مشکلات زناشویی زوج های جوان
مشکلات زناشویی زوجین جوان به علت عدم شناخت کافی بعدازازدواج
ازدواج یک امر وو اقعه مهم در زندگی هر جوان است ازدواج مسیر زندگی دو نفر را مشخص می کندبنابراین باید جوانان با آگاهی و با عقللانیت ازدواج کنند.
در زندگی دو زوج کیفیت و کارکرد زندگی مهم است .دو زوج که یک عمر با هم زندگی خواهند کرد باید به کیفیت و دوام زندگی خود توجه کنند و به فکر ازدواج کلان نباشند.
متاسفانه بیشتر طلاق ها در سالهای اول زندگی اتفاق می افتد و علت این امر هم عدم شناخت زوجین از یکدیگر بوده است.
جوانان در امر ازدواج باید به استحکام و تحکیم بنیان خانواده توجه کنند چرا که ازدواج تنها به معنی ارضای نیاز جنسی و فرزند داشتن نیست بلکه باید زوجین نسبت به هم مودت و رحمت داشته باشند.
اگر زوجین نسبت به هم مودت و رحمت داشته باشند بنیان خانواده و کارکرد خانواده بسیار مستحکم خواهد بود چرا که در زندگی به هم محبت دارند.
معمولا اوایل ازدواج، به دلیل نداشتن تجربه و شناخت کم طرفین از همدیگر، چه بسا طرفین باعث مشکلاتی برای هم بشوند که صبر و تحمل و ندبیر می توان این تنشها را به حداقل رساند و درنتیجه به زندگی رضایت بخش تبدیل کرد.
درست است که تاحدودی رفتار و اخلاقهای همسرتان برای شما قابل تحمل نیست، ولی به هرحال شما وارد یک زندگی مشترک شده اید و ایشان را به عنوان همسر خود انتخاب کرده اید و در حال حاضر هم در موقعیت انتخاب نیستید، لذا در برابر یک عمل انجام شده قرار گرفته اید، پس باید در صدد بر طرف کردن و یا حداقل؛ کم رنگ کردن این اختلافات میان خود و همسرتان باشید و در نهایت بوسیله همدیگر بتوانید یک زندگی رضایت بخش برای هم ایجاد کنید.
همسرشما تاحدودی با شما لجاجت می کند. بهترین شیوه برای برخورد با افراد لجباز این است که در ابتدا سعی کنید، او را از حالت لجاجت باز دارید؛ زیرا اگر فردی بر لجاجت خود پافشاری کند، هیچ چیزی را قبول نخواهد کرد و به قول معروف؛ ماست را هم سیاه می داند.
برای این منظور، این راهکارهای زیر را بکار ببندید؛
۱٫ اگر در رفتار یا سخنان همسرتان، نقطه مثبتی پیدا کردید، آن را قبول کنید و به او بفهمانید که حرف یا رفتار او را پذیرفته اید. این کار به مرور سبب می شود که او شما را فردی با انصاف بیابد و در نتیجه از لجاجتش کمی دست بکشد و سخن شما را بپذیرد.
۲٫ از انتقاد کردن زیاد به او خودداری کنید و به او اجازه دهید که خودش پی به اشتباهاتش ببرد، بسیاری از کارها به مرور زمان حل می شود.
۳٫ اگر از رفتار یا سخن او ناراحت شدید، به او نگویید که «تو مرا ناراحت کردی» بلکه به او بگویید؛ از این رفتار یا حرفت ناراحت شدم. بعد از آن به او بفهمانید که برای او ارزش بالایی قائل هستید و او را قبول دارید؛ برای اینکه این حرف شما، موجب سوءتفاهم برای همسرتان نشود. همچنین این را هم در نظر بگیرید که زمانی ناراحتی خود را به همسرتان انتقال دهید که ایشان از حالت روحی مناسبی برخوردار باشند و هیچ گاه به هنگام خستگی یا ناراحتی و عصبی بودن او، ناراحتی خود را به ایشان منتقل نکنید که چه بسا با بازخورد منفی او روبه رو شوید.
نکته قابل توجه این است که این کارها و رفتارهای شماست که باعث می شود که او از شما فاصله نگیرد و در ادامه به خاطر رفتارهای درست شما، سعی خواهد کرد محبوبیت بیشتری نزد شما کسب کند؛ به خاطر اینکه با این کار شما، او احساس می کند که شخصیتش نزد شما پذیرفته شده و شما به موفقیت او اهمیت می دهید. به همین منظور به مرور، او سعی خواهد کرد که از لجاجت و رفتارهای نادرست خود دست بکشد.
ولی گفتن جملاتی از این دست؛ تو آدم بی عرضه ای هستی، از تو بدم می آید، می خواهم مهریه ام را به اجرا بگذارم، از تو طلاق می خواهم و … نه تنها اینگونه جملات، باعث لجاجت او می شوند؛ بلکه موجب می شوند که اعتماد به نفس خود را از دست بدهد و در نهایت نسبت به شما رفتار بدتری از خود نشان دهد.
۴٫ یکی از علل اصلی لجاجت، این است که فرد فکر می کند که مورد توجه و محبت اطرافیانش نیست؛ ولی اگر شما در موقعیتهای مختلف به او بفهمانید که دوستش دارید و سعی کنید به او توجه لازم را داشته باشید، مطمئنا از لجاجت و رفتارهای نادرست او کاسته می شود.
ذکر این دو نکته از باب یادآوری لازم است که؛ در بر خورد با افراد لجباز و جلب اعتماد آنها نیازمند زمان، صبر و حوصله است. پس بکارگیری راهکارهای فوق، به تدریج او را از لجاجت باز دارید.
اگر همسر شما اهل رفتن پیش مشاور نیست، لذا تنها خودتان می توانید روابطتان را بهبود دهید؛ به این راهکارها توجه کنید:
– سعی کنید با ایجاد فضای آرام در خانه، با همسرتان درد دل کنید و در مورد مشکلات بوجود آمده با همسرتان گفتگو کنید. مسلما گفتگو و کمک خواستن از همسرتان بهترین راهکار برای رفع مشکل با همسرتان است.
– سعی کنید در زمانی که همسرتان به نوعی حال مساعدی دارد پیش او بروید و با او درد دل کنید و به او احترام بگذارید و تا می توانید روابطتان را میان همدیگر بهبود دهید هرچند که ممکن است گاهی همسرتان باب میل شما رفتار نکند ولی شما سعی کنید به خاطر زندگیتان و برای حفظ آن و برای بهتر شدن، صبر و تحمل خود را بالا ببرید و از هیچ کوششی برای بهتر شدن روابطتان دریغ نکنید.
– سعی کنید آستانه صبر و تحمل خودتان را ارتقاء دهید و با محبت و صمیمیت و به دور از هرگونه تنش، همسرتان را جذب خود کنید.
بنابراین بهترین شیوه اثر گذاری یک زن بر همسرش، استفاده از قدرت عاطفی فوق العاده ای است که خداوند به زنان بخشیده است؛ مثلا شما می توانید به مناسبت روز تولد، سالگرد ازدواج، اعیاد، هدیه ای برای او بگیرید و نامه ای همراه با ابراز احساسات برای او بنویسید و بعد در آن نامه بنویسید که اگر فلان نقایص را نداشتید، علاقه شما به او بیشتر و زندگی شما شیرین تر می شد.
مسلما با وقت گذاشتن و صبر داشتن همراه با تدبیر می توانید زندگی رضایت بخشی را با همسرتان تجربه کنید.