تاریخ : پنجشنبه, ۱۳ دی , ۱۴۰۳ Thursday, 2 January , 2025
2

علت اصلی “ریزش مژه” و درمان آن با روشهای سنتی

علت اصلی “ریزش مژه” و درمان آن با روشهای سنتی

از دلایل ریزش مژه می توان به عفونت ، بیماری های مختلف ، تغذیه نادرست و مصرف دارو و کوکائین اشاره کرد همچنین استفاده از ریمل ضدآب نیز ریزش مژه را تحریک می کند.

علت اصلی “ریزش مژه” و درمان آن با روشهای سنتی

نکاتی مهم که باید در مورد ریزش مژه بدانید

یکی از مشکلاتی که زیبایی چشمان ما را تحت تاثیر قرار می دهد ریزش مژه می باشد. همه ما هنگامی که با این اتفاق روبرو می شویم به دنبال یافتن دلیل و راه چاره این مشکل به مطب های پوست و مو مراجعه می کنیم.

ژنتیک تاثیر فراوانی در فرم مژه ها و میزان پرپشتی و طول آنها دارد، اگر قبلا مژه ای پرپشت یا بلند داشته اید و حالا دچار ریزش مژه شده اید، علل متعددی می تواند موجب ریزش مژه شما شود که باید توسط متخصص پوست بررسی و درمان شود .

برخی علت های ریزش مو های مژه عبارتند از :بیماری های خودایمنی ، بیماری های داخلی و غدد، انواع التهاب موضعی و عفونت ها، بعضی از تومورهای لبه پلک، وضعیت روحی و روانی و استرس ، عوارض مصرف برخی از داروها

علل ریزش مژه و درمان آن

از علل تا درمان ریزش مژه 

علل ریزش مژه ها

اختلالات تغذیه ای و ریزش مژه

کمبود پروتئین ، کمبود بیوتین و کمبود آهن ازجمله اختلالات تغذیه ای هستند که موجب ریزش ابرو و مژه می شوند. برخی از دلایل ریزش مژه عفونت ها یی مانند سیفلیس، عفونت ویروسی مثل ویروس تب خال، جذام، عفونت های قارچ ی وعفونت های انگلی می باشند .تروما و ضربه های وارده نیز باعث ریزش مژه ها می شوند ازجمله این موارد کسانی هستندکه دچار تریکوتیلویانیا می باشند و به کندن مژه ها عادت دارند .

التهاب لبه پلک ها

یکی از عوامل ایجاد کننده ریزش مژه التهاب های لبه پلک هایا بلفاریت می باشد که این حالت باعث تورم پلک شده بنابر این مژه ها راحت تر از معمول کنده می شوند و ریزش آنها تسریع می گردد. این حالت سبب ریزش کامل مژه ها نمی شود وممکن است در اثر شستشو و یا مالش پلک ها تعدادی از مژه ها کنده شود.

عفونت، درماتیت سبوره، آلرژی و یا ضربه و دستکاری محل می تواند باعث التهاب لبه پلک ها شود .عفونت های ناشی از استافیلوکوک در لبه پلک را باید سریعا درمان کرد زیرا عدم درمان سبب التهاب طولانی می گردد و این امراحتمال ریزش مژه ها به دلیل ادم حاصله را افزایش می دهد.

یک نوع عفونت انگلی در لبه پلک ها موجب درماتیت سبوره می شود. تورم و پوسته ریزی از علائم درماتیت سبوره است که عدم درمان آن سبب ریزش مژه ها می شود.

عفونت های ناشایعی مانند سل پوستی یا جذام هم می توانند سبب ریزش مژه ها شوند اما جزوعلل شایع بیماری محسوب نمی شوند .

گاهی مواقع عفونت شدید باکتریایی مانند تب مخملک نیز موجب ریزش و کم پشتی مژه ها می شوند که بعد از درمان بیماری، ریزش مژه ها رفع می شود.

عفونت های ویروسی شدید می توانند سبب ریزش موقت موها ومژه ها شوند اما این حالت بعد از درمان بیماری قابل برگشت است .

گاهی اوقات ضربه و آسیب به چشم مانند مالش شدید پلک ها و حساسیت به وسایل آرایشی مانند سایه چشم، خط چشم و به ویژه ریمل می توانند عامل ریزش مژه شوند . مواد آرایشی مانند ریمل و خط چشم ها می توانند حساسیت تماسی یا آلرژی ایجاد کنند و سبب التهاب لبه پلک ها و در نتیجه ریزش مژه ها شوند.

علل ریزش مژه چشم

ریزش مژه به علت بیماری

داروها

یکی از علت های ریزش مژه ها می توانند داروها باشند که این داروها عبارتند از رتینوئیدها، هپارین، آندروژن ها، داروهای ضد کلسترول داروهای ضد تیروئید ی، پروسپرانول، اسید والپروئیک و داروهای ضد انعقادی.

یکی از داروهایی که سبب تورم های چشمی و ریزش ابرو می شوند داروهای شیمی درمانی و رادیوتراپی هستند .با ریزش ابرو و مژه همراه است. تلوژن افلوویوم که به دلیل وضعیت روحی و یا بیماری سیستمیکی که موجب استرس شدید می شوند،ایجاد می گردد با افزایش ریزش موهای فرد که وارد فاز استراحت شده اند مشخص می شوند.

ریزش موی سکه ای مژه

ریزش موی سکه ای (آره آتا) یکی دیگر از علل شایع ریزش مژه ها می باشد . این حالت سبب خالی شدن تمام یا قسمتی از مژه ها به طور ناگهانی می شود و می تواند در ناحیه ابرو و کف سر و … نیز رخ دهد. ریزش موی سکه ای یک بیماری ایمنی است که با توجه به شدت بیماری، درمان های خاصی دارد.

علل و راههای درمان مربوط به ریزش مژه ها

در بسیاری از بیماری های گفته شده ، ریزش بدون اسکار مژه همراه است و در برخی ریزش مژه همراه با اسکار می باشد. پیوند مو راهکار درمانی در مواردی است که ریزش مژه با وجود اسکارهمراه می باشد و در مواردی که ، ریزش بدون اسکار مژه همراه است می توان از مژه مصنوعی استفاده کرد.

عوارض ریمل ضد آب

استفاده مکرر از مژه های مصنوعی و یا آرایش مژه ها با ریمل ازدیگرعلل ریزش و کم پشتی مژه هاست. برای آسیب نرسیدن به مژه ها هیچ گاه از ریمل های ضد آب استفده نکنید زیرا این نوع ریمل ها به سختی پاک می شوند و ضربات و محکم پاک کردن آن ها سبب آسیب به مژه ها می شود.

ایجاد حساسیت و آلرژی نسبت به چسب یا مواد آرایشی و پاک کننده ها سبب ایجاد اگزما و خارش می شود و سپس منجر به ریزش مو و مژه می گردد.

اگر بیماری آلوپسی آره آتا سبب ریزش مژه ها شده باشد، باید این بیماری را درمان کرد زیرا درمان آن تاثیر موثری در کاهش ریزش مژه ها دارد. آرایش زیاد نیز می تواند از علل ریزش مژه ها باشد اما میتوان با حذف برخی از آرایش ها ریزش مژه را تاحد زیادی درمان کرد .

ریمل ضد آب

ریزش مژه به علت استفاده از ریمل ضد آب 

دلایل دیگر ریزش مژه و ابرو

  • بیماری های هورمونی مانند کم کاری و پرکاری تیرویید و بیماری های داخلی

  • کم کاری هیپوفیز و کم کاری غده پاراتیرویید

  • مصرف طولانی مدت برخی داروهای ضد کلسترول، ضد انعقاد خون ، ضد تیرویید، ایندرال، والپروییک اسید.

  • مصرف کوکائین

  • مسمومیت با داروهایی مانند بیسموت، آرسنیک

  • مصرف زیاد ویتامین A

  • رژیم های لاغری بسیار کم کالری یا سوء تغذیه

  • انواع کم خونی به ویژه کم خونی فقر آهن و کم خونی داسی شکل

  • بیماری های مزمنی مانند آکنه ، روزاسه و پسوریازیس

  • رادیوتراپی برای تومورهای چشم

  • آسیب های حرارتی (گرما وسرما) در ناحیه پلک ها و حاشیه پلک ها مانند سوختگی ها و فریز کردن پلک ها .

  • تتوی لبه پلک ها و پشت پلک ها

  • حالات روحی مانند تنش، افسردگی ، ترس، اضطراب و بی قراری

دلایل ریزش مژه

رژیم های لاغری بدون اصول از علل ریزش مژه 

روش های سنتی برای پرپشتی ابروها و مژه ها

قبل از استفاده از روغن های تقویت مژه لازم است با شامپوبچه ابرو و مژه ها را شست وشو داده و پس از خشک کردن از روش های زیر استفاده کنید.

پرپشتی ابرو با روغن بادام :

روغن بادام تلخ یا شیرین هر دو مفید خواهند بود، البته روغن بادام تلخ تاثیر بیشتری دارد. برای ماساژ ابرو از گوش پاک کن یا برس و برای مژه از فرچه ریمل استفاده کنید .

روغن زرده تخم مرغ :

روغن زرده تخم مرغ در تقویت و پرپشتی ابرو و تقویت مژه بسیار نقش دارد .

ترکیب روغنی :

ترکیب روغن های مار، مورد، رزماری و ماساژ آنها به ابرو و مژه در تقویت و پرپشتی تاثیر فوق العاده دارد .

روغن هفت مغز :

روغن هفت مغز از بهترین روغن های ترکیبی است که از هفت دانه روغنی مانند بادام تلخ و شیرین، فندق، سیاه دانه، پسته، کنجد و کرچک تشکیل شده و یکی از بی نظیرترین ترکیبات روغنی برای رشد و تقویت ابرو و مژه است .

درمان ریزش مژه با طب سنتی

درمان طب سنتی برای ریزش مژه 

توصیه های خانگی برای درمان ریزش و تقویت مژه

ماساژ پلک ها

ماساژ پلک راهی برای بلند شدن و قوی شدن مژه هااست .شما می توانید با ماساژ دادن ملایم پلک های خود، موجب تحریک فولیکول های مژه ها شوید. برای انجام این کارمراقب باشید که با فشار ماساژ ندهید تا از آسیب بیشتر به مژه ها جلوگیری شود .

عدم دستکاری مژه ها

از مالیدن چشم ها یا کشیدن مژه ها در هنگام پاک کردن آرایش پرهیز کنید در غیر این صورت نه تنها دچار چین و چروک های زودرس در زیر چشم ها می شوید بلکه موجب بیرون کشیده شدن مژه ها و ریزش آن ها می شوید.

اجتناب از استفاده از مژه مصنوعی

عدم استفاده از مژه های مصنوعی نکته دیگری برای بلند و ضخیم شدن مژه ها است. استفاده از مژ ه های مصنوعی یا اکستنشن مژه ها در طولانی مدت موجب آسیب بیشتر به مژه ها می گردد زیرا در هنگام برداشتن مژه های مصنوعی، تعدادی از موهای طبیعی مژه ها نیز جدا می شوند.

برس کشیدن مژه ها

برس کشیدن مژه ها دو بار در روزمژه ها به تقویت رشد و افزایش سلامتی آنها کمک می کند.

پاک کردن آرایش در شب

همیشه مواد آرایشی را در شب پاک کنید تا مژه ها فرصت تنفس پیدا کنند زیرا هر چه مژه ها کمتر در معرض مواد آرایشی باشند، بهتر رشد می کنند.

درمان ریزش مژه با روغن بادام

قبل از خواب آرایش خود را پاک کنید

 

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=18775

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0