رفتار صحیح هنگامی که همسرتان لجبازی می کند
بهترین و مناسب ترین نحوه برخورد با لجبازی همسر
لجبازی خصوصیت شخصی است که باعث سرزدن رفتارهای بچگانه در بزرگسالان می شود. در زندگی مشترک وقتی پای لجبازی همسر به میان می آید حل مشکلات زناشویی کمی دشوار به نظر می رسد. برخی از زوجین در سالهای ابتدایی ازدواجشان برای نشان دادن قدرت خود به یکدیگر بازی خطرناکی را به نام لجبازی در پیش می گیرند. این افراد می پندارند که اگر مطابق میل همسر خود عمل کنند، باید تا آخر عمر حرف شنو و مطیع همسرشان شوند.
اگر بین زوجین لجبازی ایجاد گردد و هیچکدام از موضع خود پایین نیایند ، زندگی آنان رو به تعارض خواهد رفت و با به دنیا آمدن فرزند کار بسیار مشکل تر می شود و فرزند دچار اختلالات اضطرابی می گردد. اما بهترین رفتار هنگام مواجه شدن با لجبازی همسر چیست ؟
علت لجبازی همسرتان چیست؟
عدم خود باوری و نداشتن اعتماد به نفس
از علت های که سبب ایجاد لجبازی می شود عدم خود باوری و نداشتن اعتماد به نفس کافی است زیرا افرادی که دارای اعتماد به نفس کافی نیستند سعی دارند به صورت لجبازی اقتدارشان را به دیگران نشان دهند.
لحن صحبت کردن و گفت و گوی طرفین
یکی دیگر از عواملی که می تواند سبب لجبازی گردد لحن صحبت کردن و گفت و گوی طرفین است زیرا در برخی مواقع لحن صحبت خانم و یا آقا بسیار تند و با کنایه است، که ممکن است طرف مقابل را بر سر لج بیاندازد.
چرا همسرم لجبازی می کند؟
راهکارهایی برای از بین بردن لجبازی همسر:
اگر همسر لجبازی دارید باید در رفتارتان یک سری نکات را رعایت کنید تا همسرتان سر لج نیفتد و با شما لجبازی نکند.
سکوت کنید
بهترین برخورد با لجبازی همسر، در لحظه اول سکوت کردن می باشد زیرا در صورت خشمگین شدن در برابر این حالت لجبازی همسر بیشتر و بیشتر می شود. پس بهتر است در هنگام ایجاد حالت لجبازی در همسرتان، در آن لحظه با او مدارا نمایید.
از کلمات منفی استفاده نکنید
استفاده از لحن و کلمات منفی و همراه با کنایه تنها منجر به بالا رفتن لجبازی همسرتان می شود.دوستانه و با لحنی محبت آمیز با او صحبت کنید.
بحث نکنید
در زمانی که همسرتان به لجبازی با شما پرداخت ، با او بحث نکنید تا عصبانی نشود.
او را به آرامش دعوت کنید
در لحظه لجبازی ابتدا آرامش خود را حفظ کنید و بخشمگین نشوید و سپس سعی کنید همسر لجبازتان را به آرمش دعوت کنید.
چگونه از لجبازی همسرمان بکاهیم؟
چگونه همسر و لجبازی هایش را تحمل کنیم؟
از همسرتان درست انتقاد کنید
ویژگی های منفی همسرتان را طبق مهارت های انتقادپذیری به او بگویید و او را تحقیر نکنید زیرا اگراو متوجه تحقیر از طرف شما شود ، لجبازیش بیشتر و بیشتر می شود.
در موقعیت مناسب از همسرتان انتقاد کنید
در یک موقعیت مناسب که همسرتان در شرایط جسمانی و روحی متعادل قرار دارد به گفتن ویژگی های منفی همسرتان بپردازید و ویژگی های منفی او را بیان کنید.
در مواقع عصبانیت همسرتان با او صحبت نکنید
اگر هنوز همسرتان عصبانی است تا زمان فروکش شدن عصبانیتش درباره موضوعی که لجبازی همسرتان را برانگیخته کرده است، صحبت نکنید.
اعتماد به نفس همسرتان را بالا ببرید
تمرین کنید که ویژگی های مثبت همسرتان را به او یاد آوری کنید تا اعتماد به نفسش بالاتر برود.
در انجام کارهای مثبت تحسینش کنید
همسرتان را به دلیل انجام دادن کارهای مثبت، هر چند کارهای کوچک و کم اهمیت تر، تحسین کنید.
بهترین روش ها برای کنار آمدن با لجبازی همسر
گام به گام تا رفع کامل لجبازی همسر
نیازهای روانی- اجتماعی همسرتان را برآورده کنید
نیازهای روانی- اجتماعی همسرتان را شناسایی کنید و آنها را برورده سازید.
اجازه دهید همسرتان تخلیه هیجانی شود
اگر در حالت لجبازی همسرتان مدت طولانی را به بحث کردن و حرف زدن پرداخت، اجازه بدهید که کامل حرفهایش را بزند تا تخلیه هیجانی بشود.
یک فعالیت آرامبخش انجام دهید
اگر تحمل لجبازی همسرتان را ندارید ، برای رسیدن به آرامش نسبی فعالیت آرامبخشی مانند دوش گرفتن؛، تنفس عمیق یا ریلکسیشن را انجام دهید
به شیوه درست گفتگو کنید
مهارت های صحیح صحبت کردن را که پیش از این در نمناک گفتیم یاد بگیرید وبه شیوه درست گفتگو کنید.
جمله ها را با فاعل من شروع کنید
جملاتتان را در صحبت کردن با همسرتان با تو آغاز نکنید زیرا فاعل تو، مقصر بودن و یا سرزنش کردن را نشان می دهد پس بهتر است جمله ها با فاعل من آغاز شود.
لجبازی همسر را اینگونه خنثی کنید
همه چیز درباره چگونگی برطرف کردن لجبازی های همسر
گاهی بی توجهی
برخی مواقع اهمیت ندادن به نظرات او برای دانستن نا پسند بودن رفتارش لازم است. البته درباره مسائل بااهمیت چنین اقدامی انجام ندهید.درباره مسائل جزئی گاهی نظر خودتان را اعمال کنید تا به تدریج به او نشان دهید که هر کس نظرهای خودش را دارد و حق دارد نظرش را در زندگی اعمال کند.