کلیدهای تضمین خوشبختی در زندگی مشترک!
راهکارهایی برای تضمین خوشبختی در ازدواج
خوشبختی در زندگی مشترک در گرو انتخاب صحیح همسر است و آگاهی از شیوه رفتار صحیح با همسر در زندگی زناشویی . اگر به تازگی نامزد کرده اید و در شرف آغاز زندگی مشترک هستید میتوانید با راهکارهایی خوشبختی خودتان را در زندگی مشترک تضمین کنید.
عوامل مؤثر در دوام ازدواج هر یک در جای خود مهم است؛ ولی مهمتر از همه، عوامل اخلاقی و روانی است. بسیاری از کسانی که ازدواج هایشان از هم گسیخته است؛ علت را عدم توافق اخلاقی ذکر می کنند. هر چند ممکن است این سرپوشی برای پوشاندن سایر عوامل باشد ولی واقعیت این است که محکمترین ضربه را بر پیکر خانواده می زند.
عوامل اخلاقی و روانی متعددی در توفیق و حفظ زناشویی مؤثرند، و باید قبل از ازدواج در انتخاب همسر مورد توجه قرار گیرند. مواردی دیده شده است که خصوصیات اخلاقی افراد تحت تأثیر مشکلات زندگی تغییر کرده و زندگی شیرین خانوادگی به تلخی و تباهی کشیده شده است. بنابراین ثبات در ویژگی های اخلاقی و شخصیت از عواملی است که در ازدواج نقش مهمی به عهده دارد.
برای خوشبخت بودن هزار و یک راه وجود دارد. راه هایی که شاید یکی شان را تاکنون رفته باشید اما قطعا هزارتای شان را هنوز امتحان نکرده اید. بعضی از این راه ها آسان نیستند اما خیلی های شان را می توانید در یک چشم به هم زدن به عادات روزانه تان تبدیل کرده و خوشبختی تان را تضمین کنید.
با این ۷ نکته خوشبختی تان را تضمین کنید
تغییرات تدریجی اتفاق می افتند
هیچ کسی نیست که تغییر نکند و مطمئنا بعد از چند سال، شما و همسرتان هم تغییرهای زیادی خواهید کرد. یک سری از آرزوهای تان را فراموش می کنید و عادات جدیدی به دست خواهید آورد. این که از خودتان یا او توقع تغییر نکردن داشته باشید، راه خوشبخت ماندن نیست اما شما باید این تغییرات را در یک محدوده مشترک هدایت کنید. شما حق ندارید همسرتان را جا بگذارید و ظرف چند سال زیر و رو شوید اما اگر با هم وقت زیادی بگذارید، به مرور در جهت شبیه تر شدن به یکدیگر تغییر خواهید کرد و این همان چیزی است که بعد از چند سال زندگی مشترک از شما و او انتظار می رود.
برای خوشبختی در زندگی باید راههای آن را بیاموزید
برای تغییر صبر می خواهید
قطعا نامزد شما هم مثل همه آدم ها اشتباهاتی می کند؛ اشتباهات کوچکی که شاید به نظر او بی اهمیت باشند اما برای شما بدترین اتفاق ممکن تلقی می شوند و هرچه هم غر می زنید، نمی توانید او را عوض کنید و جلوی این اتفاقات را بگیرید. به جای داستان پردازی و پرونده سازی ، خواسته های تان را در ۳ جمله بیان کنید.
مثلا اگر قرار بوده روز تولد مادر شما به خانه تان بیاید اما این روز را فراموش کرده است، به جای گفتن این که تو هیچ وقت به قول هایت عمل نمی کنی تنها بگویید:« گفته بودی می آیی اما فراموش کردی، فردا بیا اما سعی کن از دل مادرم درآوری. » مشکل تان را بدون ایجاد تنش های اضافه حل کنید تا نامزدتان با دیدن محبت همیشگی و صبوری شما، در رویه اش تغییر ایجاد کند.
وقت دو نفره داشته باشید
حداقل هر هفته یک بار با هم بیرون بروید و سعی کنید فرصتی برای گفتگو با هم داشته باشید. درست است که بعد از عقد بیشتر دیدارها در خانه پدر و مادر عروس یا داماد انجام می شود یا به مهمانی های زیادی دعوت خواهید شد اما سعی کنید زمانی را برای با هم تنها بودن اختصاص دهید و در این زمان بیشتر یکدیگر را بشناسید یا درباره خط مشی زندگی آینده تان با هم صحبت کنید. به درد و دل همدیگر گوش کنید و ارتباط عاطفی بهتری پیدا کنید.
بخشش عشق می آورد
زمانی که نامزدتان انتظار دارد با او برخورد کنید و سرزنشش کنید، ببخشیدش و از کنار خطایش بگذرید. فرض کنید که ناخواسته اشتباهی که می دانسته آزار تان می دهد را انجام داده و حالا به دلیل واکنشی که از شما انتظار دارد مضطرب است. می توانید در این لحظه او را غافلگیر کنید و هم متانت و بزرگواری تان را به رخش بکشید و هم با یک بخشش غیر منتظره او را هزار برابر عاشق تر کنید.
منم منم نکنید
خیلی از ما برای صحبت کردن از احساسات مان مرتب از واژه من استفاده می کنیم. از آنجایی که در اغلب اوقات قصد بدی پشت حرف های مان نیست و فقط از سر عادت این واژه را به زبان می آوریم، خودمان متوجه فاجعه ای که این واژه به بار می آورد نمی شویم. گفتن جملاتی مثل « من امروز حوصله بیرون آمدن ندارم »، « من از رفت و آمد با فلانی راضی نیستم »، « این شرایط من را خسته کرده » و … از نظر همسرتان به هیچ وجه بیان ساده احساسات نیست بلکه او گمان می کند در تمامی این موارد، شما او را مقصر می دانید و بی کفایتی اوست که اوضاع را برای شما سخت کرده است.
حرف هایش را بشنوید
شنیدن، بزرگ ترین انتظاری است که همسر آینده تان از شما دارد. برای صحبت درباره زندگی آینده، برنامه ریزی های کاری و تحصیلی، تعیین خط مشی روابط، مسائل روزمره و خاطرات او وقت بگذارید و او را از همه توجه تان بهره مند کنید.
غلط گیری ممنوع
فکر نکنید بیشتر می دانید و می توانید اشتباهات دیگران را اصلاح کنید. این که مدام غلط های گفتاری نامزدتان را بگیرید، از لباس پوشیدن و جویدن غذای او ایراد بگیرید و احساس دانای کل بودن کنید، می تواند رابطه شما را به وضعیت خطرناکی وارد کند. این رفتار باعث خواهد شد همسرتان در مقابل شما احساس ناامنی کرده و اعتماد به نفسش پایین بیاید و زمانی که در جمع حضور دارد، برای هر کاری که می کند منتظر واکنش شما بماند یا به خاطر استرسی که در او به وجود آورده اید، بیشتر از قبل اشتباه کند. اگر می خواهید اشتباهاتش را اصلاح کنید، سعی کنید با رفتار های تان شیوه درست رفتار کردن را به او یاد بدهید، نه این که مدام در صحبت های تان غلط های او را بگیرید.