تاریخ : یکشنبه, ۱۶ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 5 January , 2025
4

ساخت پلاستیکی که میتواند بارها و بارها بازیافت شود

ساخت پلاستیکی که میتواند بارها و بارها بازیافت شود

محققان قادر به ساخت نوع جدیدی پلاستیک شدند که در هنگام برخورد با مواد شیمیایی مناسب میتواند به حالت بلوک های اولیه ای که از آن به وجود آمده تبدیل شود و بارها و بارها بازیافت شود .

ساخت پلاستیکی که میتواند بارها و بارها بازیافت شود

این نوع پلاستیک میتواند بارها و بارها تجزیه شود

یکی از بزرگ ترین مشکلات بشر همواره تجزیه پلاستیک بوده است . حدود ۲۵۰ تا ۵۰۰ سال طول می کشد پلاستیک ها تجزیه شوند و گاهی دیده شده که پلاستیک ها در اعماق دریا هم یافت شده اند.محققان از ساخت نوع جدیدی پلاستیک که در هنگام برخورد با مواد شیمیایی مناسب میتواند به حالت بلوک های اولیه ای که از آن به وجود آمده تبدیل شود و بارها و بارها بازیافت شود پرده برداری کردند.

طراحی پلاستیک هایی که به راحتی قابل استفاده ی مجدد میباشند

شکستن بلوک های اولیه کلید بازیافت این پلیمر است و آینده ی درخشانی را برای پلاستیک ها رقم میزند ؛ این نوع جدید پلاستیک در هنگام برخورد با مواد شیمیایی مناسب میتواند به حالت بلوک های اولیه ای که از آن به وجود آمده تبدیل شود و بارها و بارها بازیافت شود.محققان در ۲۶ آوریل در علم گزارش داده اند که:ماده قابل بازیافت برای ایجاد پلاستیک های قابل استفاده مجدد دوام بیشتری را نسبت به تلاش های گذشته داشته است.

طراحی پلاستیک هایی که به راحتی قابل استفاده ی مجدد میباشند یک خط حمله علیه مشکل زباله های پلاستیکی جهان است.طبق یک مطالعه در ۲۰۱۷ تنها حدود ۱۰% از پلاستیک هایی که تا کنون تولید شده است بازیافت شدند اما این مواد بسیار ارزان و مفید هستند که هر ساله صد ها میلیون تن از آن ها از بین میرود.

پلاستیک

ساخت نوع جدیدی از پلاستیک که می تواند بازیافت شود

یک مانع بزرگ برای بازیافت پلاستیک ها این است که اکثر پلاستیک ها به ملکول هایی تبدیل میشوند که بلافاصله قابل استفاده نیستند تبدیل این ملکول ها به پلاستیک یا به برخی محصولات دیگر نیاز به واکنش های شیمیایی زیادی دارد که باعث میشود پروسه بازیافت آنها کمتر کارآمد باشد.در حالی که پلاستیک های زیست تخریب پذیر در سالهای اخیر محبوب شده اند ،آنها تنها میکروب های موجودشان تجزیه میشود اغلب این پلاستیک ها در دریا ها و اقیانوس ها شناور میشوند یا در محل دفن زباله ها خاک میشوند .اما ایجاد پلاستیک هایی که میتواند بلوک های ساختمان آنها شکسته شود و بدون پردازش و میکروب زدایی مجدد استفاده شوند میتواند باعث کاهش آلودگی شود.

مایکل شارک یک شیمیدان در زمینه ی پولیمر در دانشگاه ادینبورگ که عضوی از این مطالعه بود میگوید:طراحی چنین پلیمر پلاستیکی یک عمل متعادل است پلیمر ها زنجیره های طولانی مولکول های کوچکی هستند که مونومر نامیده میشوند که دانه های یک رشته را به هم وصل میکنند. مونومر هاا نیازمند دمای شدید و یا استفاده ی بیش از حد فرایند شیمیایی برای تبدیل به پولیمر به یا تولید بلوک های اولیه هستند.

دلیل اینکه پولیمر به دمای شیمیایی بالا برای تبدیل به بلوک اولیه نیاز دارد برای آن است که پایدار باشند و قهوه ی داغی که در یک فنجان پلاسیکی ریخته میشود زنجیره ی آنهارا بی ثبات نکند و پلاستیک را به ماده ی چسبنده تبدیل نکند.

شیمیدان پلیمر جیانبوزو و همکارانش در دانشگاه ایالتی کلرادو در فورت کالینز برای حل این چالش تصمیماتی گرفتند.این تیم در گذشته یک پلیمر ایجاد کرد که میتوانست به ملکول های ابتدایی تبدیل شود اما پلاستیک های حاصل شده توسط آزمایشگاه بسیار نرم و حساس به دمای بالا بودند و کاربرد نداشتند.در این زمان زو و همکارانش با افزودن یک حلقه ی کوچک به روشی که در آن مولکول ها زنجیر میشوند اضافه کردو باعث محکم شدن زنجیره ی ملکول ها شد این سفتی باعث شد که مونومر ها به سرعت در دمای اتاق به زنجیر های پلیمری متصل شوند و پایدار گرما باشند.

پلاستیک

این نوع پلاستیک می توانند چندین بار بازیافت شود

سپس هنگامی که در معرض مواد شیمیایی خاصی قرار میگیرند و یا در حرارت بالا باشند پلیمر ها به مونومر تجزیه میشوند محققان توانستند این چرخه را چندین بار تکرار کنند که در تِئوری پلیمر میتواند بی نهایت قابل بازیافت باشد.

مونومر ها در حالی که به شکل خاصی قفل شده اند اما شکل های مشابه ندارند حتی اگر از یک دستور شیمیایی ساخته شده باشند.زو میگوید مخلوط کردن دو ترکیب مختلف از مونمر ها میتواند حتی یک پلاستیک قوی تر ایجاد کند.

شاور میگوید این احتمالا بهترین سیستمی است که وجود دارد با این حال هنوز کامل نیست .زو و همکارانش برای ساختن پلاستیکی شبیه سازی شده در آینده تلاش میکنند و در نهایت آنها امیدوارند که محصول تجاری خود را تولید کنند.

منبع : namnak.com
حتما بخوانید :
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=57510

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0