بیوگرافی خشایار راد
- نام:خشایار
- نام خانواگی:راد
- زمینه فعالیت:سینما
- تولد:۵ مهر ۱۳۳۰
- محل تولد:تهران
- ملیت:ایرانی
- پیشه بازیگر
- سال های فعالیت:۱۳۷۸ تاکنون
علی دایی و خشایار راد
خشایار راد (زاده ۵ مهر ۱۳۳۰) هنرپیشه طنز اهل ایران است. او با مجموعه تلویزیونی قطار ابدی کار خودرا در سینما آغاز کرد. او در کارنامه خود کارهای تلفن همراه رئیس جمهور (۱۳۹۰) مامان بهروز منو زد (۱۳۹۰) زبان مادری (۱۳۸۹) خوابگاه دختران (۱۳۸۳) تله فیلم مرغ تخم طلا موجودی کافی نیست مجموعه تلویزیونی قطار ابدی (۱۳۷۸) کوچه اقاقیا (۱۳۸۱) خانه به دوش (۱۳۸۳) متهم گریخت (۱۳۸۴) ترش و شیرین (۱۳۸۶) آرزوهای شیرین (۱۳۸۶) زندگی به شرط خنده (۱۳۸۴) آخرین ماشین دنیا شاید برای شما هم اتفاق بیفتد شهرزاد قصه گو چهار چرخ رفیق ویژه رادارد.
علت کم کاری خشایار راد
وی در خصوص علت کم کاری این روزهای خود اظهار داشت:کم کار شدم چون دستمزدها کم شده است؛ به این شکل که وقتی پیشنهاد کم است، مشخص است که پول کم است و به دنبال بازیگرانی می روند که کمی منطقی تر و ارزان تر دستمزد بخواهند. من نمی گویم که بازیگر گرانی هستم ولی در یک یا دو دفتری که رفتم و مبلغم را گفتم به من گفته شد که تماس می گیریم اما دیگر تلفنی نشد. این یعنی حتما من برایشان بازیگری مقرون به صرفه نبودم.
ملاک انتخاب نقش
راد در خصوص ملاک هایش برای انتخاب نقش هایش گفت:اینکه نقش به شخصیت من بخورد و در توان باشد، البته الان شرایط جوری است که کاری به فیلمنامه ندارند و بازیگرانی را می آورند که دستمزد کمتری می گیرند.وی در خصوص بازیگرانی که برای حضور در یک کار رقم های نجومی اخذ می کنند گفت:خب این بازیگران در گروه بندی ها و دسته بندی های آن تهیه کنندگان قرار دارند. عوامل زیادی هستند که می تواند باعث شود که بازیگری عضو گروه خاصی بشود؛ از جمله مسائل اقتصادی و راحت بودن با همدیگر و…
صحبت درمورد بازیگری
وی در خصوص کسانی که علاقه به بازیگری دارند گفت:شرایط خیلی سخت است. ما که بیست سال است کار تئاتر کرده ایم، هنوز درگیر مسائل هستیم. برای بازیگران جدید که سخت تر خواهد شد، اما باید یا از کانال تئاتر و یا از کانال تحصیلات در آن وارد شد.
بیوگرافی خشایار راد بازیگر
صحبت درباره طنز
خشایار راد که اغلب در سریال طنز تلویزیونی حضور مستمر دارد، گفت:مهران مدیری و رضا عطاران جزو بهترین طنزپردازان برهه کنونی محسوب می شوند اما هرکدام ژانر خودش را دارد؛طنز عطاران، عام تر است و ما به ازای حسی تری دارد و کارهای طنز مدیری، فاخرتر است. خشایار راد در پاسخ به این سوال که چرا با وجود دیده شدنش در کارهای طنز و مجموعه هایی که رضا عطاران ساخته هیچوقت در مجموعه های مهران مدیری بازی نکرده است و تفاوت طنز این دو نفر چیست گفت:باید آقای مدیری بخواهند و انتخاب شوم که تا حالا این اتفاق نیفتاده است. اما درباره تفاوت طنز این دو نفر باید بگویم اگرچه هر دوشان بهترین نوع طنز را می سازند اما هرکدام ژانر خودش را دارد و به نظر من طنز عطاران، عام تر است و ما به ازای حسی تری دارد و کارهای طنز مدیری، فاخرتر است.
پوریا پورسرخ و خشایار راد
وی ادامه داد:من معتقدم با توجه به طیف گسترده مخاطبان، هر قدر امثال مدیری و عطاران بیشتر شوند، باز هم کم هستند و باز هم جا دارد به نسبت تعداد مخاطبان و تعدد سلایق مختلف، افراد بیشتری اضافه شوند. اعتقاد دارم در همه ژانرها جای کار داریم. برای دفاع مقدس هرچه بسازند کم است. در زمینه درام هرچه بسازند کم است. چرا که به هر حال در برابر مخاطبان و سلایق مختلفشان باید دست مان پر باشد. بزرگی و کوچکی ما و جایگاه ما با نمره ای که مردم به ما می دهند، مشخص می شود. مردم باید حق انتخاب داشته باشند.
تفاوت تلویزیون وتئاتر
خشایار راد در گفت و گو درباره تفاوت بازی در تئاتر و تلویزیون و چگونگی ورودش به تلویزیون گفت:طبیعتا مخاطبان تئاتر با اثر روی صحنه به دلیل ارتباط چهره به چهره و زنده ای که دارند، احساس همدلی بیشتری می کنند.
ورود به بازیگری وشهرت
ورود من به تلویزیون هم کاملا اتفاقی بود. با گروه بازی سازان پایان نامه شهره لرستانی را داشتیم کار می کردیم. رضا عطاران هم بود. از همانجا با عطاران آشنا شدم و برای اولین بار با مجموعه قطار ابدی وارد تلویزیون شدم و بعد شهرزاد قصه گو را با مرحوم نعمت الله گرجی کار کردم. اواخر ۷۹ هم که بازنشسته شدم، فعالیتم بیشتر شد و به دعوت عطاران در مجموعه های تلویزیونی کوچه اقاقیا، خانه به دوش، متهم گریخت و ترش و شیرین بازبی کردم اما سریالی که باعث شد بیشتر دیده شوم، خانه به دوش بود.
فلور نظری و خشایار راد در کنار احسان کرمی
خودخواه نیستم
بازیگر مجموعه های تلویزیونی زندگی به شرط خنده و متهم گریخت درباره گرایشش به طنز و تاثیر این انتخاب در زندگی روزمره اش بیان داشت:بی شک یکی از دلایل انتخاب من برای کار کردن در زمینه طنز، انرژی بالایی است که من دارم و در هر جا و مکانی آن را بروز می دهم. باورم این است که مردم انسان خودخواه و خود محور را دوست ندارند. باور می کنید همسرم با من بیرون نمی آید.بس که در کوچه و خیابان این انرژی را با مردم تقسیم می کنم. این را هم اعتراف کنم که این انژی و پتانسیل را از تئاتر با خودم به تلویزیون و سینما آورده ام. تئاتر عرصه ای بود که از محضر بزرگان زیادی آموخته ام.زنده یاد حسین کسبیان، مرحوم رضا کرم رضایی و خیلی دیگر از این بزرگان حق استادی به گردن من دارند که یا امروزه در میان ما نیستند و یا پیر وخانه نشین هستند و به ندرت کار می کنند. این تجربه اندوختن ها باعث شد من در پنجمین جشنواره تئاتر سنتی آیینی، جایزه بهترین بازیگر نقش اول را ببرم و اینها دلیلی نداشت جز خواست و یاری خدا و همان شاگردی کردن ها.
کاش همه ما را بیمه کنند
خشایار راد در پایان با اشاره به این موضوع که خوب است سازوکاری اندیشیده شود که همه هنرمندان بیمه شوند، گفت:از آنجا که شغل ما ثبات ندارد و بازیگر می ترسد اگر مدتی کار نکند هم فراموش شود و هم به لحاظ معیشتی دچار مشکل شود و اصطلاحا در خرج روزمره اش بماند، ممکن است در بسیاری از کارها بازی کند که بعدها خیلی از آنها راضی نباشد. اما اگر همین بازیگر بیمه و بازنشستگی داشته باشد و بداند بعد از سال ها فعالیت، مقرری ای ولو ناچیز به او تعلق خواهد گرفت، گزیده تر کار خواهد کرد و برایند این برای اتفاق، حتی برای هنر هم خوب است. بینید.
این هنرمند در پایان گفت :عرصه بازیگری فقط به خود بازیگران محدود نمی شود. در این کار کارگردان، تهیه کننده، طراح، گریمور و … وجود دارند که وقتی کنار هم بگذارید می بینید چه جمعیت زیادی می شوند و لازم است همه اینها مورد حمایت بیمه ای قرار بگیرند. باور کنیم که بیمه، صرفا پول نیست. این چتر حمایتی، علاوه بر پول، مفهوم محبت و پشتیبانی را هم در خو د دارد و به ما، این موضوع را القا می کند که هوایمان را دارند و پشتیبانی مان می کنند.
فیلم شناسی خشایار راد
• یادم تو را فراموش(١٣٩٤)
• آخرین ماشین دنیا (١٣٩٤)
• آقای الف (۱۳۹۱)
• تلفن همراه رئیس جمهور (۱۳۹۰)
• مامان بهروز منو زد (۱۳۹۰)
• زبان مادری (۱۳۸۹)
• خوابگاه دختران (۱۳۸۳)
نیما شاهرخ شاهی و خشایار راد
تله فیلم
• مرغ تخم طلا
• موجودی کافی نیست
رضا توکلی و خشایار راد
مجموعه تلویزیونی
• قطار ابدی (۱۳۷۸)
• کوچه اقاقیا (۱۳۸۱)
• او مثبت (۱۳۸۲)
• خانه به دوش (۱۳۸۳)
• متهم گریخت (۱۳۸۴)
• ترش و شیرین (۱۳۸۶)
• آرزوهای شیرین (۱۳۸۶)
• زندگی به شرط خنده (۱۳۸۴)
• آخرین ماشین دنیا
• شاید برای شما هم اتفاق بیفتد
• شهرزاد قصه گو
• چهار چرخ
• رفیق ویژه
• مراقب! باشم، باشی، باش
• زن بابا(۱۳۸۹)
• خوش نشین ها(۱۳۹۰)
• دزد و پلیس (۱۳۹۱)
سوسن پرور و خشایار راد و بهشاد مختاری
آرام جعفری و خشایار راد
نیما شاهرخ شاهی و خشایار راد
حسین سلیمانی و علی سلیمانی در کنار خشایار راد