تاریخ : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳ Monday, 23 December , 2024
1

درمان گیاهی و طبیعی خشکی پوست سر

درمان گیاهی و طبیعی خشکی پوست سر

برای درمان خشکی پوست سر پیشنهادهای گیاهی و طبیعی برای شما داریم که قطعا در رفع خشکی پوست سر کمکتان میکند.

درمان گیاهی و طبیعی خشکی پوست سر

درمان خشکی پوست سر

خشکی پوست سر یکی از علل عمده ی ایجاد شوره ی سر است. لایه ی خارجی پوست نقش حفاظتی مهمی دارد. هنگامی که این لایه به خوبی مرطوب است، دفع آب را به حداقل رسانده و به دور کردن مواد تخریش کننده، حساسیت زا و میکروب ها کمک می کند. در فقدان رطوبت کافی این فعالیت ها مختل می شود.

براساس منابع معتبر طب سنتی ایران، درمان بیماری های پوستی به دلیل جنس عصبی پوست که سخت و متراکم است باید به مرور زمان انجام شود، زیرا دفع ماده ی بیماری زا از پوست به زمان نیاز دارد.
از دیدگاه حکمای طب سنتی، پوست عضو محافظ بدن محسوب می شود، زیرا در بسیاری از بیماری های داخلی مثل بیماری های دستگاه گوارش، کبد، کلیه و مجاری ادراری و تناسلی، طبیعت هوشمند بدن وارد عمل شده و مواد زائد حاصل از آن ها را به پوست منتقل و از این طریق دفع می کند.

خشکی پوست سر

علت خشکی پوست سر

بدین ترتیب از بیمار شدن آن عضو داخلی که نقش مهم تری (نسبت به پوست) در حیات فرد دارد، جلوگیری می شود. بنابراین در درمان اختلالات پوستی ابتدا باید بیماری های اعضای داخلی تشخیص و درمان شود.

درمان گیاهی خشکی پوست سر
برای درمان خشکی پوست سر ابتدا باید علت آن را بررسی کرد. اگر دلیل بروز عارضه، عفونت های قارچی و مانند آن نباشد، نسخه های درمانی زیر در رفع خشکی پوست سر موثر است.

انار
در درمان اختلالات پوستی، تقویت عضو رئیسه و اصلی بدن یعنی کبد بسیار مهم است، زیرا نقش اساسی در تولید اخلاط اربعه ی سالم در بدن دارد. یکی از میوه های موثر در تقویت کبد (به ویژه در شرایطی که حرارت در بدن و کبد وجود دارد)، انار است. انار شیرین با طبع سرد و تر، در درمان انواع مختلف ضعف کبد کاربرد دارد. مقوی طحال بوده و موجب شادابی پوست می شود.
مصرف انار برای افرادی که معده و کبد سرد یا زخم معده و روده دارند توصیه نمی شود.

جوش شیرین
جوش شیرین طبیعتی قلیایی دارد و تنظیم کننده ی مواد شیمیایی پوست سر و رفع کننده ی خشکی و خارش پوست سر است. به این منظور با استفاده از مقداری آب و جوش شیرین خمیری تهیه کنید و کف سرتان بمالید. اجازه دهید این خمیر ۱۵ دقیقه روی پوست بماند، سپس موها و کف سر را آب بکشید.

روغن نارگیل
یکی از بهترین نسخه های همیشگی و نتیجه بخش رفع خشکی پوست و مو، استفاده از روغن نارگیل است.
این روغن گیاهی از دیر باز التیام بخش طبیعی خشکی پوست کف سر شناخته می شود. فقط کافی است مقداری از آن را روی پوست کف سر ماساژ دهید، سپس اجازه دهید مقداری روی سر بماند تا جذب پوست سر شود، سپس سرتان را بشویید. استفاده از روغن نارگیل باعث رطوبت و نرمی پوست سر و چربی موها می شود.

روغن دانه ی کنجد
روغن دانه ی کنجد بیشتر مصرف خوراکی دارد، اما خاصیت ضدالتهاب بودن و مرطوب کنندگی آن برای رفع خشکی پوست سر و بدن بسیار موثر است. این روغن ویتامین E، اسید لینوئیک، اسید استئاریک و اسیدهای چرب مفید دارد.
به این منظور باید مقداری روغن دانه ی کنجد گرم شده را به مدت ۱۰ دقیقه کف سرتان ماساژ دهید و موهای خود را در یک حوله ی گرم بپیچید. ۳۰ دقیقه زمان لازم است تا این روغن جذب پوست سر شود، سپس موهای تان را آبکشی کنید.

آلوئه ورا
آلوئه ورا یکی از گیاهان مورد استفاده در شامپوهای گیاهی و حاوی آنزیم هایی است که سرعت جریان خون را افزایش می دهند، بنابراین پاپیلای پوستی (زائده ی بافتی ریشه ی موی سر) را فعال کرده و سبب افزایش تغذیه ی فولیکول های مو می شود. همچنین به علت داشتن خواص ضدباکتری از خشکی پوست سر پیشگیری می کند و برای کنترل عفونت های قارچی مثل بیماری کچلی مفید است.
ماده ی ژله ای داخل برگ های آلوئه ورا را خارج کرده و برای آرام کردن خشکی و سوزش پوست کف سر استفاده کنید. استفاده از این ژل به مدت طولانی می تواند تمام سوختگی ها و خارش ها را التیام ببخشد.

عسل و روغن بادام
برای تهیه ی این ماسک باید سه قاشق غذاخوری عسل طبیعی را با چهار قاشق غذاخوری روغن بادام شیرین مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید تا کمی گرم شود. سپس مقدار کمی بابونه به آن اضافه کنید. این ماسک باید به مدت ۳۰ دقیقه روی نواحی خشک پوست بماند.

نمک
نمک خاصیت ضدعفونی و ضدالتهابی دارد و می تواند با پاک سازی پوست سر مانع از خشکی و خارش آن یا بروز بیماری های پوستی شود.
نمک را مستقیم روی پوست خشک شده بریزید، سپس با استفاده از انگشتان خود آن را از بین موها عبور دهید تا به پوست برسد. سایش نمک به پوست کف سر کمک می کند، پوست های مرده از بین بروند و پوست جدیدی جایگزین شود. در مرحله ی آخر سرتان را با یک شامپو گیاهی بشویید.

درمان های خانگی خشکی مو
خشکی و زبر شدن موها به خصوص در قسمت انتهای ساقه ی موها اغلب به دلیل کاهش رطوبت بدن، آلودگی هوا، تغذیه ی نامناسب، استفاده از محصولات مو، شست وشوی بیش از حد و استفاده ی مکرر از رنگ مو به وجود آید. برای درمان این مشکل نیز طب سنتی راهکارهایی دارد:

زرده ی تخم مرغ
دو عدد زرده ی تخم مرغ را خوب هم بزنید و موهای خود را به آن آغشته کنید. اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه زرده تخم مرغ روی موهای شما بنشیند و آن را نرم کند، سپس موهای خود را بشویید و شامپو بزنید.

روغن زیتون
سه قاشق غذاخوری روغن زیتون و روغن آفتابگردان را درون ظرف دربسته ای قرار دهید، سپس به مدت دو دقیقه آن را در یک ظرف آب جوش قراردهید تا گرم شود. آن را از آب جوش بیرون بیاورید و موهای خود را به آن آغشته کنید. اجازه دهید چند دقیقه روی موها بماند، سپس موهای خود را بشویید و شامپو بزنید.

روغن زعفران
پوست سر به طور طبیعی اسید چرب تولید می کند، یکی از بهترین گیاهان دارای اسیدهای چرب که می تواند رطوبت کافی را به موهای خشک بازگرداند، زعفران است. کافی است چند قطره روغن زعفران را در کف دست بریزید و هر دو را به هم بمالید. سپس موها را به این روغن آغشته کنید.

سرکه ی سیب
سرکه ی سیب می تواند موهای آسیب دیده را ترمیم و میزان PH موها را تنظیم کند. می توانید روزانه موهای خود را با محلول سرکه ی سیب و یکی از روغن های گیاهی معطر بشویید تا PH موهای شما تنظیم شود.

نسخه های غذایی
– مصرف انواع سبزی و میوه مانند هویج، کدو حلوایی، نارنگی، پرتقال، طالبی، غلات و آجیل به دلیل داشتن بتاکاروتن که یک آنتی بیوتیک طبیعی محسوب می شود، برای درمان خشکی پوست سر و بدن مفید است.
– مصرف متعادل انواع گوشت باید در برنامه ی غذایی گنجانده شود.
– مصرف سیر، پیاز و تخم مرغ به دلیل داشتن گوگرد باعث حفظ لطافت و جوانی پوست می شود.
– مصرف جوانه ی گندم، سبوس برنج و نخودفرنگی نیز باعث دریافت ویتامین B1 و جلوگیری از خشکی پوست می شود.
– نوشیدن آب را فراموش نکنید. آب رطوبت بدن را حفظ و از بروز خشکی پوست سر و بدن جلوگیری می کند.
– مصرف زیاد فست فودها و غذاهای سرخ شده نوشابه، چیپس، شکلات برای پوست مناسب نیست.
– خواب کافی و ورزش کردن باعث بازسازی و ترمیم سلول های پوستی می شود و جریان خون را در رگ ها افزایش می دهد.
نعناع، ریحان، بابونه، رزماری، اسفناج و آویشن از جمله گیاهانی هستند که برای نرم کردن پوست می توان از آن ها استفاده کرد.
* برای درمان خشکی پوست در پاییز و زمستان باید از میوه های این فصل کمک گرفت، مثلا می توان از خرمالوی رسیده برای تهیه ی ماسک پوست استفاده کرد. در این ماسک یک قاشق روغن زیتون را با خرمالو مخلوط و روی پوست می توان گذاشت.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=17069

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0