حیواناتی که اصلا شبیه بچه هاشون نیستن!
حیواناتی که شبیه فرزندانشان نیستند
برخی از حیوانات همچون اسب و فیل هنگام تولد شبیه والدین شان هستند اما برخی دیگر؛ از پرندگان گرفته تا خرس ها و قورباغه ها و غیره هنگام تولد اغلب به نظر نمی رسند که از یک گونه باشند. برای آشنایی با این گونه حیوانات این قسمت از سرگرمی و گوناگون نمناک را از دست ندهید.
۱- تاپیر ها
تاپیر ها هنگام تولد دارای لکه های سفید و راه راه مشخصی هستند که نیم تنه قرمز و قهوه ای آن ها را پوشانده و شبیه هندوانه به نظر می رسند. این خط ها که پس از حدود ۶ ماه از بین می روند، به استتار آن ها در جنگل های بامبو کمک می کنند.
البته همیشه می توان شباهت خانوادگی را از روی بینی شان پیدا کرد. تاپیرها از تنه های کوتاه اما چالاک خود برای گرفتن شاخه ها و کندن میوه های خوشمزه استفاده می کنند. حتی اگر تاپیر های بزرگسال در سراسر دنیا از لحاظ ظاهری متفاوت باشند، اما همه تاپیرهای کوچک دارای لکه ها و خطوط راه راه سفید هستند.
۲- شترمرغ استرالیایی
وقتی جوجه های شترمرغ استرالیایی از پوسته های سبز رنگ خود بیرون می آیند، اصلا شبیه والدین شان نیستند و به نظر نمی رسد که روزی پرنده ای غول پیکرخواهند شد. بدن این جوجه ها لکه ها و خطوط راه راه کرم و قهوه ای دارد که به آن ها کمک می کند تا از چشم شکارچیان پنهان بماند.
جوجه های شترمرغ استرالیایی هنگام خروج از تخم قادر به راه رفتن هستند. در حدود ۳ ماهگی، الگوی رنگی جوجه ها کمرنگ می شود و پرهای شترمرغ استرالیایی بزرگسال به رنگ قهوه ای خاکی تبدیل خواهد شد.
۳- پاندا های غول پیکر
این خرس های بانمک برخلاف نام غول پیکر که به آن ها نسبت داده شده است، هنگام تولد بسیار کوچک و مینیاتوری هستند. بچه پاندا غول پیکر که توله نامیده می شود، در بدو تولد تقریبا به اندازه یک قالب کره ۱۰۰ گرمی است. این حیوان تنها در اندازه با والدینش تفاوت ندارد بلکه در رنگ نیز متفاوت است.
پاندای غول پیکر به لطف کت خزدار و سیاه و سفید ممکن است شناخته شده ترین خرس در جهان باشد اما توله او صورتی و بسیار ضعیف است. توله پاندا یک هفته پس از تولد ،لکه های سیاهی اطراف چشم، گوش، شانه ها و پاهایش ظاهر می شود. توله ها ابتدا در حدود ۳ هفتگی چشمان خود را باز می کند و تنها پس از ۳-۴ ماه قادر به حرکت می باشد.
۴- قورباغه
تبدیل شدن بچه قورباغه به یک قورباغه بالغ فرآیندی شگفت انگیز است. بعد از درآمدن بچه قورباغه ها از تخم، بیشتر شبیه ماهی هستند تا قورباغه ای که دم دارد.
بعد از حدود یک هفته، آن ها قادر به شنا کردن و غذا خوردن هستند اما ۶-۹ هفته دیگر پاهای آن ها شکل می گیرد .به محض رشد پاها، قیافه آن ها بسیار بیشتر شبیه به والدین شان می شود، خصوصا وقتی که دم آن ها در حدود ۱۲ هفتگی میفتد.
۵- فک چنگی یا خزری
گرچه این توله ها هنگام تولد کمی به والدینشان شباهت دارند اما با موهای کاملا زرد روی بدن متولد می شوند که بعد از مدت زمانی سفید می شود. این توله ها در سن پایین که نمی توانند شنا کنند، در معرض اسیب بیشتری هستند. پوشش موی سفید به آنها کمک می کند که در هواهای برفی شبیه به رنگ محیط شوند و دیگر هدف شکارچیان قرار نگیرند.
موی روی بدن آنها بعد از چند هفته کم کم تغییر می کند و لکه های تیره ای روی بدنشان ایجاد می گردد و رشد این لکه های تیره تا سن پنج سالگی ادامه خواهد داشت و به آنها شکل منحصر بفردی می دهد. در نتیجه الگوهای متفاوتی روی بدنشان ظاهر می شود. انواع نر آنها سر تیره رنگ دارند و بسیاری از ان ها نیز روی بدن خود نقاط تیره دارند.
۶- قو تباران
جوجه های قو به دلیل تغییر شکل از تولد تا بزرگسالی معروف هستند. آن ها رنگی قهوه ای کرکی یا خاکستری و منقاری تیره دارند. قو بالغ نیز کاملا سفید و دارای منقاری نارنجی روشن و گردنی بلند است. قو شیپورچی و قو توندرا نیز تغییر رنگ مشابهی دارند که از یک رنگ خاکستری مانند، در بزرگسالی سفید می شوند.
۷- گوریل پشت نقره ای
گوریل پشت نقره ای یا لوتونگ نقره ای، از دنیای قدیم است که در جنوب شرقی آسیا یافت می شود .این گوریل هنگام تولد دارای خز نارنجی با صورت، پا ودستانی سفید است اما در بزرگسالی بدن او با خزهایی خاکستری تا قهوه ای و سیاه پوشیده می شود. رنگ پوست بچه گوریل های تازه متولد شده به سرعت به رنگ سیاه تغییر می کند اما آن ها خز نارنجی خود را به مدت ۳-۵ ماه حفظ می کنند.
۸- شاه کرکس
تعداد بسیار کمی از پرندگان هنگام تولد شبیه پدر ومادر خود هستند. پرهای آنان در ابتدا قابل شناسایی نیست و رنگ شان تغییر می کند. جوجه های شاه کرکس چهره رنگارنگی دارند. رنگ بدن آن ها سفید و دم و نوک بال شان سیاه است.
کرکس نر و ماده بالغ رنگارنگ می شود و پرهایی زرد، صورتی، قرمز و نارنجی به دست خواهد آورد .از طرفی دیگر، جوجه ها تا سال سوم یا چهارم تولد خود پرهایی سفید و سرها و گردنی طاس و قهوه ای رنگ دارند.