جزئیات ۱۷ نوامبر ؛ روز جهانی نوزادان نارس
۱۷ نوامبر روز جهانی نوزادان نارس
در طول سال روزهای به خصوصی را با عناوین مشخص می شناسیم. ۱۷ نوامبر ( ۲۷ آبان ) به نام روز جهانی نوزادان نارس نامیده شده است تا آگاهی در این زمینه، درمان و مراقبت های لازم همراه با حمایت های جامعه صورت گیرد. در ادامه این بخش از سرگرمی نمناک مختصری در مورد نوزادان نارس و تاریخچه این روز توضیح می دهیم.
تاریخچه روز جهانی نوزادان نارس
اولین بار در سال ۲۰۱۱ روز نوزادان نارس در کشورهای مختلف جشن گرفته شد. این ایده اولین بار سال ۲۰۰۸ توسط European parent organization مطرح شد که هدف آن افزایش آگاهی و هشدار به عموم مردم درباره نوزادان نارس است. در دنیا از هر ده نوزاد متولد شده یک نوزاد نارس به دنیا می آید که سالانه حدود ۱۵ میلیون نوزاد نارس می باشد. متاسفانه همه نوزادان نارس زنده نمی مانند و از این میزان یک میلیون نوزاد سالانه فوت میکنند و برخی دیگر از نوزادان نارس با مشکلات و عوارض نارسی مانند فلج مغزی، مشکلات بینایی و شنوایی و… دست به گریبان هستند.
نوزاد نارس به چه نوزادانی گفته می شود؟
دوره کامل بارداری بین ۳۷ تا ۴۰ هفته است ، برخی نوزادان به دلایل مختلف دوره کامل بارداری را در رحم مادر نمی گذرانند و زودتر از موعد به دنیا می آیند.
علل تولد نوزادان نارس اغلب معلوم نیست اما تولد نوزاد نارس در میان زنان کم سن و زنان میانسال بیشتر می باشد.زنانی که مراقبت کافی در طول بارداری نداشته اند، جنین های چندقلو و زنانی که تغذیه نامناسب در بارداری داشته اند، بیشتر از دیگران ممکن است نوزاد نارس به دنیا آورند.
تولد نارس از علل عمده مرگ نوزادان می باشد و نوزادان نارس در خطر مشکلات سلامتی بعدی هستند . تولد چنین نوزادانی به دلیل نارسی و برخی از مشکلات، نیاز به بستری طولانی مدت در مراکز درمانی و نیازمند مراقبت های خاص و پیگیری همه جانبه از ابعاد مختلف سلامت از جمله وضعیت رشد و تکامل، ارزیابی شبکیه چشم، بینایی و شنوایی و … می باشد .نارسی از ابعاد عاطفی، اجتماعی، اقتصادی، اخلاقی و حقوقی روی خانواده و جامعه تأثیر دارد.