حقیقتی جالب در مورد گوی های کریستالی
گوی های کریستالی چه حقایقی دارند؟
۵ حقیقت جالب در مورد گوی های کریستالیدر سفر اخیر دونالد ترامپ به عربستان سعودی، عکسی از رئیس جمهور آمریکا و پادشاه عربستان ملک سلمان به همراه یک گوی نورانی منتشر شد. این عکس مضحک در اینترنت بازتاب زیادی داشته و تاکنون الهام بخش جوک های زیادی بوده است. البته ترامپ و ملک سلمان به هیچ وجه قصد غیب گویی و یا پیش گویی آینده را نداشته اند، بلکه این گوی عجیب اصلا یک گوی کریستالی نبوده است. این گوی در واقع کُره نورانی بوده که جهانی روشن به عنوان بخشی از رویداد مرکز جهانی مبارزه با ایدئولوژی تندروی و افراطی گری به نمایش می گذاشته است.
یکی از رایج ترین شیوه های پیشگویی از طریق گوی کریستالی بوده
اما اگر گوی مورد نظر یک گوی کریستالی هم باشد، چندان موضوع تعجب برانگیزی نیست. گوی های کریستالی هزاران سال است که در همه جای دنیا از بریتانیا تا چین و آمریکا مورد استفاده قرار می گیرند و داستان ها و افسانه های زیادی پیرامون این گوی ها وجود دارد. اندرو لانگ در کتاب خود:«گوی بینی:شواهد غیب گویی تله پاتی» که در سال ۱۹۰۵ نوشته، در این مورد بحث کرده است.
یکی از رایج ترین شیوه های پیشگویی از طریق گوی کریستالی بوده
پنج حقیقت جالب در مورد گوی های کریستالی:
ریشه های کاهنی
فالگیری(یا گوی بینی) اصطلاح فنی است که به عمل دیدن یک سطح براقِ شفاف به عنوان وسیله ای برای به دست آوردن اطلاعات جدید و یا پیش بینی آینده اطلاق می شود. واژه انگلیسی Scrying (به معنای فالگیری) کوتاه شده کلمه Descry است که ریشه آن به کاهنان (Druids) باستان باز می گردد. این کاهنان بخشی از طبقه نخبگان مردم سلتیک بوده اند که در عصر مفرغ در جزیره بریتانیا و فرانسه می زیسته اند. بر اساس کتاب «تاریخ طبیعی» نوشته طبیعی دان و مورخ نامداری روم باستان پلینی بزرگ، کاهنان از کریستال ها برای پیشگویی آینده استفاده می کرده اند.
ژولیوس سزار اعمال خرافی کاهنان را در تاریخ شفاهی خود از جنگ های گالی شرح داده است. البته باید این نکته را در نظر داشته باشیم که سزار در آن زمان برعلیه کشورهای گالیک می جنگید، بنابراین او می توانسته دلایل خوبی برای اغراق در برخی آداب و رسوم این مردمان همچون قربانی کردن انسان داشته باشد. البته پیشگویی های کاهنان به گوی های کریستالی محدود نمی شود، بلکه آن ها از حوض آب، آینه و شیشه های شفاف هم برای فالگیری و پیشگویی های خود استفاده می کرده اند.
یکی از رایج ترین شیوه های پیشگویی از طریق گوی کریستالی بوده
آینه جهان
با این وجود گوی بینی تنها به گال های باستان محدود نبوده است. اندرو لانگ در کتاب خود به چنین عملی در چین هم اشاره کرده است. در کتاب قانون کیفری چینی به سال ۱۸۸۸، عملی شرح داده شده که یوانگ کوانگ فوچو یا جادو با گوی نورانی نام داشته است. در این روش یک متخصص می توانسته چهره سارق اموال خود را در گوی ظاهر کند.
در همین کتاب شرحی دیگر در مورد مسلمانان هند وجود دارد که می گوید، آن ها با مشاهده دوده یا آینه جادویی چنین عملی انجام می داده اند. بر اساس تحقیقات دیوید مارگولیوث که در اواخر دهه ۱۸۰۰ در مورد پیشگویی های مسلمانان انجام شده است، خلیف منصور در قرن هشتم میلادی از آینه ای استفاده می کرد که دوست و دشمن را به او نشان می داد. افسانه ای دیگر هم موجود است که بر اساس آن سلطانی دیگر، انگشتر یاقوتی داشته که می توانسته چهره هایی را نشان بدهد. همچنین گفته می شود، قابلمه حاوی آب صاف برای شفای بیماران استفاده می شده است. مردم مدینه پیش از اسلام هم به چنین چیزی باور داشته اند. همچنین گزارش های تاریخی از درمانی دیگر با استفاده از آینه های جادویی وجود دارد.
یکی از رایج ترین شیوه های پیشگویی از طریق گوی کریستالی بوده
عمل ممنوعه
باوجودی که گوی بینی و غیب گویی در سراسر جهان رایج بوده است، اما چنین پیشگویی های در بسیاری از ادیان بزرگ جهان اعمالی ممنوعه تلقی می شده اند. به عنوان مثال، در عهد عتیق که به این عمل ممنوع گفته می شد، آمده:”امت هایی که تو آن ها را بیرون می کنی به غیب گویان و فالگیران گوش می گیرند، و اما یهُوَه ، خدایت ، تو را نمی گذارد که چنین بکنی .” (تثنیه ۱۸:۱۴). در حزقیال ۲۱:۲۱، پادشاه بابل که دشمن امت بنی اسرائیل بود، با چنین عباراتی توصیف شده است:” زیرا که پادشاه بابل بر شاهراه ، به سر دو راه ایستاده است تا تفأّل زند و تیرها را به هم زده ، از ترافیم سؤال می کند و به جگر می نگرد.”، در واقع بر اساس کتاب جادوگری و پیشگویی در فلسطین و سوریه باستان، بابلی ها از پیکان برای پیشگویی استفاده می کرده اند.
در قرآن کریم هم عمل قمار و میسر صراحتا ممنوع اعلام شده است. عمل میسر شکلی از بیرون کشیدن پیکان برای فالگیری بوده است. در تعالیم مذهبی کلیسای کاتولیک هم به مؤمنان در مورد ارتباط با ارواح هشدار داده شده است که شامل استفاده از پیش گویی و شیوه های جادوگری بوده است. سنت آگوستین در کتاب خود «شهر خدا» نوشته که غیب گوی “فریب مناسک شیاطین را خورده که به ظاهر فرشتگان درآمده اند.”
یکی از رایج ترین شیوه های پیشگویی از طریق گوی کریستالی بوده
البته ممنوع بودن به معنای رایج نبودن این شیوه ها نبوده است. گوی های کریستالی به عنوان لوازمی تزئینی و همچنین برای دفع ارواح شیطانی در قرون وسطی مورد استفاده قرار می گرفته اند، احتمالا این مقبولیت گوی های کریستالی به مرلین جادوگر در افسانه شاه آرتور مرتبط بوده است. مرلین جادوگر که مشهورترین جادوگر در اساطیر انگلیسی است، در نقوش مختلف همواره با گوی کریستالی به تصویر کشیده شده است.
دربار ملکه
یکی از رایج ترین شیوه های پیشگویی در قرن شانزدهم، غیب گویی از طریق گوی کریستالی بوده است. جان دی، منجم، دانشمند و ریاضیدانی که از دوستان نزدیک منجمان بزرگی همچون تیکو براهه و نیکلاس کوپرنیک بود، در آن زمان مشاور الیزابت اول هم بود. دی پس از شکست روش های علمی سنتی برای پیش بینی آینده، از گوی کریستالی بهره برد. او باور داشت که این گوی ها قادر به پیشگویی” آفرینش زبان جهانی” هستند. بر اساس باورهای افسانه ای قبل از آخرالزمان انسان ها به اسرار دست پیدا می کنند و باهم متحد می شوند.
پس از مرگ او، یک دلال عتیقه جات نسخه های خطی از ساخته های دی را پیدا کرد. اکنون برخی از این دست نوشته ها منتشر شده اند و همچنین گوی کریستالی دی هنوز هم در موزه بریتانیا نگهداری می شود.
یکی از رایج ترین شیوه های پیشگویی از طریق گوی کریستالی بوده
گوی های کریستالی مشهور
گوی های کریستالی معمولا به اندازه یک گریپ فروت هستند، البته برخی از این گوی ها اندازه ای بسیار بزرگ دارند. بزرگ ترین گوی شناخته شده در موسسه اسمیتسونیان در واشنگتن، دی سی نگهداری می شود. این گوی بزرگ ۱۰۶٫۷۵ پوند. (۴۸٫۴۲ کیلوگرم) وزن و ۱۲٫۹ اینچ (۳۲٫۷ سانتی متر) قطر دارد که بزرگ ترین گوی کریستال کوارتز جهان محسوب می شود. به گفته موسسه اسمیتسونیان. این گوی بزرگ در قرن نوزدهم در چین تراش داده شده است و مواد معدنی آن هم از برمه استخراج شده اند.
جایگاه دوم را در این زمینه گوی سنگ کریستالی با قطر ۱۱٫۳ اینچ (۲۸٫۹ سانتی متر) که در دلاس نگهداری می شود، به خود اختصاص داده است. گوی دالاس در دوره میجی ژاپن تراشیده شده است. سومین گوی کریستالی بزرگ، گوی ملکه چین است که در موزه پن در فیلادلفیا نگهداری می شود. این گوی فقط ۱۰ اینچ (۲۵٫۴ سانتی متر) قطر و ۴۹ پوند (۲۲ کیلوگرم) وزن دارد. یکی از مشهورترین گوی های کریستالی جهان، گوی جادوگر بدجنس غرب در فیلم سینمایی جادوگر شهر اُز است که در سال ۲۰۰۱ در یک حراجی به مبلغ ۱۲۹ هزار دلار فروخته شد.