اعلام برندگان ششمین جشنواره فیلم شهر +تصاویر
برندگان ششمین جشنواره فیلم شهر اعلام شدند
ششمین جشنواره فیلم شهر شب گذشته با حضور هنرمندان سرشناس و پیشکسوت کشورمان برگزار شد و ضمن اعلام برندگان این جشنواره بین المللی از هنرمندان پیشکسوتی چون ژاله علو و محمود کلاری تقدیر شد . اختتامیه ششمین جشنواره فیلم شهر با اجرای فرزاد حسنی در برج میلاد برگزار شد.
در مراسم اختتامیه جشنواره فیلم شهر چه گذشت
مراسم اختتامیه ششمین جشنواره بین المللی فیلم شهر شنبه شب ۱۴ مرداد ماه با معرفی برگزیدگان این رویداد سینمایی در مرکز همایش های برج میلاد برگزار شد.
جمشید مشایخی، محمود صلاحی، محمود کلاری، احمدرضا اسعدی، سیاوش حقیقی، هادی مقدم دوست، منوچهر محمدی، حسین مسافرآستانه، مسعود فروتن، محمود عبدالحسینی، سید محمود رضوی و … از جمله افرادی بودند که در مراسم اختتامیه ششمین جشنواره فیلم شهر حضور داشتند.
درابتدای این مراسم که با تلاوت قرآن مجید و سرود ملی کشورمان همراه بود تیزری از برخی فیلم های شرکت کننده و نحوه فعالیت های ستاد اجرایی در این دوره از جشنواره برای مخاطبان در سالن پخش شد.
ششمین جشنواره فیلم شهر برگزار شد
سید علی احمدی دبیر ششمین جشنواره بین المللی فیلم شهر در این بخش از برنامه ضمن قدردانی از هنرمندان شرکت کننده گفت:هم جشنواره پنجم هم جشنواره ششم با وجوه پرداخت شده توسط مردم در پردیس های تهران طراحی و برگزار شده است و امیدوارم این جشنواره برای شما شهروندان و هنرمندان بماند.
مراسم اختتامیه جشنواره فیلم شهر
پس از صحبت های احمدی، فرزاد حسنی از مخاطبان حاضر در سالن خواست تا برای شادی روح ناصر فرهودی و آیت الله مروارید صلواتی قرائت کنند.
در ادامه مراسم جوایز مسابقه سینمای بین الملل اهدا شد.
جوایز بخش مسابقه سینمای بین المللی در حضور حسن نجاریان، مستانه مهاجر، مصطفی احمدی به شرح زیر اعلام شد:
مسابقه فیلم های کوتاه بخش بین الملل
بهترین فیلم انیمیشن:فرنوش عابدی برای فیلم «پیشخدمت» از ایران. فرنوش عابدی بعد از دریافت لوح تقدیر جایزه خود را به زنده یاد وحید نصیریان تقدیم کرد.
بهترین مستند کوتاه:دانیال یاپز و کریستین مجیا گوستا برای فیلم «ویدا» از کشورهای اکوادر و کلمبیا
بهترین فیلم کوتاه داستانی:فابریک براکیو برای فیلم «تمام دنیا برای یک دنیای کوچک» از کشور فرانسه
فیلم های بلند داستانی و مستند بین الملل
بهترین فیلم مستند:محمد کارت برای فیلم «آوانتاژ» از کشور ایران. محمد کارت بعد از دریافت جایزه خود بیان کرد:روزهایی که پژوهش های فیلم را انجام می دادم با مرد کارتن خوابی مواجه می شدم که می گفت من در تیپ امام رضا بودم و آقای قالیباف یکی از فرماندهان ما بود. به هر ترتیب من جایزه ام را به کسانی تقدیم می کنم که زندگی شان در این شهر خلاف آرزوهایشان گذشته است.
بهترین کارگردانی فیلم بلند داستانی:فابریزیو کتانی برای فیلم «شرح یک عشق» از کشور ایتالیا
بهترین فیلمنامه:کامبوزیا پرتویی برای فیلم «فراری» از کشور ایران. کامبوزیا پرتوی بعد از دریافت جایزه خود گفت:چون جشنواره شهر است دلم می خواهد یادی از فیلمسازی کنم که اتفاقا جزو فیلمسازان شهرپرداز کشورمان بود. این هنرمند سردار ساکت نام داشت که نیم نگاهی به فیلم هایی با موضوع شهری داشت و من دوست دارم در اینجا یادی از این هنرمند کنم.
بهترین بازیگر زن:والریا چانگتینی برای فیلم «شرح یک عشق» از کشور ایتالیا
بهترین بازیگر مرد:محسن تنابنده برای فیلم «فراری» از کشور ایران
بهترین دستآورد فنی:دودو میراندو برای فیلمبرداری فیلم «دادگاه داخلی» از کشور برزیل
بهترین فیلم داستانی:فابریزیو کتانی برای فیلم «شرح یک عشق» از کشور ایتالیا. فابریزیو کتانی کارگردان برگزیده این بخش هم ضمن قدردانی از برگزاری این دوره از جشنواره بیان کرد:تهران شهری زیبا و هیجان انگیز است و خیلی خوشحالم در کشوری بودم که سرشار از تمدن و هنر است.
فرزاد حسنی در این بخش برنامه پس از ورود محمد باقر قالیباف به سالن با طنز خطاب به عکاسان گفت:به هر حال روزهای آخر حضور آقای قالیباف است و عکس گرفتن از هر زاویه ای برای آنها جذاب است، اما همه اینها دلیل نمی شود که ایشان در انتخابات بعدی ریاست جمهوری شرکت نکند.
جایزه ویژه هیات داوران
محمد کارت برای فیلم «آوانتاژ» از کشور ایران
بخش فیلم های پویانمایی کوتاه و نیمه بلند- بهترین جان بخشی
سارا آیت الهی، لاله ضیایی، سیامک تکلو و حجت عزم پور برای فیلم «داش آکل»
فیلم های پویانمایی کوتاه و نیمه بلند- بهترین کارگردانی
حسین ملایمی برای کارگردانی فیلم پویانمایی «بدو رستم بدو»
فیلم های پویانمایی کوتاه و نیمه بلند- بهترین فیلم
امیرهوشنگ معین تهیه کنندگی فیلم «درخت پرتقالی» محصول مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی
بعد از اهدای جوایز این بخش و پخش یک فیلم کوتاه، از محمود کلاری فیلمبردار پیشکسوت سینمای ایران تجلیل شد. محمود کلاری بعد از تشویق مستمر مخاطبان با حضور روی صحنه که با مشایعت حسین جعفریان دیگر فیلمبردار پیشکسوت سینمای ایران و محمود صلاحی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بود، بیان کرد:خیلی مفتخرم از اتفاقی که در جشنواره فیلم شهر برای من می افتد و به اعتقاد من برگزاری این دوره از جشنواره در تهران خیلی اسباب خوشبختی است.
وی افزود:وقتی داور جشنواره پوسان بودم که تیزری در جشنواره پخش شد که مزین با نام عباس کیارستمی بود و این برای همه ما افتخار است که سینمای ایران چنین موقعیتی در آسیا ودنیا دارد.
کلاری با قدردانی از جشنواره فیلم شهر بیان کرد:جشنواره فیلم شهر می تواند فارغ از سوءتفاهم ها و کمبودها در سطح بسیار بالاتری قرار بگیرد. همین که جایزه اول جشنواره به فیلمی درباره کارتن خواب ها داده شد خود می تواند اتفاق بسیار خوبی باشد چرا که در چنین رویدادهایی همیشه می گفتند چنین فیلم هایی نباید جایزه ای بگیرند و این مایه افتخار ماست که شاهد برگزاری جشنواره با این مشخصات هستیم.
همین که جایزه اول جشنواره به فیلمی درباره کارتن خواب ها داده شد خود می تواند اتفاق بسیار خوبی باشداین فیلمبردار در بخش پایانی صحبت های خود ضمن تجلیل از تورج منصوری به پاس تلاش ها و همکاری هایش در عرصه سینما تابلویی مزین به نام محمود کلاری را دریافت کرد.
حسین جعفریان با قدردانی از تلاش های محمود کلاری در سینمای ایران در پاسخ به مجری برنامه مبنی بر اینکه دوست دارید امشب محمود کلاری را با چه صفتی معرفی کنید؟ توضیح داد:راجع به هنر محمود زیاد صحبت شده ولی فکر می کنم هنوز بسیار کم است اما خارج از فضای کاری مان فقط می توانم به این نکته اشاره کنم که او دوست خوبی برای من بوده و هست.
مهران مدیری هم در ویدیویی به مناسبت تجلیل از محمود کلاری گفت:از محمود کلاری چی بگویم؟ او یک کندوی عسل و حرفه ای ترین آدم جهان است. در فیلم «ساعت پنج عصر» فکر می کردم خیلی نور و تصویر را بلدم اما بعد از کار با کلاری فهمیدم که ارواح عمه ام هیچ چیزی بلد نیستم. امیدوارم سال های سال در اوج باشد و ما در کنارش حضور داشته باشیم.
از محمود کلاری چی بگم؟ او یک کندوی عسل و حرفه ای ترین آدم جهان استدر پایان بخش قدردانی از محمود کلاری، از پوستر این هنرمند پیشکسوت سینمای ایران نیز رونمایی شد.
فیلم های کوتاه و نیمه بلند داستانی – بهترین فیلمنامه
آرمان خوانساریان برای فیلمنامه فیلم های «سبز کله غازی» و «قرص برنج»
فیلم های کوتاه و نیمه بلند داستانی – بهترین دستاورد فنی یا هنری
میلاد و سجاد ستوده نیا و مرتضی هدایی برای فیلم «بیماری»
فیلم های کوتاه و نیمه بلند داستانی – بهترین کارگردانی
درناز حاجی ها برای کارگردانی فیلم «مرضیه»
فیلم های کوتاه و نیمه بلند داستانی – بهترین فیلم
مستانه مهاجر برای تهیه کنندگی فیلم «مرضیه». مستانه مهاجر در این بخش جایزه خود را به خانواده ناصر فرهودی تقدیم کرد.
فیلم های کوتاه و نیمه بلند داستانی بهترین اثر با محوریت تهران شناسی و تهران نگاری
آرمان خوانساریان برای فیلم «سبز کله غازی»
فیلم های کوتاه و نیمه بلند داستانی- جایزه ویژه هیات داوران
خورشید چراغی پور برای نقش آفرینی در فیلم کوتاه داستانی «وقت ناهار». خورشید چراغی پور از پدرش سیاوش چراغی پور بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون تشکر کرد.
امیرشهاب رضویان داور جشنواره بعد از اهدای جوایز این بخش گفت:من وقتی در سال ۶۰ نوجوان بودم یک مدیری به من قول دوچرخه داد اما رفت و گم شد تا اینکه ۲۶ سال بعد من او را پیدا کردم و بعد جایزه ام را گرفتم. در سال ۸۴ هم که آقایان احمدی نژاد در شهرداری تهران و اسفندیار رحیم مشایی در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بودند وقتی جایزه ای را دریافت کردم آنها به من قول دادند که از ۶۰ درصد فیلم من حمایت می کنند اما این کار را انجام ندادند.
وی با اشاره به ارجاعاتی که پس از این وعده به شهرداری تهران داشته است، بیان کرد:از آن موقع تا به امروز سبیل های من سفید شده و بسیاری از دوستان به وعده های خود عمل نکردند اما من امیدوارم که شهرداران عزیز و همه مدیران به قول های خود عمل کنند.
مستند- بهترین تحقیق یا پژوهش
ابوالفضل سروش مهر برای فیلم «گراند هتل»
مستند- بهترین دستاورد فنی یا هنری
انسیه ملکی برای فیلم «مانکن های قلعه حسن خان»
مستند- بهترین کارگردانی مستند کوتاه و نیمه بلند
حامد کلجه ای برای کارگردانی فیلم مستند «حامی». حامد کلجه ای کارگردان برگزیده این بخش گفت:ما امام رضا را با ضامن آهو می شناسیم و امیدوارم در دولت جدید با تصویب حمایت از حیوانات شهری و خانگی جلوی خشونت گرفته شود. به اعتقاد من در جامعه ای که به حیوانات رحم نشود دیگر به من و کودکان و شهروندان نیز رحم نمی شود.
مستند- بهترین کارگردانی مستند بلند
حسام اسلامی برای کارگردانی فیلم مستند بلند «متهمین دایره بیستم»
مستند- جایزه ویژه هیات داوران
مستند «مادرم زمین» به تهیه کنندگی مجتبی میرتهماسب
مستند- بهترین فیلم
سام کلانتری برای تهیه کنندگی فیلم مستند «مانکن های قلعه حسن خان». سام کلانتری بعد از دریافت جایزه خود گفت:همه کسانی که امروز به سینمای آنها می نازیم همگی از سینمای مستند به سینمای حرفه ای آمده اند بنابراین امیدوارم به اکران سینمای مستند توجه بیشتری کنیم.
مستند- بهترین اثر با محوریت تهران شناسی و تهران نگاری
هادی آفریده برای فیلم مستند «باغ های گمشده». هادی آفریده نیز بعد از دریافت جایزه خود از دست هیات داوران اظهار کرد:سال ۹۲ من فیلم «چنارستان» را ساختم که در جشنواره های مختلفی جایزه گرفتم اما در یک سالی فیلم من حذف شد و من نمی دانم دلیل این نگاه حذفی چه بود. به هر حال در سال های اخیر بیش از ۵ هزار هکتار باغ های تهران را از دست دادیم و این وظیفه ماست که همگی با هم برای نجات باغ های تهران کوشا باشیم.
مستند- بهترین اثر با محوریت تهران شناسی و تهران نگاری
تقدیر هیات داوران به خاطر تصویربرداری مجموعه فیلم های مستند ارائه شده به جشنواره، رضا تیموری
بعد از برگزاری این بخش نوبت به تجلیل از ژاله علو دوبلور و بازیگر پیشکسوت سینمای ایران رسید که جمشید مشایخی به دعوت مجری برنامه روی صحنه آمد و در میان استقبال مخاطبان، به ابراز احساسات آنها پاسخ داد. محمدباقر قالیباف شهردار تهران نیز در این بخش روی صحنه آمد و تولد ۹۰ سالگی ژاله علو با ترانه ای از محمد نوری جشن گرفته شد. این بخش با هیجان قابل توجه و شادی علو همراه بود.
جمشید مشایخی در تجلیل از مقام هنری ژاله علو بیان کرد:در دهه بیست رادیو حضور جدی میان مخاطبان داشت و روزهای جمعه برنامه ای مربوط به حوزه تئاتر پخش می شد و این گل عزیز در آن برنامه رادیو نقش بسیار موثری داشت. او همیشه به دلیل هنری که داشت زیبا بود و به مرور که گذشت این زیبایی بیشتر و بیشتر شد و من افتخار می کنم که امشب در کنار این هنرمند حضور دارم.
تقدیر از ژاله علو در جشنواره فیلم شهر
محمدباقر قالیباف هم در این بخش از برنامه بیان کرد:خیلی خوشحال هستم که در این شب عزیز و در حضور دو شخصیت بزرگ که بدون شک سرمایه های بزرگ جامعه ما هستند، حضور دارم. امروز ما با حضور این هنرمندان بزرگ به هنر و فرهنگ خود می بالیم. وقتی ژاله علو را نگاه می کنیم می بینیم که برای ما متولدین دهه ۴۰ و ۵۰ نقش مادری را ایفا کرده اند و ما همیشه از صدای ایشان لذت می بردیم.
ژاله علو هم ضمن قرائت شعری، از برگزارکنندگان این مراسم قدردانی کرد و گفت:همیشه لطف شما شامل حال من بوده است. من کشورم را بی نهایت دوست دارم و به مردمم احترام می گذارم و تا به امروز هم به عشق شما مانده ام و زنده ام.
در پایان صحبت های این بخش، از پوستر ژاله علو رونمایی شد.
محمد باقر قالیباف شهردار تهران در این بخش از برنامه گفت:برای زندگی در شهر و اساسا کلان شهرها ما همواره نیازمند خصلت هایی هستیم که بتوانیم به وسیله این خصلت ها کیفیت زندگی را ارتقا دهیم. ما برای ارتقای چنین روحیاتی بیش از هر چیز دیگری نیازمند روح لطیف و فهم بالایی هستیم که شما هنرمندان برای رسیدن به این کیفیت نقش بسیار مهمی دارید.
شهردار تهران افزود:ما در شهر و کلان شهرها آسیب ها و چالش هایی را می بینیم که بخش اعظم آنها ریشه در فقر فرهنگی و محرومیت اجتماعی دارد برای همین هم حل اینها نیازمند حضور هنر و هنرمندانی است که می توانند نگاه ما به جهان را زیباتر کنند. بنده به عنوان خدمتگزار شما در مجموعه مدیریت شهری از آغاز فعالیتم درسال ۸۴ تاکنون مبنای کار در شهرداری تهران را بر رویکرد فرهنگی و اجتماعی گذاشتم و خدا را شاکرم که در این مدت زیرساخت های فرهنگی هنری شهرداری تهران را ارتقا دادیم. به طور مثال ما امروز ۷۵ کتابخانه شبانه روزی داریم که به آن باید باغ کتاب را هم اضافه کنیم.
وی ادامه داد:اگر به صندلی های سینما و تئاتر و دیگر مراکز فرهنگی در محلات نگاه کنید خواهید دید که ما از سطح و مقیاس محلی تا جهانی اقداماتی را انجام دادیم. البته این به معنای تامین همه نیازها نیست بلکه بضاعت ما همین بود که امیدوارم شما به بزرگواری خودتان قبول کنید. به هر حال بنده در طول این مدت سعی کردم هرگز سلایق شخصی، توقعات بیجا و رفتار ابزاری با عرصه هنر و سایست زدگی بر عرصه هنر را نداشته باشم. من در این مدت تلاش کردم تا به عنوان یک خدمتگزار بدون چشم داشت به همراه همکارانم در خدمت شما عزیزان باشم و گامی به سمت جلو برویم و من امیدوارم شما هنرمندان در پیشرفت جامعه مثل همیشه بدرخشید.
بنده در طول این مدت سعی کردم هرگز سلایق شخصی، توقعات بیجا و رفتار ابزاری با عرصه هنر و سایست زدگی بر عرصه هنر را نداشته باشم فیلم های ویدیویی – بهترین فیلمنامه
روح الله حجازی برای فیلمنامه «سپید به رنگ مروارید». روح الله حجازی بعد از دریافت جایزه خود ضمن قدردانی از محمود کلاری عنوان کرد:من هنرمندی را در این حد و اندازه ندیدم که تا این حد در سینمای ایران فروتن و متواضع باشد. تجاربی که محمود کلاری در عرصه سینما و عکاسی داشته به نظر من آرزویی است که امیدوارم روزی شرایط انتشار و معرفی بیشتر آنها فراهم شود. محمود کلاری عکس ها و فیلم هایی از دوران انقلاب دارد که باید بسیار گسترده تر از اینها دیده و معرفی شوند.
مستند- بهترین دستاورد فنی یا هنری
امیر موسوی برای تصویربرداری فیلم «سپید به رنگ مروارید»
رضا بازی برون برای ایفای نقش کارآگاه در فیلم «جاده تباهی»
فیلم های ویدیویی- بهترین کارگردانی
یاسر طالبی برای کارگردانی فیلم «فرزندان»
فیلم های ویدیویی- بهترین فیلم
میترا روحی منش برای تهیه کنندگی فیلم «فرزندان»
فیلم های سینمایی – بهترین فیلمنامه
کامبوزیا پرتوی برای فیلمنامه فیلم سینمایی «فراری»
فیلم های سینمایی- بازیگر زن
پردیس احمدیه برای ایفای نقش در فیلم سینمایی «لاک قرمز». پردیس احمدیه بعد از دریافت جایزه خود گفت:همیشه دلم می خواست در جایی بلند از مادرم تشکرکرده و جای پدرم را خالی کنم. من ضمن قدردانی از عوامل سازنده فیلم از همه این عزیزان تشکر می کنم که اجازه دادند خوب باشم.
فیلم های سینمایی- بازیگر مرد
ناصر هاشمی برای ایفای نقش در فیلم سینمایی «برادرم خسرو»
فیلم های سینمایی – بهترین دستاورد فنی یا هنری
مهرداد میرکیانی و عبدالله اسکندری برای چهره پردازی فیلم سینمایی «لانتوری»
فیلم های سینمایی- بهترین کارگردانی
محمدحسین مهدویان برای کارگردانی فیلم سینمایی «ماجرای نیمروز». محمدحسین مهدویان پس از دریافت جایزه خود عنوان کرد:خیلی خوشحالم که نامم کنار دوستانی که قطعا شایستگی دریافت این جایزه را داشتند، آمد اما تشکر من از محمود رضوی است که نقشش در این فیلم بسیار بیشتر از من بود.
فیلم های سینمایی- جایزه ویژه هیات داوران
احسان بیگلری برای کارگردانی فیلم سینمایی «برادرم خسرو». احسان بیگلری بعد از دریافت جایزه خود گفت:نیت دارم تا زمانی که «برادرم خسرو» جایزه می گیرد جایزه هایم را به خسرو شکیبایی تقدیم کنم بنابراین جایزه امشب من هم متعلق به خسرو شکیبایی است.
فیلم های سینمایی- بهترین فیلم
سعید ملکان برای تهیه کنندگی فیلم سینمایی «ابد و یک روز»
فیلم های سینمایی- بهترین اثر با محوریت تهران نگاری
بهمن کامیار و محسن قرایی برای تهیه کنندگی و کارگردانی فیلم سینمایی «سد معبر». بهمن کامیار پس از دریافت جایزه خود بیان کرد:دوست دارم در حضور هیات داوران این جایزه را به حامد بهداد تقدیم کنم و دلخور باشم از اینکه در این فیلم دیده نشد.
فیلم های سینمایی- بهترین اثر با محوریت تهران نگاری
تقدیر ویژه دبیر جشنواره برای کارگردانی فیلم سینمایی «ویلایی ها» به منیر قیدی رسید. منیرقیدی بعد از دریافت این جایزه گفت:اصلا قرار نبود جایزه ای از این جشنواره بگیرم اما بسیار خوشحالم که به این بخش فیلم توجه شده و البته از سعید ملکان ممنونم که بدون حضور او ساخت این فیلم امکان پذیر نبود.
عکس:سحر قریب