روزی جهانی برای نجات یافتگان سرطان
روز جهانی نجات یافتگان سرطان در اولین یکشنبه ی ژوئن
سرطان نوعی بیماری است که بسیاری از افراد با شنیدن نام این بیماری وحشت زده شده و فکر می کنند که زندگی آن ها رو به پایان است اما ابتلا به سرطان به معنی پایان زندگی نیست و چه بسیار افرادی بوده اند که این بیماری را به طور کامل شکست داده و به سلامتی کامل رسیده اند.
در تقویم جهانی روزی به نام روز ملی نجات یافتگان سرطان وجود دارد و در این روز جشنی برگزار می شود، این جشن برای کسانی است که پس از مدتها جنگ با بیماری سرطان زنده مانده اند و یک الهام برای کسانی که اخیراً به این بیماری مبتلا شده اند تا با گردهمایی و حمایت از این خانواده ها به بهبود بیماران جامعه کمک کنند. در ادامه این بخش از نمناک با تاریخ روز جهانی نجات یافتگان سرطان و اهداف آن آشنا خواهید شد.
تاریخ و تاریخچه روز ملی نجات یافتگان سرطان
در تقویم جهانی تاریخ این روز یکشنبه ی اول ژوئن ثبت شده است و به همین دلیل روز ملی نجات یافتگان سرطان که در صدها جامعه سراسر جهان در اولین یکشنبه ماه ژوئن برگزار می شود که روزی بسیار با ارزش است.
“مریل هاستینگز” در دومین نشست کنفرانس ملی روز نجات یافتگان از سرطان را در ۲۰ نوامبر ۱۹۸۷ اعلام کرد و اولین مراسم در ۵ ژوئن ۱۹۸۸ برگزار شد، از آن روز به بعد هر ساله اولین یکشنبه ی ماه ژوئن به عنوان روز جهانی نجات یافتگان سرطان در نظر گرفته می شود.
اهداف نامگذاری روز جهانی نجات یافتگان سرطان
در روز ملی نجات یافتگان سرطان، مردم سراسر جهان متحد می شوند تا مسیر طی شده توسط نجات یافتگان سرطان را بشناسند ، آگاهی در مورد چالش های مداوم این بیماری را افزایش دهند و مهمتر از همه امید دوباره به زندگی را جشن بگیرند.
این روز، روزی است برای همه افراد چه نجات یافتگان از سرطان یا عضوی از خانواده آنها، یک دوست یا پزشک متخصص. این روز فرصتی برای همه افرادی که سابقه ابتلا به سرطان دارند فراهم می کند تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و نقاط عطف را جشن بگیرند و کسانی را که در طول این مسیر از آنها حمایت کرده اند را بشناسند. همچنین این روز به چالش های مداوم نجات یافتگان از سرطان به منظور ارتقا منابع بیشتر، تحقیقات و قوانین دوستانه برای بهبود کیفیت زندگی آنها است.
راه های پیشگیری از بازگشت سرطان
اگر به سرطان مبتلا بوده اید و این بیماری را شکست داده اید، برای پیشگیری از بازگشت سرطان نکات زیر را رعایت کنید:
- در رژیم های غذایی خود میوه، سبزیجات، حبوبات، مرغ های ارگانیک، و ماهی را بگنجانید تا ریسک مرگ و عود مجدد سرطان را کاهش دهید.
- از مصرف چربی زیاد، قند و محصولات پرچرب خودداری کنید.
- در مصرف گوشت قرمز زیاده روی نکنید زیرا مصرف بیش از حد به گوشت قرمز و محصولات فرآوری شده از آن مثل بیکن، سوسیس، ژامبون و همبرگرهای می تواند ریسک بروز سرطان روده و … را افزایش دهد.
- تمرین و ورزش مداوم را در برنامه روزانه تان بگنجانید و بعد اگر نمی توانید ورزش های سنگین انجام دهید، تمرینات سبک تر را انتخاب کنید زیرا ورزش مداوم و سبک قدرت و استحکام عضلات را بیشتر کرده و سلامت قلب را بهبود می دهد و اینگونه بدن بهتر می تواند درمان های سرطان را تاب بیاورد.
- برای رسیدن به BMI (تناسب قد و وزن) تلاش کنید زیرا تحقیقات نشان داده است افرادی که با موفقیت وزن خود را کاهش داده و آن را در حالت سالم نگه داشته اند ، کمتر به عود سرطان دچار می شوند.