تاریخ : پنجشنبه, ۱۳ دی , ۱۴۰۳ Thursday, 2 January , 2025
4

ترفندهای مهار حس حسادت در روابط زناشویی

ترفندهای مهار حس حسادت در روابط زناشویی

حس حسادت در روابط زناشویی اگر از حد معمول فراتر رود تبدیل به یک بیماری میشود که در صورت عدم درمان زندگی را نابود میکند.

ترفندهای مهار حس حسادت در روابط زناشویی

سایه سنگین حسادت بر روابط زناشویی

حسادت در روابط زناشویی یک امر طبیعی است البته به شرط اینکه پا را از حدی فراتر نگذارید . اغلب زن و شوهرها حس حسادت را در روابط زناشویی خود احساس کرده اند و حساسیت هایی نیز در زندگی مشترک خود دارند که یک امر طبیعی است . احساس حسادت یک تجربه مشترک میان همه ی انسانهاست اما دلیل و واکنش هر یک از ما، در مقابل این احساس کاملاً متفاوت است.
داشتن حس حسادت در زندگی مشترک در حدی که به زندگی مشترک و روابط فرد آسیب نزند خوب است . گاهی اوقات حساسیت زناشویی وقتی از حالت طبیعی خارج شده و تبدیل به حسادت شود، باعث می گردد که روابط زناشویی طرفین دچار مشکل شد. و از طرف دیگر مناسبات اجتماعی طرفین نیز دچار مشکل گردد.
اگر احیانا جزو آدم هایی بوده اید که قبلا حسادت را تجربه کرده اید پس به خوبی می دانید که این حس چقدر قوی است. وقتی کنترل این احساس از دست افراد خارج شود احتمال بروز واکنش هایی که منجر به تخریب روابط می شود بالا خواهد رفت. رفتارهایی مانند احساس مالکیت خصمانه نسبت به دیگری یا جاسوسی کردن از همسر به طرق مختلف می تواند از جمله این واکنش ها باشد.
با همه این احوال اگر از جمله افرادی هستید که با حس حسادت درگیر شده اید ، بخصوص در رابطه زناشویی خود ، پس بهتر است یاد بگیرید تا وقتی چنین احساسی بروز می کند چطور به شکل متفاوتی رفتار کنید و به قول معروف این حس را مهار کنید.
اگر شما جز آن دسته از افرادی هستید، که این مشکل شما را آزار میدهد باید بدانید که حسادت بیماری است و البته درمان آن کار سختی است و باید بدانید که اقدام برای دریافت خدمات مشاوره، بسیار مؤثر و مفید خواهد بود.

حسادت در رابطه زناشویی را چطور کنترل کنیم

آنچه در مطلب پیش رو می خوانید توصیه های دکتر رابرت لاهی ، درمانگر شناختی _ رفتاریست که رفتارهای سالمی را در هنگام بروز حس مخرب حسادت که با افکار خاصی همراه می شود توصیه می کند.
حس حسادت

حسادت در روابط زناشویی موجب آزار طرف مقابل میشود

“من به شدت حسادت می کنم پس مجبورم کاری در این باره انجام بدهم”

وقتی بعضی افراد چنین تفکر آگاهانه ای دارند ، برخی دیگر صرفا نیاز به واکنش نشان دادن بر اثر حس حسادت را تجربه می کنند بدون اینکه از بازتاب این تجربه چیزی بدانند. آنها روی این موضوع تمرکز می کنند که چطور توجه یا تاثیر حضور یک آدم را برای خودشان از دست می دهند یا ممکن است از دست بدهند. بنابراین بر اساس این تفکر واکنش نشان می دهند به طوریکه در برابر چنین حسی یا ضمانت برای اطمینان می خواهند یا درخواست توجه می کنند.

در عوض باید تمرین مشاهده احساسات نشات گرفته از حسادت را در برنامه قرار داد. در این مواقع باید دغدغه ها و ترس هایی که برای یک رابطه از دید شما تهدید آمیز هستند را با طرف مقابل مطرح کرد. شاید شما درباره چیزی فکر می کنید که همسرتان به آن اهمیت می دهد البته بدون اینکه شما آگاه باشید. بنابراین می توانید این ابراز نگرانی را با ابراز علاقه همراه کنید تا سوء تفاهمی مبنی بر حسادت ایجاد نشود.

“اگر واقعا مرا دوست داری نباید فرد دیگری برایت جالب باشد یا جذب شخص دیگری شوی”

خب این احساس و این نظر قطع به یقین درست است. اما اگر چنین چیزی صرفا یک احساس قوی باشد نمی تواند قطعا واقعیت و موجودیت داشته باشد. وقتی چنین حسی سراغتان می آید به این بیاندیشید که واقعا به چه چیزی اعتقاد دارید. گاهی این صرفا یک احساس اشتباه است ، فقط یک احساس بی پایه و اساس بر مبنای حسادت و افکار بی محتوا.

“من فکر می کنم یک جای کار درباره حس حسادت من اشتباه است”

برخی فکر می کنند یک جای کار درباره آنها و غلبه حس حسادت در وجودشان اشتباه است. در چنین مواقعی باید این موضوع را به خودتان یادآوری کنید که خیلی از مردم با چنین احساسی در کشمکش هستند. باید اعتراف کنید که سر و کله زدن با چنین حسی بسیار سخت است. در واقع وقتی حسادت به سراغتان می آید و آزارتان می دهد باید خودتان را تشویق کنید تا در برابر “خود” پاسخگو باشید. باید برای کشمکش با این حس با خودتان همدلی کنید. در چنین حالتی به جای اینکه حسادت یا خشم بر شما غلبه کند باید احساسات مثبت مانند حس علاقه مندی و امنیت شما نسبت به همسرتان غالب شود. در واقع این شما هستید که باید علاقه و امنیت را به جای حسادت در رابطه تان تقویت کنید و تمرکزتان را روی این احساس بگذارید نه حسادت کردن و واکنش های غیر ضروری نشان دادن.

مادامیکه حسادت کنید، این تصور را خواهید داشت که شما دارای نقصی هستید که اتفاقا حس حسادت را درونتان بزرگ تر می کند. بنابراین آنچه که نیاز دارید تغییر تصویر ذهنی از خودتان است. حتی اگر به تنهایی از پس این تغییر برنمی آیید باید از یک متخصص کمک بگیرید آن هم قبل از اینکه حسادت روحتان را تخریب کند.

وقتی که بتوانید حسادت را کنترل کنید به خودتان کمک خواهید کرد تا آرام آرام از این احساس فاصله بگیرید. مادامیکه به خودتان بگویید “من صرفا یک ذهن حسود دارم نه یک ذات حسود” می توانید به خود کمک کنید تا این ذهن را تغییر بدهید. به این ترتیب آنچه که در رابطه شما با همسرتان ، دوستتان یا خانواده تان نصیب آنها می شود یک بدگمانی صرف نخواهد بود.

در واقع شما باید روی تغییر واکنش های خود در مواجهه با حس حسادت تمرکز کنید. مادامیکه شما بتوانید احساس خود را در قبال حسادت بیان کنید و درباره اش حرف بزنید می توانید روابطی امن تر ، شادتر و پر احساس تر داشته باشید.

منبع : namnak.com
لینک کوتاه : https://mag.tanposh-parsi.com/?p=58861

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0