تاریخ : دوشنبه, ۳ دی , ۱۴۰۳ Monday, 23 December , 2024
5

حقایق درمان جای جوش با لیزر

حقایق درمان جای جوش با لیزر

جای جوش یکی از مشکلات پوستی است که تاثیر بدی در زیبایی دارد که شما می توانید با کمک لیزر درمانی این جای جوش های به حداقل برسانید.

حقایق درمان جای جوش با لیزر

هر آنچه لازم است در مورد لیزر جای جوش بدانید

جوش یکی از شایع ترین بیماری های پوستی می باشد و گاهی اوقات جای این جوش های باقی مانده نه تنها به پوست آسیب می رسانند بلکه در اعتماد به نفس نیز تاثیرگذار خواهند بود. امروزه با کمک لیزر می توان جای این جوش ها را به حداقل رساند و آن ها را کمتر نمایان کرد اما بطور کامل ازبین نخواهند رفت. با وجود این که لیزر در به حداقل رساندن جای جوش موثر است اما با قرمزی پوست و لک های پوستی همراه می باشد. در این قسمت از سلامت پوست و موی نمناک قصد داریم تا در مورد درمان لیزر برای جای جوش اطلاعات بیشتری به دست آوریم. 

جوش و جای جوش چگونه به وجود می آید ؟

جوش زمانی رخ می دهد که سلول های مرده پوستی و سبوم ها به همراه باکتری ها در منافذ پوستی تجمع یافته و باعث التهابات و ضایعاتی شوند. مکانیسم بدن برای رفع این التهابات سعی به کلاژن سازی بیشتر می کند که در پایان باعث فرورفتگی یا برآمدگی ( هایپرتروفیک یا کلوئیدی ) برروی پوست شده و در نتیجه جای جوش تشکیل می شود. به عبارت دیگر، هنگامی که پوست شروع به بهبودی می کند، جای جوش مشخص می شود.

 

لیزر صورت

انواع جای جوش

بسته به اینکه چه مقدار کلاژن اضافی تشکیل شده و یا از بین رفته است جای جوش ها به دو دسته طبقه بندی می شوند:

۱٫ جای جوش آتروفیک (فرورفتگی ):

این نوع جای جوش در زیر لایه پوستی بهبود میابد و زمانی تشکیل می شود که پوست توانایی احیا ندارد. این نوع جای جوش در نتیجه جوش های شدید رخ می دهند و می توانند به سه شکل باشند:

  •  جای جوش چکشی (جای جوش عمیق)
  •  جای جوش چرخشی ( معمولا M شکل هستند )
  •  جای جوش واگنی ( معمولا U شکل بوده و مرز مشخصی ندارند ). 

۲٫ جای جوش هایپرتروفیک و کلوئیدی :

هنگامی که در نحوه بهبودی جوش، پوست کلاژن اضافی تولید کند این نوع جای جوش تشکیل می شود و باعث ایجاد برآمدگی های ( پوست اضافه) بر سطح پوست خواهد شد. جای جوش هایپرتروفیک در محل های آسیب دیدگی یا جوش ایجاد می شوند و معمولا ضخیم و گسترده هستند. از طرفی دیگر کلوئیدها تاول های قرمز متمایل به بنفشی هستند که می توانند در سراسر ناحیه جوش ظاهر شوند. جای جوش هایپرتروفیک و کلوئیدی در افرادی که دارای پوست تیره هستند رایج می باشند و بیشتر در بدن خودنمایی می کند. 

لیزر درمانی برای جای جوش چگونه عمل می کند ؟

لیزر مجموعه ای از نورهای کوچک ساطع شده می باشد که دارای طول موج محدودی بوده و برای تحریک فیبروبلاست های پوستی استفاده می شود. لیزر به لایه های عمیق پوست نفوذ کرده و پوست بوسیله گرمای این نورها کلاژن سازی را شروع می کند در نتیجه پوست آسیب دیده حذف و پوست جدید جایگزین خواهد شد. معمولا برای درمان جای جوش از لیزرهای تخریبی استفاده خواهد شد. 

انواع لیزر درمانی برای جوش و جای جوش

لیزرهایی که برای از بین بردن جای جوش استفاده می شوند عمدتا در دو دسته اصلی قرار میگیرند:

لیزرهای تخریبی :

این نوع لیزرها می توانند جای جوش را بطور موثری بهبود بخشیده و نتایج چشمگیری را ارائه دهند. آن ها بافت آسیب دیده را با عمل تبخیر یا انجماد ازبین می برند. متداول ترین نوع لیزرهای تخریبی لیزرهای فرکشنال کربن دی اکسید و اربیوم یاگ هستند که سطح پوست را از بین برده و فیبرهایی کلاژن را در زیر پوست محکم می کنند. این نوع لیزرها به مدت زمان بیشتری برای بهبودی نیاز دارند. 

لیزرهای غیر تخریبی :

لیزرهایی هستند که مدت زمان بهبودی کم تری دارند اما نتایج آن ها چشمگیری کمتری نسبت به لیزرهای تخریبی دارد. این نوع لیزرها باعث از بین رفتن بافت پوستی نشده اما باعث تقویت تولید کلاژن شده و پوست را محکم می کنند. رایج ترین لیزرهای غیر تخریبی لیزرهای دایود و ان دی یاگ هستند. 

لیزرهای دایو

 زیرمجموعه های انواع لیزر جای جوش

در ادامه مطلب یک مرور کلی بر انواع لیزر برای از بین بردن جای جوش خواهیم داشت :

پالس نوری شدید :

این دستگاه برروی قسمت آسیب دیده پوست متمرکز می شود و با فرستادن نور به این ناحیه کلاژن سازی زیر پوست را تحریک می کند. این دستگاه طیف گسترده ای از امواج نور با شدت بالا را منتشر می کند. دستگاه پالس نوری شدید بطور عمده برای درمان رزواسه، تلانژکتازی (اتساع مویرگ ها که سبب ایجاد تومور های کوچک می شود)، سوختگی های ناشی از آفتاب، لک های صورت دست و قفسه سینه استفاده می شود. براساس یک مطالعه، پالس نوری شدید در درمان جای جوش هایپرتروفیک و کلوئیدی بسیار موثر خواهد بود. دراین مطالعه کرایوتراپی و پالس نوری شدید با یکدیگر مقایسه شدند و هردو نتایج امیدوار کننده ای در درمان جای جوش نشان دادند اما پالس نوری شدید از عوارض کم تری برخوردار بود. 

 لیزر فرکشنال کربن دی اکسید:

یک روش غیر تهاجمی است و با استفاده از تکنولوژی پیشرفته، اشعه لیزر را به هزاران اشعه میکروسکوپیک تقسیم می کند در نتیجه فقط بخش آسیب دیده پوست هدف قرار می گیرد. این روش درمانی به از بین بردن جای جوش و همچنین جلوگیری از ایجاد جای جوش در آینده کمک می کند. لیزر فرکشنال عمدتا برای درمان آفتاب سوختگی، چین و چروک، منافذ باز پوستی و لکه های پوستی مورد استفاده قرار می گیرد. 

لیزر اربیوم یاگ:

این لیزر جز دسته ای از لیزرها می باشد که حالت جامد داشته و با اشعه مادون قرمز به طول موج ۲/۹۴۰ نانومتر به پوست نفوذ می کند اما در مقایسه با انواع لیزر، احتمال تبخیر و خشک شدن در آن کم تر است. بااستفاده از نور مادون قرمز سطح رویی پوست از بین رفته و پوست جدید شروع به رشد کرده و جایگزین پوست از بین رفته خواهد شد. 

لیزر وی بیم یا پی دی ال :

لیزر پالس پی دی ال برای بهبود جای جوش به کار می رود. براساس مطالعه ای که برروی ۲۰ بیمار مبتلا به جوش با درمان پی دی ال ( دوجلسه لیزر ۵۹۵ نانومتر) انجام شد ، مشخص شد که ۹۰ درصد آن ها تجربه بالینی بهتری از وضعیت خود داشته اند زیرا پی دی ال باعث بهبودی جای جوش آتروفیک، چکشی، واگنی و عمیق پوست می شود. پی دی ال در افرادی که دارای پوست تیره هستند باید با احتیاط انجام شود زیرا تاول های آن منجر به ایجاد لک های پوستی التهابی خواهد شد.

لیزر اسموث بیم :

این فرایند شامل استفاده از لیزر دایود (۵۰/۱۴ نانومتر ) و با انرژی کم برای درمان جای جوش می باشد. این دستگاه از یک دستگاه خنک کننده نیز برخوردار است که بااستفاده از حباب های کوتاه توسط اسپری کرایوژن ، ناحیه مورد نظر را خنک و از بالاترین لایه پوستی (اپیدرم ) محافظت می کند. این فرایند به سرعت توسط پرتو دیگری دنبال شده و درم فوقانی را هدف قرار می دهد. گرمای حاصل از لیزر باعث تحریک کلاژن سازی در لایه های عمیق پوست شده و جای جوش را بهبود می بخشد. براساس یک مطالعه، درمان توسط این نوع لیزر و استفاده از لایه بردار اسید تری کلرواستیک ۳۰ درصد می تواند باعث بهبودی جای جوش شود . با این وجود مطالعه دیگری که انجام شد نشان داد که برای به حداقل رساندن عوارض جانبی این روش نیاز به اصلاحاتی می باشد . این مطالعه۳۰ فرد مبتلا به جای جوش قدیمی را مورد بررسی قرار داد و به مدت ۱۸ماه تحت درمان قرار گرفتند و فقط ۳/۵۳ درصد آن ها از نتایج راضی بودند و حدود ۷/۶۶ درصد از آن ها لک های پوستی التهابی را تجربه کردند. 

پی آر پی و میکرونیدلینگ :

در روش میکرونیدلینگ متخصص پوست و مو به کمک یک دستگاه مخصوص سوزن های کوچکی را به پوست وارد می کند تا کلاژن سازی را تحریک کند به همین دلیل این روش درمانی القایی کلاژن می باشد . نتایج میکرونیدلینگ به عمق آن بستگی دارد زیرا باید تا حدود ۲ میلی متر سوزن ها وارد پوست شوند که این امر برای فرد ممکن است دردناک بنظر برسد. گاهی متخصص در حین این درمان ممکن است از تزریق پلاسمای غنی از پی آر پی یا پلاکت استفاده کند که البته هزینه زیادی را شامل می شود. هنگام ترکیب این دو روش بایکدیگر می توان جای جوش چرخشی و واگنی را نیز درمان کرد. 

جوانسازی ای ماتریکس:

این روش به آرامی پوست را احیا کرده و با کاهش جای جوش ،جای زخم و جوش پوست را بهبود می بخشد. در این فرایند از رادیو فرکانس ( یا پالس الکتریکی) برای نرم کردن پوست استفاده می شود. هر پالسی که به پوست وارد می شود سبب فعالسازی فیبروبلاست ها در ناحیه مورد نظر شده و در نتیجه کلاژن سازی شروع خواهد شد. 

لیزر پرو فرکشنال:

این لیزر نوعی از لیزر اربیوم یاگ است که با تحریک کلاژن سازی باعث درمان جای جوش می شود. این لیزر به تنهایی باعث بهبودی جای جوش می شود، پوست را نیز استحکام می بخشد، چین و چروک ها را به حداقل می رساند و باعث بهبودی بافت پوستی خواهد شد. درمان این لیزر غیر تهاجمی بوده و معمولا نتایج مثبتی به همراه دارد با این وجود عوارض جانبی نیز دارد که بهتر است قبل از لیزر درمانی از آن ها آگاه شد. 

لیزر پرو فرکشنال

فواید مرتبط با لیزر درمانی عبارتند از

  •  درمان لیزر تنها باعث می شود ناحیه آسیب دیده مورد هدف قرار گیرد.
  •  درمان لیزر بسیار موثر است و بسته به نوع انتخابی روش درمان آن می توان نتایج چشمگیری مشاهده کرد که طولانی مدت می باشند.
  •  لیزر درمانی بهتر از جراحی و سایر راهکارهای پوستی می باشد ودر مقایسه با عمل جراحی آسیب کم تری به پوست وارد می کند و زمان بهبودی کمتری نیز دارد. 

خطرات و عوارض جانبی مرتبط با لیزر درمانی عبارتند از

  •  لیزرهای تخریبی معمولا دارای مشکلات و عوارض جانبی هستند از جمله اثرات کوتاه مدتی چون عفونت های قارچی و باکتریایی و اثرات طولانی مدتی چون لک های پوستی و اریتمی مداوم.
  •  جلسات مداوم لیزر درمانی با کربن دی اکسید می تواند سبب زخم پوستی شود.
  •  طی جلسات با هر بار ازبین بردن یک ناحیه پوستی عفونت رخ خواهد داد.
  •  قرمزی، تورم ، تغییر رنگ ، پوسته پوسته شدن و درد در ناحیه درمان تجربه خواهد شد که در این صورت فورا باید به پزشک اطلاع داد.
  •  لیزر پوست را نمی سوزاند و لایه برداری نمی کند اما پوست در طول دوره بهبودی تحریک شده و قرمز بنظر می رسد و لایه های جدید پوستی در معرض عناصر شیمیایی و طبیعی حساس خواهند ماند.
  •  در دسترس بودن مراکز معتبر لیزر درمانی بسته به موقعیت مکانی بسیار دشوار است. 

نکاتی که قبل از لیزر درمانی باید آن ها را در نظر گرفت

۱٫ از جای جوش خلاص نمی شوید، شاید بنظر برسد که جای جوش ها ازبین رفته است اما واقعیت آن است که درمان با لیزر باعث رفع دائمی آن ها نمی شود و باعث کمتر و کم رنگ شدنشان خواهد شد.

۲٫ نتایج لیزر درمانی به مهارت متخصص بستگی دارد، در صورت ماهر نبودن شخصی که لیزر درمانی را انجام می دهد ممکن است نتایج مطلوبی به دست نیاورید. از این رو، قبل از شروع درمان از مکان و متخصص معتبر اطمینان حاصل کنید.

۳٫ قبل از شروع درمان با متخصص مشاوره ای داشته باشید، به این دلیل که نوع پوست، وضعیت سلامتی و جای جوش در نظر گرفته شود. همچنین متخصص از سوابق پزشکی، مکمل ها و داروهایی که مصرف می کنید مطلع شود.

۴٫ درمان نهایی شامل چند دوره می باشد، گاهی اوقات برای کسب بهترین نتیجه متخصص پوست ممکن است دو یا چند روش درمانی را برای کاهش جای جوش با یکدیگر ترکیب کند به همین دلیل ممکن است بیش از یک جلسه درمان داشته باشید.

۵٫ مشاهده نتایج لیزر درمانی به زمان نیاز دارد ، بستگی به نوع پوست و میزان جای جوش نتایج درمان ممکن است هفته ها یا ماه ها طول بکشد. 

آماده سازی برای لیزر درمانی

۱٫ قرار گرفتن در معرض آفتاب را محدود کنیداین عمل را قبل و بعد از درمان باید در نظر بگیرید. چنانچه در بخش سلامت پوست نمناک اشاره شده است در صورت برنزه شدن پوست، لیزر درمانی انجام نمی شود زیرا ممکن است باعث تغییر رنگ جدی پوست شود. پس از درمان نیز مشکلاتی مانند هایپرپیگمنتاسیون ( لک های پوستی در اثر بالابردن غیر طبیعی سطح ملانین) و هیپوپیگمنتاسیون ( لک های پوستی در صورت کمبود سطح ملانین ) رخ خواهد داد. 

۲٫ تغییرات سبک زندگی برای نتیجه گیری بهتر لازم است تغییراتی را در سبک زندگی خود ایجاد کنید مانند: 

  •  ترک استعمال سیگار قبل از درمان، ممکن است مجبور شوید چند دارو و یا مکمل را نیز قطع کنید در غیر این صورت بهبودی به تاخیر خواهد افتاد.
  •  استفاده از محصولات مراقبت پوستی حاوی اسید گلیکولیک و رتینوئید ها را حداقل ۲-۴ هفته قبل از درمان متوقف کنید.
  •  از برنزه کردن خودداری کنید.
  •  اگر سابقه تبخال در ناحیه تحت درمان دارید به پزشک اطلاع دهید زیرا ممکن است قبل از شروع درمان لازم باشد داروهای خاصی را مصرف کنید. 

پس از لیزر درمانی چه انتظاراتی باید داشت ؟

  •  ممکن است تورم را تجربه کنید که البته طبیعی است .
  •  ناحیه درمان را چند بار طی روز تمیز کنید و از پمادهای تجویز شده استفاده کنید.
  •  ممکن است در ناحیه درمان احساس خارش یا گزیدگی داشته باشید که پس از درمان ، ۱۲-۷۲ ساعت طول خواهد کشید تا ازبین روند.
  •  ممکن است پوستتان خشک و پوسته شود.
  •  بسته به نوع درمان بهبودی ۱۰-۲۱ روز طول می کشد که پس از اتمام این دوره می توانید آرایش کنید و روال مراقبتی پوست را دنبال کنید. 

شما باید در مرحله بهبودی با پزشک خود در تماس باشید. در صورت مشاهده هرگونه تغییر در پوست خود سریعا به او اطلاع دهید.

از قبل با پزشک متخصص پوست خود مشورت کنید تا مشخص کند آیا واجد شرایط درمان با لیزر هستید یا خیر. بدون شک لیزر درمانی سریع ترین روش برای مقابله با جای جوش است اما باید از عوارض جانبی آن آگاه باشید. قبل از تصمیم گیری در مورد آن، تمام جوانب را ارزیابی کنید. 

عوارض لیزر صورت

برخی سوالات متداول

۱٫ چه کسی واجد شرایط برای درمان با لیزر است؟

افرادی که جای جوش (یا هر نوع زخم دیگری) ، چین و چروک ، لکه های پوستی تیره ، لکه های کبدی (پیری) و جای جوش سطحی (جوش بلوغ) دارند واجد شرایط برای درمان لیزر هستند. 

۲٫ آیا ممکن است جوش حتی بعد از لیزر درمانی عود کند؟ آیا نتایج دائمی است؟

بستگی به این دارد که توصیه های بعد از درمان را به چه میزان رعایت کنید . برای پیشگیری از جوش باید با متخصص پوست خود همکاری کرده و یک سبک زندگی سالمی داشته باشید. علاوه بر این، افرادی که جوش های خفیف دارند در مقایسه با افرادی که جوش های شدید دارند نتایج متفاوتی کسب خواهند کرد.

۳٫ زمان بهبودی برای درمان لیزر چقدر است؟

بستگی به نوع درمان با لیزر و جای جوش ، ترمیم ممکن است از چند روز تا چند هفته متفاوت باشد. به عنوان مثال، برای مبتلایان به جای جوش خفیف، مدت زمان بهبودی ممکن است چند روز باشد، در حالی که برای مبتلایان به جای جوش شدید هفته ها طول خواهد کشید. 

۴٫ آیا درمان با لیزر دردناک است ؟

احساس درد به عواملی چون ناحیه و عمق درمان و همچنین توانایی تحمل درد بیمار بستگی دارد.

منبع : namnak.com
حتما بخوانید : ماسک صورت روغن نارگیل
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=20525

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0