تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
4

واقعا نمک دندان را سفید می کند؟

واقعا نمک دندان را سفید می کند؟

باور قدیمی استفاده از نمک برای دندان به منظور سفیدی و جرم گیری آن تا چه اندازه درست و تایید شده است یا بهتر است بگوییم که آیا نمک می تواند جایگزین خمیردندان شود ؟

واقعا نمک دندان را سفید می کند؟

استفاده از نمک برای سفید شدن دندان 

حتما شما هم شنیده اید که قدیم ترها به جای استفاده از خمیردندان با نمک دندان ها را تمیز می کردند، این باور حتی امروزه در میان بسیاری از افراد هم رواج دارد و همین مانع از شتشوی دندان ها با خمیر دندان در آنها می شود ولی یک سوال که آیا از نظر متخصصان دندان پزشکی برای شستشو و جرم گیری دندان نمک بهتر است یا خمیر دندان؟

برای شستشوی دندان نمک بهتر است یا خمیر دندان

یکی از متخصصان دهان و دندان در خصوص استفاده از نمک در مسواک زدن، عنوان کرد:این یک باور قدیمی و نادرست است و به هیچ عنوان نمک نمی تواند جایگزین خمیر دندان شود زیرا در داخل خمیر دندان مواد بسیار مؤثری مانند فلوراید، خوشبوکننده و … برای پیشگیری از پوسیدگی است که هیچ کدام در نمک وجود ندارد و اصلا استفاده از آن خوب نیست.

وی افزود:مشکلاتی که برای افراد در حیطه دهان و دندان پیش می آید، برای ساختار دندان ها و برای بافت نگهدارنده دندان ها(لثه) بوده، همچنین رعایت بهداشت دهان و دندان شامل استفاده از مسواک، نخ دندان و استفاده از دهان شویه های ضد میکروبی است.

نمک دندان

نمک و جرمگیری دندان صحیح است یا غلط

استادیار دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مسواک زدن باید مؤثر باشد و تمام قسمت های دندان تمیز شود، خاطرنشان کرد:به طور متوسط پیشنهاد می کنیم که حداقل این کار پنج دقیقه طول بکشد، استفاده از مسواک و نخ دندان میکروب دهان را کاهش می دهد و سبب می شود دهان نسبت به حالتی که فرد بهداشت را رعایت نمی کند بوی مطبوعی بگیرد.

وی عنوان کرد:مسواک زدن و نخ دندان کشیدن کمک می کند که پلاک میکروبی برداشته شود و سلامت دهان و دندان حفظ شود، این پلاک میکروبی عامل اصلی ایجاد پوسیدگی دندانی و ایجاد بیماری های پریودنتال است که موجب التهاب لثه می شود و زمانی که این پلاک میکروبی برداشته نشود به تدریج پوسیدگی پیشرفت می کند و موجب می شود دندان ها از بین بروند حتی دچار درگیری عصب شوند و درد، التهاب و عفونت رخ دهد.

وی در خصوص اینکه مسواک زدن چقدر پوسیدگی را عقب می اندازد، تصریح کرد:کشورهای توسعه یافته که در اروپا، سوئد و … هستند خیلی پوسیدگی دندان در آنها کاهش یافته و حتی افرادی هستند که اصلا پوسیدگی دندانی ندارند زیرا پوسیدگی بیماری ای است که فاکتورهای متعددی در آن دخیل بوده که یک فاکتور آن رعایت بهداشت دهان و دندان است و رعایت اصول تغذیه ای، تکرر در خوردن، رژیم غذایی و نوع مواد غذایی مورد استفاده نیز در آن مؤثر هستند.

وی عنوان کرد:اگر فرد بهداشت دهان و دندان را رعایت کند به میزان زیادی موجب کاهش پوسیدگی دهان و دندان می شود، همچنین در رژیم غذایی که افراد مصرف می کنند پوسیدگی زایی کمتری وجود داشته باشد و بعضی از غذاها مانند برنج و … که حاوی نشاسته هستند و به مقداری زیادی در داخل دهان و روی دندان ها قرار می گیرند و اگر تمیز نشود موجب پوسیدگی بیشتری می شود، اما اگر میوه هایی مانند انار، شاتوت، سبزی ها و مغزهایی مانند گردو و بادام در رژیم غذایی بیشتر باشد موجب می شود پوسیدگی کمتری ایجاد شود و دهان و بافت نگهدارنده دندان سالم باشد.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=13590

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0