چرا جای نیش پشه میخاره؟
دانستنی های جالب درباره نیش حشرات و پشه ها
حشرات در همه جا وجود دارند اما در فصل بهار و تابستان که گرما و رطوبت هوا بیشتر است، حشرات نیز افزایش می یابند. نیش حشرات یکی از رایج ترین آسیب های فصل تابستان است که عوارض یکسانی برای همه افراد ندارد و در برخی افراد ممکن است موجب واکنش های شدیدتری شود اما چرا جای نیش حشرات می خارد و چرا فرد با گزیدن حشره دچار سوزش و قرمزی پوست می شود؟ برای دانستن علت خارش نیش حشرات و راهکارهای از بین بردن این خارش ناشی از گزش، این بخش از نمناک را مطالعه نمایید.
پشه ها و حشرات چگونه نیش می زنند؟
حشرات ماده بعد از اینکه روی پوست فرد می نشینند، از آن تغذیه می کنند، داخل دهان آن ها یک قسمت تیز و لوله مانند وجود دارد که از طریق آن یک سوراخ و منفذ روی پوست ایجاد می کنند و می توانند از رگ های خونی کوچک استفاده کرده و به آن ها ضربه بزنند و از آن ها خون بیرون بکشند و سپس خون را بمکند.
بزاق موجود در دهان آنها نقش بسیار مهمی را ایفا می کند و باعث می شود که جریان خون راحت تر اتفاق بیفتد. پروتئین های موجود در بزاق هم باعث واکنش سیستم ایمنی می شوند و یک خارش ناراحت کننده ای را به وجود می آورند.
چرا حشرات نیش می زنند و خون میخورند؟
حشرات و پشه های ماده از خون انسان تغذیه می کنند، زیرا برای تخم ریزی نیاز به خون و پروتئین دارند، پس دلیل خوردن خون ما توسط پشه ها مسئله ی تخم ریزی آنهاست.
چرا جای نیش پشه و حشرات خارش می گیرد؟
احساس خارش بعد از نیش حشره، یک نوع واکنش طبیعی بدن به بزاق حشره می باشد و همین باعث می شود که سیستم ایمنی هیستامین آزاد کند که عاملی برای خارش عصب ها به دلیل افزایش جریان خون است. هنگامی که هیستامین آزاد شود، ناحیه اطراف نیش حشره ورم می کند و علاوه بر خارش، قرمز هم خواهد شد.
وقتی که حشره پوست را سوراخ می کند، بدن بزاق دهان او را به عنوان یک ماده خارجی شناسایی می کند و پاسخ سیستم ایمنی به شکل ورم و باد کردن هیستامین اتفاق می افتد. هیستامین جریان خون و گلبول های سفید را در اطراف ناحیه مورد نظر افزایش می دهد و باعث التهاب و ورم می شود . همچنین احساس خارش را ایجاد می کند.
البته ممکن است در برخی افراد بدن هیچ واکنشی از خود در مقابل نیش حشرات نشان ندهد زیرا این افراد بدن مقاوم تری نسبت به بزاق حشره دارند. برای بعضی از افراد این واکنش ، دائمی و برای بعضی دیگر موقتی است.
چه کسانی در مقابل نیش حشرات واکنش شدیدتری از خود نشان می دهند؟
بدن بعضی از گروه های خاص ممکن است واکنش های شدید تری را بعد از نیش حشره مانند تب، قرمزی و ورم زیاد روی پوست یا کهیر از خود نشان دهد. معمولاً گروه های زیر بیشتر شامل موارد واکنش های شدید می شوند:
- کودکان
- افراد با سیستم ایمنی ضعیف
- افرادی که قبلاً تحت تأثیر نیش انواع مختلف حشرات نبودند
ممکن است یک واکنش جدی مانند آنافیلاکسی هم در ارتباط با نیش حشره به وجود بیاید که یک وضعیت اورژانسی محسوب می شود و علائمی از جمله کهیر، تنفس سخت و ورم گلو را به همراه خواهد داشت.
نیش حشره تا چه مدت باقی می ماند؟
مدت زمان نیش حشره در هر شخص با دیگری متفاوت است و گاهی اوقات این خارش کمتر از چند دقیقه یا بیشتر از چند روز، بستگی به حساسیت فرد ادامه دارد. اما در هر صورت هر چقدر که بیشتر این ناحیه را بخارانید، میزان خارش بیشتر خواهد شد.
بهترین راه ها برای از بین بردن نیش حشره
با کلیک و ورود به مطلب ” نسخه های فوری برای درمان پشه گزیدگی و نیش حشرات ” به سادگی تمام راههای درمان را خواهید یافت، علاوه بر آنها عواملی هستند که می توانید با استفاده از آن ها ورم و خارش جای نیش حشرات را از بین ببرید:
جلوگیری از خاراندن پوست
خاراندن پوست باعث افزایش ورم می شود. پوست را خراش می اندازد و شما را در معرض خطر عفونت قرار می دهد.
استفاده از یخ در محل نیش حشره
استفاده از کمپرس یخ مانند یک حوله خیس به بهبود ورم و خارش کمک می کند.
استفاده از لوسیون یا کرم
انواع مختلفی از کرم های ضد خارش در داروخانه ها در دسترس هستند. لوسیون های کالامین و هیدروکورتیزون شامل این موارد می شوند.
استفاده از آنتی هیستامین های بدون نسخه
اگر واکنش بدن شما به نیش حشره خیلی شدید بود، می توانید از دارو های بدون نسخه مانند بنادریل استفاده کنید.
چگونه از نیش حشرات جلوگیری کنیم؟
مواردی هستند که به شما کمک می کنند تا از نیش حشرات و انتقال بیماری ها جلوگیری کنید که در ادامه به معرفی آن ها خواهیم پرداخت:
استفاده از حشره کش:
انواع مختلفی از مواد فعال مثل روغن لیمو و اکالیپتوس می تواند عاملی برای جلوگیری از نیش حشره باشد.
استفاده از لباس با رنگ روشن:
حشرات معمولاً به رنگ های تیره بیشتر جذب می شوند پس لباس رنگ روشن بپوشید تا کمتر حشرات را جذب خود کنید.
پوشیدن لباس پوشیده:
پوشیدن لباس آستین بلند با شلوار بلند که باعث می شود حشره دسترسی زیادی به پوست نداشته باشد.
اجتناب از رفتن به مکان پر حشره:
حشرات معمولاً در تراس و بالکن بیشتر از هر جای دیگری قرار می گیرند. پس بهتر است از این نواحی دوری کنید.
بیرون کردن حشرات از داخل منزل:
حشرات را از داخل منزل بیرون کنید و در صورت روشن بودن هرگونه صفحه برقی یا الکترونیکی در منزل، در و پنجره را باز نگه ندارید.