یک روز مخصوص برای شادی کل جهان
۲۰ مارس ؛ روز جهانی شادی
شادی باعث می شود که هر روزِ شما به روز بهتری تبدیل شود و به زندگی تان ارزش زیادی دهد. به نظر شما شادی در مقیاس جهانی چگونه بر آورد می شود؟ این تغییر چگونه می تواند از لحاظ اقتصادی روی جامعه تاثیر بگذارد؟! روز جهانی شادی یک روز بسیار مهم است که هدف آن، دیدن شادی در مقیاس جهانی و تشویق دیگران برای انتشار شادی های بزرگ و کوچک و ایجاد تغییرات قابل توجه در چگونگی نگاه افراد به جهان اطراف است.
روز جهانی شادی چیست ؟
سازمان ملل سالها پیش روز جهانی شادی را به عنوان راهی برای تشخیص اهمیت شادی در زندگی مردم در کل جهان تعیین کرد. در سال ۲۰۱۵ نیز ۱۷ هدف ارتقایی را در نظر داشت که شادی با آن ها همراه بود، مثل از بین بردن فقر و کاهش ناعدالتی و حفظ کره زمین که سه مورد اصلی شادی و سلامت ذهن است. در این روز همه افراد در سنین مختلف، در همه سطوح، همه شغل ها و دولت ها را تشویق می کنند که روز جهانی شادی را جشن بگیرند.
پیشینه و تاریخچه روز شادی
سازمان ملل در تاریخ ۱۲ جولای سال ۲۰۱۲؛ روز جهانی شادی را ۲۰ مارس تعیین کرد و چنانچه در بخش گوناگون نمناک میخوانید هدف آن نشان دادن ارتباط بین شادی و سلامت به عنوان یک هدف بزرگ جهانی در زندگی بشر در کل جهان بود. همچنین نیاز به شرکت بیشتر مردم، برای مساوات و تعادل برای رشد اقتصادی را یادآور شد که همگی در شادی اصلی موثر هستند. اولین بار این موضوع توسط بهوتان مطرح شد؛ کشوری که ارزش شادی ملی را از اوایل سال ۱۹۷۰ به پاس می دارد.
اهمیت شادی و خوشحالی
نقش شادی در سلامت بدن و روح انکار ناپذیر است. بر اساس مطالعات انجام شده احساس شادی سبب می شود بدن به کمک یک آنتی بادی، به عوامل بیماری زا پاسخ بهتری دهد، شاید به همین دلیل است که افراد شاد کمتر به بیماری های مختلف مبتلا می شوند.
افراد شاد پایین ترین سطح هورمون استرس، کورتیزول، را دارند پس شادی موجب کاهش استرس می شود. شادی سبب کاهش درد بیماری های التهابی و کاهش فشار عضلانی، سرگیجه و سوزش معده می شود. شادی موجب افزایش بهره وری، افزایش قابلیت تجزیه و تحلیل مغز، بهبود تمرکز و حافظه می شود. افراد شاد دچار بیماری های روحی نمی شوند و به سلامتی خود اهمیت می دهند.
احادیثی درباره شادی
پیامبر (ص ) وقتی یکی از اصحاب خود را غمگین می دید، او را با شوخی کردن شاد می کرد و می فرمود:
خداوند نفرت دارد از ترش رویی فرد در چهره برادرش. (میرزا حسین نوری، مستدرک الوسائل، ج ۸، ص ۳۲۱٫)
پیامبر اکرم (ص ) فرمود:
مؤمن، شوخ و شنگ است و منافق، ترش رو و خشمگین. ( تحف العقول، ص ۴۹٫ )
امام علی (ع) می فرماید:
«خوش حالی تو از چیزی باشد که در آخرت برایت مفید است و اندوهت برای از دست دادن چیزی از آخرت باشد. آنچه از دنیا به دست می آوری، تو را خشنود نسازد و برای آنچه در دنیا از دست می دهی، زاری کنان تأسف مخور» ( نهج البلاغه، ترجمه:دشتی، ص۳۵۷، نامه ۲۲٫ )
امام باقر (ع) نیز فرمود:
«در نزد خدا عبادتی محبوب تر از شاد کردن مؤمنان نیست». (وسائل الشیعه، ج ۱۱، ص ۵۶۹٫ )
یونس شیبانی می گوید:روزی امام صادق(ع) از من پرسید:شوخی کردن نزد شما چه جایگاهی دارد؟ گفتم:اندک است. حضرت فرمود:پس این گونه نباشید. «بی گمان، شوخی از خوش اخلاقی است و تو با این کار، برادر خود را شاد می کنی. رسول خدا (ص ) با افراد شوخی می کرد و می خواست آنان را شاد کند». ( محمد بن یعقوب کلینی رازی، الکافی، تحقیق:علی اکبر غفاری، ج ۲، ص ۶۶۳٫ )