تاریخچه روز جهانی غذا و هدف اصلی آن
تاریخچه و دلیل نامگذاری روز جهانی غذا
روز جهانی غذا در تاریخ ۱۶ اکتبر در ایالت های متحده و همچنین به نام روز غذا و کشاورزی ثبت شده است. روز جهانی غذا آگاهی مردم را از مشکلات موجود در تولید و توزیع غذا بالا می برد.
مردم در این روز چه کاری انجام می دهند؟
مراسم های مختلفی در سراسر جهان در روز جهانی غذا برگزار می شود. تقریباً نزدیک به تاریخ ۱۶ اکتبر یک برنامه بسیار بزرگ و گسترده در شهر رم در ایتالیا اجرا می شود. در این برنامه رهبران سیاسی و سازمان های غیر سیاسی در تمام سطوح مورد هدف قرار می گیرند و توجه آن ها نسبت به مشکلات کشاورزی و تولید غذا افزایش پیدا می کند.
سازمان های ایالات متحده و دانشگاه ها نیز در سراسر جهان، کنفرانس ها، ورکشاپ ها و جلسات بسیار بزرگی را برای مشکلات خاص در مورد تولید غذا، توزیع و امنیت غذایی برگزار می کنند. علاوه بر آن ابتکار عمل های خاصی مانند روز بین المللی برنج در سال ۲۰۰۴ و روز بین المللی سیب زمینی در سال ۲۰۰۸ توسط افراد نامگذاری شد.
همان طور که در این بخش از نمناک میخوانید در کل جهان مراسم های مختلفی برای آگاهی بیشتر در صنعت تولید غذا برگزار می شود تا میزان پول اختصاص شده برای پروژه های مربوط به کشاورزی و تولید غذا و پرورش گیاهان افزایش یابد.
مثلاً یکی از نمونه های بارز این است که کشاورزان در مقیاس کوچک تحت حمایت بیشتری قرار می گیرند. در این پروژه ها هدف اصلی، کمک به کشاورزان برای افزایش تولیدات و بهبود شرایط محلی و دستیابی به غذا و همچنین حقوق و دریافتی مناسب است که اسپانسر آن ها معمولاً یک تیم ورزشی و بنگاه های خیریه و کنسرت ها هستند. روز جهانی غذا یک بزرگداشت جهانی است اما تعطیل رسمی نیست.
هدف از برگزاری روز جهانی غذا
هدف از بزرگداشت چنین روزی ارتقای سطح تغذیه در کل جهان، افزایش تولیدات کشاورزی در تمام سطوح، بهبود زندگی افراد روستایی و رشد کلی اقتصاد می باشد.
همچنین به کشورهای دیگر کمک می کند تا سیاست های مربوط به کشاورزی خود را تغییر دهند، به افراد دنیا کمک می کنند که هر چه سریع تر از شرایط قحطی نجات پیدا کنند و با اجرا و استفاده صحیح از تکنولوژی و راحت تر کردن، زندگی و مشکلات مربوط به تولیدات غذا را برطرف کنند.
در جلسه روز جهانی غذا، ایتالیا در تاریخ نوامبر ۱۹۷۹ کنفرانسی برگزار شد. به همین دلیل هر ساله در همان روز این بزرگداشت صورت می گیرد که بعد از آن تصمیم گرفتند تاریخ آن را تغییر دهند و این تاریخی که هم اکنون وجود دارد از سال ۱۹۸۱ تعیین شده است.
سمبل ها
سمبل روز جهانی غذا شامل یک دایره می شود. داخل دایره یک عکس گرافیکی از یک خوشه گندم و حروف هایی به نام F، A و O وجود دارد. اولین نسخه این طراحی یک نشان به نمایندگی از کنفرانس FAO در کپنهاک در سال ۱۹۴۶ بود.
سمبل رسمی روز جهانی غذا شامل سه شکل انتزاعی از برداشت توزیع و اشتراک گذاری غذا می باشد. این شکل ها رنگ های خاکستری مایل به آبی دارند و مواد غذایی با رنگ نارنجی نشان داده شده اند. در نتیجه توجه افراد به غذا جلب می شود. کل تصویر توجه زیادی را به لذت و پرورش غذا، برداشت و توزیع آن جلب می کند.
به صفر رسیدن تعداد گرسنگان در سال ۲۰۳۰
همان طور که گفتیم روز جهانی غذا یک روز بین المللی است که به منظور ایجاد امنیت ۱۰۰ درصدی برای صنعت غذا نامگذاری شده است. این روز جهانی، پیشرفت جهانی صنعت غذا را جشن می گیرد. تا جایی که تعداد گرسنگان به صفر برسد و جهان با بزرگداشت چنین روزی تعهد می دهد که در سال ۲۰۳۰ دیگر هیچ گرسنه ای وجود نداشته باشد.