تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
4

روش مراقبت از پوست هنگام باغبانانی و کشاورزی

روش مراقبت از پوست هنگام باغبانانی و کشاورزی

مراقبت از پوست در هنگام باغبانی و کشاورزی مسئله ای است کشاورزان و باغبانان به آن اهمیت نمی دهند در صورتی که این که موضوع مهم است.

روش مراقبت از پوست هنگام باغبانانی و کشاورزی

مراقبت از پوست هنگام باغبانی و کشاورزی

باغبانی کردن می تواند یک سرگرمی چالش برانگیز باشد و اما ممکن است پوست شما را به خطر بیندازد. گیاهان نیز خودشان می توانند باعث ایجاد حساسیت های پوستی شوند وعلاوه بر آن ممکن است فرد در این راه دچار آفتاب سوختگی شود یا اینکه پوست او در معرض حمله حشرات قرار بگیرد که در نهایت می تواند باعث عفونت های باکتریایی یا حتی خارش شود. زمانی که در حال باغبانی هستید، باید سعی کنید که از لباس هایی استفاده کنید تا پوست شما را تا حد زیادی بپوشاند، ضد آفتاب بزنید و سعی کنید که خود را از گزند حشرات محافظت کنید.در بخش سلامت پوست و موی نمناک امروز قصد داریم تا به نکاتی بپردازیم که باغبانان و افرادی که با زراعت سروکار دارند برای مراقبت از پوست خود باید رعایت کنند.

توصیه های متخصصان به باغبانان برای مراقبت از پوست 

روش اول:جلوگیری از آسیب به پوست

۱٫ حتماً از دستکش های ضخیم باغبانی هنگام کاشت گیاهان استفاده کنید و یک جفت دستکش چرمی مخصوص باغبانی خریداری کنید تا از بریدن دست تان هنگام باغبانی و کار با لوازم جلوگیری کنید.

باید اطمینان حاصل کنید که این دستکش ها کاملاً اندازه دست شما باشند و بیش از حد نیز تنگ نباشد زیرا جلوی کار کردن را می گیرد و هرگز بدون این دستکش ها اقدام به کاشت هیچ نوع گیاهی نکنید، زیرا ممکن است مواد شیمیایی آن به پوست شما آسیب بزند.

 همچنین می توانید قبل از دست کردن از ژل های نگهدارنده پوست نیز استفاده کنید که از حساسیت جلوگیری می کند و حتماً چند جفت از این دستکش ها را در منزل داشته باشید زیرا احتمال پارگی نیز بسیار بالاست.

مراقبت از پوست

 محافظت از پوست در باغبانی 

۲٫ حتماً هنگام کار در بیرون از منزل از کفش های کاملاً محکم استفاده کنید

به دنبال کفش هایی باشید که راحت قابل پوشیدن هستند، ضد آب و منعطف می باشند و می توانید هنگام کاشت گیاه به راحتی از آن ها استفاده کنید و برای حفاظت بیشتر می توانید از پوتین های مخصوص باغبانی استفاده کنید تا کاملا پای شما را از ابزار های تیز محافظت کند.

 حتما بعد از پوشیدن این کفش ها و تمام شدن کار باغبانی اقدام به تمیز کردن آن ها از گل و آلودگی های مختلف کنید و سعی کنید که از کفش های لیز استفاده نکنید زیرا ممکن است در گل و لای به زمین بیفتید و آسیب دیدگی پیدا کنید. 

۳٫ حتماً برای جلوگیری از حساسیت و خارش سعی کنید که پیچک های سمی سماق و بلوط را از یکدیگر تشخیص دهید

این سه گیاه مواد شیمیایی روی برگ های خود دارند که می توانند باعث ایجاد خارش و حساسیت در صورت برخورد با پوست شوند و باید سعی کنید که برای این کار زمان بگذارید و شناسایی کردن این سه گیاه را یاد بگیرید و حتما سعی کنید که بدون دستکش اقدام به لمس این گیاهان نکنید.

  • بلوط سمی سه عدد برگ سبز تیره دارد که در انتهای آن ساقه های قرمز دیده می شود و برگ ها و ساقه ها حالتی شبیه به مو در دو طرف خود دارند و معمولاً تمشک های قرمز می دهند.
  • پیچک سمی دارای سه برگ می باشد که در انتهای هر کدام از این برگ ها، ساقه های متمایل به قرمز قرار گرفته اند و شبیه به درخت مو می باشند.
  • سماق سمی نیز برگ هایی دارد که شبیه پر می باشد و ساقه های آن نیز متمایل به قرمز هستند. این درختان حدود ۹ متر قد دارند. 

۴٫ برای جلوگیری از عفونت هرگونه زخم را به سرعت تمیز کنید

اگر دستکش هم نتوانست جلوی آسیب دیدگی و خارش پوست شما را بگیرد، حتماً بعد از زخم شدن دست ها را در بیاورید و سریعاً از ادامه باغبانی خودداری کنید و محل زخم را با آب گرم و صابون بشویید و از کرم های ضد باکتری یا اسپری های ضد عفونت استفاده کنید.

 سپس سعی کنید که با باند زخم خود را بپوشانید و تا بهبودی کامل از باغبانی دست بکشید و حتماً باید دستکش هایی که دست شما درون آن زخم شده بود را کنار بگذارید و از یک جفت دستکش استفاده کنید تا هیچ نوع باکتری و احتمال انتقال عفونت به دست شما را نداشته باشد. 

۵٫ بعد از باغبانی حتما دوش بگیرید و لباس های خود را عوض کنید

زمانی که کار باغبانی شما تمام شد، سعی کنید که دوش بگیرید و تمام مواد شیمیایی روی بدن و باکتری را پاکسازی کنید که ممکن است به پوست شما آسیب برساند و بعد از آن می توانید اقدام به انجام کارهای روتین روزانه خود کنید و اگر شرایط برای دوش گرفتن سریع بعد از باغبانی وجود ندارد، حداقل باید دست های خود را با آب و صابون بشویید و زیر ناخن های خود را تا جایی که می توانید به نحو احسنت تمیز کنید. 

۶٫ یک محلول ضد حساسیت همراه با پماد یا هر ماده دیگری درست کنید و دستان خود را برای جلوگیری از خارش و حساسیت درون آن قرار دهید.

مدت زمان قرار گرفتن دستان شما در این محلول می تواند حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه طول بکشد. این کار باعث می شود احساس درد و خارش، دست از سر شما بردارد و بعد از خشک کردن دست می توانید از مرطوب کننده استفاده کنید. 

روش دوم:محافظت و مراقبت از پوست خود در برابر آفتاب

 ۱٫ حتماً از ضد آفتاب هایی استفاده کنید که اس.پی.اف آن حداقل ۳۰ باشد

شاید رسیدن نور آفتاب به مقدار کم به پوست بتواند برای فرد مفید باشد اما بیش از حد در معرض آفتاب قرار گرفتن می تواند خطر ابتلا به سرطان را نیز در پی داشته باشد، پس سعی کنید از ضد آفتاب با spf 30 یا بالاتر استفاده کنید.

ضد آفتاب شما باید ضد آب باشد تا هنگام عرق کردن از بین نرود. همچنین آفتاب می تواند به شما کمک کند تا از آسیب اشعه یو.وی در امان بمانید. نقاطی مثل گوش و پشت گردن را برای زدن ضد آفتاب فراموش نکنید. حتماً بعد از دو ساعت ضد آفتاب را تمدید کنید تا اثر بخشی آن از بین نرود.

کرم ضد آفتاب

جلوگیری از حساسیت پوست

۲٫ از شلوار با پارچه بلند و لباس با آستین بلند استفاده کنید

حتما لباس سبک و نخی بپوشید اما باید دقت کنید که آستین لباس های شما باید کاملا بلند باشند. این لباس باید به طور کامل پوست بدن شما را بپوشاند و همچنین نباید بیش از حد باعث ایجاد گرما شود. 

۳٫ از کلاه لبه دار و عینک آفتابی برای محافظت بیشتر در برابر نور خورشید استفاده کنید

اگر چه ضد آفتاب می تواند از پوست صورت فرد در برابر آفتاب سوختگی محافظت کند، اما استفاده از کلاه با لبه پهن برای جلوگیری از تابش مستقیم آفتاب مناسب است. سعی کنید که از یک جفت عینک آفتابی مناسب استفاده کنید تا از اشعه های مضر به پوست در امان باشید.

کلاه لبه دار

محافظت از پوست در برابر آفتاب

 نکات مراقبت از پوست در کشاورزی

 ۴٫ بدن خود را مرطوب نگه دارید

زمانی که در حال باغبانی هستید، حتما باید یک بطری آب کنار دست خود داشته باشید و هنگام کار از آن استفاده کنید. این موضوع باعث می شود که هنگام باغبانی بدن خود را مرطوب و خنک نگه دارید. کار کردن در بیرون باعث می شود که بدن شما آب خود را از دست بدهد. عرق کردن نیز این اتفاق را چند برابر می کند.

بیشتر پزشکان پیشنهاد می کنند که روزانه ۸ لیوان آب بنوشید. اگر هنگام کار عرق می کنید، باید این میزان از ۸ لیوان نیز بیشتر باشد و هر زمان که احساس تشنگی کردید وقت را هدر ندهید و سریع آب بنوشید. 

روش سوم:حشرات را از خودتان دور کنید.

 ۱٫ با باغبانی کردن در میانه روز می توانید احتمال گزنده شدن توسط حشرات را کاهش دهید

حشرات مضر مثل عنکبوت می تواند باعث آسیب به فرد هنگام باغبانی شود، پس بهتر است سعی کنید که این کار را در میانه روز انجام دهید ، زیرا تعداد حشرات در این زمان کم تر از همیشه می باشد. زنبور ها و عنکبوت ها در طول روز کمتر ظاهر می شوند. البته ممکن است تعداد آن ها در این زمان زیاد باشد اما قطعا فعالیت آنها از دیگر زمان های روز کمتر است و همچنین می توانید از عطرهایی استفاده کنید که حشرات را از شما دور می کند .

دور کردن حشرات

 دفع حشرات از خود

 مراقبت از پوست در باغبانی

۲٫ از اسپری های مخصوص دفع حشرات استفاده کنید

در مطالب قبلی سلامت نمناک اشاره کردیم که اسپری هایی در بازار موجود هستند که می توانید آن ها را به کل لباس مخصوص باغبانی خود بزنید تا هیچ حشره ای به سمت شما نیاید و البته که نمی توان از این اسپری ها برای گردن و یا صورت استفاده کرد.

اما حداقل این است که احتمال نزدیک شدن آن ها به شما تا حد زیادی کم می شود و همچنین می توانید به جای خرید اسپری از کپسول مخصوص دفع حشرات استفاده کنید و آن را در قسمت های نزدیک به صورت خود قرار دهید و این کپسول ها را می توانید در کنار جوراب یا کفش خود قرار دهید تا حشرات را از شما دور کند. 

۳٫ اگر حشره روی دست شما نشست، به جای کشتن او آن را از خودتان دور کنید

سعی کنید که اقدام به کشتن حشره نکنید زیرا احتمال گاز گرفتگی و گزندگی توسط حشره افزایش پیدا می کند. هر زمان که حشره را روی پوست خود یافتید، سعی کنید که با انگشت اشاره آن را از خودتان دور کنید. 

۴٫ بعد از تمام شدن باغبانی خودتان را وارسی کنید

بعد از تمام شدن باغبانی حتما به یک محل مناسب بروید و لباس هایتان را در بیاورید و تمام قسمت های پوستتان را برای نیش حشرات بررسی کنید زیرا ممکن است شما را نیش زده باشند و شما اصلا متوجه آن نشوید.

 اگر متوجه شدید که حشره به شما چسبیده یا شما را نیش زده، سعی کنید که با لوازمی مثل موچین آن را از روی پوست خود بردارید و محل نیش زدگی را شستشو دهید و همچنین در قسمت هایی از بدن مثل کمر که توانایی دید ندارید، می توانید از فردی کمک بگیرید تا بدن شما را وارسی کند. 

 

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=21133

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0