پاسخ سوالات رایجی که در مورد کرم های موبر دارید
استفاده از کرم های موبر، روندی ساده برای از بین بردن موهای بدن می باشد. البته ممکن است استفاده از آن ها بسته به میزان حساسیت پوست ، عوارض جانبی نیز به همراه داشته باشد.
عوارض استفاده از کرم موبر بر روی صورت و بدن چیست ؟
به دلیل سوالات متعدد شما کاربران از بخش سلامت پوست و موی نمناک در این رابطه مطلب را با اشاره به عوارض کرم موبر آغاز می کنیم. هنگام استفاده از کرم های موبر روی صورت و بدن، شایع ترین عارضه تحریک و درد ملایم پوستی می باشد. از دیگر عوارض جانبی احتمالی می توان به واکنش آلرژیک ،سوختگی، بو، تیره شدن پوست، زخم، موهای زیر پوستی و فولیکولیت، سوزش چشم و صورت احتمالا در صورت بلع اشاره کرد. برخی از این عوارض جانبی کمی ترسناک بنظر می رسد اما مهم است به یاد داشته باشید که بیشتر موارد نادر و موقتی هستند.
تحریک و درد ملایم پوست:
تحریک پوستی شایع ترین عارضه جانبی کرم های موبر است. مواد شیمیایی موجود دراین کرم ها باعث تحریک پوست خواهد شد. سوزش، قرمزی و خارش، واکنش طبیعی پوست به این مواد شیمیایی است. در حالی که هنوز کرم روی پوست قرار دارد ممکن است احساس گزیدگی یا سوزش داشته باشید و پس از پاک کردن کرم معمولا این احساس بعد از چند ساعت فروکش خواهد کرد. قرمزی پوست نیز معمولا طی چند ساعت ازبین خواهد رفت.
واکنش آلرژیک :
اگر چه برخی از تحریکات در اثر استفاده از کرم های موبر طبیعی است اما در برخی افراد پاسخ ایمنی سیستم بدن به مواد شیمیایی موجود در کرم موبر مانند سدیم تیو گلیگولات و یا کلسیم هیدروکساید، باعث سوزش شدید پوست و درماتیت تماسی می شود. البته این امر می تواند بلافاصله با یکبار و یا چند بار استفاده رخ دهد و باعث حساسیت شود.
همچنین ممکن است آلرژی نسبت به عطر، مواد نگهدارنده و یا افزودنی های دیگر درون کرم موبر ایجاد شود. بنابراین قبل از استفاده، بهتر است کرم موبر را روی پوست خود تست کنید. اگر در محل مالیدن کرم، التهاب ، خارش و قرمزی به وجود نیاید، بدان معنی است که به این کرم موبر حساسیت ندارید. در صورت داشتن حساسیت نباید از آن استفاده کنید چرا که راهی برای حساسیت زدایی نسبت به این کرم ها وجود ندارد.
یک واکنش آلرژیک با علائم زیر همراه است :
- خارش
- قرمزی
- خشکی، پوسته پوسته شدن و یا ترک خوردگی پوست
- تاول
- برجستگی
- تورم
- سوزش
- حساسیت
علائم درماتیت تماسی معمولا تا دو هفته پس از استفاده از کرم موبر ازبین خواهد رفت.
سوختگی مواد شیمیایی:
سوختگی بر اثر مواد شیمیایی هنگام استفاده از این کرم ها خطری عمده است. پوست سطحی نرم دارد و استفاده طولانی مدت این کرم باعث از بین رفتن پوست خواهد شد که این امر سبب سوختگی درجه یک یا دو می شود. علائم سوختگی شیمیایی شامل قرمزی، درد شدید و تاول شده و معمولا طی چند هفته برطرف می شود، اما ممکن است نیاز به معالجه پزشک نیز داشته باشد.
بوی قوی:
مواد شیمیایی موجود در کرم های موبر بوی قوی و ناخوشایندی دارند. تولید کنندگان این محصول تلاش بسیاری برای از بین بردن این بو انجام داده اند، اما بسیار غیر ممکن بوده است. نگرانی دیگر درباره این بو آن است که مواد شیمیایی امکان تولید بخاراتی را فراهم می کند که باعث تحریک ریه شده و برای افرادی که مشکلات تنفسی دارند آزاردهنده و حتی مضر باشد. چنان چه این بخارات باعث ناراحتی شد خود را به هوای تازه برسانید.
تیرگی پوست و جای زخم :
چانچه در نمناک عنوان کرده ایم هنگامی که در اثر استفاده از کرم موبر اگر پوست سوزانده شود باعث تیرگی پوست می شود که به آن هیپرپیگمانتسیون التهابی گفته می شود. این امر در افرادی که پوست تیره دارند بیشتر دیده می شود. سوزش، تحریکات پوستی و واکنش های آلرژیک نیز ممکن است سبب زخم و تاول شود.
تحریکات و آسیب های چشمی :
هنگام استفاده از کرم های موبر برای صورت هرگز آن را در نزدیکی چشم استفاده نکنید. با این وجود ممکن است بطور تصادفی مقداری از این کرم به داخل چشم رود که در این شرایط باید چشمان خود را به خوبی بشویید و اگر لنز دارید آن را خارج کنید.
مسمومیت :
کرم های موبر حاوی مواد سمی از جمله سدیم یا کلسیم هیدروکسید ( قلیایی) ، سولفید باریم وتیوگلیکولات هستند. در صورت استفاده از کرم موبر نزدیک دهان، چنانچه مقداری از آن به داخل دهان وارد شد سریعا آب دهان خود را به بیرون اندازید و هرگز آن را قورت ندهید. بلافاصله دهان خود را به خوبی بشویید و در صورت نیاز به اورژانس مراجعه کنید.
چگونه از عوارض کرم های موبر بر صورت پیشگیری کنیم ؟
*برخی از اقدامات مراقبتی وجود دارند که عبارتند از:
- با انجام یک آزمایش پچ ، از نداشتن حساسیت اطمینان حاصل کنید.
- هنگام استفاده از کرم های موبر تهویه مناسب را درنظر بگیرید ، زیرا بخارات شیمیایی آن سبب آسیب به ریه خواهد شد.
- کرم های موبر را نزدیک ابرو ، گوش ، بینی ، دهان و چشم استفاده نکنید.
- از کرم های موبر بر پوست های آفتاب سوخته ، دارای جراحت و ملتهب استفاده نکنید.
- کرم موبر را بر پوست خود مالش ندهید.
- کرم موبر را بیش از مدت زمان توصیه شده روی پوست نگذارید.
- یک دستمال مرطوب به همراه داشته باشید تا در صورت هر گونه واکنش پوستی سریع کرم را پاک کنید.
نکات مهم درباره استفاده از کرم های موبر
نکته هایی درباره موبرها
مطالعه بروشور و آشنایی با شیوه کار پیش از استفاده از کرم های موبر
خودداری از مصرف کرم بر روی پوست آسیب دیده (یعنی بریده، زخمی و…)
پرهیز از به کار بردن کرم های موبر در نواحی حساس بدن مانند چشم ، دهان ، نزدیک واژن و …
گرفتن دوش آب گرم حتما بعد از استفاده از کرم موبر و سپس خشک کردن بدن
پاک کردن کرم از روی پوست در زمان مقرر
استفاده از کرم بر روی پوست خشک و تمیز
برای خرید کرم های موبر چه نکاتی را باید در نظر گرفت ؟
ترکیبات اصلی کرم های موبر یکی است. اما ابرای نواحی مختلف بدن، کرم های موبر مختلفی وجود دارد، به طور مثال کرم موبر مخصوص صورت با کرم موبر نواحی دیگر بدن تفاوت دارد. و این تفاوت در غلظت ماده موثر می باشد. کرم های موبر مخصوص صورت کمی رقیق تر هستند. تنها تفاوت کرم های موبر نیز در همین مورد است. انواع مختلف کرم های موبر بیشتر از نظر رنگ، عطر یا بسته بندی با هم متفاوت هستند. برخی از شرکت های تولی کننده از مواد افزودنی مانند ژل آلوئه ورا یا نرم کننده های دیگر در ساخت کرم موبر استفاده می کنند. هیچ کرمی خاصیت از بین بردن دائمی موهای زائد را ندارد، حتی هیچ کدام از آنها نمی تواند مواهد زائد را کاهش دهد.
برخی سوالات متداول
۱٫ اثرات طولانی مدت کرم موبر برروی پوست چیست ؟
چنان چه از کرم های موبر بطور مرتب استفاده می کنید ممکن است پوست نسبت به مواد تحریک کننده و نور خورشید حساس تر شود که امکان درماتیت پوستی ایجاد می شود .
۲٫ آیا کرم های موبر سبب ضخیم تر شدن موها می شوند ؟
هیچ شواهدی مبنی براین امر وجود ندارد. در حقیقت رایج است که بعد از استفاده مکرر از کرم های موبر، موهای زائد کم تراکم و نازک تر شوند.
۳٫ آیا کرم موبر موجب افزایش خطر عفونت های تناسلی می شود؟
خیر . استفاده از کرم های موبر ، هیچ خطری برای ناحیه تناسلی و ارتباطی به ایجاد مشکل های عفونی ندارد. اما متخصصان توصیه می کنند که از کرم های موبر در نزدیکی دهانه واژن استفاده نکنید. همچنین سعی کنید که از انواع کرم های بدون عطر برای از بین بردن موهای زائد استفاده نمائید.
۴٫ آیا استفاده از کرم های موبر توسط کودکان و نوجوانان مجاز است ؟
مصرف کرم های موبر برای کودکان مناسب نیست، زیرا آن ها موهای زائد ندارند. علاوه بر این پوست کودکان لطیف و حساس است و امکان آسیب به پوست آنها بیشتر است. اما نوجوانان پس از رویش موهای زائددر زیر بغل و ناحیه تناسلی می توانند از کرم های موبر استفاده نمایند.
۵٫ هر چند وقت یک بار می توان از کرم های موبر استفاده کرد؟
برای استفاده از کرم های موبر هیچ محدودیتی در دفعات وجود ندارد و در هر زمان مورد نیاز می توان، کرم های موبر را مصرف نمود.
۶٫ کرم موبر برای افراد درگیر با رفع موهای زیر پوستی و فولیکولیت مناسب است؟
با اصلاح و تیغ زدن موهای زاید احتمال رشد مو های زیرپوستی و فولیکولیت وجود دارد. فولیکولیت به التهاب فولیکول های مو گفته می شود و در صورت استفاده از تیغ در صورت رشد موهای زیر پوستی، سبب سوزش و یا عفونت می شود که در نتیجه فولیکولیت را به همراه داشته و باعث تورم، درد، خارش و زخم خواهد شد.
خبر خوب این است که کرم های موبر معمولا مانند سایر روش های اصلاح به پوست و فولیکول های مو اسیب نمی رساند. در واقع بسیاری از متخصصین پوست کرم های موبر را برای افرادی که با موهای زیر پوستی مشکل دارند توصیه می کنند که به رفع آن ها نیز کمک می کنند.