تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
3

واقعا جرم گیری دندان را از بین می برد؟

واقعا جرم گیری دندان را از بین می برد؟

باورهای متفاوتی دررابطه با جرم گیری دندان وجود دارد. برخی می گویند جرم گیری دندان راضعیف وحساس می کند و برخی دیگر معتقدند که برای سلامت و زیبایی مفید است.

واقعا جرم گیری دندان را از بین می برد؟

همه چیز درباره جرم گیری دندان و فواید و مضرات جرم گیری دندان

همه ما خواهان داشتن دندان های زیبا و سفید هستیم اما جرم گیری دندان، بدون سنجیدن جوانب مختلف این کار ممکن است عواقب ناخوشایندی به دنبال داشته باشد . قسمت های داخلی دندان ها به طور معمول و با گذشت زمان تیره می ‎شوند و علاوه بر این، عادات شخص مانند مصرف دخانیات و یا نوشیدن قهوه، چای و … می‎تواند باعث بروز لکه های رنگی بر روی دندان و در نهایت تغییر رنگ آن شوند .

جرم گیری دندان توسط دندانپزشک به از بین رفتن این لکه ها کمک زیادی می ‎کند اما قبل از تصمیم به انجام جرم گیری دندان حتما به دندانپزشک مراجعه کنید و در انتخاب روش مورد نظر برای این کار از او مشورت بخواهید . 

آیا جرم گیری دندان باعث از بین رفتن آن می ‎شود ؟

قبل از انجام جرم گیری دندان لازم است که در مورد خطرات احتمالی این کار با دندان پزشک خود صحبت کنید؛ به خصوص اگر قصد انجام این کار در منزل را دارید . خطرات مرتبط با جرم گیری دندان شامل حساسیت دندان و آسیب رسیدن به ریشه های آن است و ممکن است دندان پزشکتان، در صورت پیش بینی بروز این مشکلات به شما در این زمینه هشدار دهد و همچنین با پیروی از برخی روش های مراقبتی مانند استفاده از خمیر دندان های مخصوص دندان های حساس، می ‎توانید به کاهش حساسیت های دندانتان کمک کنید.

دندان پزشک همچنین می ‎تواند علائم مربوط به آسیب دیدن ریشه ناشی از جرم گیری دندان را بررسی کرده و در صورت تشخیص به موقع، این بیماری را درمان کند .

به طور کلی جرم گیری دندان حداقل در ۹۰% بیماران موفقیت آمیز است و به عنوان یک قاعده کلی، دندان های زرد رنگ نتیجه خوبی از جرم گیری دندان خواهند گرفت، در حالی که دندان های قهوه ای معمولا نتیجه قابل قبولی دریافت نمی ‎کنند. لکه های خاکستری ناشی از استعمال سیگار، مصرف تتراسایکلین یا فلوروز ( مصرف بیش از حد فلوراید ) به احتمال زیاد با انجام جرم گیری دندان ، تغییر چشمگیری نخواهند داشت.

به توصیه های دندانپزشک خود عمل کنید که معمولا همه لکه ها با جرم گیری دندان برطرف نخواهند شد و همچنین در صورتی که دندان های شما حساس اند و یا از بیماری های لثه و فرسودگی مینای دندان رنج می ‎برید، ممکن است دندانپزشکتان از انجام جرم گیری دندان برای شما خودداری کند.

آیا بلیچینگ دندان هزینه بر است ؟ اقدامات زیبا سازی دندان معمولا جز پوشش بیمه قرار نمی ‎گیرند، بنابراین بهتر است قبل از انجام هرگونه درمانی پوشش بیمه خود را مورد بررسی قرار دهید . 

آیا برای داشتن دندان های سفید نیازمند مراقبت دائمی از دندان های خود و انجام جرم گیری هستیم ؟

جرم گیری دندان معمولا در منزل و یا در مطب انجام می ‎شود. در صورتی که خواستار دریافت نتایج سریع تر و مطمئن تری هستید، باید در این مورد از دندانپزشک خود درخواست راهنمایی کنید. نتایج حاصل از جرم گیری دندان معمولا بستگی به عادات شخصی فرد مانند سیگار کشیدن و خوردن نوشیدنی های مختلف دارد و معمولا از ۱ تا ۵ سال ماندگاری خواهد داشت .

همچنین لازم است دقت کنید که عادات بهداشتی خوب روزانه مانند مسواک زدن ، استفاده از نخ دندان و انجام معاینات منظم دندان ها نقش زیادی در حفظ زیبایی و سلامت دندان ها دارد .

در این بخش به ارائه حقایقی در مورد جرم گیری دندان خواهیم پرداخت و به این ترتیب خواهید فهمید که انجام جرم گیری دندان برای شما مناسب است یا خیر. 

جوانب مثبت

فواید مثبت جرم گیری دندان عمدتا از نظر زیبایی شناختی است و بیشتر افراد معتقدند که داشتن دندان های سفید باعث افزایش اعتماد به نفس در فرد شده و همچنین موجب افزایش جذابیت فرد در نظر اطرافیان و افزایش احتمال موفقیت در اشتغال نیز می ‎شود.

جرمگیری دندان

جوانب منفی

جرم گیری دندان عوارض جانبی زیادی به دنبال دارد که حساسیت دندان وسوزش لثه ، دو مورد از این عوارض است و البته دندانپزشکان معتقدند که این حساسیت و سوزش بعد از گذشت سه روز از انجام جرم گیری برطرف خواهد شد.

– حساسیت دندان معمولا به دلیل قرار گرفتن مینای دندان در تماس با مایع سفید کننده بروز پیدا می ‎کند ، در صورتی که از دندان های حساسی برخوردارید، قبل از انجام جرم گیری این موضوع را با دندانپزشک خود مطرح کنید تا از روش های مناسب برای جرم گیری دندان هایتان استفاده کند .

– قرار گرفتن لثه ها در تماس با مایع سفید کننده نیز منجر به قرمز و متورم شدن لثه های فرد می ‎شوند.

– محصولات سفید کننده مبتنی بر پراکسید هیدوژن همچنین موجب آسیب رسیدن به لایه های غنی از پروتئین دندان ها می ‎شود.

– بررسی های دیگر نشان می ‎دهند که استفاده از مواد شیمیایی قوی در روند جرم گیری دندان ، ممکن است باعث سوختگی بافت نرم لثه ، احساس سوزش در گلو و معده شود که در این مطالعه به این موضوع که آیا جرم گیری دندان باعث آسیب رسیدن به ساختار فیزیکی دندان از جمله مینای آن می‎ شود نیز اشاره داشته است. 

– دندان های شما مانند اسفنج هستند و همه چیز را به خود جذب می کنند.

حفره های دندانی شما مانند پوست یا اسفنج هستند و هر چیزی که در دهان بگذارید، به لابالای این حفره ها نفوذ می کند . قهوه، شکلات ، نوشابه و سیگار همگی در دهان می چسبند و از دندان جدا نمی شوند . ژل های جرم گیری دندان این لکه ها را برنمی دارد و بلکه به دندان جذب می شود و مانع نشان دادن آن ها می شود. 

– جرم گیری به دندان های شما آسیب نمی زند.

جرم گیری مانند مسواک سفت و سختی می باشد که روی دندان های خود می کشید و در نتیجه آسیبی به آن وارد نمی کند و جرم گیری هرچقدر تخصصی تر باشد، امنیت بالاتری دارد . 

– لوازم به کار رفته در جرم گیری بالاترین میزان تاثیر را دارند.

لوازم جرم گیری باید در بهترین حالت باشند تا بتوانید بهترین جرم گیری را تجربه کنید. این وسایل باید به گونه ای باشند که دندان شما از تمام زوایا تمیز شوند و پوشش جرم گیری روی آن نیز دائمی باشد . 

– حساسیت بعد از جرم گیری کاملا طبیعی است.

۶۰ درصد افراد دنیا با حساسیت دندان مواجه هستند. این حساسیت ها اغلب به دلیل ژنتیک اتفاق می افتد. گاهی اوقات علت این حساسیت ها را می توان در ریشه و خرابی دندان پیدا کرد. در نتیجه جرم گیری هم می تواند باعث ایجاد حساسیت در دندان شود که کاملا طبیعی است. دندان بعد از جرم گیری به مدت کوتاهی دچار کمبود آب می شود، همین باعث می شود که توانایی عصب در برابر تغییرات دمایی کاهش پیدا کند و دندانپزشکان برای کاهش حساسیت، اغلب فلورایدهای درمانی را به فرد توصیه می کنند .

 – لیزر یا نور یو.وی یک جرم گیری کوتاه مدت محسوب می شود.

یو.وی سریع تر از ژل های جرم گیری عمل می کند و باعث می شود که به یک باره از سفیدی دندان خود متعجب شوید اما نمی تواند گزینه خوبی برای افراد با دندان های حساس باشد و همچنین نتایج آن نیز بسیار کوتاه مدت است . 

– لکه های روی دندان در طول شب برطرف نمی شوند.

هیچ محصولی وجود ندارد که بتواند در عرض چند دقیقه دندان های شما را سفید کند . این مواد هیچ گاه کار را از ریشه درست نمی کنند و در نتیجه استفاده از خمیردندان های جرم گیری کننده هیچ دردی را دوا نمی کند .

سفید کردن دندانها

– روکش و ونیر نمی تواند جرم گیری شود.

این مواد مصنوعی با دیگر دندان های شما مقایسه می شوند و در نتیجه نزدیک ترین رنگ برای آن ها انتخاب می شود و بعد از انتخاب، هیچ عاملی نمی تواند باعث روشن شدن لکه های روی ونیر یا روکش باشد، حتی جرم گیری.

 – بهترین زمان بعد از جرم گیری قبل از خواب است.

دندان ها بعد از جرم گیری دارای حفره های باز هستند و در نتیجه آماده اند تا مواد غذایی را به خود جذب کنند و در نتیجه بهترین زمان برای استفاده از مواد جرم گیری دندان قبل از خواب است که دیگر تا صبح هیچ چیز نمی خوریم. 

– دندان همه به طور ایده آل سفید نمی شوند.

فارغ از لکه های دندانی، رنگ طبیعی دندان و دیگر ویژگی های دندانی می توان اثرات مختلفی از جرم گیری را در افراد مشاده کرد و تنها چیزی که در بین تمام جرم گیری ها یکسان است ، از بین بردن لکه ها است و در نتیجه میزان سفیدی آن در افراد مختلف خواهد بود. 

جرم گیری چندسال یک بار باید باشد ؟

پروتوکل جرم گیری دندان ها در بین افراد مختلف متفاوت است و به رنگ دندان و رژیم غذایی افراد بستگی دارد. اگرچه که دو مرحله وجود دارد که افراد برای جرم گیری انجام می دهند؛ یکی سفید کردن اولیه و دیگری نگهداری از آن .

برای درمان اولیه باید به دقت به توصیه های پزشک گوش دهید تا به رنگ سفیدی که دلخواهتان است، برسید و زمانی که به رنگ دلخواه خود رسیدید باید رژیم غذایی و سبک زندگی تان را به گونه ای کنید که رنگ دندان شما پایدار باشد . بعضی از افراد می توانند تا چند ماه همان سفیدی اولیه را نگه دارند، در حالی که بعضی دیگر فقط چند هفته اول همان لبخند را دارند

افرادی که مدام قهوه، نوشابه و یا نوشیدنی های تیره می نوشند ، کمتر از دیگران سفیدی دندان خود را حفظ می کنند که در این بین می توان از درمان های خانگی برای فرد استفاده کرد تا بتواند سفیدی را در بالاترین حد خود نگه دارد .

پمادهای OTC برای افراد تجویز می شود که بیش از چند روز دوام نخواهد آورد و در نتیجه تعداد دفعات جرم گیری در افراد مختلف متفاوت است و باید طبق نظر پزشک این کار را انجام داد تا در ان زیاده روی نشود .

 علائم جرم گیری بیش از حد دندان چیست ؟

پزشکان معتقدند که سه پرچم سفید وجود دارد که نشان می دهد دندان شما بیش از حد جرم گیری شده است :

  • حساسیت دندان، مخصوصا در برابر سرما
  • لثه های ملتهب و همراه با خونریزی
  • دندان هایی که در لبه خود به رنگ آبی هستند

چنانچه در بخش سلامت دهان و دندان نمناک گفته ایم اگر این علائم هشدار را نادیده بگیرید، باعث می شود که عصب دندان شما آسیب ببیند و ریشه آن نیز نازک شود. در این حالت ممکن است که مجبور باشید که یک سوزش همیشگی را در لثه خود تحمل کنید. برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است که همیشه با دندان پزشک خود ملاقات داشته بتشید و وضعیت دندان های خود را بسنجید. همچنین می توانید دستورالعمل های او را به طورکامل ودقیق دنبال کنید تا با مشکلات کمتری در دندان خود مواجه شوید. 

آیا این کار خطرناک است؟

در صورتی که این کار بر اساس دستورالعمل های صحیح انجام شود ، خطرناک نخواهد بود . مواد مورد استفاده در فرایند جرم گیری دندان مبتنی بر پراکسید بی خطرند و محصولات سفید کننده نیز شامل خمیر دندان ها، چسب ها، ژل ها و سفید کننده های بی ضرر هستند و البته باید دقت کنید که انجام این کار تنها باید توسط دندانپزشک انجام شود تا احتمال خطرات احتمالی تا حد ممکن کاهش یافته و نتایج مثبت آن به حداکثر برسد و همچنین قبل از انجام این کار باید حتما در مورد درست بودن تصمیم خود با دندانپزشک مشورت کنید.

 عوارض جرمگیری دندان

چه زمانی باید از انجام این کار صرف نظر کرد؟

در حالی که جرم گیری دندان دارای فواید زیبایی شناختی زیادی است اما باید دقت کنید که این اقدام برای همه افراد نتایج قابل قبولی به دنبل ندارد و جرم گیری دندان های روکش دار، پر شده و قهوه ای و خاکستری ناشی از استعمال دخانیات ، نتیجه قابل قبولی به دنبال نخواهد داشت و بنابراین بهتر است قبل از هرگونه هزینه ای، توسط دندانپزشک معاینه شوید.

جرم گیری در چند مرحله انجام می ‎شود؟

جرم گیری دندان در دفعات بالا خطر بروز عوارض جانبی مانند حساسیت دندان و آسیب رسیدن به مینای دندان را افزایش می ‎دهد اما با این حال هیچ دستور العمل مشخصی برای جرم گیری ایمن و بدون هیچ گونه عوارضی وجود نخواهد داشت و به همین دلیل مهم است که از راهنمایی های دندانپزشک خود در این زمینه پیروی کنید . سفیدی دندان در برخی افراد تا یک ماه ماندگاری دارد و در برخی افراد دیگر تا یک سال .

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=14460

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0