کش هایی هستند که به محصولات میوه ای و سبزیجات زده می شوند و ممکن است که در غذاها باقی بمانند.

عوارض آفت کش ها

عوارض حشره کش ها و آفت کش ها 

نازایی و عقیمی:

حشره کش ها با ناباروری در مردان و زنان مرتبط هستند. مواجهه با حشره کش ها و حلال ها می تواند باعث سطوح پایین اسپرم و افزایش میزان نازایی در مردانی باشد که در مزارع کار می کنند و به طور منظم در معرض آفت کش ها و حشره کش ها قرار می گیرند.

میزان اسپرم در سراسر دنیا رو به کاهش است و ممکن است نتیجه خوردن غذاهایی باشد که دارای بقایای حشره کش است و همچنین افزایش استفاده از اسپری های حشره کش نیز یکی از این موارد است.

-آسیب مغزی با استفاده از حشره کش ها :

حشره کش ها نیز با آسیب مغزی در افرادی که از این مواد شیمیایی به صورت منظم استفاده می کنند, ارتباط داشته اند. باغبان ها و کشاورزان در معرض خطر برای رشد آسیب های طولانی مدت مغز و رنج ناشی از مشکلات مغزی، مانند :اختلال شناختی خفیف (mcd) هستند, که بر تواناییشان برای روان صحبت کردن و تشخیص کلمات, رنگ ها و یا اعداد تاثیر می گذارد. همچنین ممکن است منجر به آسیب مغزی و مشکلات رشدی در کودکان شوند.

-نقص های زایمان :

نقص های زایمان ناشی از مواجهه با حشره کش ها است، این یکی دیگر از نگرانی های رو به رشد برای مادران, بزرگسالان و کودکان است. ارتباط بین آفت کش ها و نقص های زایمانی به استفاده از اسپری های خانگی که حشرات باغ, مورچه ها, پشه و کک را می کشد، بستگی دارد.

این مواد شیمیایی قوی برای حمله به سیستم عصبی حشرات و کشتن آن ها به کار می روند, اما ممکن است خطر بزرگ تری برای سلامت کودک متولد نشده شما نیز ایجاد کنند و خطر لب شکری, نقص های لوله عصبی, نقص های قلبی و نقص های اندام را افزایش دهند. از مواجهه با آفت کش ها و حشره کش ها باید در تمام دوران بارداری اجتناب شود.

-اختلالات تنفسی با استفاده از حشره کش ها:

یکی دیگر از عوارض جانبی مواجهه با حشره کش ها , اختلالات تنفسی شامل خس خس سینه, برونشیت مزمن, آسم و مشکلات ریوی است. تماس منظم با آفت کش ها باعث افزایش خطر برای ایجاد مشکلات تنفسی می شود, اما با حفاظت تنفسی مناسب و اقدامات پیشگیرانه روزانه کاهش می یابد.

مشکلات تنفسی

استفاده از حشره کش ها باعث مشکلات تنفسی می شود 

-نقص اندام:

حشره کش ها ممکن است باعث افزایش مشکلات اندامی در سراسر جهان باشند. برای مثال, در هند تعداد زیادی از مرگ و میرها ناشی از بیماری مزمن کلیوی یا نفریت روده ای طی هفت سال گذشته بوده است. بیشتر قربانیان کشاورزی می کردند و دائماً در معرض سطوح بالای حشره کش ها قرار داشتند و با باقیمانده آن ها را همراه با غذا وارد بدنشان می کردند.

مشخص نیست که آیا بیماری کلیوی با خوردن غذاهایی که دارای بقایای حشره کش یا ناشی از مواجهه باآنها است, بدتر می شود یا خیر, اما کلیه ها باید این سموم را از بدن دفع کنند و می توانند یکی از اندام ها را در آستانه نارسایی قرار دهند.

-تحریک پوست با استفاده از حشره کش ها:

تحریک پوست، یک عارضه جانبی دیگر از حشره کش ها است، زیرا پوست به احتمال زیاد در تماس با این مواد شیمیایی مضر قرار می گیرد.

از آنجا که حشره کش ها را می توان از طریق پوست و جریان خون جذب کرد، ممکن است که به راحتی منجر به سمیت پوستی، خارش پوست و عفونت های پوستی نظیر عفونت قارچی شود. اگر سم بیش از حد از طریق پوست جذب شود، می تواند باعث واکنش های شدید سمی و مشکلات سلامتی داخلی بدن شود.

خطرات قرص حشره کش برای سلامتی:

قرص های حشره کش در دستگاه های برقی مخصوصی قرار می گیرد و در بسیاری از خانه ها و رستوران ها استفاده می ‏شود که برخلاف باور عموم استفاده از آنها خطرناکند و عوارضی را به دنبال دارند:

قرص های حشره کش یکی از موارد استعمال ناصحیح و خطرناک حشره کش ها است. این قرص ها دارای ماده ای هستند که سیستم اعصاب حشرات را مختل می کنند و باعث مرگ حشرات می شوند.قرص های حشره کش، همان گونه که روی اعصاب حشرات اثر گذار است روی اعصاب پاراسمپاتیک انسان نیز اثر می گذارد.

از قرص های حشره کش پودر یا بخاراتی ساطع می شود که پس از راه یابی به سینه باعث خس خس سینه، تنگی نفس، سرفه شدید یا حمله آسم می شود.

پرتوهای ماورای بنفش ساطع شده از این وسایل، دارای مواد گندزدا می باشند که روی بافت های بدن انسان تاثیر می گذارد و باعث ایجاد بیماری های پوستی یا انواع سرطان ها می شود.

هنگام مسمومیت چه اتفاقی می افتد:

احتمال بروز مسمومیت زمانی بالا می رود که به مقدار زیاد اسپری حشره کش را در هوا بپاشیم و یا مستقیما به سمت فرد بزنیم یا بر روی غذا و میوه اسپری حشره کش بزنیم.

در برخی مواقع هنگام استفاده از حشره کش ها آنها دچار اشکال می شوند و به جای پاشیده شدن در هوا، به صورت مایع از جداره حشره کش حرکت و با دست فرد تماس پیدا می کند . در این مواقع، سم حشره کش سریع در چربی سطح پوست حل و به سرعت جذب پوست شده و موجب مسمومیت می شود و بسیاری از افراد را به بیماری های پوستی یا علائمی مانند تورم، قرمزی ، خارش ، درد یا تاول دچار می کند.

چنانچه در بخش سلامت نمناک گفته شده است حشره کش هایی که از راه تنفس، پوست یا اتفاقی خورده شوند علائم وخیمی ندارند و تا شش ساعت بدن را درگیر می کنند اما مسمومیت با حشره کش های پودری اثر قوی و متوسط دارند زیرا باعث اختلالات خونی و مغزی می شوند و نسبت به حشره کش های اسپری، علائم شدید و طولانی مدت دارند و در صورتی که اقدامات فوری درمانی صورت نگیرد ، عوارض طولانی مدت در پی دارد. تماس مکرر و غیراصولی با انواع حشره کش ها سبب ابتلا به نارسایی کبد و کلیه، بیماری قلبی ـ عروقی و مشکلات تنفسی خواهند شد.

 اثرات جانبی حشره کش

احتمال مسمومیت در زمان استفاده زیاد از حشره کش ها وجود دارد

مصـرف صحیح حشره کش ها:

هنگام استفاده از حشره کش ها در هر بار سه تا چهار پاف اسپری کافی است وپس از استفاده باید تا ۱۰ دقیقه کسی وارد اتاق نشود. اثر سموم موجود در حشره کش ها بسته به نوع مواد مورد استفاده ، تا مدت ها روی در و دیوار خانه باقی می ماند و در صورت تماس فیزیکی افراد خانه، وارد گردش خون و بروز اختلالات گوارشی می شود.

اقدامات لازم هنگام مسمومیت با حشره کش ها:

• در صورتی که آلودگی از طریق تنفس باشد، سریعا فرد را به فضای آزاد ببرید تا اکسیژن دریافت نماید.

• در صورتی که فرد از طریق مخاط چشم آلوده گردد، به مدت ۵ دقیقه باید چشم را از داخل به خارج با آب بشوید.

• هنگامی که فرد از طریق پوست مسموم گردد باید آن قسمت از پوست را سریعا با آب و صابون بشویید.

• اگر فرد بعد از استفاده از حشره کش دچار علائم خفیفی مانند سرماخوردگی، خس خس سینه و تنگی نفس بود و وضعیت او رو به وخامت بود باید به اولین مرکز درمانی مراجعه نماید.

• استفاده از برچسب رنگی چسبناک که حشرات با دیدن رنگ آن به آن می چسبند و بدون هیچ گونه عارضه و بویی است ، بهترین راه مبارزه با حشرات است.

نکات مهم هنگام استفاده از حشره کش ها:

• هنگام استفاده از حشره کش در و پنجره ها را کاملا بازبگذارید و پس از استفاده مدتی محل را ترک کنید.

• دستگاه حشره کش را روی فرش یا نزدیک محل خورد و خوراک و اتاق خواب قرار ندهید.

• دستگاه حشره کش را در جهتی نگذارید که نور آن به صورت مستقیم به سمت شما بتابد.

در صورتی که دستگاه برقی حشره کش روشن است از دست زدن به میله های آن اجتناب کنید.

• به جای استفاده مکرر از انواع حشره کش شیمیایی خانگی، گیاهانی را از عطاری ها تهیه کنید که دور کننده حشرات موذی هستند.

• هنگامی که زنان باردار، کودکان و افراد مسن در خانه وجود دارند از انواع حشره کش استفاده نکنید.

 

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=12982

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0